Şimdi Ara

Kafe Açmak ( 3.Nesil Kahve )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar Kafe açmak yada yeni deyimle 3.nesil kahveci tarzı ( starbucks türevi vb ) kafe derken sadece kahve olacak nargile , pizza tarzı şeyler değil kahve çay pasta mini atıştırmalıklar tarzı ama içerik genel olarak kahvecilik üzerine.
    Sizce iş yaparmı bu devirde ne kadar para gerekebilir İzmir'de açmayı düşünüyorum sizce tutarmı ?

Yorumlarınız nelerdir ?

• İş yapmaz hocam Türkiye’de kahve,kafe kültürü yok maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gerekli videolar paylaşılmış zaten. Kafe sektörü çok yaygınlaştığı için, her yerde mantar gibi kafe türediği için risk çok yüksek. Kafe açıcaksan seni diğerlerinden ayıran özelliklerin olmalı. Konsept düşünüyor musun? Fiyatların piyasaya göre ucuz mu olacak? Diğer kafelerden farklı olarak müşteriye ne verebilirsin? Üründe ya da sunumda farklılık yaratabilir misin? Dümdüz kafe açıp sonra iş yapamıyorum diye sızlanmamak lazım. Sürekli kafe açıldığı gibi sürekli bir yerler de batıyor. Bu kadar kafe neden batıyor dersen sebepleri belli. Açacağın yer-sokak-muhit çok işlek olmalı, senin potansiyel müşterin olacak insanlar o sokaktan geçmeli. Hizmet vereceğin insanlar öğrenciler mi olacak mesela ağırlıklı olarak, yoksa biraz daha böyle elit kesime mi hitap edeceksin? Pazar araştırması yaptın mı mesela? Kafe açmayı düşündüğün bölgede sana rakip olabilecek mekanlar var mı? Fiyatlar nasıl? Maliyetler ne durumda? Çok fazla araştırma yapılması gerekir bunun için. Bir hevesle açıp batmanı istemem hocam. İyice düşünüp taşınıp araştırmanı yapıp bu işe girersen güzel paralar kazanabilirsin. Sektörde iyi olan iyi kazanıyor.

4 senedir aktif bir şekilde kafe sektöründe yer alan bir barista olarak düşüncelerim bu şekilde. Okuduğum bölümle alakalı bir iş yapamazsam ya da bulamazsam en azından kendi kafemi açabilirim. Böyle bir alternatif, bir çıkış yolu görüyorum.
    İşkur'un girişimcilik kursları oluyor. O kursa katılırsanız yeni bir işletme açmadan önce yapılması gereken her şeyi öğrenebilirsiniz.

• İzmirde ayak altı bir yerse iş yapar...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuwafuwaboy

İş yapmaz hocam Türkiye’de kahve,kafe kültürü yok maalesef.
    Hocam son zamanlar'da oturmaya başladı bence insanlar sadece ünlü kahveci kafelere gitmiyorlar normal esnaflık yapan dükkanların müşteriside bol.
  • Eger mekanin inatagrama foto atmalik bi mekansa tabiki guzel olur kahvenin tadinin onemi yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heyea

Gerekli videolar paylaşılmış zaten. Kafe sektörü çok yaygınlaştığı için, her yerde mantar gibi kafe türediği için risk çok yüksek. Kafe açıcaksan seni diğerlerinden ayıran özelliklerin olmalı. Konsept düşünüyor musun? Fiyatların piyasaya göre ucuz mu olacak? Diğer kafelerden farklı olarak müşteriye ne verebilirsin? Üründe ya da sunumda farklılık yaratabilir misin? Dümdüz kafe açıp sonra iş yapamıyorum diye sızlanmamak lazım. Sürekli kafe açıldığı gibi sürekli bir yerler de batıyor. Bu kadar kafe neden batıyor dersen sebepleri belli. Açacağın yer-sokak-muhit çok işlek olmalı, senin potansiyel müşterin olacak insanlar o sokaktan geçmeli. Hizmet vereceğin insanlar öğrenciler mi olacak mesela ağırlıklı olarak, yoksa biraz daha böyle elit kesime mi hitap edeceksin? Pazar araştırması yaptın mı mesela? Kafe açmayı düşündüğün bölgede sana rakip olabilecek mekanlar var mı? Fiyatlar nasıl? Maliyetler ne durumda? Çok fazla araştırma yapılması gerekir bunun için. Bir hevesle açıp batmanı istemem hocam. İyice düşünüp taşınıp araştırmanı yapıp bu işe girersen güzel paralar kazanabilirsin. Sektörde iyi olan iyi kazanıyor.

4 senedir aktif bir şekilde kafe sektöründe yer alan bir barista olarak düşüncelerim bu şekilde. Okuduğum bölümle alakalı bir iş yapamazsam ya da bulamazsam en azından kendi kafemi açabilirim. Böyle bir alternatif, bir çıkış yolu görüyorum.
    İşkur'un girişimcilik kursları oluyor. O kursa katılırsanız yeni bir işletme açmadan önce yapılması gereken her şeyi öğrenebilirsiniz.
    Yorum için çok teşekkürler hocam. Dükkanı istediğim konum çok işlek İzmirin en işlek yerleri arasında düşünüyorum aklımda 1-2 yer var ama dükkan kirası düşündürüyor bunun yanı sıra sermaye lazım kosgeb bu konuda yardımcı olurmu sizce ?
    Dediğiniz gibi aynı çevredeki farklı mekanları öğrenmek lazım giderleri , maliyeti vs o konuyu araştıracağım umarım.

Hocam bir'de bahsettiğiniz şekilde İşkurun coffee shop veya baristacılık tarzı eğitim kursları varmı kursun karşılığında ne alabiliriz belge , sertfika , ücret gibi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: 11 52 7

Eger mekanin inatagrama foto atmalik bi mekansa tabiki guzel olur kahvenin tadinin onemi yok
    Günümüzde işletmelerin çoğu bü yüzden kazanıyor zaten hepimizin bildiği kebabı atam gidip chedar,fıstık koyuyor instagrama atıyor müşteri çekiyor
  • Starbucks 3.nesil değil 2.nesildir hocam. Eğer kahvenin her detayından anlayıp, taze kahve kullanarak, birçok demleme yöntemiyle hizmet sunarım dersen 3.nesil kahveciyim diyebilirsin.

• Kafeyi süsledin püsledin fotoğrafları instagrama attın müşteri geldi, tamam. lezzet olmazsa o müşteri bir daha gelmez sende çoğu instagramcı yatırımcılar gibi 1 sene sonra kapatırsın dükkanı. lezzet olursa zaten kulaktan kulağa duyulur reklama ihtiyacın olmaz.

• Oliver Wood kullanıcısına yanıt
    Evet kosgebin bu konuda kredi destegi var. Dedigim kursa giderseniz zaten girisimcilik sertifikasi aliyorsunuz. Bu sertifikaya sahip oldugunuzda yeni bir girisimci oldugunuz icin kosgeb size belli miktarlara kadar kredi sagliyor.

Ama iskurun baristalik uzerine kursu var midir onu bilemem. Ama o is icin de cok fazla kurs vs var o konuda sikinti cekmezsin. Ha mesela biz naptik, bi abimiz vardi kafe acmayi dusunen, gittik menusunu hazirladik malzemeler icin yardimci olduk, urunleri nasil cikarabilecegini vs gosterdik. Bir sure yaninda eleman calistirdi daha sonra elemanlari cikarip kendi idare etmeye basladi. 15-20 masalik kucuk sirin bi kafesi var. Sadece kahve ve sandvic var dukkanda, mutfak kismi yok. Kendi yaginda kavruluyor iste.

• Açıkçası ben bu tarz yerleri daha çok seviyorum. Nargile vs olan okey oynanan mahalle kıraathanesi gibi yerlerden gına geldi(istanbul için konuşuyorum) .

lokasyon çok önemli, sermaye çok önemli

Kaliteli hizmet ve prezantasyon da çok önemli tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

Postun ortasında reklam var.

[İmage]https://store.donanimhaber.com/ec/0e/35/ec0e35055dee46af3c3bd177aaf77553.jpeg[/simage]

• 4.nesil aç hocam. Diğerlerinden bir farkın olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Heyea

Evet kosgebin bu konuda kredi destegi var. Dedigim kursa giderseniz zaten girisimcilik sertifikasi aliyorsunuz. Bu sertifikaya sahip oldugunuzda yeni bir girisimci oldugunuz icin kosgeb size belli miktarlara kadar kredi sagliyor.

Ama iskurun baristalik uzerine kursu var midir onu bilemem. Ama o is icin de cok fazla kurs vs var o konuda sikinti cekmezsin. Ha mesela biz naptik, bi abimiz vardi kafe acmayi dusunen, gittik menusunu hazirladik malzemeler icin yardimci olduk, urunleri nasil cikarabilecegini vs gosterdik. Bir sure yaninda eleman calistirdi daha sonra elemanlari cikarip kendi idare etmeye basladi. 15-20 masalik kucuk sirin bi kafesi var. Sadece kahve ve sandvic var dukkanda, mutfak kismi yok. Kendi yaginda kavruluyor iste.
    Hocam Kosgeb bu krediyi karşılıksızmı veriyor ve ne kadar veriyor acaba ?
  • Ekipman ve dekorasyon çok maliyetli.Riski yüksek bir iş.
    Ürünler ithal , piyasa değişken.
    Yerin uygun olması şartı ile salaş bi mekan olabilir.
  • Kafe Açmak ( 3.Nesil Kahve )

• Oliver Wood kullanıcısına yanıt
    Destek mahiyetinde veriyor olmasi lazim. Geri odemeli de olabilir ama emin degilim arastirmak gerekli. 50.000 tlye kadardi diye hatirliyorum. Sen yine de bi bak hocam.

• Güzel bir yer ve mekan olduktan sonra tutar elbette. Fakat çok fazla parametresi var o yüzden iki düşünüp bir adım atmalı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.