Şimdi Ara

KAFE AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUM. ÖNERİLERİ ALAYIM. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
5
Favori
8.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Klasik iç anadolu erkeği elinize bi kaç kuruş geçti mi hemen ticaretle zengin olayım fikri :) Başarılar kardeşim
    Edit: Devlet memuruysan nasıl bu işlere giriyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyildiz07 -- 31 Ekim 2018; 13:35:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyildiz07

Klasik iç anadolu erkeği elinize bi kaç kuruş geçti mi hemen ticaretle zengin olayım fikri :) Başarılar kardeşim
    Edit: Devlet memuruysan nasıl bu işlere giriyorsun?
    Merak ettim, siz nerenin erkeğisiniz ve ne iş yapıyosunuz?

Konuyu okumadan cevap yazmaya geldiğiniz belli. 2 ya da 3 ortak olacak diye belirtmiştim.

• Aldığın maaş ve gayrimenkullerin ile hayatın boyunca rahat bir yaşam sürebilirsin , yerinde olsam parayı faize yatırırdım. Hayallerin daha yüksek olabilir ona birşey diyemem ama kafe açmak bu hayallerini gerçekleştirmekte ne kadar etkili olur iş tutsa bile ?

Şu an ki türkiyede böyle yatırımlar büyük risk taşıyor.
  • Az'ı beğenmeyen çoğu bulamaz. 10 bin sabit gelir ve olası 2500 tl faiz gelirini beğenmiyor paşam. Daha çok olsun diyor. Ayda 40 bin 50 bin 100 bin kazanayım. Kazık çakacaksınız ya dünyaya. Giderkende yanında götürüsün artık. Vehbi Koç gibi, Sakıp Sabancı gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: capo di capi

Az'ı beğenmeyen çoğu bulamaz. 10 bin sabit gelir ve olası 2500 tl faiz gelirini beğenmiyor paşam. Daha çok olsun diyor. Ayda 40 bin 50 bin 100 bin kazanayım. Kazık çakacaksınız ya dünyaya. Giderkende yanında götürüsün artık. Vehbi Koç gibi, Sakıp Sabancı gibi.
    Hocam sizin mantığınızda birisi olsaydım, mevcut duruma hiç gelememiş olurdum. Aynı mantıkla hareket edersek, okul bitirmeye ne gerek var? Ya da sabit bi işe? Bi yerde nasılsa asgari ücretli bi iş bulurum? O mantıkla, 1600ü beğenmeyip, üniversite okuyup başka meslek sahibi olmak, kendini geliştirmek, yatırım yapmak... hepsi gereksiz. İmkanım varsa, kendime güveniyosam, neden hep daha iyisi için çalışmayım?

• capo di capi kullanıcısına yanıt
    Ayrıca bu saydıklarınızın hepsi kendi çabalarımla elde ettiğim şeyler. Türkiye şartlarında ortalama sayılırım. Babasından dedesinden hatrı sayılır bi yerde 500 m2 arsa kalıp, şu an benden çok daha iyi şartlara sahip olan binlerce insan var. Çok da gözünüzde büyütmemek gerek.

• __Nikolaus__ kullanıcısına yanıt
    Hocam araştırıyorum. Soruşturuyorum. En mantıklı olanı bulmaya çalışıyorum. Bu parayla bi yatırım yapmazsam eğer, zaten araba alacam. Daire falan almaya zaten yetmez. Köylü mantığı ev al el, ev gaybettitmez diye düşünmek istemiyorum artık. Gitse bile üzülmücem. Dediğim gibi, en fazla 10 sene 2018 araç yerine brodveye binerim. O da bana bişey kaybettirmez.

• endofthegame E kullanıcısına yanıt
    Her üni bitiren senin kadar şanslı değil. Ben orta okul mezunuyum. Maaşlı çalışan olarak 4 bin tl gelirim var. Birçok tahsilli arkadaşım ya işsiz yada benden çok daha az kazançları var. 40 bin tl değerinde de dizel bir aracım var. Bende bunlara kendim çalışarak sahip oldum. Daha çok kazanmak adına, arabamı satıp kredi çekip kendi çapımda bi iş yapabilirim. Ama risk almaya gerek yok. Daha iyi bir konum ve daha çok kazanç için eldekilerden olma ihtimali çok daha yüksek bence.
  • capo di capi kullanıcısına yanıt
    Bence bi ihtimal varsa her zaman denemeye değer. Sizinle bu konuda farklı düşünüyoruz. Yine de saygı duyarım.

• Benim o kadar sermayem olsa kesinlikle tekel açardım.ufak ya da büyük fark etmez,her türlü iş yapar,parayı kaldırırsın,kısa ve net.
  • quote:

Orijinalden alıntı: endofthegame

Benim o kadar zaman ayırmam imkansız. Devlet memuruyum zaten. Ama 2 ya da 3 ortak olacağız. Onun haricinde koşturmayı seven bi insanım. Kendim aynı zamanda 3. Üniversite olarak iç mimarlık öğrencisiyim. Az çok tasarımdan da anlarım. Kafeyi ben dizayn edeceğim. Diğer iki ortağım da (şimdilik 1i kesin) atılgan ve çalışmayı seven iş bitiren insanlar.

Kafe isinin bitmesinin imkani yok. Ogrenciden, insandan geçilmiyor. 25 yaşındayım. Daha önce açmadım ancak gözlemlerime göre, en önemli husus konum. Kesinlikle insanların ferah hissedeceği bir yerde olmalı fiyatları makul olmalı, starbucks seviyesinde olmamalı ve ufak ikramlar tarzı şeylerle süslerseniz şansınız yüksek.

Diğer önemli husus ise, kafede satılacak şeyler iyi kafelerin dikkatimi çeken en önemli olayı, tek tip şeylerin satılması yani. Pasta, börek bilmem ne işte ekstra yemekli işlere bulaşmamak. Kafe ise kahve satın, elit bir stand olması lazım orada da üç beş ufak kuru tatlı ve poğaça tarzı şeyler olmalı. Fazlası olmamalı. İç konsept genelde karanlık renklerden olmalı vs..

Gerisi şansa kalmış.

Bende kadin kuaforu dusunuyorum hic anlamam ama soz konusu para ise bu sektor cok iyi. Hele ki 3 ortağım olsaydı asıl ben daha çok cesaret ederdim. Prestiji az olabilir ama ona bakmam ben, hele ki siz evlenmişssiniz. Alan almış, sizi :) Onu da düşünün derdim.

Okuyarak para kazanma donemi bitti. 10 k aliyormussunuz bence fevkalade iyi bir meblag gibi gozuksede yetmiyor yetmezde bu devirde iyi yasayabilmek icin min 20k eve girdi olmasi lazim (istediğinizi yiyip, içip, alıp, yaşayabilmeniz için) dandik bir telefon olmus 5 bin gercekten.. 5 k maas alip sevinen universitelileri gorunce bende mi bir sorun var diyorum.

En basitinden şu an TR'deki alım gücü İngiltere ve Almanya'daki alım gücünün TAMI TAMINA 10'da 1'i yani onun 1000 birim paraya aldığını TR insanı 10 birim paraya alıyor. hal böyle iken orada ortalama bir mühendis maaşınında 2500 birim para olduğunu düşünürsek aynı standartlarda yaşamak için min 25000 birim para kazanmanız lazım bu ülkede.

Bu devirde kaliteli rahat yaşabilmek için min 20 k civarı karı-koca eve getirsin ki, çocuğunun sıkıntısı olmasın ilerde. O parayıda biriktirip, dolara, altına gömmek lazım daireye değil. Daire balonu artık patladı.

Burada faize yatırın diyenlere ise sadece acıyorum. Bu kadar geri, primitiv bir düşünce yapısı olamaz. Ekonomi biliminden bi haber insanlar yetişiyor. Faiz, ana paranın ülke içindeki ekonomik bozunmadan nasibini almaması hasebiyle, korunmasını öngören bir sistemdir. Bu her zaman böyle olmuştur, garantördür. Gelir kapısı değildir. 10 sene boyunca gelecek ayda 3000 tl faizi yerse kişi 10 sene sonra 150 bin liraya ne alacağı bir aracın yarısı bile olmayacaktır. ( bkz: 2008 de 40 bin tl ile BMW 1.16 alınabiliniyorken bugün TATA'yı ya da BABA'yı ancak alıyoruz.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 31 Ekim 2018; 19:5:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• urugakhina ve krstarica düşüncelerine katılmak ve onaylamak la birlikte dikkatimi çeken hususları belirmek isterim.

İşletme okumadım ancak iktisadi idari bir bölüm mezunu olarak işletmenin birinci kuralı olarak "o işten anlamak" gerektiğini hatırlıyorum.

Her hangi esnafa gidin sorarsanız işletmenin temel kurali olarak olarakin başında durmak" diyecektir.

Ortak iş kesinlikle yapılmaz.

Bu kaos ortamında yatırım yapılmaz.

Vadeli mevduat lobisi arkadaşlar faizden para kazanılmaz. Reel enflasyon oranı faiz oranının üzerinde ilerliyor.

Hizmet sektörü en zor sektör. Memnuniyet için tüm birimlerin profesyonel ve kusursuz çalışması lazım.

Ben sizin yerinizde olsam asla açmazdim. Anladığım alana yönelirdim. Mesela anladığıniz alan var ise internet projelerini araştırın.

Not:Yatırım tavsiyesi içermez kişisel görüşlerimdir.

• Ankara'ya gelin hiç düşünmeden.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence kesinlikle instagram pinterest gibi yerlerden cafelerin fotoğraflarına bakın inceleyin,ışıklandırmalar masalar falan çok önemli.Günümüzde insanlar kafelerde bi şeyler yemeye içmeye değilde gittiği yerde estetik fotoğraf çekip instagrama atma amacıyla gidiyolar.Bunu kesinlikle aklınızda bulundurun orjinal bi ortam olmalı kafede.

• Şimdiden hayırlı olsun derim. Tavsiyem frenchise işine girin ama sadece dünya çapında markalardan birine. Adamlar çevreyi, nüfusu falan araştırıp üstüne bir de eğitim verip tutacağı kesin olan mekan açıyorlar. Kaybetme ihtimaliniz savaş, büyük ekonomik kriz falan denk gelmezse kesin. Hayatınızda bir daha paraya ihtiyacınız olmaz.
  • Borç parayla iş yapma.

• hocam bulunduğunuz bölge hakkında detaylı bilgiye sahip değilim. anlattıklarınızdan hareketle şunları söyleyebilirim:
    hedef kitleniz şehir dışından üniversite okumaya gelmiş öğrenciler, bu bağlamda fiyatların makul bir seviyede olması şart.
    bütçeniz frenchise işi için pek yeterli değil gibi, aynı zamanda mekanınız bölgenizdeki üni. öğrencilerine hitap ettiği için, ve bu kitle ulaşılamaz tanınmayan bilinmeyen bir kitle olmadığı için, uygun bir reklam çalışmasıyla hemen herkes kafenizi öğrenebilir diye düşünüyorum. bundan dolayı güven, bilinirlik sağlayacak bir frenchise ne kadar mantıklı bir daha düşünmek lazım.
    tasarım için yine üni.de bu konuyla ilgilenen öğrencilerden destek alabilirsiniz. hem uyguna gelir, hem de mekan-üni arası bağ artar.
    üni.deki öğrencileri part-time çalıştırabilirsiniz. bu da mekan-üni bağını artırır.
    kahvaltı konseptini iyi düşünün. öğrenciler genelde kahvaltıyı hızlıca tost veya poğaçayla geçiştirirler.
    alternatif olarak çiğköfte, çay tarzı bir konsept de düşünülebilir.
    şimdilik bunlar aklıma geldi. kolay gelsin.

• Kek ve çay evi açarsan, bizim millet akın eder. açtığın yetmez bir ayda 81 ile binlerce françayzing verirsin.
  • 10 bin tl versinler kafe gibi insanlarla sürekli muhattap olmam gereken bir işi yapmam.
  • şahsi tavsiyem şu şekilde kesinlikle yoğun bir cadde üzerinde olmalı kafe

en çok ciro getirecek şey çay bu yuzden her kesim insana hitap etmeli .

karlılığı yüksek maliyeti düşük şeylere onem vermelisin mesela soğuk sandviç örnek olarak soyleyim nutelle peynir kaşar zeytin jambon salam sosis tereyağ fındık ezmesi gibi şeyler olarak ve insanlar kendileri istedikleri içerikle hızla hazırlayabileceksin

ve malzeme basina 1 1.5 tl gibi ücret ekleyeceksin

Sabah işe giden insanları bağladımi tamamdır

dekorasyon ultra lüks olmayacak yoğun tavan ışıklandırması yer ışıklandırması gibi hem maliyet fazla olur hemde düşük bütçeli insanlar için büyük önyargı oluşturur.

samimi ve nezih bir dekorasyon tercih edebilirsiniz yeşil çiçek ve bitkiler serpiştirilirbilir

en önemli nokta personel bir insanın tek başına bir yerin müdavimi yapabilir bir insan. hitap hizmet ve güler yüz çok önemli

kendi adima konuşayım çayını çok sevmesemde ortamı için ilgilenmeleri güzel olduğu icin gittiğim yer var

personeller arasında müşterilerden gelen feedbacklere göre ayin personeli gibi etkinlikler yaparak onlara prim ödül vs verebilirsin. buda personeli müşteriye ilgili olması konusunda teşvik edecektir.

iyi bir organizatör olman gerekebilir bunun için destekte alabilirsin mesela birisi gelip doğum günü kutlasa yada evliliklerin teklifi yapmak istediğini belirtse bunları organize edecek ekipman ve bilgiye sahip ol fiyatlara çok takılma özellikle ilk zamanlarda

unutma en iyi reklami müşteri yapar .

kendimce bisiler söyledim umarim yarari olur şimdiden başarılar

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.