|
Bildirim
|
10 bine bi brodvey alsam diyorum. Ya 2 sene sonra mersoya bineriz. Ya da ömür boyu brodveyle devam.
|
Ben o elinizdeki parayla araba almış birisiyim. Kafe mi açarsınız ne yaparsınız bilmem ama parayı arabaya bağlamamak fikri çok isabetli olur .Tecrübeyle sabittir
|
Bu bildigin pezevenklik anlıyorsun bu işten
|
Eatafurullah hocam, ben de siz yaşlardayken aynı pozisyondaydım. Okulunuz bitip, iş hayatına başlayın. Bi 10 sene sonra eşiniz de çalışırsa min aylık 10k gelir sahibi olabilirsiniz. Benim açımdan övünecek, sizin açınızdan yerinecek bi durum yok bence.
Hem burdaki "işsiz" arkadaşın konudışındaki muhabbetlerini ve hazırcevaplarını seviyorum. Hoşuma gidiyo yani. Ayrıca kafe gençlere hitap edeceği için sizlere danışmak daha doğru olur diye düşündüm. |
Hocam frenchise işinde dükkanın lokasyonu çok çok önemli frenchise ile girerseniz reklam derdiniz olmaz tarif derdiniz olmaz markanın tecrübesine sahip oluyosunuz direk ama kötü yanları kendi dükkanınız olmasına rağmen firmanın size izin verdiği kadar hareket edebiliyorsunuz dükkanda istediğiniz gibi değişiklik yapamıyorsunuz onun dışında dükkanımı kendim diyazn ediyim kendi markam olsun diyorsanız kendi markanızı açın size tavsiyem minumum sermaye ile girin baktınız işler iyi sonra yatırın gelen parayı dükkana işleri büyütün diğer türlü bütün parayı basarsanız olası bir kötü gidişatta büyük batarsanız benden söylemesi
|
Hocam 25 yaşındayım 2 sene kadar kafe işlettim mekan kiraydi ve iyi bir çevrem vardı bu nedenle şükür çok fazla içeri girmedim ama her zaman ya zar zor kurtarıyor yada kısmen içeri giriyordum son dönemlerde en azından benim bulunduğum yerde her adım başına kafeler açıldı kahve diyarından tutun da kahvehanelerden bozma kafelere kadar neredeyse her adım başında bir kafe bulunuyor, hal böyle olunca hiç biri kazanmiyor zar zor kiralarını çıkarıp yediklerini de kar sayıyorlar.
Simdi diyeceksiniz ki biz bu kadar parayla ne yapalim durum malum, naçizane fikrim benim bugun o meblagda param olsaydi son günlerde popüler olan işlerden birini yapardım ornegin solucan örneğin mantar gibi gibi evet bir Nebze riskli duruyor diyebilirsiniz ama kazandırırsa da parayi 300 400 é katlıyor en olmadı eski mantıkla plaka veyahut kepçe satın almak da çözüm olabilir. Ha illa kafe diyorsanız kafe konseptine bağlı kalmayın kafe bistro tarzı yerler açın örneğin dışarıdan görünebilir bir şekilde dolabiniz olsun sağlam kahvaltılık çıkarın sıcak çorba çıkarın sabahları her gün bir tahtaya sizi kurtaracak 3 5 çeşit yemek Menüsü çıkarın 10 15 tl verin yöresel Yemekler çıkarın porsiyon başına gene 15 20 arası alın yazın bir ayran makinesi alin kapıya koyun yanına sabah gelen bir eleman bir tepsi simit poğaça alsın yazın sıcağında ekmek Peynirden daha çok gidiyor tost yapın patates cipsi yapın menemen makarna omlet tarzı şeyler yapın yemesi de yapması da pratik içecek olarak çeşidi bol tutun bitki çayları deminizi çok kaliteli tutun her yarım saatte bir içilmese de çayı döküp yenisini demleyin kahve çeşitleriniz olsun kaliteli müzikler seçin her kesime hitap etsin çalışanlar kesinlikle guler yüzlü giyim kusamlarina dikkat eden insanlar olsun çalışanlarınızı memnun edin ki onlar da müşteriyi memnun etsin müşteri size para biraksin olabildiğince minimal bir sekilde başlayın dekor olayina bendr kendi dekorumu kendim yaptım ama para geldikçe birseyler ekledim birden 300 500 her ne ise gommeyin kaç senelik emeginiz sonuçta ayrıca musterisiyle ayrı çalışanıyla ayrı toptancisiyla ayrı onunla ayri bununla ayrı ugrasacaginizi aklınızdan çıkarmayın şimdilik aklıma gelenler bunlar akliniza takılan birsey olursa tekrar sorabilirsiniz |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endofthegame -- 30 Ekim 2018; 13:13:12 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 13 Ocak 2021; 11:22:57 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|