|
Bildirim
|
Merhaba arkadaşlar belki konuyu hortlatıyorum ama uzun zaman sonra buradaki yazım ile karşılaştım ve araştıranlara faydalı olabilmek adına güncellemek istedim. Yukarıdaki yazımdan sonra bir çok özel mesaj aldım. Kimisini cevaplayabildim kimisini de geç gördüğüm için cevaplayamadım. Cevaplayamadığım arkadaşlarım kusuruma bakmasınlar. Görüntüleyenlere de faydalı olduysam ne mutlu bana.
2015'de yazmışım ilk yazımı, zaman çok hızlı geçiyor. O dönemde KSÜ'de öğrenciydim. Şimdi ise işsiz bir yüksak lisans öğrencisiyim. Anlayacağınız zaman geçse de ben hala öğrenciyim Şimdi gel gelelim konumuza. O dönem düşüncelerimi yazarken daha çok duyduklarımdan hareket etmiştim. Ama son sınıftayken YDS hazırlığı için kursa gittim. Şimdi biraz o dönem yaptıklarımdan ve gittiğim kurstan bahsetmek istiyorum. Yukarı da saydığım kursların yine o dönem bir bölümüne gitmiştim. Bahsettiğimden farklı birşey ile karşılaşmadım diyebilirim. Neler farklıydı ve ne yaptın derseniz: Zekayi Hoca diye biri vardı. Onu araştırıp kısa bir süre ondan ders almıştım. O dönem Çukurova Anadolu Lisesinin İngilizce öğretmeniydi. Okuldaki görevinin dışında YDS dersi felan veriyor. Onu da sanırım MEB'de çalıştığı için gizlice veriyor. Yani anlayacağınız göçebe bir tip. Öğrencileri kendisi ayarlıyor. Sonra deshane tipi yerlerle anlaşıp oraların sınıflarında ders veriyor. Benim dönemimde yanlış hatırlamıyorsam çarşıdaki DO RE Mİ'nin üstünde ders veriyordu. Şu an nerede bilmiyorum. Sadece ders saatlerinde gelip dersini anlatıp öğrenci gibi çekip gidiyordu. Zaten yer ona ait olmadığı için bizde sadece ders gün ve saatlerinde gidiyorduk. Aylık bir kurs ücreti vardı 200-300TL birşeydi. Kaç ay gidiyorsan o kadar ödüyordun. O dönem kaç kişi olursa sınıf sayısı ona göre değişiyordu. 30-40-50 fark etmez, Allah ne verdiyse yani adam için ne kadar öğrenci o kadar para. Kaliteden çok öğrenci sayısına bakıyor. Nası olsa dersi anlatıyorum bir sandalye daha atarız mantığında. Hal böyleyken ilgi bir hayli derecede düşük. Daha doğrusu ilgi diye bir şey yok. Tek ilgisi aylık zamanlarında para toplamak. Neredeyse 2 ay gitmiştim ama bir faydasını görmedim. Sonra da gitmeyi bıraktım. Daha sonra bir süre internette video izleyerek hazırlanmaya çalıştım ama o şekilde de çok düzenli olmadı. Düzgün bir kursa gitmemin daha sağlıklı olduğunu düşündüm ve Muca Dil Kursuna gittim. Açıkcası referansım olmadığı için gitmeyecektim. Ama yine de bir gidip konuşayım dedim. İlk zamanlar gerçekten birşeyler öğrenmek isteyen insanları bir araya getirebilmek için hocalar, öğrencilere referans oluyormuş. Sonra öğrenciler birbirine referans olmaya başlamış derken artık referansı kaldırıp belli başlı kurs kuralları koymuşlar. Kurallar ise öğrenmek isteyen birisi için sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Zaten yapılması gerken şeyler. Ama amaç öğrenme dışına çıkınca uyarıyorlar. Gidip hem dil öğreneyim hem de sosyalleşim muhabbetine pek hoş bakılmıyor. Velhasılkelam, görüşünce anlattıkları aklıma yattı, 3 aylık YDS hazırlık kurslarına kayıt oldum. Sınıfım 12 kişiydi. Zekayi hocadan sonra kendimi business class hissettim Haftada belli günler ders vardı. Kalan günlerde gidip ders çalışıp sorularımı hocalara çözdürüyordum. Allah'ı var derse giren hocamız 10 numara adamdı. Herşeyi en ince ayrıntısına kadar anlatıyordu. Bir önceki YDS'den 32 puan almıştım. Program sonunda 67'ye çıktım. Anlayacağınız Muca sayesinde YDS engelini kısa sürede aştım. Allah hepsinden razı olsun. Gitmek isteyen herkese gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim. Toparlamam gerekirse şehirde zaten fazla bir İngilizce kursu yok. Olanları hem geçmişte hem de şimdi elimden geldiğince değerlendirdim. Açıkcası ilk yazımda duyduklarımı bu yazımda ise yaşadıklarımı anlatmaya çalıştım diyebilirim. Bir kursa gitmek istiyorsanız tabiki benim yazdıklarıma bağlı kalmayın. Mutlaka kendi araştırmanızı yapın. Yine sorusu olanlara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Başka kurslara giden arkadaşlarda yorum yapabilirler. |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Merhaba burda yazılanlara güncelleme yapılması gerekiyor Modadil kursu yökdil YDS yks için en iyi kurs. Cambridge kursunu da ielts için tavsiye ederim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |