Şimdi Ara

Kahve öğütücü için yardımcı olabilir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
14.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Kahve makineleri ve öğütücüleri hakkında pek bilgim yok. Forumu gezdiğimde de tam olarak yeterli bilgiye ulaşamadım. Arkadaşıma hediye olarak kahve öğütücüsü almak istiyorum. Kaliteli ve taze kahve içme konusunda biraz hassas. Aranızda kahve öğütücü kullanan varsa yardımcı olabilir mi?

Araştırmalarım sonuçta dört tane makine arasında kaldım.
    1.si Bosch MKM6000 Kahve Değirmeni

aslında bu ürünü bi arkadaşımız forumda tanıtmış aldığından ve kullandıkça yorum yazacağından bahsetmiş ama sonra konu orada kapanmış. Performansı nasıldır, kullanan var mı?

2.si Delonghi KG 79

bu ürün için de çok güzel yorumlar gördüm fakat bi kaç arkadaş çok ince çekemediğini, türk kahvesi (hatta espresso) için uygun olamayabilecğini söylemiş. modifiye falan yapanlar olmuş, bu konuda hiçbir bilgim olmadığı için tavsiyenize ihtiyacım var

3.sü Delonghi KG49

sanırım bu KG79 un bi alt versiyonu

4.sü Arzum AR-151 Mulino Kahve Öğütücü

aslında bu hiç aklımda yoktu ama bugün mağazada delonghi ve bosch a bakarken satıcı bayan çok methetti. çok memnun kalırsınız falan dedi. emin olamadım. yardımcı olabilecek bi kahve sever var mıdır? tavsiye ve yorumlarınızı bekliyor, şimdiden teşekkür ediyorum. =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wanaiss -- 29 Ocak 2015; 19:51:53 >

• öğütücü en iyisi ve kalitelisi renas makina yı tercih edebilirsin deviri yüksek piyasadaki öğütücü ve değirmenler 9000 10000 devir çalışır ken renas makina 28000 devirde müthiş bir güç üretiyor ayrıca emniyet sistemi var .ayrıca zaman ayarıda mevcut.dış akasamı paslanmaz 2 adet de yedek bıçak veriyorlar . ben kullandım tavsiye ederim . internet siteleriwww.renasmakina.com
     Kahve öğütücü için yardımcı olabilir misiniz? Kahve öğütücü için yardımcı olabilir misiniz?

• ilginiz için teşekkür ederim. videoları izledim gerçekten başarılı bi ürün. zencefili bile un etti =) ama ben evde kullanabileceği, daha minik bi şey arıyorum. sadece evdeki kahve keyfi için yani. o nedenle ses ve boyut olarak daha minik bi şey arıyorum
  • wanaiss W kullanıcısına yanıt
    merhabalar

bosch ve kg49 bıçaklı. bu sebeple kahveyi blenderdan geçirmiş gibi oluyorsunuz. ideal değirmenin burr denilen ezerek parçalaması.

arkadaşınız filtre kahve için kullanacaksa KG79 en iyi tercih. evet standart fabrika ayarları ile espresso inceliğini yakalayamıyor. fakat teknik servisi arayıp konuyu anlattığınızda istediğiniz şekilde düzeltiyor. ben 2 gün önce teknik serviste ayarlattım ve şimdi türk kahvesi inceliğinde bile çekiyor.
  • fordt kullanıcısına yanıt
    yorumunuz için teşekkür ederim. teknik servis telefondan sizi yönlendirerek mi yardımcı oldu? yoksa teknik servisin o modifikasonu kendisi mi yapması gerekiyor ürünü servise mi götürmeniz gerekti? eğer teknik servisin ilgilendiği bir konuysa düşünmeden kg79 alırım çünkü diğerlerinde olan o bıçakla parçalama olayı benim de kafamı kurcalıyor. =)
    teknik servisi danışmak için telefonla aradım. ürünü kendilerine götürdüğüm takdirde gerekli ayarlamayı yapacaklarını söylediler. söylediklerini de yaptılar :)

şu anda türk kahvesi seviyesinde bile çekiyor. filtre kahve için gerekli coarse çekimden biraz feragat etmiş oluyorsunuz ama espresso için 10 numara burr grinder oluyor. (hadi 10 demeyelim de 8-9 diyelim

bana maltepedeki teknik servis yakındı. orayı aradım hallettiler. yani özetle delonghi teknik servisi her şeyi kendi halletti (garanti dahilinde hem de)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fordt

teknik servisi danışmak için telefonla aradım. ürünü kendilerine götürdüğüm takdirde gerekli ayarlamayı yapacaklarını söylediler. söylediklerini de yaptılar :)

şu anda türk kahvesi seviyesinde bile çekiyor. filtre kahve için gerekli coarse çekimden biraz feragat etmiş oluyorsunuz ama espresso için 10 numara burr grinder oluyor. (hadi 10 demeyelim de 8-9 diyelim

bana maltepedeki teknik servis yakındı. orayı aradım hallettiler. yani özetle delonghi teknik servisi her şeyi kendi halletti (garanti dahilinde hem de)

o ürün türk kahvesi için yapılmış bir ürün değil. maalesef yakında burr mekanizmasını elinize alırsınız zira bir süreden sonra aşınma ve kaynaşma meydana geliyor flat burr arasında. türk kahvesi için maalesef ev tipi bir değirmen bulunmuyor. bunu iddia edenlerin kahve inceliği de oldukça yetersiz. türk kahvesi haricinde değişik incelikte kahve alabilirsiniz ama türk kahvesi için bu makineleri mahvetmeyin bence.

paranız varsa breville bcg820 tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black exodus -- 9 Şubat 2015; 17:09:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fordt arkadaşımın tavsiyesi üzerine KG79 u almış bulundum. henüz hediye etmedim, evde kutusunda duruyor. =) hediye edeceğim kişi türk kahvesinden ziyade espresso içmeyi tercih ediyor ama yorumunuz için çok teşekkür ederim, hediye ettikten sonra "bak bunda türk kahvesi öğütmemelisin..." uyarısı yapmayı unutmayacağım. :)
    bahsettiğiniz ürünün fiyatına baktım, bunu almış olmasaydım dahi beni aşarmış. neyse artık türk kahvesini öğütülmüş, espressoları çekirdek halinde alacağız. =)
    İlginiz için çok teşekkür ederim. ürünü hediye ettikten sonra kullanıcının yorumlarını buraya yazacağım. (almak isteyen arkadaşlar olursa fikir olsun diye)
  • black exodus kullanıcısına yanıt
    zaten türk kahvesi için almadım. :9 espresso ve filtre kahve için kullanıyorum
    Bosch'u ben kullanıyorum, resimli incelemem vardı. Bu alette hiç kahve öğütme fırsatım olmadı hep baharat öğüttük. Cihaz gayet kaliteli yalnız hanesi küçük sayılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: black exodus

quote:

Orijinalden alıntı: fordt

o ürün türk kahvesi için yapılmış bir ürün değil. maalesef yakında burr mekanizmasını elinize alırsınız zira bir süreden sonra aşınma ve kaynaşma meydana geliyor flat burr arasında. türk kahvesi için maalesef ev tipi bir değirmen bulunmuyor. bunu iddia edenlerin kahve inceliği de oldukça yetersiz. türk kahvesi haricinde değişik incelikte kahve alabilirsiniz ama türk kahvesi için bu makineleri mahvetmeyin bence.

paranız varsa breville bcg820 tavsiye ederim.

merhaba ben de kg 79 aldım ama gerçekten espresso inceliğinde çekmiyor. modifiye yaptıktan sonra herhangi bir sorun yaşadınız mı? modifiyeden sonra öğütme kadamesinde bir değişiklik oldu mu? rica etsem modifiye işlemini biraz detaylı anlatabilir misiniz?

• modifiye işlemini yapan arkadaş @fordt , onu ekliyorum konuya...
  • quote:

Orijinalden alıntı: black exodus

modifiye işlemini yapan arkadaş @fordt , onu ekliyorum konuya...

teşekkür ederim @fordt modifiye yaparken plastik parçadaki tırnağı kesmiş. videoda izlediğim de ise tırnağı kesmeden sadece yönünü değiştiriyor sanırım.
  • Moulinex'ler iyi ama sanırım artık Türkiye'de satışı yok.
  • Bosch tabiki tercihin olsun. Diğer markayla kalitesi kıyaslanamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: musamusamusa1

Bosch tabiki tercihin olsun. Diğer markayla kalitesi kıyaslanamaz.

İç haznesi çıkarılabiliyor mu? Birde yorumun birinde "-Bosch'a bu parayı verene kadar sinbo alın aynı işi daha iyi yapıyor değmez" yazılmış, bilgisi olan?
  • derinsuvari kullanıcısına yanıt
    Benim hatırladığım iç hazne çıkmıyordu.
    2 markayı kıyaslamak yanlış olur.Ürün kaliteleri arasında çok dark var bir kere

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Baharat öğütmek için alacağim..Çörek otu siyah üzüm cekirdeği falan..Fakir iş görür mu.hepsiburada da yorumlar iyiydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • derinsuvari kullanıcısına yanıt
    geçen ay ilk defa cimrilik edip, ne olacak sinbo alayım dedim. 3. kullanımda bozuldu. 3 kuruşluk aleti servise göndermeyle uğraşmayayım deyip, tamir etmek üzere söktüm.

gerçekten inanılmaz kalitesiz, her kuruştan kaçmışlar. motorun arka ucu kasa plastiğine giriyor. rotor ise bıçakta sabit. motoru iki ucundan sabitlemeye bile zahmet etmemişler. çöpe attım gitti.

paranızı çöplerle ziyan etmeyin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.