Şimdi Ara

Kalbe Bıçak Saplanması gibi ağrı... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
15.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende kardiyoloji doktoruna gittiğimde iğne mi bıçak mi diye soruyorlardı benim kalbime hiç bıçak saplanmadiki nerden biliyim ne olduğunu siz nasıl anladınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de vardı doktora gittim cereyanda kalmışsın bir şeyin yok dedi. İşin garibi cam falan odada değilken açıyorum cereyan da falan da kalmadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bendeki çok şiddetli değil ama benzer bir ağrı 7-8 aydır bende de oluyor, hem sırtımda hem göğsümde. Bıçak saplanır gibi ve icten gelen bir ağrı. Ayrıca nabzım bazen 150'leri görüyor dinlenme halinde. Yapılmayan test kalmadı 3 ekg, 2 eko, 1 kan testi. Sonuç ise tüm doktorların dediği: ağrılar kas ağrısı, çarpıntı ise stres kaynaklı. Ama sizde ritim bozukluğu varmış eğer bununla alakalı değilse bendeki durumların aynısı olabilir. Geçmiş olsun.

• Göğüs uzmanına git. Her ağrı kalpten gelmez. Buna benzer bir ağrı olmuştu bende. İç hastalıkları uzmanına gitmiştim. Ekg çektik bir şey yok biraz hızlı atıyor heyecanmı yaptın dedi. Adama sie çekip göğüs bölgemde kaburga ezilmesi, batması olabilir belki dedim ortapedi uzmanına gittim. Doktora derdimi anlatınca adam direk göğüs uzmanına git dedi. Adamı dinleyip göğüs uzmanına gittim röntgen çekildim. Göğüs uzmanı akciğerinde sönme oluşmuş acil ameliyat dedi ve ameliyata girdim. 1 hafta hastanede yattım tüp takıldı vs. Sonra tekrarladı aynı hastalık. Baska bi doktora açık ameliyat oldum ciğer üzerindeki baloncuklar zararlı şeyler alındı. Tabi gene tüp takıldı 1 hafta ciğer eski formuna dönünce taburcu oldum Allaha şükür şimdi iyiyim. Neyse en iyisi bi akciğer tomografisi veya röntgen çektir. Geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Şehmistan

hastanenin ne önemi var?Bursada değil.

Alıntıları Göster
    Türkiyede sadece kalp üzerine olan birkaç hastane var o yüzden sordum. Bursadaysan evraklarına bakıcaktım sistemden. 14 yaşında olmasan bu tarif ile kalp krizi geçiriyorsun derdim ancak bu yaşta böyle birşeyin olma ihtimali yok, onu aklından çıkar. Ritim bozukluğu göğüste ağrı hissiyatı yaratabilir, ölücekmiş gibi olma hissinide muhtemelen o andaki evhamından tansiyon düşmesi sonucu yaşıyorsun. Birdaha böyle bir durum olduğunda direk hastaneye git ekg çeksinler ve mümkünse tansiyonunu ölç. Muhtemelen bütün problemin bu ancak olmadığını varsayarsak ve problem başka yerde aranacaksa yüksek ihtimalle psikolojik yada kas ağrısı olabilir, düşük ihtimalle akciğer ve mide ağrısı olabilir.Başka birşey olamaz. Bunlardan şüphelenip o bölümlerin doktorlarına gidebilirsin. Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Proprietor

Bende kardiyoloji doktoruna gittiğimde iğne mi bıçak mi diye soruyorlardı benim kalbime hiç bıçak saplanmadiki nerden biliyim ne olduğunu siz nasıl anladınız
    İnsan bir yerine bir şey battığında saplandığında o an kendini kasar ve hareket edemez ya bendede öyle oluyor. O yüzden bıçak saplanması gibi diyebiliyorum. Başka bir şeyle tanımlayamıyorum. Tuhaf dayanılmaz bir ağrı oluyor bazen daha hafif ama öleceğini hissettiriyor insana.

@Saksopat. Bende bayadır oluyor üşütmekle ilgisi yok. Doktorlar neden bulmayınca sallıyorlar sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Bir gün kalp krizinden gitme riskin yüksek.
    Amcamı da geçen sene kalp krizinden kaybettim. Sanırım hazırlıklı olmakta fayda var.

@Ceykalda elektrik alet miyim de kablolarda arıza olur gibi damarımda olsun ? Tomografi beyin için değil mi yanlış biliyorum?
  • Nefes alinca artiyor mu? Tam yerini gösterebiliyor musun? Efor harcarken yada efor sonrasi mi oluyor yoksa otururken,yatarken falan mi? Kalp agrilari yanma,baskı tarzinda olusur kolu boynu falan uyuşturur,yayilabilir sende yayilma var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3042DE2E5 -- 18 Mayıs 2018; 0:58:11 >
  • Reflu de yapıyormuş ağrı kalp agrisiyla cok karistirilabiliyormus

• Kardeşim bendede yıllardır sabahları kalkıtığımda bıçak saplıyorlar gibi oluyo doktora gittim baktılar bişeyin yok dediler ağrı aynen devam ediyor

• Yasadiklarinin benzerini yasiyorum senin kadar siddetli olmasa da. Cok arastirdim bilgilerimi aktarayim.

Ben buyuk ihtimalle panik atak oldugunu dusunuyorum hocam sende. İlk olarak tiroit bezlerine baktir kan testinden. T3 T4 ve TSH hormanlari ne durumda onlari ogren ondan sonra butun kan testlerini yaptir. Bobreklere baktir. Sonra kalp icinse eko-efor-tansiyon ve ritim holter taktir yaptir. Hersey temiz cikarsa geriye panik atak kaliyor.

• bende eskiden nadirende olsa dediğin birebir oluyordu. yaptığım spora verdim, kalp gelişiyor olabilir dedim doktora felan gitmedim. ama 1 yaş küçük kardeşim sigara içiyor ve sporla alakası yok. onda bayadır vardı bu sıkıntı, doktora gitmiş kalp zarı iltihabı mı ne ona benzer bişey demiş heralde. ilaç verdi kullandım faydası oldu dedi. doğru düzgün bi kardiyolog bul git başka çaren yok
  • Takdir-i ilahi din kardeşim.

Seni bir su damlasından yaratan Allah,senin alın yazına,ruhunu ne zaman teslim edeceğinide yazmış.

Hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünya için,yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalış.

Şu mübarek günlerin hatırına şifalar versin inşallah.

Hayırlı oruçlar

Selam ve dua ile

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşe yaramaz Karbonhidrat tüketimini azalt. Bazen bir sıkışma ve acı gelir öyle sert bir şey sanki içeride bir şey birden aşırı yüklenmiş gibi..

Çok su iç... Doktora git kalbine bi check up yaptır.

ssk ve gss primi ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 18 Mayıs 2018; 1:53:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Tenth Doctor

Delik ekgde görülmez hocam. Ekg ritmine atimina bakar.

Akcigerlerine kaburgalar fazla basi yapıyor olabilir belki. Ama bir doktora git sen yine de sehmistan. Ygs lys den hatırlıyorum seni sanrm üzme beni.

Alıntıları Göster
    Adam troll hala ciddi cevap vermeyin şuna. 6-7 yaşından beri sigara içiyormuş(!)..
  • İşi bilen bir doktora görünmelisin hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

kalp damarlarında arıza vaR

tomografi şart
    Baddy tomografi beyin icin degil miydi

• Tam olarak senin dediğin şekilde ağrılarım olmuyordu o bıçak gibi batma olayı hep yer değiştiriyordu bazen önden kalbe bazen kalbin arkasından bazen böbrek taraflarından baktırmadığım yer kalmadı doktorlar kas ağrısı deyip gönderdi yıllarca çözüm bulunamadı sonra mide kanaması geçirdim işin garibi kanama geçirdiğimi bile anlamadılar neyse biri kanama geçiriyorsun dedi hastanede 10 gün yattım kısaca ülser varmış midede endoskopi ile öğrendim benim ağrılar mide ülseri yüzündenmiş. Bıçak gibi batma varsa midene endoskopi yaptır kesin birşey çıkar.

• Reflün veya yemek borusu tümörün de olabilir hocam,ağrının yayılımı var mı kola sırta vs ve ne zaman oluyor yemeklerden sonra mı yoksa herhangi bir zamanda mı

• Fahri doktorlar da gelmiş.

Bir özel hastaneye git bence, devlette baştan savma yapıyorlar ama özelde en ince detayına kadar bakabiliyorlar.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.