Şimdi Ara

Kaldırılan ve Eklenen Konular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
2
Favori
1.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar halihazırda bir lisans öğrencisiyim, çeşitli sebeplerden dolayı okulu bıraktım ve yeniden hazırlanıyorum. Müfredat değişikliğine pek bakmadan çalışmaya başladım. 1 aydan daha kısa bir sürede mat-fizik-kimya'yı yarıladım sayılır. Tabi eski bilgilerin de etkisi var bu tabloda. Şimdi eski hesabımı tekrar açtım ve internette kaldırılan konulara rastladım. Aranızda beni bu durumun netliği konusunda aydınlatacak arkadaşların olduğuna inanıyorum. Bu konuların tümü LYS'den kaldırıldımı gerçekten?
    Kolay gelsin.

MATEMATİK

-Taban Aritmetiği -İşlem -Bağıntının Özellikleri -Karmaşık Sayılar Konusunun Kutupsal Gösterim -Matris Determinant -Toplam Çarpım -Ters Trigonometri Fonksiyonlarının Türevi ve İntegrali -İntegralde Hacim Hesabı -Limitte Belirsizlik Türleri -Ters Dönüşüm Formülleri -L Hospital Eklenen Konular -Öklit Algoritması -Bilinçli Tüketim Aritmetiği

GEOMETRİ

Kaldırılan Konular:

-Çemberde Uzun. Kuvvet Ekseni -Köşegen sayısını veren formüller -Seva ve Menelaus Teoremleri -Karnot Teoremi -Küre Kap., Küre Kuş., Küre Par. -Dönüşümlerden Homoteti -Çember Analitiğinden Kuvvet Ekseni Çember Demeti -Konik Ayrıtları -Uzay Analitiği -Fraktal Kaplama Süsleme

Eklenen Konular

-Trigonometri-1 -Doğrunun Vektörel Denklemi -Vektörel ve Parametrik Denklemler (LYS’de sorulacak)

FİZİK

Kaldırılan Konular:

-Madde ve Özellikleri Konusunda Fiziksel ve Kimyasal Değişimler -Fiziğin Doğası Konusundaki Hipotez, Teori, Yasa Kavramları -Genleşme Formülleri -Kararlı Dalgalar -Deprem Dalgaları -Genel Çekim Enerji Formülleri -Küresel Aynalar ve Merceklerdeki Formüller -Işıktaki Gir. ve Kırınım For. -Çözme Gücü -Doopler Formülleri -Elektron Kabukları -Radyoaktivite Formülleri -Yıldızlardan Yıldızsılara -Ö.Göreli. Göreli Enerji

Eklenen Konular

-Modern Fiziğin Teknolojideki Uygulamaları

KİMYA

Değişiklik yapılan konular:

-Kimya Bilimi -Maddelerin Ayrışması -Atom ve Yapısı -Periyodik Sistem -Bileşikler ve Çözeltiler -Organik Kimya

Eklenen Konular

-Endüstride ve Canlılarda Enerji -Kimya Her Yerde -Hayatımızda Kimya

BİYOLOJİ

Kaldırılan Konular:

-İnsanlardaki Sistemler hariçdeki Diğer Sistemler -Devirli ve Devirsiz Fotofosforilasyon -C3 C4 Cam Bitkileri -Calvin Döng. Ara Basamaklar -Fotosentezdeki Matematiksel Hesaplamalar -Glikoliz Evresinden Pirüvata Kadar Olan Basama. İsimleri -Kreps Çemberi ve ETS Elamanlarının İsimleri -Solunum ile İlgili Matematiksel İşlemler -Nükleik asitler ko. problemler -Arke Bakteri Protista Alemlerindeki Sınıflandırma -Bölünme. G1 S G2 Evreleri -Embriyonik Tabakalar ve Bunlardan Meydana Gelen Organlar ile Embriyonik İndüksiyon -Dolaşımda İmmunoglobilinler

Eklenen Konular

-İnsanlardaki Hastalıklar -Bilimsel Bilgilerin Doğası -Hardy Weinberg Kuralında Populasyon Genetiği -Güncel Yaşam ve Hastalıklar

• kaldırıldı :D biyolojide insan hariç tüm sistemler falan kalktı iyi ki çalışmamışsınız :D
  • Teşekkürler hocam. Elimde Palme konu anlatımlı fkb var ne kadar güncel bilemiyorum. Mesela fizikte optik yok ama doppler var bir de modern fiziğin teknolojideki uygulamaları konusu da eklenmiş. Dalgamı geçmişler anlamadım. Bir de şu her yerde kimya gibi konuların içeriğine nereden ulaşabiliriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: selimcat

Teşekkürler hocam. Elimde Palme konu anlatımlı fkb var ne kadar güncel bilemiyorum. Mesela fizikte optik yok ama doppler var bir de modern fiziğin teknolojideki uygulamaları konusu da eklenmiş. Dalgamı geçmişler anlamadım. Bir de şu her yerde kimya gibi konuların içeriğine nereden ulaşabiliriz?

hocam kimya meb kitabını internette bulabilirsin. oradan çalışırsan yeterli olur herhalde. bu arada fizikten optik kalkmadı hala var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wepawet

quote:

Teşekkürler hocam. Elimde Palme konu anlatımlı fkb var ne kadar güncel bilemiyorum. Mesela fizikte optik yok ama doppler var bir de modern fiziğin teknolojideki uygulamaları konusu da eklenmiş. Dalgamı geçmişler anlamadım. Bir de şu her yerde kimya gibi konuların içeriğine nereden ulaşabiliriz?

hocam kimya meb kitabını internette bulabilirsin. oradan çalışırsan yeterli olur herhalde. bu arada fizikten optik kalkmadı hala var.

Son bir soru olarak matematik için en güncel olarak önerebileceğin bir yayın varmı konu anlatımlı. Ben Esen'den çalışıyordum ama pek memnun değilim. İç açıcı bir kitap değil. Palme'nin tarzını seviyorum ama mevcut sınav tarzı ve müfredatıyla ne kadar örtüşüyor bilemiyorum. Temelim var İntegral ve ileri Türev dışında konuların mantığına hakimim. LYS'den en az 40+ mat çıkarmam lazım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Wepawet

quote:

Son bir soru olarak matematik için en güncel olarak önerebileceğin bir yayın varmı konu anlatımlı. Ben Esen'den çalışıyordum ama pek memnun değilim. İç açıcı bir kitap değil. Palme'nin tarzını seviyorum ama mevcut sınav tarzı ve müfredatıyla ne kadar örtüşüyor bilemiyorum. Temelim var İntegral ve ileri Türev dışında konuların mantığına hakimim. LYS'den en az 40+ mat çıkarmam lazım.

hocam maalesef ben o konuda yardımcı olamam matematik için konu anlatımlı kitap kullanmadım.

• selimcat kullanıcısına yanıt
    Hangi bölümü istiyorsunuz hocam galiba 5k civarını hedefliyorsunuz. Aynı durumdayız ben de bölüme devam ederken gireceğim seneye

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler hocam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TherafluForte

Hangi bölümü istiyorsunuz hocam galiba 5k civarını hedefliyorsunuz. Aynı durumdayız ben de bölüme devam ederken gireceğim seneye

Yok benim durum çok karışık hocam. Biraz zorunlu olarak girdim YGS'ye. Eskişehir'de Endüstri Müh bıraktım ama ona muhtaç olacağız sanırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.