Şimdi Ara

KALDIRIMDAKİ ÇOCUĞUMA ARABA ÇARPTI!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
1
Favori
9.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçmiş olsun. Çocuğunuz bir an önce sağlığına kavuşur inşallah.

Daha önce ablam bir kazada kalıcı hasar ve organ kaybı ile belli bir miktar tazminat aldı fakat bu sigorta şirketine açılan dava ile oldu arkadaşımın dayısı bir avukatla birlikte bu tür durumlar için danışmanlık yapıyor. Sağolsun onun çok faydasını gördük.

Sizde bu şekilde bir danışman ve avukat aracılığı ile dava açıp tazminat talebinde bulunabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxkowboyxx

Çok geçmiş olsun. Ehliyeti olan birinin, araç sırtına çıkan birinin kaldırıma çıkacak ve birilerine zarar verecek kadar araç sürmekten aciz olması üzücü gerçekten. Yav hiç bir şey yapamıyorsan koy frene araç dursun. Başa gelmeden bilinmez gerçekten, Allah ana babaları evlatlarıyla sınamasın.

Hocam büyük ihtimalle araç otomatiktir durmak için frene basmak yerine gaza abanmıştır.

Zaten frenle gazı karıştıran insandan hızlı bir refleksle frene basmasını bekleyemeyiz.

Genelde bu şekilde oluyor.

• İnşallah sağlığına kavuşur kızınız Allah yardımcınız olsun. Mümkünse dişli bir avukat bulun.

• Bende kaldırımda giderken kadının biri arabayla üstüme çıkacaktı ki demirlere atlayıp kurtulmuştum.

Allah kızınıza şifa verir inşallah. Bu konularda avukata gidip süründürebilirsiniz kadını. Gerçi bu aralar avukatlık ücretleride aldı başını gidiyor. Ücretsiz ön görüşme yapan bir kaç avukata gidin bakalım ne diyecekler

• Hocam geçmiş olsun. Kızınız en kısa sürede eski sağlığına kavuşur inşallah. Tavsiyem avukatsız hareket etmeyin. Süreçleri, işleyişi, kanunu en iyi onlar bilir. Geri dönüşü olmayan bir mevzu yaşamayın.
  • bal974 B kullanıcısına yanıt
    Kadını biri sıkıştırmış mı aşırı hız var mı yoksa kaza sadece dikkatsizlik vs birşey sonucu mu?

Çok çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.

• Geçmiş olsun

• Uğruna canımızı hiç düşünmeden feda edeceğimiz çocuklarımız.
    Geçmiş olsun, inşallah eski sağlığına ve neşesine en kısa zamanda kavuşur.

Bu kazada sürücü ben olsaydım affedilmeyi beklemezdim. Affedilmek vicdanı rahatlatmıyor.
    Vicdanımın rahatlaması için gereken ceza neyse çekmek isterdim.
    Dolayısıyla karşı taraf bunun bilincinde olmasa bile her iki taraf içinde en doğrusu bu işin mahkeme yolu ile neticelendirilmesidir.

Kanun bu durumda neye hükmeder bilmiyorum. Mutlak surette maddi anlamda tazmin olacaktır.
    Ancak olayda kasıt olmaması, sonuç olarak bunun bir kaza olması, olay sonrası kaçma, delil karartma, alkol vs gibi bir durum olmaması gibi etkenlerden dolayı mahkumiyet olmayacaktır diye düşünüyorum (ülkenin hali göz önüne alınınca).
    Kasıtlı olarak birilerini döven kesen biçen adamların aldığı çok düşük cezalar göz önüne alınınca çıkacak olan karara saygılı olabilmek gerekir.

• Gecmis olsun cocugunuz umarim kisa surede sagligina kavusur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim.
  • webbie kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle kastım sizi empati yoksunluğuyla itham etmek değil. Galiba ufak bir karışıklığı açıklığa kavuşturursak orta yolda buluşacağız.

Şöyle ki, kaza dediğimiz olayda hiçbir kasıt olmaması halinde sizinle hemfikiriz; ancak yeterli donanıma sahip olmadan araç kullanmak başlı başına bir kusurdur. Bu konuda da kadın sürücüye kaza yaptığı için değil yeterli donanıma sahip olmadan trafiğe çıkarak başkalarının hayatını tehlikeye attığı için ceza verilmeli.
  • Geçmiş olsun, konu hakkında çok bir bilgim yok ama bende ufakken 10 yaşlarında kız kardeşime sokakta araba çarpmıştı. Çarpan kadın da üstelik vurduktan sonra kaçmış, arkadan diğer araba ile gelen abi duruyor ve arabaya koyduktan sonra acile yetiştirmiş. Kardeşim acile vardığın da kalbi durmuş, orada ki doktorlar geri döndürdüler. Çok acı bir durum anlayabiliyorum. Ben ufak olduğum için o zaman pek akıl erdirememiştim ama kardeşime çarpıp kaçan kadın şimdi karşıma çıksa neler yaparım kimbilir.

Allah şifa versin, umarım kısa zamanda iyileşir kızınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: münzevii

Kesinlikle kastım sizi empati yoksunluğuyla itham etmek değil. Galiba ufak bir karışıklığı açıklığa kavuşturursak orta yolda buluşacağız.

Şöyle ki, kaza dediğimiz olayda hiçbir kasıt olmaması halinde sizinle hemfikiriz; ancak yeterli donanıma sahip olmadan araç kullanmak başlı başına bir kusurdur. Bu konuda da kadın sürücüye kaza yaptığı için değil yeterli donanıma sahip olmadan trafiğe çıkarak başkalarının hayatını tehlikeye attığı için ceza verilmeli.

Yeterli donanımdan kastınız ne.
  • Geçmiş olsun hocam.
  • Konu sahibi arkadaşımız öncelikle çok geçmiş olsun. Allah şifa versin.

Başımdan 13 sene önce malesef çocuğa çarpma neticesinde yaralamalı bir kaza geçti. Çevre yolunda ve hiçbir şekilde yaya geçidi olmayan refüj ile ayrılmış bir yola çocuğun fırlaması sonucunda çarptım. Aracım dahi çok ağır hasar aldığı için hiç beklemeden ilk vasıta ile Ege Üniversitesine çocuğu götürüp polislere teslim oldum. Rapor gelene ve çocuk hayati tehlikesi olmadığı anlaşılana kadar nezarethane de misafir edildim. Çok şükür çocukta bir sıkıntı yoktu ve kaza raporu sonucu kusur %100 çocuğa verilmişti çıktım. O zamanlar ssk sı olmayanlar için fak fuk gon yoktu ciddi meblağ ödemiştim hastaneye ama umrumda dahi değildi. Nihayetinde benim ve karşı tarafın iyi niyeti olduğu için karşılıklı şikayetçi olmadık. Ve aracımı kaskodan değil cebimden yaptırdım karşı tarafa rücu edilmesin diye. Vicdanım rahat olsa da 2 sene kabuslar gördüm o gün bugün ara sokaklarda 30-50 arası giderim.

Sizin olayda ise kaldırımdaki bir çocuğa çarpma söz konusu. Hem ceza almalı hem maddi manevi tazmin ödemeli. Şikayetinizden asla vazgeçmeyin taki karşı taraf gerçekten iyiniyetli ise. Ki siz aramadan onlar herşeyi üstlenir çocuğun başında nöbet tutar sizin adınıza sigortadan para almanız için uğraşır. Ayrıca unutmadan ekleyim her sigorta şirketi yaralanmalı kazalarda teminatlar dahlinde hastane masrafı tazminat gibi ödemeleri yapmak zorundadır. Bence öncelikle forumdaki sigortacımız Aybars Beye bir sorun

• Geçmiş olsun. Bu tür soruları Türk Hukuk Sitesi'ne sorsanız daha net cevap alırsınız. Daha sonras tavsiye edilen bir avukat ile işlem yapmalısınız.
  • quote:

Ülkemdeki kanun boşlukları, maalesef ki kasıtlı bir şekilde birine çarpsanız bile paranız olduğu takdirde hapis cezasından kurtulmanızı sağlıyor.

Benim genel görüşüm;

- Ehliyet alacaklara
    - Çocuk yapacaklara
    - Oy kullanacaklara

Farklı şekillerde birer sınav yapılmalı.

Aksi halde;

- "At, avrat, silah" sözündeki kutsiyeti otomobilleri ile yaşamaya çalışan ve yayaların hakkı olan kaldırımlara araç park etmenin ahlaksızlık, terbiyesizlik ya da adına ne derseniz deyin, yapmayı kendine hak gören şoförler üzerine kurulu bir trafik

- Psikolojisi bozuk ve yanlış eğitilmiş çocuklar üzerine kurulu bir gelecek

- Yeri geldiğinde teknik direktör, yeri geldiğinde avukat, yeri geldiğinde politikacı, yeri geldiğinde din adamı kesilen ama hayatı boyunca hiç kitap okumamış bir seçmen kitlesi tarafından yönetilen bir ülke

sahibi oluruz.

• Çok geçmiş olsun, Allah tan acil şifalar diliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

quote:

Yeterli donanımdan kastınız ne.

Sınırları çizmenin çok zor olduğu bir alan. Eminim ben şart olarak ne öne sürersem süreyim bunun abartı olduğunu düşünenler olacaktır. Araç kullanmak kesinlikle basit bir olay değildir, bu yüzden ehliyet sınavlarının zorlaştırılması taraftarı olduğum kadar trafik suçlarına verilen komik cezaların da hatırı sayılır bir şekilde artırılması taraftarıyım.

• Hastane masraflarını ödesin öyle anlaşın hocam allah acil şifalar versin

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.