Şimdi Ara

KALDIRIMDAKİ ÇOCUĞUMA ARABA ÇARPTI!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
1
Favori
9.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2 ay önce sokak arasında kaldırımda sek sek oynayan kızıma, acemi kadın sürücü araç kontrolünü kaybederek çarptı. Kızım 2 hafta yoğun bakımda kaldı sonrasında servise çıkardılar 3 haftadır serviste yatıyor. iç organlarında sıkıntılar var eve çıkartmıyorlar. İyileşecek hiç bir şeyi kalmayacak inşallah dua ediyoruz.

Çocuğuma çarpan kadın ambulansı takip ederek hastaneye gidiyor ifade veriyor. Kaldırımdaki çocuğa çarpmasından dolayı %100 suçlu. Aracın sigortası, kullanıcının ehliyeti her şey eksiksiz.Karşı taraf şuan çocuğumun durumundan haberdar. Sadece telefonda görüştüm konuşmanın sonu şikayetinizden vazgeçin'e varacaksa kapatalım telefonu dedim. Çocuğuma çarpandan davacıyız şikayetçiyiz. 1,5 aydır çocuğumun ve bizim çektiğimizi bir Allah bilir.

Öğrenmek istediğim şey;

1- Avukatlık, danışmanlık desteği almamıza gerek var mı?
    2- Çocuğumun iyileşmesi durumunda mahkeme karşı tarafa nasıl bir ceza verir?
    3- Çocuğumun (Allah korusun) iyileşememesi (sakat kalması) durumunda nasıl bir yol izlemeliyiz.
    4- Güncel yasalara göre maddi manevi tazminat davasında ne talep edilebilinir. Nasıl sonuçlanır.
    5- Kadının %100 suçlu, bu maddi manevi tazminatı çocuğuma çarpan kadın mı yoksa trafik sigortası mı ödemektedir.

başına gelen arkadaşlardan veya konuyla alakadar olanlardan yardımcı olmalarını rica ederim. Teşekkürler.

• Öncelikle çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin, İnşallah sağ sağlim kalkar ayağa eski hayatına döner kızınız. Yasa masa bilmiyorum ama çok sinir oldum. Eşim ehliyet alalı 6 ay oldu çıkarmıyorum aktif trafiğe hala sakin trafik olmayan yerde yetiştiriyorum. Çıkartmam,çıkmayın, çıkartmayın arkadaş emin olmadan trafiğe kimseyi ismi cinsi önemli değil. Millet canını yolda mı buluyor! Allah sabır versin hocam İnşallah düzelecek her şey en kısa zamanda.
  • Allah acil şifalar versin, mutlaka avukata gidin, kendi başınıza hamle yapmayın, zaten bu soruların bütün cevaplarını avukat verecektir
  • Öncelikle çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin, İnşallah sağ sağlim kalkar ayağa eski hayatına döner kızınız. Yasa masa bilmiyorum ama çok sinir oldum. Eşim ehliyet alalı 6 ay oldu çıkarmıyorum aktif trafiğe hala sakin trafik olmayan yerde yetiştiriyorum. Çıkartmam,çıkmayın, çıkartmayın arkadaş emin olmadan trafiğe kimseyi ismi cinsi önemli değil. Millet canını yolda mı buluyor! Allah sabır versin hocam İnşallah düzelecek her şey en kısa zamanda.
  • Bu kadınlar çok problem trafikte.umarım bi çözümü bulunur artık.allah acil şifalar versin minik kıza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B0C0D9B26 -- 6 Nisan 2017; 15:14:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun, Allah şifalar versin.

Avukat tutup o şekilde hareket etmenizi tavsiye ederim. Kocaelideyseniz yardımcı olabilecek bir avukat bulabilirim.
  • Öncelikle, umarım kızınız en kısa zamanda eski sağlığına ve tabii ki neşesine kavuşur; geri kalan herşey ikinci plandadır.

Eğer derdiniz kızınıza çarpan kişiyi cezalandırmak ise, mutlaka ama mutlaka bir avukatla görüşün ama bu avukat daha önce bu tarz davalarla ilgilenmiş biri olsun. Çevremde çok avukat var ve bunların bir kısmı herhangi bir konudaki davayı alana kadar "Kesin kazanırız" derler.

Tamamen kişisel görüşüm; Eğer kızınız sağlığına tam olarak kavuşursa ve kızınıza çarpan kadın da gerçekten vicdan azabı çekiyorsa, ben affederdim. Benim için en büyük tazminat, çocuğumun sağlığına kavuşması olurdu. Çünkü, hayat boyu hiçkimseye bilerek ya da isteyerek zarar vermemiş olmama rağmen, herhangi bir nedenden dolayı ben de birine çarpabilirim.

Tabii bu benim kişisel görüşüm.

Tekrardan, bu olayla ilgili tek dileğim kızınız eski sağlığına kavuşmasıdır.

Geçmiş olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: M.parolo

Bu kadınlar çok problem trafikte.umarım bi çözümü bulunur artık.allah acil şifaler versin minik kıza.

Merhaba,

Kadınlar daha çok kaportacılara para kazandıran küçük kazalar yapar.
    Trafikte diğer şöförleri sinir edenleri ve trafik düzenine uyamayanları, yavaşlatanları vardır. Az da değillerdir. :))
    Bazen de bu konudaki gibi anlamsız yaralamalı/ölümlü kazalara da karışırlar.
    Kaldırımda yürüyen hiç suçu olmayan bir çocuk. İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur.

Ama istatistiklere baktığınızda erkekler daha çok ölümlü kaza yapmaktalar. (trafikteki kadın/erkek sürücü oranına göre bakıldığında bile erkeklerin daha büyük çoğunluğu ölümlü ve yaralanmalı kazalara karışır)
    Bunun açıklaması trafikte çok olmamız değil, erkek sürücülerin kendilerini usta zannedip daha çok risk almaları.
    Kadınlar dikkatsiz, umursamaz gidebiliyorlar. Arabaların kontrolü kendilerinde değilmiş gibi davranabiliyorlar.
    Ama erkekler daha büyük riskler alıyorlar

Konu ile ilgili olarak, öncelikle büyük geçmiş olsun.
    Böyle kaza yapan bir sürücünün gerektiği şekilde cezalandırılması lazım.
    Benim tavsiyem mutlaka avukat desteği alın. Bu kaza yapan kadının yanına kar kalmamalı, cezasını çekmeli.
    Çünkü normal bir kaza değil. Eğer araba yolunda olması gereken hızında giderken bir çocuk aniden önüne atlasaydı düşüncem farklı olabilirdi, adı kaza olurdu. Ama bu kaza falan değil bence...

Herkese selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 6 Nisan 2017; 15:3:12 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arabayla birisine çarptım
    7 yıl önce açıldı
    Kiralık araca çarptım
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • webbie kullanıcısına yanıt
    Kişisel görüşünüz çok fazla suçludan yana. Sanırım henüz çocuk sahibi değilsiniz, yoksa imkanı yok bu kadar rahat bir hüküm veremezdiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.parolo

Bu kadınlar çok problem trafikte.umarım bi çözümü bulunur artık.allah acil şifaler versin minik kıza.

Bence temel problem mallık. Mallık olmasa... Şuursuz, cahil, mal çok memlekette. Kadının da malı sakat, erkeğin de... O yüzden bence mallığa bir çözüm bulmak lazım.

----------

Konu sahibine: Öncelikle çok geçmiş olsun. Umarım çocuğunu bu sıkıntılı süreci bir an önce atlatır, eski sağlığına kavuşur. Bence kesinlikle takipçisi olun ve bir avukat ayarlayın. Ancak bunu bir öç alma olayına çevirmeyin. Çok ekstrem bir iş de olsa, bu bir kazadır. Karşı taraf için elbet bir sorumluluk, bir yaptırım olacaktır. Ancak ortada kasıt olmadığı için, bu yaptırım konusunda gözünüz dönmesin. Amaç öç almak değildir dediğim gibi. Ki zaten bu durumda olmadığınızı sanıyorum. Yazınız çok sakin. Ancak tabii ki bırak işin ucunu gitsinlik bir durum da değildir. Ama az, ama çok, karşı tarafa bir yaptırım mutlaka olmalı. Takipçisi olun. Mutlaka avukatla ilerleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 6 Nisan 2017; 15:6:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: münzevii

Kişisel görüşünüz çok fazla suçludan yana. Sanırım henüz çocuk sahibi değilsiniz, yoksa imkanı yok bu kadar rahat bir hüküm veremezdiniz.

Çocuk sahibiyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Öncelikle, umarım kızınız en kısa zamanda eski sağlığına ve tabii ki neşesine kavuşur; geri kalan herşey ikinci plandadır.

Eğer derdiniz kızınıza çarpan kişiyi cezalandırmak ise, mutlaka ama mutlaka bir avukatla görüşün ama bu avukat daha önce bu tarz davalarla ilgilenmiş biri olsun. Çevremde çok avukat var ve bunların bir kısmı herhangi bir konudaki davayı alana kadar "Kesin kazanırız" derler.

Tamamen kişisel görüşüm; Eğer kızınız sağlığına tam olarak kavuşursa ve kızınıza çarpan kadın da gerçekten vicdan azabı çekiyorsa, ben affederdim. Benim için en büyük tazminat, çocuğumun sağlığına kavuşması olurdu. Çünkü, hayat boyu hiçkimseye bilerek ya da isteyerek zarar vermemiş olmama rağmen, herhangi bir nedenden dolayı ben de birine çarpabilirim.

Geçmiş olsun...

Bir kız ve oğlan babasıyım. Aynı zamanda da 25 yıldır da ehliyetli olarak trafikteyim.

Eğer çocuğum aniden yola fırlasa ve trafik kurallarına uygun giden bir araba duramayıp çarpsa, sizin gibi düşünebilirdim.
    Ama burada kaldırımda oynayan bir kız çocuğuna çarpıyor, bunun adı kaza değil bence. ve affedilebilecek bir durum değil.

Selamlar

• Allah yardımcınız olsun. Acil şifalar.

• Normalde böyle bir konuya böyle bir yorum yapmak istemezdim ama konuyla çok alakalı...

Geçen sene aldırımda yürüyorum kadın şoför corsa ile gelip kaldırıma çarptı bomboş yolda sonra araba zaten duraksadı gerisin geri gitti, 10 metre kadar ilerledim yoldan bir porsche cayenne geçiyor içinde yine kadın şoför, dedim lan arabalar yer değşse bu araba kaldırımı da ezerdi ben şu an yoktum...

demem o ki kadınlar araç kullanmasın demiyorum ama en azından kaldırıma çıkacak kadar güçlü veya büyük araç kullanmasın...

Hocam inşallah evladınız da hiç bir şey olmamış gibi sağlığına kavuşur, tedavi sürecini çok iyi takip edin allah yardımcınız olsun..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-) Bu durumda olmayacaksa hiç olmasın tabiki avukata danışın.

2-) Sorumluluk Bk54-1 Bedensel bütünlüğün zarara uğraması üzerinden bakılacak, cezai olarak çok ümitli olmayın trafik kazalarında kast olmadığı bir durumda en kötü durumda bile hapishanede uzun süre tutmadan şartlı serbestlik uygulanıyor

3-) Bedensel bütünlüğün zarara uğramasından sürekli kayıp var zarara uğrayan organın % olarak durumu sonut olay bilirkişi raporu vs olarak belirleniyor.

4-) Öğrenciyim bu konuda uzmana danışmak lazım

5-) Sigorta konusunda şahıs sigortaları halef olmadığı için yaptığı ödemeler zarardan düşmüyor KTK özel kanun maddesi varsa bakmak lazım

Ayrıntılı bakamıyorum şu an ders var ama bir avukata işinize baktırın bunlar bakarak tavsiye ile anlaşılacak işler değil uzman desteği şart...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 6 Nisan 2017; 16:3:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çocuğunuzun hayatı söz konusu ama sizin ilk sorunuz avukat desteği almama gerek var mı?

Yapmayın, etmeyin, şu avukata vereceğiniz 3 kuruşun hesabını yapmayın.

Sorun, soruşturun iyi bir avukat tutun kendinize. Böyle internet ortamında kimin yazdığı bilinmeyen bilgilere itimat etmeyin.

Avukat tutmamanız demek, karşı tarafın bu işten en az kayıpla çıkmasına neden olmak demektir.

Yarın, bir gün hak düşürücü süreyi kaçırırsanız, usul hatası yapıp geri dönüşü olmayan bir noktaya gelirseniz ne yaptım ben diye kafanızı taşlara vurursunuz.

Allah acil şifalar versin miniğe de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Type R -- 6 Nisan 2017; 15:17:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

Öncelikle, umarım kızınız en kısa zamanda eski sağlığına ve tabii ki neşesine kavuşur; geri kalan herşey ikinci plandadır.

Geçmiş olsun...

Bir kız ve oğlan babasıyım. Aynı zamanda da 25 yıldır da ehliyetli olarak trafikteyim.

Eğer çocuğum aniden yola fırlasa ve trafik kurallarına uygun giden bir araba duramayıp çarpsa, sizin gibi düşünebilirdim.
    Ama burada kaldırımda oynayan bir kız çocuğuna çarpıyor, bunun adı kaza değil bence. ve affedilebilecek bir durum değil.

Selamlar

Forumdaşım,

Baştan da belirttiğim gibi, tamamen kişisel görüşümü paylaştım. Herhangi bir nedenle, ben ya da siz de herhangi birine zarar verebilirsiniz. Bunun adı kazadır ve tekrar üstüne basarak belirtme ihtiyacı duyuyorum; istemeyerek olduğu takdirde, benim için böyle bir kazanın yaşatacağı vicdan azabı herhangi bir maddi cezadan çok daha büyük bir acı verecektir.

Ayrıca, sizi kastederek söylemiyorum ama bana empati yoksunu demeye getirecek olanlar, tek taraflı düşünmeyi bir kenara bırakıp, her 2 taraflı bakmaya çalışsınlar.

Konu derinleştikçe, forumdaşımızın yaşadığı talihsiz olaydan uzaklaşıp birbirimize, birbirimizin haklılığını kanıtlamaya çalışmaya başlayacağız. Bu nedenle, başka yorum yapmayacağım.

• Çok geçmiş olsun, acil şifa diliyorum.

keşke şehirlerimiz daha planlı olsa da çocuklarımız kaldırımda oynamak durumunda kalmasa.
  • Büyük geçmiş olsun. umarım yavrucak bir an önce sağlığına kavuşur. avukat tutun ve davanızdan asla vazgeçmeyin. araba kullanmak gibi basit bir işlevi bile beceremeyen kişilerin trafikte ve toplumda yeri yok.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

Geçmiş olsun...

Selamlar

Forumdaşım,

Baştan da belirttiğim gibi, tamamen kişisel görüşümü paylaştım. Herhangi bir nedenle, ben ya da siz de herhangi birine zarar verebilirsiniz. Bunun adı kazadır ve tekrar üstüne basarak belirtme ihtiyacı duyuyorum; istemeyerek olduğu takdirde, benim için böyle bir kazanın yaşatacağı vicdan azabı herhangi bir maddi cezadan çok daha büyük bir acı verecektir.

Ayrıca, sizi kastederek söylemiyorum ama bana empati yoksunu demeye getirecek olanlar, tek taraflı düşünmeyi bir kenara bırakıp, her 2 taraflı bakmaya çalışsınlar.

Konu derinleştikçe, forumdaşımızın yaşadığı talihsiz olaydan uzaklaşıp birbirimize, birbirimizin haklılığını kanıtlamaya çalışmaya başlayacağız. Bu nedenle, başka yorum yapmayacağım.

Tekrar merhaba,

Ben sizi anlıyorum ve düşüncenize de saygı duyuyorum.
    Ben sadece aynı fikirde olmadığımızı belirtmek istedim. Ben de kendi kişisel görüşümü yazdım.

Allah korusun, hepimizin başına şöför olarak da, baba olarak da gelebilecek bir olay.
    Şöför olarak da çok kötü bir olay, baba olarak da...

Selamlar

• Çok geçmiş olsun. Ehliyeti olan birinin, araç sırtına çıkan birinin kaldırıma çıkacak ve birilerine zarar verecek kadar araç sürmekten aciz olması üzücü gerçekten. Yav hiç bir şey yapamıyorsan koy frene araç dursun. Başa gelmeden bilinmez gerçekten, Allah ana babaları evlatlarıyla sınamasın.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.