Şimdi Ara

Kaldırma kuvveti sorusu cevabı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tuzemen

Kaldırma kuvveti sorusunun cevabı ne?

1 ve 2
  • X y ve z kütle karşılaştırmayı soruyorum arkadaşım

• z>y>x
  • z>y>x

o soruda çoğu kişi hata var falan diyor da neresinde hata var anlamadım.

not: sınava girmedim.
  • yok hata :D soru doğru gayet
  • quote:

Orijinalden alıntı: dualwarior

quote:

1 ve 2

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: alicaninthemorning

yok hata :D soru doğru gayet

açıklar mısın peki?
  • Hadi ya bende z büyüktür x eşittir y bulmuştum

• quote:

Hadi ya bende z büyüktür x eşittir y bulmuştum

+1
  • ya yaptığım işlemleri hatırlıyor gibiyim ama yanlış hatırlıyor olabilirim, ben de ilk sizin gibi buldum sonra çaktım durumu. (soruyu tekrar açıp bakmadım. korkuyorum çünkü. sınavdan hatırladığım denklemler)

X+G=Vd
    Y+Z+G=3Vd
    Z+G=2Vd geliyodu sanırım ilk denklemler. 2 ve 3. denklemi birbirinden çıkarınca Y=Vd geliyor. ilk denklemle karşılaştırınca y>x i buldun. ikinci de Ynin eşitini yerine koy. Z+G=2Vd burda olay y ve zyi sıralamada. ilk denklemden Gnin Vd'den ufak bi şey olduğunu gördün demek ki Z>Vd olmalı. sonuç olarak z>y>x

G silindirin ağırlığı bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dawnofthelight -- 22 Haziran 2013; 19:22:48 >
  • Ben böyle düşündüm.

Kaldırma kuvveti sorusu cevabı
  • aynen böyle sayfaya yazıp çözmen daha açıklayıcı olmuştur. ilk birisi başlık açıp" hepsi eşit dediler trtde, nasıl olur" dedi. beynimden vurulmuşa döndüm. :D
  • quote:

aynen böyle sayfaya yazıp çözmen daha açıklayıcı olmuştur. ilk birisi başlık açıp" hepsi eşit dediler trtde, nasıl olur" dedi. beynimden vurulmuşa döndüm. :D

hepsi eşit olan boyca uzama sorusuydu :)
  • teşekkürler. :))
  • quote:

ya yaptığım işlemleri hatırlıyor gibiyim ama yanlış hatırlıyor olabilirim, ben de ilk sizin gibi buldum sonra çaktım durumu. (soruyu tekrar açıp bakmadım. korkuyorum çünkü. sınavdan hatırladığım denklemler)

X+G=Vd
    Y+Z+G=3Vd
    Z+G=2Vd geliyodu sanırım ilk denklemler. 2 ve 3. denklemi birbirinden çıkarınca Y=Vd geliyor. ilk denklemle karşılaştırınca y>x i buldun. ikinci de Ynin eşitini yerine koy. Z+G=2Vd burda olay y ve zyi sıralamada. ilk denklemden Gnin Vd'den ufak bi şey olduğunu gördün demek ki Z>Vd olmalı. sonuç olarak z>y>x

G silindirin ağırlığı bu arada.

Ama G=0 ise z>y=x oluyor.

Şimdi diyeceksin ki G=0 olmaz ama biz G'yi bilmiyoruz ve belki de 0 dır ha ne dersin?

• G=0 ancak yok sayınız derse alabilirsin. ihmal ediliyor demediği sürece alamazsın. :) ihmal ediliyor derdi öyle çözülmesini istese. soru doğru yapacak bir şey yok. ha diğer arkadaşların bahsettiği momentum soruları falan doğruymuş mesela ama onlara hatalı demelerini kabul edebilirim. ben de çözerken aynı şeyleri düşündüm ama sonra süreyi aynı alayım dedim mesela. ama bu net yani :)

mesela dengede çubuk sorularını da ihmal ederek çöz bakalım doğru çıkıyor mu, ağırlık ihmal ediliyor demediği halde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dawnofthelight -- 22 Haziran 2013; 21:25:23 >
  • quote:

G=0 ancak yok sayınız derse alabilirsin. ihmal ediliyor demediği sürece alamazsın. :) ihmal ediliyor derdi öyle çözülmesini istese. soru doğru yapacak bir şey yok. ha diğer arkadaşların bahsettiği momentum soruları falan doğruymuş mesela ama onlara hatalı demelerini kabul edebilirim. ben de çözerken aynı şeyleri düşündüm ama sonra süreyi aynı alayım dedim mesela. ama bu net yani :)

mesela dengede çubuk sorularını da ihmal ederek çöz bakalım doğru çıkıyor mu, ağırlık ihmal ediliyor demediği halde.

Sonuçta G yi 0 alan CORTLADI(Mesela ben). Bi de cevaba da koymuşlar.Ben de sazan gibi atladım hemen.

G yi sıfır alırsan x=y<z çıkıyor
    G yi hesaba katarsan x<y<z çıkıyor ki soruda da silindirin ağırlığı önemsizdir dememiş.

• evet nasılsa hepsinde aynı ağırlık almayıvereyim sonuç değişmez diye de düşünen olmuştur.
    valla hiç olmazsa şu mekanikler hatasız olsaydı. doğru olan 1-2 tane sorum tartışılıyor. bir sürü ezberi dayadılar. kimbilir kaç yanlışım var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: StopComeBack

quote:

Orijinalden alıntı: dualwarior

quote:

1 ve 2

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.