Şimdi Ara

Kalecilik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar havadan gelen topları çok rahat kurtarıyorum ama yerden köşeye gelen topları kurtaramıyorum?Neden

• Çok çalışman lazım çoook ...
  • boyun kaç bu boy la alakalı olan bir dengesizliktir. top rakibte iken devamla dizlerin kırık ve parmak uçlarında durursan eğer daha rahat köşelere veya istediğin yere hariket edersin..
  • duruş ve pozisyon almaya çalış. kolay atlayabilecek ve zıplayabilecek bir pozisyonda atağı karşılarsan daha rahat atlarsın. bir de topa uçma konusunda çalış ve tabi ayaklarını da kullanmayı öğren iyice. refleks çalışması yap. bunun için iki üç tane tenis topunu duvardan sektirme gibi seyler yapılıyodu eskiden öyle seyler yapabilirin. bir de alakasız gibi görünen bir olay vardı. hızlı okuma tekniği gibi çalışmalar yapılırdı benim zamanımda. görüş alanını kuvvetlendirmek için. onu da çalışırsan işine yarayacaktır. dikkatinin dağılmasını önler
  • quote:

Orijinalden alıntı: urugakhina

duruş ve pozisyon almaya çalış. kolay atlayabilecek ve zıplayabilecek bir pozisyonda atağı karşılarsan daha rahat atlarsın. bir de topa uçma konusunda çalış ve tabi ayaklarını da kullanmayı öğren iyice. refleks çalışması yap. bunun için iki üç tane tenis topunu duvardan sektirme gibi seyler yapılıyodu eskiden öyle seyler yapabilirin. bir de alakasız gibi görünen bir olay vardı. hızlı okuma tekniği gibi çalışmalar yapılırdı benim zamanımda. görüş alanını kuvvetlendirmek için. onu da çalışırsan işine yarayacaktır. dikkatinin dağılmasını önler

reflexleri güçlendirmek için başka neler yapabilriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: zoraki4805

quote:

duruş ve pozisyon almaya çalış. kolay atlayabilecek ve zıplayabilecek bir pozisyonda atağı karşılarsan daha rahat atlarsın. bir de topa uçma konusunda çalış ve tabi ayaklarını da kullanmayı öğren iyice. refleks çalışması yap. bunun için iki üç tane tenis topunu duvardan sektirme gibi seyler yapılıyodu eskiden öyle seyler yapabilirin. bir de alakasız gibi görünen bir olay vardı. hızlı okuma tekniği gibi çalışmalar yapılırdı benim zamanımda. görüş alanını kuvvetlendirmek için. onu da çalışırsan işine yarayacaktır. dikkatinin dağılmasını önler

kendın de gelıstırebılırsın refleks hareketlerını. hızını arttıracak ve odaklanmanı kuvvetlendırecek seyler yap. hız ve odaklanma refleksler konusunda cok onemlıdır. profesyonel mı oynamayı dusunuyorsun? ona gore gunluk bır antrentaman programı cıkarılabılır. profesyonel calısırsan dahı suna dıkkat et, bır antrenor butun sporcularla tam olarak ılgılenemez. ve hocanın da bılgısı ve ıznı dahılınde kendıne 2-4 saat gıbı bır sure calısma ayırman gerekebılır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zoraki4805

quote:

kendın de gelıstırebılırsın refleks hareketlerını. hızını arttıracak ve odaklanmanı kuvvetlendırecek seyler yap. hız ve odaklanma refleksler konusunda cok onemlıdır. profesyonel mı oynamayı dusunuyorsun? ona gore gunluk bır antrentaman programı cıkarılabılır. profesyonel calısırsan dahı suna dıkkat et, bır antrenor butun sporcularla tam olarak ılgılenemez. ve hocanın da bılgısı ve ıznı dahılınde kendıne 2-4 saat gıbı bır sure calısma ayırman gerekebılır.

şuan okul takımındayım ama ilerde profosyonel galatasaray vb. takımlarda oynamak istiyorum

• Öncelikle şunu söyliyeyim. Hiçbir amatör takıma gitmedim, hiçbir hocayla çalışmadım. 3 yılda düzenli olarak halısahada oynayarak kendimi aşırı derecede geliştirdim. Öncelikle bahsettiğin eksikler maç yaptıkça kapanacaktır bunu bil. Bir de okul takımındayım demişsin, takım olarak antreman yapıyosunuzdur fakat sen de kendine bir program belirle ona göre çalış. Zıplamanı geliştirmek için boş bi alan varsa fazla geniş olmasına gerek yok, 2 3 sıra engel koy. Üstlerinden yan ve önün dönük şekilde zıpla bunu düzenli olarak yap. Bir de fırsatın varsa yaşıtlarınla değil de kendinden daha büyüklerle halısahalara git. Ben 17 yaşındayım fakat oynadığımız kadroda benden sonra en küçük kişinin yaşı 24, ne kaleciler geldi geçti amatörde oynamış ama benim yerimi tutamadı. Yetenek varmış ama geç farkettim, eğer küçüklükten beri altyapıya gitseydim şu anda daha farklı olabilirdi.

• Boyun kaç ?
  • 170
  • uzun boylu da değilsin ama atik ılman lazım çok çalışş
  • Efsane kaleci Gordon Banks'in kendi gibi efsane olan bu ünlü kurtarışından ibret almanı tavsiye ediyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.