Şimdi Ara

Kalecilik hakkında bilgisi Olanlar!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • rkadaşlar havadan gelen topları çok rahat kurtarıyorum ama yerden köşeye gelen topları kurtaramıyorum?Neden

• Boy kaç?
  • belki önceden tanırsınız araba alacaktık onun iin konu fln vardı neyse.okulun kalecisiyim 16 yaşındayım 1,70 boyum 80 kilom
  • quote:

Orijinalden alıntı: zoraki4805

belki önceden tanırsınız araba alacaktık onun iin konu fln vardı neyse.okulun kalecisiyim 16 yaşındayım 1,70 boyum 80 kilom

dıger konuda bıseyler yazdım gercı burda okul kalecısı oldugunu yazmıssın. profesyonel gıbı kasmana gerek yok. boyun kısa dıyenler cıkabılır. ama okul kalecısı ıcın normal. taffarel bıle 190 degıldı sonucta. o konuda dedıklerımı bıraz calıs. ıstersen bır kac taktık de verırız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: urugakhina

quote:

belki önceden tanırsınız araba alacaktık onun iin konu fln vardı neyse.okulun kalecisiyim 16 yaşındayım 1,70 boyum 80 kilom

dıger konuda bıseyler yazdım gercı burda okul kalecısı oldugunu yazmıssın. profesyonel gıbı kasmana gerek yok. boyun kısa dıyenler cıkabılır. ama okul kalecısı ıcın normal. taffarel bıle 190 degıldı sonucta. o konuda dedıklerımı bıraz calıs. ıstersen bır kac taktık de verırız.

ver taktik :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: urugakhina

quote:

ver taktik :)

tek bır konuda bırlestırseler de orda yazsak neyse burda yazıyom

- ayaklarını gelıstır. yerden toplarda da ısıne yarayacaktır. okul maclarında saha ve kale boyutlarını dusununce fark yaratır. bır tane tenıs topunu al, duvara karsı pas calıs. ama tek ayakla degıl. bır sag bır sol ayakla vur.

-atlayıs calısması yap. beton zemınde oynuyorsanız zor olur. ama cım veya halı sahada sorun olmayacaktır.

-yer tutmak onemlıdır. bunun ıcın evının bulundugu yerlerde mahalle macı falan yapıyorlarsa sen de oyna. ben okul takımındayım sızle oynamam deme. futbol sahada ogrenılır. yer tutusun gelıstıgı zaman cogu topu sans eserı gıbı gorunur sekılde kurtarırsın.

-defans hattını kalecı yonlendırır. serbest vuruslarda falan mutlaka takımın nasıl duracagını anlat. mac ıcerısınde anlamayabılırler. mactan once ne yapmaları gerektıgını anlat kı bılsınler.

-uzaktan sert gelen toplarda dırek tutamayacagın bır durum olabılır. elınden kacırma rıskıne karsı yumruklayabılırsın.

-korner kullanılırken defansı uyar, oyuncu tutmak senın degıl defansın gorevıdır. rakıp oyuncuları sureklı rahatsız eden bır defans olması sarttır.

-profesyonel oynamayı dusunuyorsan, vucut da gelıstır bıraz. boyunu uzatmak ıcın yuzebılırsın de.

• çok saol dostum birazda kilo vermem gerekiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

çok saol dostum birazda kilo vermem gerekiyor

kılo verme. kas yap vucudun sıkılassın. kılo fazlalıgı yanlıs bır bılgıdır. kotu olan tartıta agır cekmek degıl kas yag oranında yagın fazla olmasıdır. cunku kas yagdan daha agırdır. 90 kılodakı ıkı ınsan goruntu olarak cok farklı olabılır
  • Kimse kalenin boyutlarını sormamış ilginç Pek kalecilikten anlayan olmadığı aşikar.

Kalenin boyutlarını söylersen ona göre yardımcı oluruz.

Yanlız haberin olsun 1.70 boy 80 kilo bir kaleci için çok kötü bir oran kardeşim.
  • kalenib eni 170cm yüksekliği 175 cm boyum rahat yetiyor
  • quote:

kalenib eni 170cm yüksekliği 175 cm boyum rahat yetiyor

Kardeşim bu kalede gol yemek özel çaba ister açıkçası Ufak kalelerde hızlı ve yerden gelen toplara ayak uzatmayı deneyebilirsin, bunun için yapabileceğin pek bir antrenman yok açıkçası, bol bol maç yapıp şut çektirmen lazım arkadaşlarına. Benim tavsiyem ayak uzatmak, ufak saha olduğunu tahmin ediyorum kaleden dolayı, zaten rakibin şut çekeceği mesafede oldukça kısa olacaktır ufak sahada, bu durumda yatarak müdahele çok anlamsız olur, sen atlayana kadar top kaleye girer fileden sekip dışarı çıkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ß@TÚ

Kimse kalenin boyutlarını sormamış ilginç Pek kalecilikten anlayan olmadığı aşikar.

Kalenin boyutlarını söylersen ona göre yardımcı oluruz.

Yanlız haberin olsun 1.70 boy 80 kilo bir kaleci için çok kötü bir oran kardeşim.

arkadasımız daha 16 yasında ve profesyonel karıyer dusunuyor oldugunu soyledı. benım yaptıgım yorumların tamamı profesyonel calısma ıcın gecerlıdır. yoksa tabı ısterse mac oncesı bıra ıcıp kafa kıyak bır sekılde de maca cıkabılır. sonra buyuyunce de cocuklarına ben kucukken cok ıyı top oynardım ama hocalar secmedı falan der. eger ılerıde profesyonel sporcu olmak ıstıyorsa antreman yapmak zorunda. ayrıca kalenın yuksekıgı degıl genıslıgı onemlıdır. nasıl anladın kalenın yukseklıgınden gol yemenın zor oldugunu?

not: ıyı kalecı ıcın kalenın boyutu onemlı degıldır. zaten yer tutmasını gelıstırırse topun gelıs acısı belırlı bır sevıyede kalır kı bu acı da bır ınsanın ulasma kapasıtesı ıle sınırlıdır. profesyonel karsılasmaları takıp edıyorsan sen de goreceksın kalecıler takıma ve topa gore pozısyon alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urugakhina -- 24 Eylül 2011; 22:00:43 >

• valla böyle bir soruyu soran kişinin profesyonel kaleci olabileceğini hiç sanmıyorum, öyle ufacık kalede sağa sola atlayıp vay be ne kurtardım kesin keşfederler beniyle de olmaz, profesyonellikten bahsediyorsan şimdiden bir kulüp altyapısında bulunman gerek, kaleci mevkisinde öne çıkmak öyle kolay değil, bence sen okul maçları gazıyla biraz coşmuşsun o da geçer zamanla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.