Şimdi Ara

Kalem Çevirme Ustalığı Yolculuğum 2005\2018

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
2
Favori
2.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Adım onur
    Penspinning Kalem çevirme 2000 lerin başında korede bulunmuş bir spor daha önceden bunu tahta parçaları ile yaparlarmış
    ama herşey gibi bu sporda kendi küllerinden dogup evrim geçirmiş ,kendi hayal gücünüzle denlegi belli bir uzunluğu agırlığ olan kaleminizi yapabilirsiniz .

Ben bu Hobiyi 2005 gibi bir Gazete küpüründe görmüştüm yılı yanlış hatırlamıyorsam çevirbi tombow adı altında bir yarışma düzenlenmiş ve birinci ben olamamıştım =( çünki katılmadım ...ama kazanan arkadaşında adı Onurdu daha sonra tanıştık kendisiyle başlama hikayem böyledir işin aslı yarışmaya katılamadım ozamanlar hem okuyup hem çalışmam gerekiyordu
    ama peşini bırakmadım devam ettim ve 2010 yılına geldigimizde bir yarışma daha yapıldı Türkiye kalem çevirme turnuvası
    bu yarışma 3 aşamalıydı. fist round -semi final - final
    Bu Turnuvada Türkiye Birincisi oldum . 2011 yılında yine katıldım ondada Birincilik aldım
    tabi eskiden Kalem çeviren sayısı oldukça fazlaydı şimdi neredeyse yok malesef
    Ben hala devam etmekteyim bu sporla ve ilgilenen tüm diger arkadaşlar bu konu altına sorularını .sorunlarını aklına gelen herşeyi sorabilir yardımcı olmak memnuniyet duyarım (zaman buldukça)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Takaridolsa -- 24 Kasım 2018; 2:34:57 >

• Bir şeye spor ya da sanat deyince o şeyi yüceltmiş saygı göstermiş olmuyoruz bence. Kalem çevirmeye spor demenim bir anlamı yok.

Edit: Ama yine de çok hoş duruyor. Bence spor yerine bir sanat ya da dans diyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakkını Arayan Serçe -- 23 Kasım 2018; 22:10:43 >
  • Yere düşen kalemleri ne yapıyorsunuz ?
  • Loreayes kullanıcısına yanıt
    yere düşsede kırılmıyor yıllarca kullanabilirsin normal bildigimiz kalemler ama türkiyede bulunmuyor daha çok amerika ,kore japonyadaki, kalemler mod yapımı için daha uygun
  • Çok güzel oluyor
  • Hakkını Arayan Serçe kullanıcısına yanıt
    Tabi istedigin gibi isimlendire bilirsiniz , sonuçta özgün çalıntı olmayan herşey sanat,eser kavramına giriyor çektigimiz videolar bile durum böyle olunca yıllardır kendini egitip ögrendigin birşeye sanat denilebilir =)
  • Şimdi boş iş diyenler çıkacaktır
  • Bos isler bunlar. Kalemi cevirecegine iki kalem bir sey yaz da adam ol.
  • Çok hoş duruyor, tebrik ederim. Ben de baget çeviriyorum, 4 parmak arasında. 3. turda düşürüyorum banko.
  • Meshhead kullanıcısına yanıt
    evet baget güzel çeviriliyor denemiştim ,Destegin için Ayrıca teşekkürler
  • Hocam solak mısın
  • ahmtayd kullanıcısına yanıt
    Evet SOL el
  • Lisedeyken derste uğraşıyordumda beceremeyip bırakmıştım
  • asla beceremediğim şeydir...
  • Biraz anlatır mısın ?

Mesela nasıl başlamalıyız ? Temel hareketler nelerdir ? Ögrenim süreci nasıl işliyor ? Bu arada tebrik ederim, çok ilginç ve güzel bir alana yönelmişssin. Başarılarının devamını dilerim
  • solak penspinning olur mu sizce
  • zurvan kullanıcısına yanıt
    ilk önce temel hareketleri ögrenmek gerek emeklemeyi ögrenmeden koşulamadığı gibi ben 13 yıldır uğraşıyorum hem spor sanat hem ticari anlamda yaklaşık 10 yıldır bu spor için özel Hand mode modlar
    no mod part dedigimiz parçaların satışını yapmaktayım kendi sitemde - Maddi olarak bi düşünceyle başlamadım zaten başarım sonrası açık olan bi boşluğu doldurdum
    şuan bir çok japon kalem markasının dispiritorlügünüde yapmaktayım ( unutmamamız gerek bu modların hepsi aslında farklı kalemlerin kombinasyonlarıyla meydana gelmesidir ) bunları satın alabilir yada no mod parts diye tabir edilen (yapılmamış ) halde kalemleri alıp kendiniz yapabilirsiniz .ilk önce modları kalemleri tanımanız gerek zamanla içine girdikçe ögrenilebilir
    şuan bünyemde neredeyse her modu ve normal kalemlerini barındırmaktayım

yeni başlayacaklara tavsiyeler
    mutlaka ve mutlaka hazır bir mod alınmalı böylece ben hareketleri yapamıyorum acaba yeteneksizmiyim diye düşünmessiniz .ben ilk başladığımda yurtdışından getirtmek gerekiyordu ozamanlar daha zordu çoğu arkadaş bu sebeble kendini geliştirememiş sıkılıp bırakmıştır , şuan türkiye de Takaridolsa bu ihtiyacı karşılıyor

pratik
    temel hareketler var belli başlı onlarla başlanmalı tüm hareketler doğru şekilde bitirilmeli .böylece art arda yapılan hareketler (combo) elde etmiş olursunuz (breakdown)

Stil
    Farklı çevirme stilleri var .korean style ,japan style (jeb) ,power tricks style , yada dünya çapında bilinen ve kendi sitilini kabul ettirmiş penspinner ler var ,kalem çevirmek yavaş, hızlı olarak ayrılmaz combo yu en doğru akıcı şekilde içine kendi tarzınıda yansıtarak bitirmek önemli sadece

sabırlı olun
    ben yine kendimden örnek vereyim ortalma günde 7-8 saat çalışıyordum ama en az günde 2 sat pratik önemli

insana katkısı nedir
    herkese göre farklı olabilir bu net bişey diyemem ben sevdigim için yaptım ve başarılı oldum .reklam filmleri çektik 2 adet yurtdışına çıkmama vesile oldu bana iş imkanı sagladı
    başarılı omak istiyorsanız bu sporda kendinize zaman tanıyın

böyle birçok spor dalı bulunmakta aslında ülkemizde garipsenebilir bilinmemeside normaldir

Hand spots \ ART

PENSPİNNİN
    ZİPPO SPİNNİNG
    BEGLERİ
    KENDAMA
    YOYO
    BUTTERFLY KNİFE SPİN
    crystal ball JUGLİNG
    [Finger Dance ]
    Jugling Ball
    Ringarts
    Balisong

dukkanlar.gittigidiyor.com
    Mağazalar - Gittigidiyor
    https://dukkanlar.gittigidiyor.com/naranja_penstore

mail \ takaridolsa@windowslive.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Takaridolsa -- 24 Kasım 2018; 3:3:28 >

• snoffer S kullanıcısına yanıt
    Tabi olur ben Sol EL ile yapıyorum
    ( left hand penspinner)
  • kalemi böyle çeviren kim bilir kelebeği nasıl çevirir.
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    ayrıca
    zippo spin
    butterfly spin ile de ilgilenmekteyim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.