Şimdi Ara

Kalibrasyon ve IPS Glow!!! LG 27UN880-B ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

sanirim bu bolum pek aktif degil, monitor tavsiyelerinde sifir hataya ulasmak konusunda da yardim istedim fakat cevap gelmedi o yuzden bu basligi acma geregi duydum. yazdiklarimi dikkatle okuyup bana yardimci olabilecek arkadaslar varsa gercekten cok sevinirim. cunku ona gore iade edecegim cihazi.

oncelikle cihazi type-c baglantisi olmasi sebebiyle macbook pro cihazimi baglamak icin aldim. oyun oynamadigim icin hz ve tepkime suresi benim icin muhim degildi.

1) 1080p sinema izlerken alt ve ustteki siyah kisimlardaki beyazlamalari atiyorum asagidaki gorsele. parlaklik sondayken ve %23 teyken iki farkli halini atiyorum. sizce ips glow veya isik sizmasi var mi, yani hatali bir urun mu? ona gore iade edecegim.

%23 parlaklik:

%100 parlaklik:

2) forumdaki cogu konuyu okudum herkes kalibrasyon ayari onermis fakat bu monitorle ilgili hicbir yerli yabanci kaynakta kalibrasyon ayari degeri bulamadim. monitorun menusunde ayarlara girdigimde sadece parlaklik ve kontrasti degistirebiliyorum, diger tum ayarlar kilitli (custom secili olmasina ragmen) bu ayarlara nasil erisebilirim?

3) netflix ve youtube’da 4k videolarda test ettim ve renkleri iphone 11 pro max cihazimin ekranindaki renklerle kiyasladim (ayni anda acarak videolari) ve arada bariz fark var. acikcasi pek memnun kalmadim renklerden. ama kalibrasyon ayarlarindan mi kaynaklaniyor onu da bilemedim fakat oyle olsa da hicbir ayara erisimim yok ki zaten.

kisacasi 5000₺ para vermisken 27” bir monitore boyle sorunlarla karsilasmak rahatsiz etti beni. dedigim gibi hicbir kaynak bulamadim internette tum yabanci kaynaklara baksam da bu monitorle ilgili.

ne yapmami onerirsiniz? eger iade et diyorsaniz Turkiye den satin alabilecegim 27 veya 32 inc 4K cozunurluklu ve type-c girise sahip monitor onerir misiniz?

saygilarimla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lev Tolstoy -- 12 Haziran 2021; 1:15:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O beyazlamalara ışık sızması deniliyor. Bazen fotolar yanıltıyor insanı, eğer fotolarda gözüktüğü gibi görüyorsanız bence kusurlu bir ürün bu.

Type-c ile 4k istediğin için pek aklıma modelde gelmiyor ama 2k istersen msi ps321qr modeline bakabilirsin.

Şuraya da bakabilirsin;

https://www.epey.com/monitor/e/YToyOntpOjQwMDM7YToxOntpOjA7czo2OiIzODczMzMiO31pOjM5NzE7YToxOntpOjA7czo2OiIzNzQzMzYiO319X3M6OToiZml5YXQ6QVNDIjs=/

Edit: Arkadaşlar sağolsunlar düzelttiler, sorun IPS glow ama bence hala rahatsız edici seviyede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apollonx -- 12 Haziran 2021; 15:54:50 >

• apollonx kullanıcısına yanıt

tesekkurler hocam cevabin icin. o halde iade edecegim bu monitoru. type c ve 4k olarak su monitoru buldum bu monitor nasildir acaba renk kalitesi ve genel kalite olarak?

https://www.dell.com/tr/sletmeler/p/dell-u3219q-monitor/pd

fiyati 3000₺ daha pahali benim monitorden ama deger mi bilemedim.

veya bu 43 inc

https://www.epey.com/monitor/dell-u4320q-ultrasharp.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lev Tolstoy -- 12 Haziran 2021; 2:8:7 >

• bir de renkleri test etmek icin hangi yazilimi denediysem monitoru gormuyor, renk testi yapamiyorum hicbir sekilde. renk kalitesini nasil test edebilirim monitorun? mac kullaniyorum m1 islemcili. acaba o yuzden mi gormuyor monitoru? yoksa type c baglantidan dolayi mi?

• apollonx kullanıcısına yanıt

acaba isik sizmasi olduguna emin misiniz hocam? lg nin benzer bir modelini kullanan bir arkadasta da durum ayniymis forumda. ips lerde olabiliyormus bu durum. bjkyener hocam da isik sizmasi yok ama biraz ips glow var dedi. yani ben sunu ogrenmek istiyorum urunde fabrikasyon hata mi var (cunku 0 aldim) eger yoksa bu modelin standarti buysa kullanmaya devam edebilirim cunku film izlemekle isim olmayacak pek. yorumlarinizi bekliyorum ona gore iade edip etmeyecegime karar verecegim.

• ipslerin hepsinde benzer durum mevcut. Tn ve Va panellerde de de oluyor ama ipslerde bir tık fazla. Curved panellerde de fazla oluyor. Yapacak bir şey yok herkesinki aşağı yukarı böyle.

• Lev Tolstoy L kullanıcısına yanıt

Fotodako ışık sızması değil ips glowa benziyor. Fotolarda daha fazlaymış gibi gözükür hatta. Muhtemelen canlı gözle o seviyeden daha azdır gllw miktarı. Her panelin dezavantajı oluyor, ips lerin dezavantajı da bu glow denilen sarımtrak parlamalar. Kimi panelde daha az kimisinde daha fazla ama olmayanını daha görmedim. Son bir yılda elimden dört tane monitör geçti. İkisi Va idi ve onlarda da ışık sızması vardı ve çok fazlalardı. Glow biraz daha masum kalıyor ışık sızmasına göre. Karanlık ortamda ekranı tam karşıdan izleyin. Nette pixel testleri var ekrana tam ekran renk veren. Onlardan siyahı açın. Eğer ekranın büyük bolumunu kaplıyorsa parlama ozellikle orta alanlarda dahi var ise degisim yapin daha az glow olanı satın almaya çalışın. Eğer köşelerde çok ortalara kaymayan, rahatsız etmeyen seviyede var ise sorun etmeyin bence. Renk kalibrasyonu ile glowun direk bir alakası yok bu arada.

Goruntu ayarlarının seçilemez olması hdr modunun açık olmasından kaynaklı olabilir. Hdr açk ise kapatıp deneyim.

İyi forumlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: apollonx

O beyazlamalara ışık sızması deniliyor. Bazen fotolar yanıltıyor insanı, eğer fotolarda gözüktüğü gibi görüyorsanız bence kusurlu bir ürün bu.

Type-c ile 4k istediğin için pek aklıma modelde gelmiyor ama 2k istersen msi ps321qr modeline bakabilirsin.

Şuraya da bakabilirsin;

https://www.epey.com/monitor/e/YToyOntpOjQwMDM7YToxOntpOjA7czo2OiIzODczMzMiO31pOjM5NzE7YToxOntpOjA7czo2OiIzNzQzMzYiO319X3M6OToiZml5YXQ6QVNDIjs=/

Edit: Arkadaşlar sağolsunlar düzelttiler, sorun IPS glow ama bence hala rahatsız edici seviyede.

Hayır ışık sızması degil o beyazlıklar, İPS Glow. Işık sızması ile İPS GLow farklı şeyler. O bahsettiginiz şeylerin ışık sızması olmasının imkanı yok çünkü yanlardan ekranın yüzde 40 kadar kısmı beyazımsı olmuş. Öyle bir ışık sızması olsa ekrana bakamazsınız. İPS Glow ve ışık sızması çok karıştırılan bir şey ama aslında neyin ne oldugunu farketmek çok basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunefetr -- 12 Haziran 2021; 15:25:20 >

• Dutch van der Linde kullanıcısına yanıt

hocam öncelikle vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. bahsettiğiniz şekilde dead pixel test başlattım ve simsiyah ekranda herhangi bir sıkıntı yok orta alanlarda. fakat ben bu monitörü bir şekilde renk ve çözünürlük testine sokmak istiyorum ama hangi programı denediysem fayda etmedi. m1 işlemcili MacBook Pro kullanıyorum ve macbooku monitöre type c ile bağlıyorum. spyder x pro ve spyder x elite denedim ama monitörü görmüyor. bu monitörün renklerini nasıl test edebilirim acaba?

özellikle vikipedi veya dh de text yani normal yazıları okurken bana çok keskin ve net gelmiyor yazılar. hafif bulanık geliyor ama okunabilirlikte herhangi bir sıkıntı yok. monitör 4k çözünürlükte ancak 27" olduğu için 1920x1080 önerilen scale'da kullanıyorum. bundan kaynaklanıyor olabilir mi? bir de ben ölçek olarak 1920x1080 kullansam da 4k çözünürlük alıyorum değil mi o konuda sıkıntı yok?

şimdiden teşekkür ederim, hayırlı geceler dilerim.

• Lev Tolstoy L kullanıcısına yanıt

İlk sorunuza net bir cevabım yok maalesef çünkü hiç renk testi vs uğraşmadım geçmişte monitör satın aldığım dönemlerde. Dead pixel testinde renkleri de gözlemlemiş oluyorum sonuçta, çok detaya inmeye gerek duymadım hiç. Dead pixel ve tepki süresini gözlemlemek için ufo testi yapmam yeterli oldu bana.

Benim monitör de 2K ve 27" ama masaüstü önerilen 2K ve öyle kullanıyorum. Neden sizde önerilen 1920-1080 gözüküyor bilemedim. Ölçeği kurcalayın isterseniz, o mu farklı bir seçenek seçili. 4k monitör kullanan bir arkadaşta yazarsa daha iyi olur karşılaştırmanız için. Ama dediğim gibi masaüstünde 1080p çözünürlük kullandırtması garip geldi.

• Kalibrasyon ve IPS Glow!!! LG 27UN880-B ACİL YARDIM

bende de 27UL850 var hocam. rahatsız edici bir parlama yok. hatta telefonda yanıltıcı derecede köşeler parlakmış gibi görünüyor ama gerçekte öyle değil.

• yasinemrah Y kullanıcısına yanıt

hocam 720p filmde atma sansiniz varsa sevinirim. sanirim dizi acmissiniz cogu dizide tam ekrana yakin oluyor anlasilmiyor siyah kisimlar pek. sinema filmi formatinda olmali.

• farklı sahnelerde youtube 720p de fotolar ekliyorum. bazıları tam karanlıkta çekildi bazılarıda arkadan gelen loş ışık ortamında.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.