Şimdi Ara

Kalıcı dövme hakkında bilgi lütfen

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
6.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • https://store.donanimhaber.com/ef/d1/e3/efd1e316b56b814765696babbf1104f0.jpghttps://store.donanimhaber.com/b6/9b/04/b69b04212dfab08323d74bf405598849.pnghttps://store.donanimhaber.com/b0/aa/b2/b0aab2c07adfcc7b4a30b61acee16b35.png

Merhaba abilerim ve kardeşlerim.Ben dövme yaptırıcam hakkında azçok bilgiye sahibim ama yeterli olmadığını düşünüyorum.(((BU KONU HAKKINDA YORUM YAPICAK KİŞİLERİN BİLGİLİ OLMALARINI RİCA EDİYORUM))).Ben resimleri ekledim ve iki tanesi bir filmden alınma göreceksiniz.Aslında yapmak istediğim dövmeler bunlar değil ama benim yapacak olduğum dövmeyi tarif etmek için en uygunu bu.Stil olarak böyle ama daha farklı olucak.Yaptıracağım bölge ise sol vücudumun yarına yaptırıcam.Bildiğiniz üzere tribal geometrik şekil diye geçiyor yanlışım yoksa ben başka renk falan olmıyacak.Bir şeyin resmini yaptırmayacam vücut olarakda düzgün o konuda sıkıntı yok bunları yazıyorum akılda soru işareti kalmasın diye.

önemli olan yer aşağı yukar böyle bir dövme ne kadara gelir???
     Kalıcı dövme hakkında bilgi lütfen Kalıcı dövme hakkında bilgi lütfen Kalıcı dövme hakkında bilgi lütfen

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kalıcı Dövmenin İlk ve Son Hali

Kalıcı dövme yaptırmayı düşündüğünde, nihai sonucun nasıl görüneceğini merak etmen doğaldır. Dövmenin renginin oturma süreci, bakımına ve cilt tipin gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir.

Dövmenin Rengi Ne Zaman Oturur?

Dövme yaptırıldıktan sonra, genellikle 2-4 hafta içinde kabuk atar. Bu süreçte dövmenin rengi koyu ve mat görünebilir. Kabuklar döküldükten sonra, dövmenin nihai rengi yavaş yavaş belirmeye başlar. Tam oturması için genellikle 4-8 haftaya ihtiyaç duyulur.

Dövme Kabuk Attıktan Sonra Rengi Soldu

Dövme kabuk attıktan sonra renginin solduğunu fark ederseniz, bu normaldir. Kabuklar, dövme mürekkebinin bir kısmını emer ve döküldüklerinde mürekkebin bir kısmını da beraberinde götürür. Bu nedenle, dövmenin nihai rengi kabuk döküldükten sonra biraz daha açık olabilir.

Dövme Bakımı

Dövmenin rengini korumak için uygun bakım çok önemlidir. İlk birkaç hafta dövmeyi temiz tutmalı, nemlendirmeli ve güneş ışığından korumalısınız. Dövme iyileştikten sonra bile, uzun vadede rengini korumak için güneş kremi kullanmaya devam etmelisiniz.

Dövmem Soyuldu Rengi Gittin

Dövmenin soyulduğunu ve renginin gittiğini fark ederseniz, enfeksiyon veya başka bir komplikasyon belirtisi olabilir. Bu durumda hemen bir doktora başvurmanız önerilir.

Dövmenin Neden Solması

Zamanla dövmeler çeşitli nedenlerle solar:

• Güneş ışığı
    • Sigara içmek
    • Cilt yaşlanması
    • Aşırı kilo alma veya verme

Dövmenin rengini korumak için bu faktörleri en aza indirmeniz önerilir.

Sonuç olarak, kalıcı dövmenin nihai rengi, bakımına ve bireysel faktörlere bağlı olarak değişebilir. Dövmenin renginin oturması 4-8 hafta sürebilir. Dövmenin kabuk attıktan sonra rengi biraz solabilse de uygun bakım ile uzun vadede rengini koruyabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • DATD D kullanıcısına yanıt
    dostum ben 3 hafta önce dövme yaptırdım kolumu kaplıyor acısı zor oluyor krem sürmen gerke sırtına kim sürcek ben dövmemi atarım sağ elimde var bileğimi kaplıyor oda o 800 liraydı 1 karış falan büyük lüğünde bu dövme 1.200 1.500 m civarında
  • Ya ben çok küçük yaşımda yaptırdım hint kınası ile ejderha dövmesi çok güzeldi.Dövmeler hakkında bilgim var.Benim ağabeyimde dövme yaptırdı kalıcı ve onunda dövmesi omuzundan başlıyor dirseğine kadardı.Assasins creed dövmesini yaptırdı ve yaklasık 2500 lira civarında ödedi.Kremleri hakkında bilgim var ama asıl sorum şu.Ağabeyimde bir karakter olduğu için gölgelendirmeler falanda var ve ünlü dövmeciye yaptırdı.Evet ebat olarak benim büyük ama öyle detaylı ve renk seçeneği yok.Ağabeyime sorduğumda 1500 ile 2000 bin lira arasında olacağını söyledi.Bunu buraya yazmamın sebebi başka kişilerdende bilgi alıp fiyat hakkında ortak bir fiyat düşmek.Senin söylediğin tutar birazcık fazla bu coşkun şakre face sayfasıda var göreceksindir orada resmi bir bakarsan iyi olur ağabeyimin yaptırdığı.yorumlarını bekliyorum saygılar

((( bu arada hayırlı olsun dövmen umarım memnun olduğun bir iş çıkmıştır ortaya aynada bol bol bakarsın :) şahsen olunca bakıcam :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DATD -- 14 Eylül 2013; 2:23:57 >

• 1500 civarı olur ama boyuta göre farklılık gösterdiği içinde tam fiyat söylemek güç.Ama tribal olduğu için çok pahalı olacağını düşünmüyorum.3d filan girse işin içine uçar giderdi fiyat
  • quote:

Orijinalden alıntı: Streç

1500 civarı olur ama boyuta göre farklılık gösterdiği içinde tam fiyat söylemek güç.Ama tribal olduğu için çok pahalı olacağını düşünmüyorum.3d filan girse işin içine uçar giderdi fiyat
    Dostum benimde sağ kolumda var dövme.Fotoğrafta gösterdiğin boyuttaki bi dövmenin fiyatı normal dövmecilerde 1000-1500 tl arası derler ama kaliteli bi semtteki gerçekten usta bir dövmeci 1500+ olabilir ve işinde ustaysa senin anlattığını şak diye çizer.

Bi dövmecinin kalitesini sana önereceği kremden anlaya bilirsin örneğin vazelin sür diyen dövmecilerden uzak dur.Bepanthol merhem ile bakımını yapıcaksınki bu büyüklükteki bi dövmenin bakımı ve onu nemli tutmasıda zor olur 7 gün boyunca yatarken vücudunu strec film ile kaplamak zorunda kalıcaksın.

7 gün sonra kabukları soyulduktan sonra dövmenin rengi 2 ton solar dövmecine kontrole git gerek görürse rötuş yapar görmez ise 15 gün içinde renk kendi kendine oturur.

Kolay gelsin.

• derindarbe200 D kullanıcısına yanıt
    Bunlar hakkında bilgi sahibiyim sadece dövmenin fiyatında bilgi sahini değilim yine de yorumun için çok teşekkür ederim.
  • Evet ben yazdım zaten 3d falan değil sade olduğu için yani tribal 3dler yok gölgelendirme falan yok sadece düz bir şey ama çok hoş ve ileri ki yaşlarda zıpır gibi görünmeyecek çok güzel bir dövme stili bana göre.Ben sol vücudumun yarısına kadar yaptırıcam 3d olmadığı için yaklaşık 1500 tl civarı diyorsunuz değil mi?Bu gittiğim dövmeci çok ünlü bir dövmeci izmirde örneğin ajda pekkan bkm oyuncuları gibi vs kişiler bu dövmecinin abonesi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DATD

https://store.donanimhaber.com/ef/d1/e3/efd1e316b56b814765696babbf1104f0.jpghttps://store.donanimhaber.com/b6/9b/04/b69b04212dfab08323d74bf405598849.pnghttps://store.donanimhaber.com/b0/aa/b2/b0aab2c07adfcc7b4a30b61acee16b35.png

Merhaba abilerim ve kardeşlerim.Ben dövme yaptırıcam hakkında azçok bilgiye sahibim ama yeterli olmadığını düşünüyorum.(((BU KONU HAKKINDA YORUM YAPICAK KİŞİLERİN BİLGİLİ OLMALARINI RİCA EDİYORUM))).Ben resimleri ekledim ve iki tanesi bir filmden alınma göreceksiniz.Aslında yapmak istediğim dövmeler bunlar değil ama benim yapacak olduğum dövmeyi tarif etmek için en uygunu bu.Stil olarak böyle ama daha farklı olucak.Yaptıracağım bölge ise sol vücudumun yarına yaptırıcam.Bildiğiniz üzere tribal geometrik şekil diye geçiyor yanlışım yoksa ben başka renk falan olmıyacak.Bir şeyin resmini yaptırmayacam vücut olarakda düzgün o konuda sıkıntı yok bunları yazıyorum akılda soru işareti kalmasın diye.

önemli olan yer aşağı yukar böyle bir dövme ne kadara gelir???
     Kalıcı dövme hakkında bilgi lütfen Kalıcı dövme hakkında bilgi lütfen Kalıcı dövme hakkında bilgi lütfen

1000 Tl den aşağı olmaz kardeşim bu dövme. O da böyle orta kalite bi yere gittiğinde bu kadar olur ki dövmeden önce dövmeci seçmek lazım. Çizgileri,kıvrımları,dönüşleri varsa gölgelerini iyi verebiliyor mu ? Önceki dövmelerine mutlaka bak dövmecinin. İyi bir dövmeci de genellikle saat hesabı çalışır .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamancokzor -- 14 Eylül 2013; 17:58:59 >

kalıcı dövme fiyatlarını bilmem ama bildiğim tek bir şey var:yaptırırsan hayatının sonuna kadar cenabetsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: savcili_27

kalıcı dövme fiyatlarını bilmem ama bildiğim tek bir şey var:yaptırırsan hayatının sonuna kadar cenabetsin

öyle bir şey yok
  • James Owen Sullivan kullanıcısına yanıt
    sen öyle san kardeşim.küçük bir araştırma yapsan yeter.
  • quote:

sana şöyle söyleyeyim kalıcı dövme derinin altına yapılır ki dövme yaptırdığın yer terler yani oradan su çıkışı olur su çıkışı olan yere dışarıdan su da girer eğer giremeseydi oradan su çıkışı olmayıp orası terlemezdi. bu söylediğim yeterli galiba boy abdesti aldığında cenabetliğini üzerinden attığına göre sıkıntı yok. senin görüşün öyleyse bilemem ama bunu istediğin hocana sorabilirsin sana aynen bunu söylerler ama caiz olmadığını söyleyeceklerdir orasına lafım yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: James Owen Sullivan

quote:

sana şöyle söyleyeyim kalıcı dövme derinin altına yapılır ki dövme yaptırdığın yer terler yani oradan su çıkışı olur su çıkışı olan yere dışarıdan su da girer eğer giremeseydi oradan su çıkışı olmayıp orası terlemezdi. bu söylediğim yeterli galiba boy abdesti aldığında cenabetliğini üzerinden attığına göre sıkıntı yok. senin görüşün öyleyse bilemem ama bunu istediğin hocana sorabilirsin sana aynen bunu söylerler ama caiz olmadığını söyleyeceklerdir orasına lafım yok.

Alıntıları Göster
     Kalıcı dövme hakkında bilgi lütfen

bunuda fiyat bakımından öylerseniz sevinirim

kardeş bu deri altına dövme tekniği yeni mi çıktı yoksa kalıcı dövme çıktığından beri var mı? eğer yeni çıktıysa haberim yok çünkü dövme ile hiç alakam olmadı.eğer baştan beri varsa o zaman benim taa 5-6 seneki imam olan hocamın hatası olabilir.bir de büyük günahlar diye bir kitap vardı.orda da dövme yapmak da vardı ama ayrıntısını okumamıştım.ben bunları gördüğüm ve duyduğum için söyledim.yoksa insanların istediklerine karışmak gibi bir niyetim asla yok .dövme yapılan yerin altına su geçmez filan demişti o zamanda hocam.tabi ben de o sırada yaw arkadaş normal abdest varken ben iki saat niye gusülle uğraşayım derdim ama tabi o ayrı mesele

• quote:

kardeş bu deri altına dövme tekniği yeni mi çıktı yoksa kalıcı dövme çıktığından beri var mı? eğer yeni çıktıysa haberim yok çünkü dövme ile hiç alakam olmadı.eğer baştan beri varsa o zaman benim taa 5-6 seneki imam olan hocamın hatası olabilir.bir de büyük günahlar diye bir kitap vardı.orda da dövme yapmak da vardı ama ayrıntısını okumamıştım.ben bunları gördüğüm ve duyduğum için söyledim.yoksa insanların istediklerine karışmak gibi bir niyetim asla yok .dövme yapılan yerin altına su geçmez filan demişti o zamanda hocam.tabi ben de o sırada yaw arkadaş normal abdest varken ben iki saat niye gusülle uğraşayım derdim ama tabi o ayrı mesele

dediğin olay var evet abdest geçmeme olayı ama kalıcı değil geçici dövmelerde onlar kınayla derinin üzerini kapattığı için abdest geçmiyor. evet kalıcı dövme ilk yapılışından beri derinin altına yapılıyor o yüzden abdest oluyor ama ne kadar doğru bilmiyorum büyük günah diye söylendiğini duydum ama araştırmadım. kimileri peygamber efendimizin hadisidir dövme yaptıran lanetlenir falan diyorlar ama hocalarıma sorduğumda böyle bir şeyin olmadığı sadece Allah'ın bize verdiği bu vücuda zarar verdiğimiz için günah sayıldığını söylediler belki onların yanlışı vardır belki de söyledikleri doğrudur bunu yaptıracak kişinin araştırıp onaylatması gerekir diye düşünüyorum

diyanete sorgulatalım hocam
  • quote:

diyanete sorgulatalım hocam

cevap aldığınızda bende öğrenmek isterim
    Dövemcini iyi seçmeni öneririm . Zira yıllar sonra o mürekkep akıp güzelim siyah dövmen mavi renge dönmesin
    Dövme yaptırmak

Sual: Dövme yaptırmak günah mıdır?
    CEVAP
    Evet günahtır.

Sual: Kalıcı dövme yaptıranın ne yapması gerekir? Abdeste veya gusle zararı olur mu?
    CEVAP
    Dövme yaptırmanın caiz olmadığı, hadis-i şerifle bildirilmiştir. Yaptıranın tevbe etmesi ve bir daha yaptırmaması gerekir. Dövme, deri üstünde bir tabaka meydana getirmeyip, deri altından yapıldığı için gusle ve abdeste mani olmaz. Deri üstüne yapılmış olsa da, kolayca çıkarma imkânı yoksa, yine abdeste ve gusle mani olmaz.

Sual: Bir arkadaş, “Dövme yaptırmanın günah olduğu söyleniyor. Ben meal okudum. Kur’anda böyle bir şey göremedim” diyor. Dövme yapmak günah değil mi?
    CEVAP
    Evet günahtır. Her şeyi Kur’anda bulmak zordur. Sahih-i Müslim'de bildiriliyor ki:
    İbni Mesud hazretleri, (Dövme yapan ve yaptıran, peruk takan ve taktıranlara lanet olsun) mealindeki hadis-i şerifi rivayet edince, Ümmü Yakub adında ihtiyar bir kadın itiraz edip, "Ben Kur'anın hepsini okudum, ama böyle bir lanet yok” dedi. İbni Mesud hazretleri, "Dikkatli okusaydın mutlaka görürdün” diyerek şu mealdeki âyet-i kerimeyi okudu:
    (Resulullahın size verdiklerini alın, yasakladıklarından sakının!) [Haşr 7]

Sual: Dövme yaptırmanın caiz olmadığını bildiren hadis var mı?
    CEVAP
    Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
    (Kaşlarını incelten ve dövme yaptıran lanetlenmiştir.) [Ebu Davud]

dinimizislam.com
    Dövme yaptırmak - Dinimiz İslam
    http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1538
    buyrun bu da sayfanın linki.alıntıdır

• quote:

Dövme yaptırmak

Sual: Dövme yaptırmak günah mıdır?
    CEVAP
    Evet günahtır.

Sual: Kalıcı dövme yaptıranın ne yapması gerekir? Abdeste veya gusle zararı olur mu?
    CEVAP
    Dövme yaptırmanın caiz olmadığı, hadis-i şerifle bildirilmiştir. Yaptıranın tevbe etmesi ve bir daha yaptırmaması gerekir. Dövme, deri üstünde bir tabaka meydana getirmeyip, deri altından yapıldığı için gusle ve abdeste mani olmaz. Deri üstüne yapılmış olsa da, kolayca çıkarma imkânı yoksa, yine abdeste ve gusle mani olmaz.

Sual: Bir arkadaş, “Dövme yaptırmanın günah olduğu söyleniyor. Ben meal okudum. Kur’anda böyle bir şey göremedim” diyor. Dövme yapmak günah değil mi?
    CEVAP
    Evet günahtır. Her şeyi Kur’anda bulmak zordur. Sahih-i Müslim'de bildiriliyor ki:
    İbni Mesud hazretleri, (Dövme yapan ve yaptıran, peruk takan ve taktıranlara lanet olsun) mealindeki hadis-i şerifi rivayet edince, Ümmü Yakub adında ihtiyar bir kadın itiraz edip, "Ben Kur'anın hepsini okudum, ama böyle bir lanet yok” dedi. İbni Mesud hazretleri, "Dikkatli okusaydın mutlaka görürdün” diyerek şu mealdeki âyet-i kerimeyi okudu:
    (Resulullahın size verdiklerini alın, yasakladıklarından sakının!) [Haşr 7]

Sual: Dövme yaptırmanın caiz olmadığını bildiren hadis var mı?
    CEVAP
    Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
    (Kaşlarını incelten ve dövme yaptıran lanetlenmiştir.) [Ebu Davud]

dinimizislam.com
    Dövme yaptırmak - Dinimiz İslam
    http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1538
    buyrun bu da sayfanın linki.alıntıdır

evet aynen söylediğim gibi abdest olayını biliyordum ama geri kalan kısmını tam olarak araştırmamıştım bende bilgi için teşekkürler yaptıracak arkadaşlara da konu hakkında bilgi olur

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.