Arkadaşlar mandallı tip yani Quick Release (Hızlı söküm) arka teker mili var bisikletimde. Ses gelince şüphelenip söktüm belki yağlamak gerekiyordur diye. Bir baktım mil kırılmış. Boru tipi mil kırık , mandallı ince milde haliye yamulmuş ama çok değil. İnternette baktım 30 lira civarı satılıyor borusu ama ne kadar sağlam olur ? Yine kırılır diye düşünüyorum. Uygun fiyatlı , kırılmaz diyebileceğiniz 145 mm uzunlukta mil tavsiyeniz var mı? Rengi siyah olsun. QR veya somunlu farketmez. Hatta somunlu tip içi dolu olduğu için daha sağlam olur. |
Kaliteli arka teker mili tavsiyesi ?
-
-
Neyse kimse cevap yazmadı son durumu yazayım. Yine gittim QR için mil borusu aldım internetten. Birde ruble sökmek için Bikehand marka aparat aldım. Kendim taktım , somunları çok sıkmadan bilyeleri sıkıştırmadan bir güzel yağlayıp sağ sol boşlukları ayarlayıp taktım. Muhtemelen yine kırılacak ve bu kez gidip normal mil alıp takacağım.
-
Bende bisikletimi mahalle bisikletçisine götürdüm, sonradan öğrendiğim ince mandallı tipi milimi söküp yerine normal mil taktı, bir günde yamuldu dedim malzeme yaramazdır vs. birdaha değiştirdim ikinciside bir gün sonra yamuldu, ikincisini takarken bir dahakine rulmanlı takalım gibi bir şey söyledi daha mı kalın rulmanlı için göbeğin değişmesi gerekir mi bilmyiroum ama araştırmadan tekrar gitmek istemiyorum ustam aslında iyidir malzeme alayım kazıklayım kafasında değildir ancak bence bilgisi zayıf bisiklet, motor her şeyin ustası bilirsiniz mahalle arası usta işte, yardımcı olur musunuz ne yapmalıyım? bu işin sonunda jantın değişmesine gitmeden düzgün bir şekilde çözmem gerek.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X