Şimdi Ara

Kaliteli Hoparlörü Nasıl Anlarız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
17.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim elimde studio monitörlerim var mesela ya da hoparlörlerim. Bu ürünlerin kalitesini nasıl anlarız ?

benim bildiğim:
    Hi mid low için ayrı anfilerin olması
    Crossover ve filtre olması
    Bass bölümünün kabin içinde ayrılması
    içinin pamuk dolu olması
    kaliteli kolonlara sahip olması
    tabanının yüzeye ince bir şekilde değmesi (iğne gibi)

kendime hoparlör yapacağım.. nereden ürünleri temin edebilirim ? ve neler bilmem lazım ? teşekkürler..

PM atarak ayrıca yardımcıda olabilirsiniz.

• öncelikle kulanacağın avr çok daha önemli! hoparlörlerde çok titizde çalışsan hevesini kırmak gibi olmasın ama bence çok riksli! ve maliyetli olur bide kötü sonuçlar aldığını düşün
    o yüzden hazır hoplar al bak keyfine derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuxeses -- 25 Şubat 2009; 23:13:13 >
  • buna benzer bir konuyu konu dışında bölümüne açtığında sana cevap verdiğim gibi ekstra olarak diyebilirim ki bence ebay veya diğer sitelerden ucuza sadece kolonları getirt ve sadece sana ait %100 handmade ölçüsü ölçüsüne kolonlar imal et.Bence güzel birşeyler olabilir.Çok kaliteli parçaları biraraya getirebilirsin ve hobi türlü bir çalışman olur.Eğerki bu işin üzerine çok gitmek istiyorsan ciddi bir ses mühendisinden fikir alabilirsin.Fakat çok paralar harcaman gerekir.Aslında bişey bulsan patentini alıp arkana sponsor takarsında işte..mümkün mü acaba yeni bişey bulabilmen
  • tartarak :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: mawoix

tartarak :D

Müthiş fikir
  • kilo ile kolon alınır-satılır
  • El yapımı kolon, işin içine mühendislik girmeden tamamen şans işi.1996'da ilk el yapımı kolonumda beni çok etkileyen bir performans yakalamıştım.Sonra daha da geliştireyim derken ses bozuldu.En son kabinleri sobada denedim.Bir daha da uğraşmadım.Aslında kafamda Bose 701 muadili bir kolon yapma gibi bir düşünce var, fakat henüz başlangıç yapamadım.Hobi amacıyla el yapımı kolonlarla uğraşmanın zevli olduğu aşikar fakat fazla da para harcamamak lazım.Ses frekans ölçüm programlarından yararlanarak daha iyi sonuçlar elde edilebilir.lion_koc arkadaşımızın dediği gibi çıkıntı sürücüsüz kabinlerle çalışmak da mantıklı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    orjinal cam nasıl anlaşılır?
    13 yıl önce açıldı
    Bu amfi nasıl
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çift bobinli olmasıdır
  • Kaliteli hoparlör her şekilde anlaşılır.

Bu arada kolonun içinde pamuk olmaz.

Ancak yine de bazı farklılıkları hemen göze ve kulağa çarpar.

Mesela;

Aynı güçteki diğer kolonlara nazaran genel itibariyle ağarlığı çok fazladır ki bu şu anlama gelir.
    Kabin malzemesinin kalınlığı, Kabinde kullanılan malzemenin türü (Mdf, Çift kat Mdf, Suntalam, vb.)

Kabin içinde kullanılan hoparlörlerin ağırlığı.

Kolonun'un arka bağlantı elemanlarının kablama kalitesi ve genel kabin işçiliği.

Kabin içinde kullanılan crossover devresinin kalitesi ve türü.

Kullanılan hoparlörlerin diyafram yapıları ve materyalleri. (Kağıt, Polyplas, vs.)

Kolonla birlikte çıkan Spike, zemin vb. esktra materyaller.

Tabiki en önemlisi kolonun ses kalitesi.

Burada en önemli hususlardan biri de kolonun kullanacağınız anfiyle uyumu ve doğru kombinasyonu.
    Diğer bir husus da kolonların dinleme yapılan ortamdaki yerleştirme konumu ve akustik ortam karakterleri.

• öncelikler arkasına bakarsın kaç ohm luk ölçersin doğru ise +1

malzemesine bak kağıtmı plastik tarzımı kalınmı esnekmi surroundmu mıknatısa bakarlar uzun ve geniç olanları felan ama genelde denemek gerek hangisi iyi ise kulağına iyi geliyor ise işte bobin sarımı felan çok önemli
  • bu işe girme derım dogru calıbrasyonu saglayana kadar bayagı malıyet gerektırır..
    en ıyısı hazır..
  • bende birsürü hoparlör war zamanında çok para verip aldım hepsi yatıyo be
  • valla güzel kardeşim ben oto ses sistemini yıllardır ev ortamında kullanıyorum ilk başlarda subwoofer kendim yapmaya çalıştım ama sonrası rezalet bi ses oldu...deneme yanılma metoduyla yapılan hoparlör hem maliyetli hemde zahmetli bir iş...bence kağıt diyaframlı hoparlörleri tercih et ve piyasada bulunan hazır kabinleri kullan süper bir performans alırsın...ben öle yaptım en sonunda...
  • bundan 2 ay önce itfaiye meydanından jbl t 595 decade isimli oval hoparlör aldım şekli şemali tuhaf bi hoparlör.sonradan onun dünyada efsane olmuş bi hoparlör olduğunu öğrendim.bass seslerde 20 Hz ye kadar düşebilen hoparlörler kağıt diyaframlı olanlar.sanki sanatçı bizim evin içinde söylüyo gibi.şekil ve yapısına aldanarak bir çok hoparlör aldım bizim ev hoparlör çöplüğüne döndü en sonunda aldıklarımın bir çoğunu eşe dosta bedava verdim.şu anda evimde 3 tane oto ses sistemi ile dizayn edilmiş sistem,pc için creative s 750 gigaworks THX,logitech z5500 THX ve logitech z 2300 THX ses sistemlerim var durduramıyom kendimi inanın şimdiye kadar ses sistemleri için harcadığım paraya 0 transporter alırdım çok pişmanım.uzun lafın kısası ev için bi müzik seti alın kurtulun bunu hastalık haline getirmeyin...
  • hoparlörün kilosu ağır ve parası fazlaysa kalitelidir
  • vecihi57 JBL T 595 LİMİTET bir efsane hoparlördür ve devam etmektedir . hiend tir ayrıca . en sevddiğim oto hoparlörlerimden dir elimde tam on cift var hepside sıfırdır .iki katı fiyat verseler yine satmam. bu tür cihazlar artık üretilmiyor .ve benzerleri
  • concon ev gurubundan bir kabin yapcaksan hic bulaşma uzak dur .((ben denediğim için))

oto gurubundan bir kabin yapcaksan .alternatifler cok .kolay olur ama tuzlu olur .en başta SMPS işin can damarı dandik bir şey ile başlanırsa olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: mawoix

tartarak :D

geçte olsa, harikasın eline sağlık ,baş ve tarak hikayesi gibi olmuş
  • öncelikle selamlar arkadaşlar sizlerden bir ricam olacak orta ölçekte bir ses sistemi kurmak istiyorum bu bir çeşit asker eğlencesi kına gecesi vs vs işinde kullanılmak üzere elimde mevcut olan focus f6 600 amfim var 2 adet çıblak jvs 300 wat 30 cm 2 yollu hoparlör 2 adet subfoofer kabini oto için olanlardan 2 adet 30 cm lik plastik hoparlor kabini pasif birisinin içinde 300 wat hoparlor var diğerinde 2 yoolu 300 vat hoparlor var 2 elden öyle aldım 2 adet de 125 wat tweter var şimdibaslı güzel bir sistem olmak üzere nasıl iyi bir ses sistemi hazırlarım teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.