Google faydalı siteleri ön plana çıkartmaya çalışıyorum adı altında yeni algoritmalar çıkara dursun bende size faydalı siteler ve ziyaretçiler arasındaki bazı gerçeklerden bahsedeyim. Google dış linklere çok önem veriyor. Hatta site sahiplerine off page(site dışı) seo yapın diyor. Yani eğer sitelerden size doğal olarak görünen, reklam kokmayan linkler gelmezse siteniz sadece belirli bir seviyeye kadar yükselebilir diyor. Yani, eğer sizin siteniz faydalıysa kesin diğer kullanıcılar bunu başka sitelerde tavsiye edecektir demek istiyor. Bende size şu soruyu soruyorum: siz kaç defa faydalı bulduğunuz sitenin linkini paylaştınız? Açıkça söyleyim ben bugüne kadar hiç paylaşmadım neden mi? Bir yazıyı okuduğum zaman eğer bilgilendirici bir yazıysa hemen pratiğe geçerim yada diğer benzer bilgilere ulaşmaya çalışırım. Tüm bu işlerimin arasında konsantrasyonumu bozup dur şu siteye sevabına bir link atayım, acaba hangi siteden tanıtsam demem? bunu kim der? Özellikle yeni açılan bir site zaten google tarafından sınırlı sayıda gönderilen ziyaretçiyle idare etmek zorunda. Eğer birisinin paylaşma ihtimali yüz binde bir ise günde 5-10 kişiyle anca 30-40 ay sonra bir tane link alabilecek. Bu durumdaki diğer seçenekler şunlar
parayı peşin verip alan adınızı 5 yıllık peşin ödeyeceksiniz, aldığınız sitenin 3. yaşına gelmesini yani 3 yıldır aktif olmasını bekleyeceksiniz, yada para verip dış sitelerden link satın alacaksınız ama google bunu anlamamalı yoksa ceza yazar.
Anlatmak istediğim konuya gelirsek bizi link satın almaya zorlayan google ama link almayı yasaklayan da google. İnternetin tekeli olduğunu düşünürsek geriye yapacak pek de bir şey kalmıyor. Benim istediğim şey ise google dış linklere daha az değer versin biz de bu saçma seo işleri yerine daha kaliteli içerik hazırlamak için zaman bulalım. Yada diyorsa SEO culara yazık değil mi onlar da kazanmasın mı? o zaman önce bana kazanmam için fırsat versin ki bende daha fazla kazanmak için kazandığımı onunla paylaşıyım. Mevcut sistem sadece parası olana daha fazla kazandırmaya yada risk alarak yatırım yapana kazanma rüyası göstermeye yarıyor. Haksız mıyım?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme