merhaba hocam, membrandan çıkan suyu 2551 girişine TEE dirsek ile tankla beraber,2551 çıkışından cl10ro posta,cl10ro posttan da arıtma musluğuna gidecek şekilde bağlantı yaptınız hocam?bu şekilde bir bağlantıda tad sorunu olmuyor |
Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri (430. sayfa)
-
-
Bozuksa değiştirmek gerekir
-
geçtiğimiz günlerde pompa almıştım. dün geldi ve kontrol ettim. bozuk değilmiş, içine hava basınca suyun debisi arttı ve çok daha uzun sure aynı şekilde akıyor.
eskiden 1 litre suyu doldurmak için 3-5 dk uğraşıyorduk
-
Merhaba. Arıtma için pompa almam gerekiyor. Marka önerisi olan var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
pompada marka nsf li olarak lefoo
seiçler ise swun alabilirsiniz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar aileden 3 kişiye yeni su arıtma taktırdık. 1 ay oldu hepsinde su beyaz akıyor ilk kullanımda. 1 tanesinde de demir tadı geliyor ve boğazı kurutuyor. Nedendir?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Biocare filtreyi tanktan önce mi takıyorsunuz sonra mı? Tanktan sonra takınca suyun tadı daha bir güzel oluyor ama suyun debisi düşüyor. Önce takınca su debisi artıyor ama suyun tadı biraz daha sert oluyor. Siz önce mi takıyorsunuz sonra mı?
-
Saçma sapan ek filtrelerden oluyordur saçma sapan filtrelerden beyaz da gelir, kahverengi de gelir siyah da gelir.. o filtrelerin mineral falan yeterli düzeyde eklemesi imkansız zaten fakat arıtma suyuna da mineral eklemek gerekiyor. Trace Mineral Drops güzel ürün sayılır ama ithal ürün ve çok pahalı sayılır, himalaya desek sodyum yüklenirsiniz en güzeli günde 1 sise maden suyunu ya RO'ya karıstırın ya da direkt icin gereken mineralleri sağlar
Bir de Türkiye'de bu Trace Mineral Drop ürününe alternatif yerli mineral droplar üretilmeli. Bu konuda sanırım talep olmadığı için piyasada yok.. Yani çeşit çeşit yerli vitamin tableti var ama mineral drop yok..
Gerçi maden suyu oldukça yeterli seviyede mineral ekleyebiliyor, ben yıllardır bu şekilde arıtma kullanıyorum ama droplar daha pratik olurdu ne içecekseniz hepsine birkaç damla damlatırsınız diyorum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 8 Ocak 2025; 20:55:32 >
-
Arkadaşlar merhaba. Su arıtma cihazıyla yaşadığım sorun hakkında fikrinize başvurmak istiyorum. Su arıtmanın atık suyu hiç kesmediğini fark ettim. İnternetten yaptığım araştırma sonucunda sorunun çek valf, dört yollu vana ya da atık kısıcıdan kaynaklanabileceğini öğrendim. Bu nedenle üçünü de değiştirdim. Ayrıca tüm filtreleri de değiştirdim. Ama sorun çözülmedi. Sonra farklı bir videoda giriş suyunun aşırı basınçlı olması nedeniyle de bu sorunun yaşanabileceğini gördüm. Giriş suyuna basınç dengeleyici de taktım ama sorun yine çözülmedi. Test yaparken tankın vanasını kapattığımda atık su kısa sürede kesiliyor. Bu aşamada tankın vanasını açtığımda atık su gelmiyor. Ama arıtma musluğundan 1 bardak su bile alsam atık devamlı akmaya devam ediyor. Sorunun kaynağını bulamıyorum. Konu hakkında bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim.
-
Tankında ya da belki de bir ihtimal tank vanasında sorun vardır belki de.. O kadar parça değiştirdikten sonra hala sorun devam ediyorsa tank derim. Tank vanasını değiştir, yine düzelmiyorsa tank değiştir düzelir bence.. Fakat bence sorun tankın kendisinden kaynaklanıyor olmalı. PAE ya da orjinal TrTank alıp değişim yapmanı tavsiye ederim.. 1 aydır TrTank kullanıyorum gayet memnunum ama PAE marka da alabilirsin istersen 3 katı fiyata değmez ama yine de 1500 lira 3 - 4 sene kullanılacak bir parça için çok da bir para sayılmaz yani kafa karışıklığı olursa kaliteden emin olayım falan diyorsan PAE marka bir yeni tank siparis edebilirsin..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 9 Ocak 2025; 10:56:42 > -
Teşekkür ederim.
-
Miato Su arıtma cihazı kullanıyorum. Beş gün önce filtre değişimi yaptım. Membran dahil tüm filtreleri değiştirdim. Suda metal tadı var. Filtreleri de miatodan almıştım. Cam tankı açtım içini temizledim ( zaten temizdi) ama metal tadı geçmiyor. Bir yıl önce membran hariç dört filtreyi değiştirmiştim ve o zamandan beri tat sorunu yaşamıyordum. Sorun nerede acaba? Zamanla geçecek mi acaba? Tatlandırıcı bir filtreyi membran çıkışına mı takmalıyım?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
taflandırıcı filtre nerde takılı hocam sizin?suda metal tadı genelde asidik suda belirir.
tds kaç çıkıyor miatonun cam tankı iyide diğer kullandığı filtreler vasat geliyor bana filtreler tr üretim gibi en ucuz membranı kullanıyor filan değişim videolarını izledim cam tankı merakettiğim için.
kalitesiz karbonlar suyu acıtabilir kömürümsü metalikte yapabilir aldığım ucuz filtrelerde yaşadım.
cam tankı geçersek gayet piyasadaki ucuz piyasa ürünleri oldukça pahalıda satıyor firma ,boşuna para verme bence benzer fiyata çok daha kalitesini satan dolu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Ocak 2025; 22:30:24 > -
Membran dahil toplam beş filtre var. Membrandan sonra filtre yok. TDS değeri 7 ve musluk suyu tds değeri 150
membran sonrası post karbonu takınız hocam.membran suyu saf suya yakın bir değer verir tadı dengelemeniz lazım karbon filtre ile
TDS değeri 7 . Şehir şebeke suyu tds değeri ise 150 civarı.
Koçtaşta filtreler var. Oradakiler uygun mu acaba? Birde miatoda cam tank var ve sistem motoru cam tanktan suyu alıp direkt musluğa veriyor. Bahsettiğiniz filtreyi takarsam motor suyu o filtreden geçirip direkt musluğa verecek.Bu durumda motor zorlanmaz mı? Ya da bu filtreyi membrandan sonra takayım membrandan sonra bu filtreden de geçerek cam tanka dolsun.
cck ve swun cyan filtreleri f/p olarak önerebilirim.
koçtaş dakilerde yerli üretim sıkıntı çıkabiliyor.
senin muhtemelen kalitesiz karbondan suyu ekşitiyor ama kesin bir şeyde diyemem.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X