Şimdi Ara

Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri (448. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.978
Cevap
330
Favori
576.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 445446447448449
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar evimi gece vakti su basmış sabaha karşı haberim oldu

su arıtma cihazı çatlamış patlamış, 2saattir temizlik yaptım

bu neden olur 5,6 sene oldu heralde alalı

birde alman malı diye aldık,

bu cihazların böyle riski varsa lanet olsun birdaha sokmam eve

yok suç bendeyse bilen biri açıklarsa sevinirim

Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• merhaba geçmişmolsun,
    burda en büyük faktör şrbeke basınç yüksekliğidr.her ne marka model olursa olsun şebeke basıncınız yüksekse basınç düşürücü kullanınınız.4.5 maz 5 barı geçmemeli cihaza giren şebeke suyu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ctnuyr kullanıcısına yanıt
    apartmanda 10 kişiyiz 8 kişide arıtma cihazı var onlarda hiçbir sıkıntı olmadı bugune kadar, benimki neden yüksek
    su saatine baktım şöyle değerler var, yüksek basıncı nasıl anlarım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gael kullanıcısına yanıt
    giriş kat 1. kat civarındaysanız basınç yüksek olur.basıncı manometreyle ölçmelisiniz cihaz takılırken servis ölçer normalde eğer yüksekse basınç düşürücü önerir.diğer dairelerinde basıncı yüksek olabilir bu onların sorunu olmadığı anlamına gelmez.basınc en çok da gece saatlerinde artar kullanımın az olduğu zamanlarda.birde herşey normal olsa bile zamanla cihazdaki plastik aksamın(vanalar hortumlar dirsekler housing tank)değişmesi gerekir ortalama süresi 5-6 yılda bir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Suç arıtma cihazında değil, senin kullandığın sistemde. Bu cihaz hem çok eski, hem de housing kullanıyor. Housing denen şeylerin plastik malzemesi UV ışınları, sıcaklık değişimleri, suyun kimyasal bileşenleri gibi sebepler yüzünden yıllar geçtikçe zayıflar ve basıncı yiyince 3-5 yıl sonra böyle kabak gibi yarılır. Bunun için inline filtreler icat edilmiştir zaten. 1 sene kullanıp atarsın.

Bu gibi durumları engellemek için, zeminde oturulsa bile, Housing cihazlarda, pompa olacak, basınç düşürücüyü takacaksın, ön filtrelere maksimum 3 bar civarı basınç gelecek, ondan sonra membran kabına pompayla basıncı vereceksin. Membran housing zaten basınca daha dayanıklıdır. Bu ön filtre Housingleri o basınçları yiyince bir süre sonra böyle kabak gibi yarılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 31 Mart 2025; 10:49:27 >
  • tamam arkadaşlar anladığım kadarıyla ilk yapmam gereken tedbir daireme gelen su tesisatının oraya basınç vanası takmam sonra her sene filtreleri değiştirmem
    4veya 5. senesinde cihazı komple değiştirmem gerekiyor

Hayır basınç düşürücü arıtma cihazına giren su giriş hortumuna takılacak. Saatle ya da daire giriş basıncıyla oynamaya gerek yok.

https://www.hepsiburada.com/basinc-dusurucu-su-aritma-kisici-pm-HBC000001DEC5

Cihazı komple değiştirmeye de gerek yok. Ya housing değiştirin, yenilerini alın ya da tüm o housing şeylerini atıp yerine 3 tane inline filtre satın alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 31 Mart 2025; 11:38:27 >
  • anladım hocam teşekkür ederim.
    cihazı alalı 7 sene olmuş
    biz bu cihazdan çokda memnun değildik çeşmesinden kapladığı alana kadar.. eski aslında, değiştirsek daha iyi olur sanki
    yeni önerebileceğiniz marka model var mı
    inline alsam daha mı iyi olur, fazla uğraşmamak için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gael -- 31 Mart 2025; 12:52:12 >

Inline, öyle kabak gibi ortadan yarılmıyor ve salkım saçak yer kaplamıyor. Bir de filtre malzemesine elle dokunabilmek iyi bir şey değil. Gerçi membranı kılıfına sokarken ona elimizle dokunabiliyoruz ama en azından daha az filtreye dokunmuş oluyoruz.

Eğer ki, Tayvan, USA falan filan takıntıları yoksa, piyasadaki tüm arıtma cihazları zaten hepsi birbirinin aynısı. 10K fiyata da satılan aynı, 3K fiyata satılan da aynı. Birkaç yerli üretici var, birkaç ürün var, hepsi onlardan toplama yapılıyor. Fiyatı satan kafasına göre belirliyor. Fakat ithal ürünleri farklı üreticiler üretiyor ve daha pahalı. Ithal ürünlerde konu sahibinin sitesinden satın alabilirsiniz. Fakat ithal ürün istemiyorsanız marka fark etmez ucuz olan bir tane alın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 31 Mart 2025; 16:2:6 >
  • merhaba, evdeki su ellerimizi çatlatmakdan kurumuş toprağa döndürdü, duş sonrası yüzümüzde boynumuzda yanma olması da cabası.. İçme suyu olarak kullanılan filtreler değilde bu işi musluğa takarak çözelecek bir ürün lazım. Maalesef sayaçın olduğu dış boru hattına müdahale edemiyoruz yer uygun değil. Sanırım ph, klor ve kireç için bir çözüm arıyorum… Fakat nasıl bir çözüm ürün almalıyım bilemiyorum, bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum dostlar ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    bana yakın dükkan emtek firması var, bu çatlayan arıtma cihazında karaköy den buradan almıştım ( https://emtek.com.tr/ )

şimdi gene hafta içi buraya uğrayacağım
    sizce hangi ürününü tercih edeyim, bu ürünü nasıldır
    primax
    https://emtek.com.tr/evsel-ters-ozmos-sistemleri-su-aritma-sistemleri/primax-5-asamali-su-aritma-cihazi/#prettyPhoto[gal]/6/

birde rain box var, bunlar 3,5binlira civarında
    azda yer kaplıyor

https://emtek.com.tr/evsel-ters-ozmos-sistemleri-su-aritma-sistemleri/rainbox-5-asamali-su-aritma-cihazi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gael -- 1 Nisan 2025; 12:50:45 >

Bu ürünler kalite olarak hep aynı, birbirlerinden çok farkları yok. Rainbox denen şeye de baktım, filtreler standart görünüyor ama arıtma cihazının çok küçük bir kutuda olmasını şahsen tercih etmem. Bunun iki dezavantajı olabilir.

Birincisi, küçük alan yüzünden parçalara rahat müdahale etmek güç olabilir Yani kasanın biraz daha geniş olması daha iyi olur. İkincisi, küçük bir kasaya 12 inç inline sığmayabilir. 12 inç inline filtreler, 10 inç inline filtrelerden biraz daha büyük olup daha fazla malzeme içerir.

Ayrıca alırken pompalı bir cihaz tercih etmenizde fayda var. Alt katta otursanız bile, pompa her şeyden önce kararlı bir basınç sağlar. Şebeke basıncı sabah farklı, akşam farklı olabilir. Basınç düşürücü ve pompa ile basıncı daha kararlı hale getirebilirsiniz. Arıtmadaki pompalar çok az enerji harcar, sürekli çalışmaz ve elektrik faturasına etkisi yok denecek kadar azdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 1 Nisan 2025; 14:17:42 >

Bende tam tersi pompasız düşünüyordum
    bu çatlayan arıtma zaten fazla basınçtan çatladı, alırken basınç sağlamayan pompasız alayım diyordum
    ama siz daha iyi bilirsiniz ,yani dengeli olması açısından pompalı alın diyorsunuz

Şimdi hocam, pompasız cihaz patlayabilir ancak pompalı patlamaz. Sebebini izah edeyim.

Siz arıtma cihazını şebeke suyuna bağladığınız zaman, şebeke suyundaki basınç, direkt olarak cihaza sediment denen ilk filtreden giriş yapar. Sonra bu basınç, ikinci ve üçüncü karbon filtrelere de ulaşır ve membran filtreye gider. Bu tarz bir sistemde şebeke basıncı kararlı olmadığı için ön filtreler patlar. Şebeke basıncı bazen çok düşük olur, bazen de filtreleri patlatacak kadar yüksek olur.

Burada cihaz pompalı olduğu zaman, şebeke basıncını hortuma basınç düşürücü takarak filtreleri patlatmayacak bir düzeye indiriyorsunuz. Bu basınç düşürücüyü taktığınızda, şebeke basıncı sürekli olarak 3,5 bardan düşük kalır. Ön filtrelere 3,5 bar basınç uygulanırken, pompa üçüncü filtreden itibaren devreye girerek membrana 4-5 bar civarı yüksek basınç verir. Ancak membran filtrenin kabı basınca daha dayanıklı olduğu için ön filtreler gibi patlamaz.

Pompalı önermemin sebebi bu. Ön filtrelere az basınç verin, membran filtreye pompayla sürekli 4-5 bar sabit basınç verin. Böylelikle ön filtre patlama sorunu ortadan kalkar.

Şebeke girişine 3,5 bar basınç düşürücü taktınız ancak pompa yok diyelim, ancak 3,5 bar basınç sürekli olarak garanti edilecek mi? Belki de şebeke basıncı bazı zamanlar bunun altına da inebilir. Ayrıca membran 3,5 bar basınçta iyi çalışır ama 4 - 5 barda daha yüksek performans gösterir ve daha iyi arıtma yapar, daha iyi TDS düşürür.

O yüzden pompalı bir cihaz, şebeke basıncı yüksek olsa bile pompasız cihazdan daha kararlıdır ve ön filtre patlama ihtimali sıfırdır çünkü ön filtreler zaten fazla basınca ihtiyaç duymuyor, ön filtrelere düşük basınçlı su verip, membrana pompayla yüksek basınç vereceksiniz. Bu sistem daha sağlamdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 1 Nisan 2025; 16:2:9 >

anladım hocam , bazı dönemlerde suyun basıncı az geldiğini hatırlıyorum, pompalı model daha iyi olacaktır, teşekkürler

• bu forumda birçok yazı okudum çok şey öğrendim. 3lü filtrede omnipure'da karar kıldım membranı da filmtec seçtim. lakin alkali filtre için Bioetix mi Roycera mı yoksa onu da mı omnipure yapayım kararsız kaldım bunlardan hangisi daha uzun ömürlüdür ?

• wkka kullanıcısına yanıt
    İlk 3 filtre ucuz filtreleri cck son 3 filtre ominpure aldım ben.

• glumerna G kullanıcısına yanıt

cck da iyidir ama ben eskisehirdeyim musluk suyu cok kireçli ve klorlu o yüzden hiç riske atmak istemiyorum

• glumerna G kullanıcısına yanıt

kapalı kasa inline mi

• gs190505 G kullanıcısına yanıt
    Yer ufak kapalı kasa

• 
Sayfa: önceki 445446447448449
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.