Şimdi Ara

Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ctnuyr Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü3 Mobil1 iOS
5 sn
8.380
Cevap
319
Favori
539.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aldık bakalım çetin üstad baya yardımcı oldu master serini tercih ettim elime ulaştığında kurulumunu yapacağım ..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • _TUTANKHAMUN_ kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun sağlıklı günlerde kullanın..
    Hayırlı olsun, iyi bir tercih yapmışsınız. Deneyimlerinizi burada paylaşırsanız memnun oluruz.
  • Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri Teğmen aslında benim şebeke basıncım maksimum 6.5 civarı ben basınç düşürücü taktım eğer 4-4.5 bara yükseltirsem vaillant kombi sıcak su kullanımında cıyaklamaya başlıyor yani en fazla 4 bara çıkabilirim eğer 3 yada 4 bar basınçta arıtmadan verim alamazsam biraz gidiş hat değişebilir pompaya ihtiyacım olurmu montajını yapıp test edince belli olucak düşük barda atık su fazla açığa çıkıyor yüksek barda azda olsa dengeleniyor bu oran inan kafam karışık biraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _TUTANKHAMUN_ -- 10 Şubat 2020; 20:46:31 >

Hocam ben de basınç düşürücü kullanıyorum. Cihaz 4 bara düşürüyor daha fazla yükseltemiyorum. Normalde 6 barda su geliyor. Pompasız cihaz ise membran 4-4.5 bardan daha düşük basınçlarda sıkıntı çıkarır. bence basınç düşürücüyü 5 ayarlayın 60 veya 70 psi su arıtma için basınç düşürücü kullanın. Eğer buçuklu değer yapabiliyorsanız buna gerek yok, 4,5 bara ayarlayın. Böyle olursa pompaya gerek yok.
    Ancak bu değerlerin altına inecekseniz hele hele 3 bar hayatta olmaz hocam. Bu basınçta çalışan nano membranlar var ama bize gelmez. O zaman pompa şart olur hocam. Sanırım kombide ayar yapılabiliyor diye biliyorum, ama emin değilim. Bir araştırmak lazım.
  • İyi Kahve Yapmak İçin İdeal Su Nasıl Olmalıdır?

Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri

Kahve dünya çapında en sevilen ve en çok tüketilen içeceklerden biridir. Güne iyi bir başlangıç yapabilmek, dost sohbetlerimize tat katmak, ders çalışırken daha iyi konsantre olabilmek veya sadece keyif için kahve tüketiriz. Peki bu çok severek tükettiğimiz içecekten en iyi tadı alabilmek için kahvede kullandığımız suyun kalitesinin ve niteliğinin ne olduğunu hiç düşündünüz mü?
    İçtiğimiz kahve %97-98 oranında sudur. Bu nedenle -ister evde, ister ticari bir ortamda- kahve yaparken suyumuzun kalitesine mutlaka dikkat etmeliyiz.

Kahve İçin İdeal Su Nasıl Olmalıdır?

Kahve demlemek için en ideal su kesinlikle ama kesinlikle klorsuz bir sudur. Klor belediyeler tarafından sudaki zararlı organizmaları öldürmek için arıtma tesislerinde kullanılan veya suya oldukça kötü bir tat ve koku ekleyen bir kimyasaldır.
    İyi bir kahve deneyimini, kahvenin harika kokusu olmadan düşünmek mümkün değildir. Bu nedenle sudaki tüm klor arıtılmalıdır. Su arıtma cihazları kullandıkları karbon blok filtrelerle suyun içindeki kloru ve ona bağlı olarak suda oluşan kötü koku, kötü tat ve kötü rengi sudan filtrelerler.

Klor ve kloraminlerin varlığı kahvenizin kokusuna keskin bir kimyasal koku ekler ayrıca sudaki renk kahvenizin rengini de bulanıklaştıracaktır.

Amerikan’nın önemli kahve derneklerinden biri olan Speciality Coffee Association, kahve yapmak için suda olmaması gereken üç faktörü şöyle tanımlamıştır. Kahvenin tam tadı ve kokusunu ortaya çıkarabilmek için suda herhangi bir aroma, renk ve klor bulunmamalıdır. Dernek ayrıca yüksek kaliteli kahve demlemek için gerekli olan su kimyası için beş kriter belirlemiştir. Bunlar, sudaki kalsiyum ve sodyum miktarı, TDS oranı (toplam çözünmüş katı madde), pH ve toplam alkalinite seviyeleridir. Bu standartlar SCA tarafından, üstün kalite ve lezzette kahve yapabilmek amacıyla belirlenmiştir. Tabii ki iyi kahve için, kahve çekirdeklerinin kalitesi, suyun sıcaklığı ve eğer kullanılıyorsa kahve makinesinin niteliği ve demleme prosedürü de önemli faktörlerdir.

1. Kalsiyum sertliği

Suyun kalsiyum sertliği, suda bulunan çözünmüş kalsiyum iyonlarının sudaki oranıdır. Suyun toplam sertliği hem çözünmüş kalsiyum hem de magnezyum iyonlarını ölçer. Kahve ve espresso demlerken suyun düşük kalsiyum içeriğine sahip olması önerilir. Yüksek kalsiyum oranlarında suyunuz kireçli olacak ve kahvenin aromasını bozacaktır. SCA’nın sudaki kalsiyum sertlik oranı önerisi litre başına 17-85 mg’dır. İdeal sertlik ise yine aynı kuruluş tarafından litre başına 51-68 mg olarak tanımlanmıştır.

2. pH

Kahve yaparken kullandığınız suyun pH değeri kahvenizin tadı için oldukça önemlidir. pH değerine bakara suyumuzun asidik, nötr ya da bazik olup olmadığını anlayabiliriz. pH suyun alkalinitesinin ölçümüdür. 1’den 14’e kadar değişen ph ölçeğinde 7 değeri suyun nötr değeridir. Onun altındaki değerler asidik, üstündeki değerlerse suyun alkali olduğunu gösterir. Kahve yaptığımız suyumuzun pH değerinin en az 7 olmasına dikkat edilmesi gerekir. Su asidik oldukça kahvenin tadı acılaşacak, su aşırı alkali olduğundaysa kahve olması gereken sertlikten uzaklaşacak ve donuk, yumuşak bir tada sahip olacaktır.

3. Sodyum Miktarı

Kahve hazırlamak için ideal sodyum seviyesi 10 mg / L’dir. Dünya Sağlık Örgütü’nün bulgularına göre, su kaynaklarının çoğunda 20 mg / L’den daha az sodyum bulunur. Bu nedenle, kahvehaneniz için bir kuyudan su çekmediğiniz sürece, suyunuzda istenmeyen sodyum seviyeleri zaten yoktur.

Bununla birlikte, sodyum ticari ve konut suyunda su yumuşatma işleminin bir yan ürünü olarak bulunur. Artan su sertliği espresso makinelerini mahvederken, bir su yumuşatıcısı kullanmak suya fazladan çok fazla sodyum ekleyecektir. Suda fazla sodyum bulunması kahve çekirdiğinin zengin notaları arasındaki geçişleri yok edecek ve kahvedeki zengin lezzet nüanslarını azaltacaktır.

4. TDS Değeri

TDS (Total Dissolved Solids), suda çözünen tüm minerallerin, tuzların, inorganik ve organik maddelerin ve iyonların ölçümüyle elde edilen bir değerdir. TDS, ağır metaller, nitratlar, potasyum, ve böcek ilaçları gibi kirleticilere kadar her şeyi içerir. Genel olarak, yüksek TDS seviyeleri çok sert ve sağlığa zararlı su anlamına gelir.

Kahve demlemek için düşük TDS seviyeleri tercih edilir. Tıpkı kalsiyum sertliğinde olduğu gibi mineral içeriği de ekstraksiyon işlemi ve bunun sonucunda kahvenin tadı üzerindeki yararlı etkileri nedeniyle tercih edilir. SCA ticari kahve demleme amaçları için TDS’yi 150 ppm civarında önerir. PPM, Parts Per Million’ın kısaltmasıdır. (Milyonda birlik birim) Herhangi bir sıvının milyonda birlik kısmındaki madde miktarının belirtilmesi için kullanılır.

Yukarıda saydığımız nitelikleri taşıyan bir su ile demlediğiniz kahveniz lezzeti bir içime sahip olacaktır. Şimdiden herkese afiyet olsun.

NSF ve FDa sertifikalı Puretron Water su arıtma cihazları ile sudaki kloru tümüyle filtreleyebilir, sağlıklı ve kaliteli su elde edebilirsiniz. Su arıtma cihazlarımızla elde edeceğiniz suyla yapacağınız çayınızı ve kahvenizi mutlaka tanıdıklarınıza ikram etmek isteyecekseniz.

Bu yazı ilk olarak Puretron Water Blog'da yayınlanmıştır. https://puretronwater.com/iyi-kahve-yapmak-icin-ideal-su-nasil-olmalidir/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Puretronwater -- 11 Şubat 2020; 16:1:44 >

• Çetin bey yardımcı oldu sağolsun bizde Diamond modelden sipariş ettik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon'da neler var diye bir bakmak istedim.

RO membran filtreleri neden bu kadar uzun omurlu? Yoksa bizimkilerde bu surelerde mi degisimleri. Bilgim yok cahilligime verin.
    Kullanilan resimfaydali olmus, bizde de benzeri kullanilabilir.

Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri

• İspring ve apec water benimde bayadır ilgilendiğim firmalar.amazonda güzel satışları var.
    Sistem olarak aynı sistemi kullanıyoruz hocam turkiyede.filtre ömürleri ve membran ömürleride neredeyse aynı bizimkiyle.
    Zaten ters osmos sistemin mucidi usa.ordaki sistemi bire bir kopyalamışız😊
    Tek farkımız var,bizim ülkemizde genelde kapalı kasa cihazlar tutuluyor ama orda kapalı kasa cihaz bulmak çok zor.
    Geri kalan herşey aynı.
    Hatta yukarda x-master arıtma cihazı tamamen usa filtrelerden oluşuyor.
    Bilgilendirmeniz için ayrıca teşekkür ederim,çünkü forumda genelde içpiyasadaki ürünlerin üzerinde duruluyor.yurtdişi ürünleri tanımak tanıtmak gerekiyor

• Hayırlı olsun,sağlıklı günlerde kullanınız😊

• agulec kullanıcısına yanıt
    Hocam amazon.com ABD ye satış yapıyor. ABD şartlarına uygun kriterlerde. ABD de belediye suyu standardı 100 PPM. Avrupa'da da böyle. Bizde özellikle büyükşehirlerde baraj ve göllerden alınan sular arıtılarak şebekeye veriliyor. Ülkemizde genelde sular kirli. Ben Ankara da oturuyorum. 350-400 ppm le eve su geliyor. Arıtmadan içerseniz hasta olursunuz. Keza İstanbul'da sanırım, su 250 PPM civarında. İstanbul'un suyu Ankara'dan temiz.

Eğer ABD gibi suyunuz 100 ppm civarında ise Membran filtre 3 sene, diğer filtreler 1 sene idare ömrü vardır demektir. Eğer 250-300 PPM su kirliliğiniz varsa Membran 1,5-2 sene, diğer filtreler 6 ay gider demektir.

Forumlarda konuşulanlara bakarsanız, membran 2 sene diğer filtreler 1 yıl gider şeklinde konuşulmakta. Buna uyulabilir. Özellikle su arıtma cihazını izlemeyenler için buna uyulabilir. Ama elinize TDS metre, PH metre alıp, ayda veya 2 ayda bir giren çıkan suların değerleri takip ederseniz, filtre değişimleri buna göre yapılır, 3'ü 5'i olmaz hocam. Ama membran maksimum 2 yıl (sahtesini düşünerek ki %95 i böyle) diğer filtreleri de en geç bir yılda bir değiştirilmesi gerekir.

Ben ne yapıyorum? TDS ve PH takibi yapıyorum, 6-8 ay civarın diğer filtreleri, membranı ise 1,5 yılda bir değiştiriyorum.

• Hocam hayırlı olsun güzel model seçmişsiniz, deneyimlerinizi bekliyoruz.
    Hocam manometre yerli Bursa malı kaliteli. Ama basınç düşürücüyü piyasada göremedim. Ne marka ve nereden aldınız. Çok güzel bir ürün. Ben de almak istiyorum.
  • Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri ürün bugün elime ulaştı montajını kendim yaptım tank yatağını çift taraflı band ile sabitleyip olası bir hacı yatmaz olayının önünede geçmiş oldum bakalım ileri günler ne göstericek .:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _TUTANKHAMUN_ -- 12 Şubat 2020; 19:22:1 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PowerWater

Hocam manometre yerli Bursa malı kaliteli. Ama basınç düşürücüyü piyasada göremedim. Ne marka ve nereden aldınız. Çok güzel bir ürün. Ben de almak istiyorum.
    caleffi italyan mali, bir ara yerden isitma icin tortu pislik tutucularini almak istemistim.
    Caleffi
    DIRTMAG® - Dikey borular için mıknatıslı tortu ayırıcı. Ø 22 ve Ø 28 mm sıkıştırmalı uç
    https://www.caleffi.com/turkey/tr/catalogue/dirtmagr-dikey-borular-icin-miknatisli-tortu-ayirici-o-22-ve-o-28-mm-sikistirmali-uc

• agulec kullanıcısına yanıt
    Evet hocam, biraz araştırdık. Kaliteli bir ürün. Pek bulunmuyor, tesisatçılara soracağız.
  • Puretronwater P kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun ürününüz
  • BOZOKCELEBİ kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederiz.umarım daha da güzel ürünlerle yakın zamanda paylaşımlarda bulunacağız
  • Çetin bey kargo özenli paketleme ile elime ulaştı.Karşılık göstermiş olduğunuz İlgi, alaka ve yardımlarınızdan ötürü sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.