Şimdi Ara

Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.380
Cevap
319
Favori
539.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben biocerayı yavaş akım bağladım ve tatlandırıcıyı çıkardım. Tds 45 civarı ve tadı da fena değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dragon Fighter kullanıcısına yanıt
    Yavaş akımdada olsa yine post karbondan geçiyor son olarak.ama yeniyse bıocera ph yüksek oluyor.Ph ıda hassas vanayla ayarladık.çok iyi oldu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Su Arıtma Cihazları Mineralleri Öldürür Mü?

Su arıtma cihazı satın almayı düşünüyor ama arıtma cihazlarının sudaki mineralleri öldürüp öldürmediğini merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazımızı okuduğunuzda aklınızdaki tüm sorulara yanıt bulacaksınız.

Öncelikle mineral nedir ve vücudumuz neden minerallere ihtiyaç duyar sorusuna cevap verelim. Mineraller, inorganik kristalleşmiş katı maddelerdir. Her mineral belirli bir kimyasal bileşime sahiptir, kendileri organik maddeler olmasalar da canlı yaşamının devam etmesinde kritik rolleri bulunmaktadır.

İnsan vücudunun yaklaşık %4’ü minerallerden oluşmaktadır. İnsan vücudu mineralleri üretemez, bu yüzden ihtiyacımız olan mineralleri doğadan temin etmemiz gerekir. Minerallerin pek çok işlevi bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri iskelet sistemimizin temelini oluşturan kemiklerin güçlendirilmesi ve sağlıklı olması, sinir sistemini düzenlemek, beyin, akciğer, böbrekler gibi hayati organların doğru çalışmasını sağlamak, sindirim sistemini düzenlemek, DNA hasarını önlemektir.

Farklı işlev ve faydaları olan ve düzenli olarak alınması gereken minerallere örnek olarak, kalsiyum, magnezyum, potasyum, sodyum, demir, çinko ve fosforu sayabiliriz. Bu mineralleri ağırlıklı olarak besinlerden alırız. Tükettiğimiz suyun asıl görevi vücuda mineral takviyesi yapmak değil, vücudun sıvı ihtiyacını karşılamaktır. İnsan vücudunun günlük mineral ihtiyacı sadece sudan karşılanacak olsaydı günde yaklaşık 50 litre su tüketmemiz gerekirdi.

Yazımızın başında “Su arıtma cihazları mineralleri öldürür mü?” diye sormuştuk. Şimdi gelelim cevaba. Aslında mineraller canlı varlıklar olmadığı için öldürmek tabiri yanlıştır. Bu soruya su arıtma cihazları sudaki tüm zararlı bileşenlerle birlikte mineralleri de filtreler ve atık sistemine gönderir diyebiliriz. Çünkü ters osmoz sistemle çalışan su arıtma cihazları fiziksel bir filtreleme uygularlar. Yani belirli bir büyüklüğü olan her türlü katı ya da organik parçacık, yarı geçirgen bir zar olan membran sayesinde atık sistemine yollanır. Buna bakteriler, virüsler, ağır metaller, klor gibi kimyasallar dahildir.

Pek çok zararlı bileşene sahip şebeke suyu membranda temizlenir ve neredeyse saf su haline gelir. Bu süreçten sonra remineralizasyon denen bir aşama daha vardır. Bu aşamada suya mineral ve hidrojen takviyesi yapan bir filtre bulunur genelde. Su filtrenin içinde bulunan sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum gibi minerallere temas eder ve suya mineraller tekrardan eklenir. Böylece suyunuzun pH değeri artırılır ve su alkali hale gelir. İçimi oldukça lezzetli bir hale gelen su antioksidan özelliğiyle insan sağlığı için oldukça faydalı bir işlevsellik kazanmış olur.

Puretron Water olarak cihazlarımızda sektörün en bilinen ve en kaliteli iki alkali mineral filtresini müşterilerimize önermekteyiz: FDA ve NSF belgeli, Puretron T300 ve Biocera Alkali Mineral Filtreri. Siz de su arıtma cihazlarınıza bu iki alkali filtreden birini ekleyerek suyunuza mineral takviyesi yapabilir, alkali suyun tadını çıkarabilirsiniz.

https://puretronwater.com/su-aritma-cihazlari-mineralleri-oldurur-mu/

• Merhaba. 2 adet su arıtma cihazm var. Bunlara sonradan biocera alkali filtre taktım fakat bir türlü randıman alamadım. Birinci sistemde Ph olarak yüksek oranlar aldım fakat arıtıcıdan çıkan su ilk 5-10 saniye püskürerek çıkıyor sonra çok ince bir şekilde akıyor. İkinci sistemde yine suyu püskürterek verdi fakat suyu ilk sisteme göre çok çok az verdi ve şuan yani bir kaç ay sonra tamamen tıkandı.Sistemler tamamen farklı markalar ve biocerayı çıkarınca sistem sorunsuz çalışıyor.

Şimdi yeni bir sisteme ihtiyacım var ama biocera filtre ile yaşadığım sorunlardan dolayı tereddüt ediyorum. Sizce sorunun sebebi ne olabilir.

son olarak Kırıkkale de ücretsiz montaj hizmetiniz var mı?
    urun.n11.com
    Puretron X-ultra Su Arıtma Cihazı - Organik Arıtma - Yüksek Ph - n11.com
    https://urun.n11.com/su-aritma-cihazlari/puretron-x-ultra-su-aritma-cihazi-organik-aritma-yuksek-ph-P401405070
    linkteki ürün elden teslim ne kadar?

• Merhaba hocam evet kırıkkalede ücretsiz montaj hizmetimiz var.

Ama belirttiğiniz sorunları bıocera yapmaz,ve 2 bıoceranında arızalı olma ihtimali baya düşük bir oran.

Kırıkkalede su çok kirli 800-900 tds lerde.membranlar çok cabuk tıkanıyor.

Bıocera filtreleri takmadan önce ne kadar süre kullandınız cihazları.kaç aylık filtreydi yani üzerindekiler

• quote:

Orijinalden alıntı: Puretronwater

Merhaba hocam evet kırıkkalede ücretsiz montaj hizmetimiz var.

Ama belirttiğiniz sorunları bıocera yapmaz,ve 2 bıoceranında arızalı olma ihtimali baya düşük bir oran.

Kırıkkalede su çok kirli 800-900 tds lerde.membranlar çok cabuk tıkanıyor.

Bıocera filtreleri takmadan önce ne kadar süre kullandınız cihazları.kaç aylık filtreydi yani üzerindekiler
    Birinci arıtmada cihaz 2 haftalıktı, ikinci arıtma da ise membran 1 yıllık diğer filtreler sıfırdı.
  • imparatorlak kullanıcısına yanıt
    hocam belırttığınız sorunların bir çok nedenı olabılır.bağlantıdan bıle kaynaklanabılır.ama su gelmemesi veya suyun az gelmesi membran filtreden kaynaklanıyor gibi.

tank arızasıda(patlak tank) bunu yapabılır.musaıt bır vaktınızde cihaz yanınızdayken bizi arasanız sorunu bulmaya çalişalım.

0530 308 68 66
  • Su Arıtma Cihazı Filtreleri Değişim Süreleri

Su arıtma cihazlarının sağlıklı ve temiz su üretmeye devam edebilmesi için filtrelerinin periyodik olarak değiştirilmesi gerekir. Bu yazımızda su arıtma filtreleri ne zaman değiştirilir sorusunu yanıtlayacağız.

Su arıtma cihazları arıtım işlemini belirli filtreler aracılığıyla yapar. Bu filtrelerin her birinin görevi farklıdır ve ters osmoz sistemde belirli bir rolleri vardır. Kullandığınız cihaz, 3, 4, 5 ya da 6 aşamalı bir filtreleme uyguluyor olabilir. Kaç aşamalı olursa olsun bu filtrelerin bir kullanım ömrü vardır ve bu ömür arıttıkları galon miktarı üzerinden belirlenir. (Bir galon yaklaşık 3.8 litredir.)

Ters osmoz sistemlere giren su ilk önce sediment filtreye iletilir. Sediment filtrelerin görevi sudaki tortu, pas ve 5 mikrondan büyük tüm parçacıkları tutmak ve bu kirleticilerin membrana ulaşmasını engellemektir. Ortalama bir sediment filtrenin ömrü 2500 galondur. Bu da kullanım durumunuza göre yaklaşık 8-12 aya denk düşmektedir.

Sediment filtreden çıkan su, klor ve diğer kimyasallardan arındırılmak üzere karbon filtrelere yollanır. Bir su arıtma cihazında granül aktif karbon filtre ve blok karbon filtre 2. ve 3. aşama filtreler olarak bilinir. Bu filtrelerin de yine kullanım ömürleri 2500 galon yani 8-12 aydır. Eğer kullanım ömürlerinden daha fazla kullanılırlarsa, membrana klor girmesine yol açabilirler bu da membranın sağlıklı çalışmasını engeller.

Karbon filtrelerden membrana iletilen su, burada tüm ağır metallerden, bakteri, virüs gibi insan sağlığını tehdit eden organizmalardan arındırılır. Membran su arıtma cihazlarının en önemli parçasıdır ve asıl arıtım burada yapılır. İyi bir membranın kullanım ömrü 24-36 ay arasında değişir.

Membranda neredeyse saf hale getirilen su, içiminin daha leziz olması için post karbon filtreye iletilir. Post karbon filtreler antibakteriyel olma özelliğine de sahip olabilir. Eğer sisteminizde bir post karbon filtre kullanıyorsanız 8-12 ay arasında değiştirmenizi öneririz.

Su arıtma cihazlarında kullanılan bir diğer filtreyse alkali mineral filtreleridir. Bu filtreler suya potasyum, kalsiyum, sodyum, magnezyum gibi insan vücudunun ihtiyaç duyduğu mineralleri ekleyerek suyun pH seviyesinin yükseltilmesini sağlarlar. Bir alkali filtrenin kullanıma bağlı olarak ömrü yaklaşık 2 yıldır.

Puretron Water su arıtma cihazlarını tercih ettiğinizde sistemimize kaydedilir ve filtre değişim zamanlarında tarafımızdan aranılırsınız. Su sağlıktır, sağlığınızı ihmal etmeyin.

https://puretronwater.com/su-aritma-cihazi-filtreleri-degisim-sureleri/

• Lifetech cihazımın mineral, detox, tatlandırıcı ve alkali filtrelerini çöpe attım. Biocerayı yavaş akım bağladım. Tadı bence harika. Tatlandırıcıya hiç gerek yok. @tersosmos hocama yardımlarından dolayı tekrar teşekkür ederim.
    Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri

• quote:

Orijinalden alıntı: Puretronwater

Puretron X-Master Su Arıtma Cihazı tanıtım videomuz.

DONANIM HABER ÜYELERİNE ÖZEL %10 İNDİRİM KUPONU İÇİN LÜTFEN PM'DEN İLETİŞİME GEÇİNİZ.

https://www.youtube.com/watch?v=FhgbPmU0ry0&feature=youtu.be
    Videomuzu izledim güzel bir çalışma olmuş. Fakat bir iki eleştirim var. Öncelikle önde üçlü filtreleri ömrü sırasıyla 3 bin 5 bin 6 bin galon demişsiniz fakat değişim süreleri olarak ilk üçlü aynı sürede değiştiği sitenizde var. Sediment filtreyi tek değiştirmek mi gerekli. Birde musluk, tank taywan malı ve biocera kore malı olarak üstüne basarak belirtseydiniz daha iyi olurdu diye düşündüm. Sonuçta biz ne olduğunu biliyoruz fakat izleyen kişilerin sadece bu formdan olmayacaktır.

• Puretronwater Türkiye`de orjinal filtrelerin ender satıldığı firmalardan biri, piyasa çakmalar diyarı olmuşken firmanın kıymetini bilmek lazım cidden
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam yeni alt 3 lü set aldım yedekte dursun diye kafam o kadar rahat ki yaptım eft ertesi gün kargom elimde umarım böyle devam ederler ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _TUTANKHAMUN_ -- 21 Şubat 2020; 20:23:44 >
  • Alt 3 filtrede bence tabi 6. ayda 5 micron sediment 12. ayda 3lü set olarak değiştirmek gibi bir düşüncem var.

• kartalado kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkür ederim hocam.evet dediğiniz gibi her filtrenin maximum ömrü farklı.burda en az süre giden sediment filtre oluyor.3000 galon yaklasık 11400 litre şebeke su girişine denk geliyor.günlük ortalama 8-10 litre su tüketimi olan biri için 20 litre civarı su girişi demek sediment filtreye buda ayda 600 yılda 7200 litre yapıyor.aslında sediment filtre bıle bu durumda 1 yıl rahat gidiyor tabıkı bu suyu temiz olan yerler için geçerli.diğer filtrelerinde galon ömrü tamamlanmasa bile yıl ömrü tamamlandığından takım olarak değişilsin diyoruz.

Esasen sizin dediğiniz gibi de olabilir hatta doğrusu o.ama yıllardır hem türkiyede hem dünyada alışılagelmiş bir filtre değişim periyodu var.onun dışına çıktığımız zaman müşterinin aklı karışabılıyor o yuzdende biz su arıtmacılar takım halınde filtre değiştirmeyi öneriyoruz be anlatıyoruz,ama elimden filtre değişim işi gelen biri için sizin dediğiniz yöntemde olur tabiki

Videoda emin olunki kasıtlı olarak söylenmeme yapmadım.hatta okadar unuttuğum şey vardıkı,doğaçlama bir video oldu😅acemilik videoları diyelim bunlara kameraya alışmak lazım hocam,işallah ilerde daha profesyonel videolarla paylaşım yaparım😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctnuyr -- 22 Şubat 2020; 0:4:50 >

• Dragon Fighter kullanıcısına yanıt
    Detoks,ph ,mineral gibi filtreelrin hakikaten değeri çöp.en doğrusunu yapmışsınız alkali filtre takmakla.

• ctnuyr kullanıcısına yanıt
    Çetin bey sizi tanıyoruz zaten aksini düşünmüyoruz. Ayrıca sizin ürününüzü kullanıyoruz. Bizimki yapıcı eleştiri sadece. Evet kameranın bir büyüsü var maalesef bütün bildiklerinizi unutursunuz. Sizinki gayet iyi.

• kartalado kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam tekrardan sağolun,alışacağız yavaş yavaş işallah bu video lara😊

• Bugün itibari ile bende Diamond cihaz siparişimi vermiş bulunuyorum. Filmtec ve biocera ikilisi ile. Firma ilgililerine yardımları için teşekkürler. İnşallah iki taraf içinde hayırlı bir alışveriş olur...

Ürün geldiğinde bilgilendirmeleri yapacağım inşallah...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.