Bildirim
Kalkarken titreme..
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
debriyaj da problem var yada balata bitmiş. -
Bende 2006 model 1.4 megane sedan var. Normalde problem yok. Ancak şehiriçinde uzun süre dur kalk yapınca sanırım ısınıyor, aracı kaldırırken hoplama başlıyor. Aldığım 18.000 km'den beri yapıyor. Şu anda 43000 km'de.
Ancak daha çok şehirin biraz dışında yaşadığım için problem olmuyor. Biraz kronik sorun.
Ancak şehiriçi kullanacak olursanız rahatsız edebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 3 Aralık 2009; 9:31:24 > -
Arkadaşım sana konu ile ilgili bir kaç öneri vermek istiyorum.....
--- Yeni nesil/lüx sayılan Renault araçların çoğunda böyle bi problem var. Bende 98 model laguna var ve benzer şeyi yapıyor.
--- Özellikle araç ısınınca böyle bi problem baş gösteriyor.
--- Renault araçlar yüksek torklarını 4000 - 4500 devir arası aldıkları için düşük devirde titreme vermesi normaldir.
--- Bu titremeyi engellemenin tek yolu aracı daha yavaş kaldırıp titremenin başlayacağını hissettiğin an biraz daha gaz verip debriyajdan ayağını biraz daha çekmektir. Tabi bu senin hem yavaş kalkmana, hızlı ilerleyen trafikte bazı kendini bilmez şoför arkadaşlarla akrabalık ilişkilerini maksimum düzeye çıkarabilir. Ama olsun sen dediğimi yap.
Yapmasanda önemli değil, psikolojin dışında aracına hiç bişi olmaz. Bir arkadaş baskı-balatanın bitik olduğundan bahsetmiş. Sen böyle soru sorman nedeni ile aracını temiz kullanan birine benziyorsun. Temiz kullanan biri için baskı-balata 11000 de bitmez. Ben baskı-balatayı değiştireli 90 000 km olmuştu. Şanzımandaki bi bilyanın bozuk olması sebebi ile hazır açılacakken baskı-balata değişsin dedim. Bu yüzden yeni set aldım. Almaz olaydım. Daha baskı-balatanın sorunsuz 60 000 km, tam olarak 80 000 km götürecek ( tahmini değer ) durumu vardı. O sağlam balata ile de titreme problemini yaşadım, yenisini değiştireli 10000 km oldu onunla da benzer problemi yaşıyorum. Sakın baskı-balata değiştirme.
quote:
Orijinalden alıntı: Mc.Speedy ®
Arkadaşlar 2008 model Megane2 sahibiyim motor ısındıktan sonra düşük devirde kalkarken araçta titreme oluyor, aracın performansında bir düşme yok ve aracın kmsi henüz 11binde neden kaynaklanıyor olabilir acaba bu titreme..?
-
Motor isindiginda balatada yatay dizili ,Baskida dikey dizili olan yaylarin sertligi azaliyor,bu yuzden kavrama yaparken titretir,
araciniz bir kac senelik olsaydi debriyaj balatasi yaglanmis derdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulvi51 -- 4 Aralık 2009; 13:49:19 > -
quote:
Orijinalden alıntı: erman52
Arkadaşım sana konu ile ilgili bir kaç öneri vermek istiyorum.....
--- Yeni nesil/lüx sayılan Renault araçların çoğunda böyle bi problem var. Bende 98 model laguna var ve benzer şeyi yapıyor.
--- Özellikle araç ısınınca böyle bi problem baş gösteriyor.
--- Renault araçlar yüksek torklarını 4000 - 4500 devir arası aldıkları için düşük devirde titreme vermesi normaldir.
--- Bu titremeyi engellemenin tek yolu aracı daha yavaş kaldırıp titremenin başlayacağını hissettiğin an biraz daha gaz verip debriyajdan ayağını biraz daha çekmektir. Tabi bu senin hem yavaş kalkmana, hızlı ilerleyen trafikte bazı kendini bilmez şoför arkadaşlarla akrabalık ilişkilerini maksimum düzeye çıkarabilir. Ama olsun sen dediğimi yap.
Yapmasanda önemli değil, psikolojin dışında aracına hiç bişi olmaz. Bir arkadaş baskı-balatanın bitik olduğundan bahsetmiş. Sen böyle soru sorman nedeni ile aracını temiz kullanan birine benziyorsun. Temiz kullanan biri için baskı-balata 11000 de bitmez. Ben baskı-balatayı değiştireli 90 000 km olmuştu. Şanzımandaki bi bilyanın bozuk olması sebebi ile hazır açılacakken baskı-balata değişsin dedim. Bu yüzden yeni set aldım. Almaz olaydım. Daha baskı-balatanın sorunsuz 60 000 km, tam olarak 80 000 km götürecek ( tahmini değer ) durumu vardı. O sağlam balata ile de titreme problemini yaşadım, yenisini değiştireli 10000 km oldu onunla da benzer problemi yaşıyorum. Sakın baskı-balata değiştirme.
quote:
Orijinalden alıntı: Mc.Speedy ®
Arkadaşlar 2008 model Megane2 sahibiyim motor ısındıktan sonra düşük devirde kalkarken araçta titreme oluyor, aracın performansında bir düşme yok ve aracın kmsi henüz 11binde neden kaynaklanıyor olabilir acaba bu titreme..?
erman bey
2 dir sizin lütfen kızmayın ama biraz sallayarak da olsa verdiğiniz cevapları ve yorumları okuyorum. ilkinde subap-valf konusunda yazdıklarınız ve şimdide bu sorun ile ilgili yazdıklarınız. diyorsunuzki bu sorun tork ile ilgilidir... bana debriyajdaki titretme olayını yuksek tork olayı ile ilişkilendirirmisiniz?
insanlara yardım etmeye çalıştığınızı varsayıyorum ama lütfen sallamayın.
bu olayın sebebi debriyaj plakasının çapı ile aracın ağırlığı arasındaki eksikliktir.
tahminimce arac 80-90 beygir arası ve aracın ağırlığıda 1100 1200 kg civarı olsa gerek. ayrıca debriyaj plakasının da çapı 20 cm civarında galiba. bu maliyetleri aşağıya çekmenin en kolay yöntemlerinden biridir. yani özetle aracınızın ağırlığı ile debriyajın gücü orantısız. şunu diyecek olabilirsiniz. koskoca renault bunu bilmiyormu? evet biliyorlar ama özellikle düşük devirlerde debriyajın yetersiz kalarak aracı titretmesi kabul edilebilir bir şikayet. ve en önemlisi maliyet anlamında çok guzel bir avantaj.
size önerim ise kalkışlarda düşük devirlerde debriyajı çok zorlamayın. biraz daha yuksek devirlerde kalkış yaparsanız bu sıkıntı azalacaktır.
saygılarımla. erman bey yukarıda yazdıklarımı affınıza sığınarak yazıyorum.
-
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler....
Bu arada mazot aldığm yeri değiştirdim ve titremenin azaldığını bugün hissetmeye başladım 1100 - 1200 devirde bile ısındıktan sonra eskisi gibi bir titreme olayı yok gibi aracın bakımı geldiğinde hava filtresi ve mazot filtresi değişincede sorun kalacağını sanmıyorum....
Ama asıl hissettiğim kalkarken aracın ön düzeninden şrank gibi tür seslerin gelmesiydi.. o seslerinde kesildiğini düşünüyorum.. -
Sevindim ... -
Teşekkürler böyle olayların olması can sıkıcı özellikle bu kmdeki bir araç için ama keyfimizi bozmaya gerek yok :) -
debriyajdan kaynaklı, aynı titreme benim dacia loganda da var. 2008 model 38.000 de. benim merak ettiğim şey. neden titrer... teknik açıklamasını merak ediyorum -
Aynı sorunu bugun bi arkadaşımın aracında yaşadım hatta lan bendemi sorun var diye google da kalkarken titreme yazdım buraya geldim :) araç öyle bi titriyoki aracı hemen 2.vitese almak sorunda kalıyorum sorun bence debriyajın yağlanması yada dandikligi bu kadarda kaçırma olmaz debriyajda araç 2004 marea
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: zaferistanbul
Aynı sorunu bugun bi arkadaşımın aracında yaşadım hatta lan bendemi sorun var diye google da kalkarken titreme yazdım buraya geldim :) araç öyle bi titriyoki aracı hemen 2.vitese almak sorunda kalıyorum sorun bence debriyajın yağlanması yada dandikligi bu kadarda kaçırma olmaz debriyajda araç 2004 marea
O sorun tüm marealarda var hocam.Bir iki istisna ait.Sanayide ustam,marelada kronikleşcek duruma geldiğini söyledi bu sorunun.BEnim araçta da var.Alışınca yüksek devir tutturup kalkınca sorun yok.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X