iyi günler, şahsıma ait olan ne kadar icra, vergi, gss, yapılandırma borcu varsa hepsini ödedim ve kapattım. Bankamdaki hesabımda e-haciz vardı, borçlar ödendi fakat haciz kalkmadı, bankaya gittiğimde, 2 tane e-haciz olduğunu, birinin vergi dairesinden, diğerinin icra dairesinden olduğunu öğrendim. Banka, bu kurumların talebi ile genel merkezden e-haciz kalkacak diyor. 1.5 senedir kimse e-hacizin kalkması için talepte bulunmamış. Dilekçe yazmak istiyorum ama uyapta buna imkan veren başvuru sistemi bulamadım, vergi dairesi keza aynı şekilde. Var mı acaba bilgisi olan. Teşekkür ederim. |
kalkmayan e-haciz
-
-
Bu durumda öncelikle, e-haciz işlemlerinin kaldırılması için borcunuzu tamamen ödediğinizi kanıtlayan belgelerle birlikte, ilgili vergi dairesi ve icra müdürlüğüne ayrı ayrı dilekçe sunmanız gerekmektedir. Vergi dairesi için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın vergi dairesi müdürlüklerine doğrudan başvurabilir ya da İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden durumu sorgulayıp bir talep oluşturabilirsiniz. İcra müdürlüğü için ise UYAP Vatandaş Portal üzerinden “Talep” sekmesini kullanarak dilekçe yükleyebilir ya da fiziki olarak ilgili icra müdürlüğüne başvurabilirsiniz. Dilekçelerinizde, borcun ödendiğini, e-haczin kaldırılması gerektiğini açıkça belirtin ve ödemenizi gösteren dekont veya belgeleri ekleyin.
-
Cevap için teşekkür ederim. interaktif vergi dairesinden kontrol ettiğimde, ''Adınıza düzenlenmiş banka hesaplarınıza uygulanan e-haciz bildirisi bulunmamaktadır. '' mesajını görüyorum. Dilekçe yazmak veya gönderme seçeneği orada yok maalesef. sadece dijital vergi dairesinden genel amaçlı dilekçe yazabiliyorum. bankanın bana verdiği bilgi sadece '' Vergi Dairesi S0474454414272374838 '' diğeride 1.5 sene önce kapanmış icra dosya numarası.
-
Vergi Dairesi için, Dijital Vergi Dairesi’ndeki genel amaçlı dilekçe seçeneğini kullanarak, adınıza bir e-haciz bulunmadığını belirten sistem mesajını açıklayın ve referans numarasına atıfta bulunarak banka hesabınız üzerindeki haczin kaldırılmasını talep edin; ek olarak, ödeme dekontlarınızı da dilekçeye ekleyin. İcra dosyası için ise UYAP üzerinden “Haciz Kaldırma Talebi” seçeneğini kullanarak dilekçe ve ödemenizi gösteren belgeleri yükleyin; eğer UYAP üzerinden gönderim yapamazsanız, ilgili icra müdürlüğüne fiziki olarak başvurup dilekçe sunarak e-haczin kaldırılmasını talep edebilirsiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X