Şimdi Ara

Kalorifer boruları tabandan mı yoksa duvardan mı gelmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
1
Favori
1.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

inşaatı süren dairemiz için kalorifer tesisatı döşeteceğiz. tanıdığımız bir usta var kendisi önce sıvayı yapmamızın gerektiğini ve kendisinin zemindeki tesviye şapından önce gelip kalorifer tesisatını zeminden döşeyeceğini söyledi. ama böyle yaparsak anladığım kadarıyla peteğe gelen o iki adet boru (biri sıcak su giriş biri çıkış oluyor sanırım) zeminden gelecek ve peteğe girene kadar aşağıda görünecek. şu resimdeki gibi

ama ben duvardan çıkmasını ve alttan görünmemesini, şu resimdeki gibi daha temiz bir görüntüye sahip olmasını tercih ederim

sizce bunlardan hangisini tercih etmek mantıklı? bana yerden çıkan borular daha sonra yapılacak olan zemin parke döşemesi için de zor olur ve iyi bir görüntü oluşturmaz gibi geliyor. bir de bu peteğe gelen 2 borunun bazen yan yana olduğunu, bazen birinin üstte birinin altta olduğunu, bazen birinin solda birinin sağda olduğunu falan görüyorum internette sayısız farklı şekilde tesisat çekilmiş. bunun bir püf noktası var mı acaba biz de tesisat döşeteceğiz ama hiçbir bilgimiz yok usta ne derse onu dinliyoruz. öneride bulunur musunuz arkadaşlar nasıl olmalı? ya da en azından şu boru zeminden mi çıkmalı yoksa yan duvardan mı?

• zemine ve demir boru. bir diğer yöntem sahte duvar oluşturup içerisine gizleyebilirsiniz. bu da fena bir yöntem değil. alçıpan ile gayet güzel uygulama yapıyorlar. kullandığınız petekte model değiştirmek isteyebilirsiniz. bunu da dikkate alın. sonuç olarak duvarı değil zemini ısıtın. duvarı yıkmak yerine en kötü parkeleri söker zemine müdahale edersiniz. pvc boru düşünmüyorsunuzdur umarım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.