Merhaba dostlar inşaatı süren dairemiz için kalorifer tesisatı döşeteceğiz. tanıdığımız bir usta var kendisi önce sıvayı yapmamızın gerektiğini ve kendisinin zemindeki tesviye şapından önce gelip kalorifer tesisatını zeminden döşeyeceğini söyledi. ama böyle yaparsak anladığım kadarıyla peteğe gelen o iki adet boru (biri sıcak su giriş biri çıkış oluyor sanırım) zeminden gelecek ve peteğe girene kadar aşağıda görünecek. şu resimdeki gibi
ama ben duvardan çıkmasını ve alttan görünmemesini, şu resimdeki gibi daha temiz bir görüntüye sahip olmasını tercih ederim sizce bunlardan hangisini tercih etmek mantıklı? bana yerden çıkan borular daha sonra yapılacak olan zemin parke döşemesi için de zor olur ve iyi bir görüntü oluşturmaz gibi geliyor. bir de bu peteğe gelen 2 borunun bazen yan yana olduğunu, bazen birinin üstte birinin altta olduğunu, bazen birinin solda birinin sağda olduğunu falan görüyorum internette sayısız farklı şekilde tesisat çekilmiş. bunun bir püf noktası var mı acaba biz de tesisat döşeteceğiz ama hiçbir bilgimiz yok usta ne derse onu dinliyoruz. öneride bulunur musunuz arkadaşlar nasıl olmalı? ya da en azından şu boru zeminden mi çıkmalı yoksa yan duvardan mı? |
Bildirim