Şimdi Ara

[Kalorifer / Su eksiltme / Su kaynatma] Arabadan hiç anlamayan bir adamın hikayesi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
9.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam öncelikle aklınızda bulunsun hararet yapan araba motoru şakırtılı çalışır, hararet esnası.
    Araç altında su yoksa bir çok nokta olabilir, örneğin termostat kabı. İnce ince sızıyor olabilir ve buharlaşıyor. Araca su konulduktan sonra motordan su sesi duyabilirsiniz kalorifer kendisine su çeker ve sistemde hava oluşur. Bunun neticesinde su kabındaki su azalır havasını alıp su eklemek ve fan açana kadar rölantide çalıştırmak gerekir.
  • bukadar kasacağına niçin lpg ciye değilde gerçekten radyatörcü bir ustaya götürmüyorsun aracını. edeceğin 3 kuruş masraftanmı çekiniyorsun yalnız haberin ola motoru yersen araba sana bakar sen arabaya bakarsın 2000 liradan aşağı sıyrılamazsın. Kesin bir yerinde sıkıntı olduğunda tanıdığının tanıdığından tavsiye istiyorsundur internetten beleşe çözümler arıyorsundur doktora vereceğin 3 kuruş para yüreğini titretiyordur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplarınız için teşekkürler.

WarSaw başlıkta arabadan hiç anlamadığımı söyledim aslında. Gözünüzden kaçtı sanırım. Kim nereye yönlendirirse oraya götürüyorum.

Damlama yapan yer belli aslında. Ama oradaki demir de değişti, hortum da kelepçe de değişti. Halen neden damlatıyor anlayamadım.

Radyatörcü anlar diyorsunuz yani
  • Tabiki. Herşeyin ilki vardır sanayi tozunu bir defa yutmaya bakar o iş. Ondan sonrasında gide gele neyin ne olduğu kafada yavaş yavaş şekillenmeye başlıyor zaten. Size ilk etapta aracınızın markasıyla ilgili olarak iyi bir usta lazım. O size neyin gerektiğini yapacaktır yapamadığı yerde onun referansıyla başka iyi ustalara yönlendirecektir.

• WarSaw kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Ben ankarada uno ustası bulayım o halde :)
  • fokurtatma contadandır diye biliyorum (başıma geldi)

paspasların altına bak eğer ıslaksa kalorifer peteğinde kaçak vardır belki (başıma geldi)

• Hocam fokurdatma, su kaynatma sorunu çözüldü. Sadece damlatma sorunu var. Damlattığı yer de belli. 6 saatte 5 6 damla damlatıyor. çok da değil. hortum yeni, kelepçe yeni. hortumun takıldığı borudan şüphe ettik, onu da değiştirdik.
    ben su kaynattığı için içeride basınç oluşuyor ondan dolayı bir yerlerden kaçak veriyor diye düşünüyordum. ama kaynatma sorunu çözülmesine karşın hala devam edince artık anlam veremiyorum :)
    belki havası alınmamıştır antifiriz doldururken. yukarıda arkadaş yazmış. o geliyor aklıma. başka da bir şey gelmiyor. gelmemesi de normal gerçi :) anlamıyorum arabadan.
  • agritux kullanıcısına yanıt
    kusura bakma tüm sayfayı okumadım sadece ilk mesajı okudum.
    suyun nerden damladığını görüyor musun biliyor musun ?

• ...DeAtH... . kullanıcısına yanıt
    Biliyorum hocam. Ama hortum da yeni, takıldığı boru da yeni, kelepçe de yeni, su da kaynatmıyor. Gerisine kafam basmıyor artık.
    (parçalar çok pahalı değilse) damlatan yere kuru olduğu zaman yapıştırıcı dökmeyi denedin mi ?

Damlatan yerin fotoğrafı var mı ?

• Şimdi akşam oldu net çıkmaz, yarın çekip koyabilirim.
  • palioyu 3 senedir susuz kullanıyorum
  • ...DeAtH... . kullanıcısına yanıt
    Aklıma gelmedi değil aslında ama eğer bir çeşit basınçtan dolayı su bir yerden yol yapıp kaçmaya çalışıyorsa, onu tıkamak belki başka yerden patlak vermesine sebep olmaya neden olur diye vazgeçtim. Aslında suyun kaynamasını gidermiş olmak bunu değiştirdi şimdi ama ya başka bir şey varsa gider bir de radyatörü falan patlatır çatlatır.

sebebi ne onu çözebilsek ki onun için de radyatörcüye gitmek gerekiyormuş sanırım
  • Gramatik kullanıcısına yanıt
    sizinki hava ile çalışıyor demekki
  • Ben sizi g3 konusundan mi hatırlıyorum

Damlatan bölge tahmini olarak nereye denk geliyor? Fotoğraf çok güzel olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    benim bildiğim arabada kaçak olmamalı varsa bi kaçak engellenmeli

örneğin bahçe suladığımız hortumda delik varsa ne yaparız deliği onarırız. onardıktan osnra ne olur bişi olmaz-bi sorun çıkartmaz- böyle düşün derim. bende su eksiltme konusunda bayağı sıkıntı çekmiştim ama allaha çok şükür atlattım.

ayrıca radyatörcüye git baksın bi

• Elsa kullanıcısına yanıt
    Evet g3
    Yarın gündüz gözü ile ekleyeceğim fotoğraf
    Teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fotoğrafları ekledim. sizi etiketlemeyi unutmuşum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.