Şimdi Ara

[Kalorifer / Su eksiltme / Su kaynatma] Arabadan hiç anlamayan bir adamın hikayesi. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
9.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Fiat motorlarından pek anlamıyorum ancak sanki anlattiklariniza göre radyatör hortumu gibi duruyor, bir uno ustası çok rahat şekilde tamir eder, sorunlu parça belli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • agritux kullanıcısına yanıt
    Hortumların bağlı olduğu siyah borunun motora bağlantısı var mı?Motor bağlantı yeriyse onun altında oring olması lazım.Oringi değiştirdiniz mi? Hortumlar,kelepçeler yeni galiba
  • Siyah boru, hortumlar ve kelepçeler yeni. Oring in ne olduğu hakkinda bile fikrim yok :) nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Suyun dışarıya taşmasını önleyen birçeşit conta.

[Kalorifer / Su eksiltme / Su kaynatma] Arabadan hiç anlamayan bir adamın hikayesi.
  • Hortum ile siyah boru arasina koyuluyorsa bundan koymadilar. Sikinti bu mu yani

Hortum ile boru arasına koyulmaz.Bu boru dediğiniz plastik bildiğimiz borumu? Motor gövdesine montajı yok değil mi?
  • Yok demir. Orada pasli demir vardi. Onun yuzunden olabilir diye degistirdi usta. Nereye baglaniyor nasil baglaniyor bilmiyorum ama.

• olayın büyük kısmı çözülmüş, denizi geçip derede boğulmayın, sonuçta hararet normal, kaçak yeri belli.

LPG ustası diye yersiz onore ettiğiniz o adama tekrar gidin, daha önce değiştirdiği hortum ve boruları tekrar değiştirsin, malzemeyi siz alın işçilik ödemeyin...

bu işlerde kullanılan malzeme kaliteli değildir, yeni kullandığında da belli ki sıkıntı var.
  • bu LPG ile takılan T bağlantısı değil mi ?

metal olanı ile değiştirin derim. Plastik olanlar sıkıntı çıkarabiliyor. Ayrıca hortumlar belli aralıklarla her lastikte olduğu gibi sertleşme yapar, çatlar. değişmelidir.
  • baranel B kullanıcısına yanıt
    Hocam araç çalışırken su sesi duyuyorum. Bu konuda bilginiz varsa paylaşabilir misiniz

Hocam sistemde hava olabilir, havasının alınması gerekir. Ustanıza götürün baksın.
  • sonuç ne oldu

• Elsa kullanıcısına yanıt
    Soğuk başladı başlayalı damlatma kesildi hocam. Daha doğrusu bakmadım bile inanır mısınız ama su eksilince çalışmıyor araba. Doğal olarak sorun olmadı sanırım.

Motor sıcakken o hortuma bir bakın sert mi yumuşak mı? Sert ise devirdaim yapmıyor ya devirdaim bozuk ya da hava var. Aynı sorunu çok yaşadım, mesela en basiti o hortum patlak çıktı bir başkası ise su deposunun kapağının contası erimiş olmalı hararet yaptığında, o kapağı değiştirin 3-5 lira falan. O kapakta ve yağ çubuğunda kremimsi bir leke var mı kontrol edin, varsa conta yanmış olabilir conta yanarsa su eksilir. Hararet yapmışsınız conta darbe almıştır illaki. Ayrıca hortumun işaretlediğiniz yerde bir parça var onu kontrol edin işini yapamıyor olabilir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.