Şimdi Ara

KALORİFERLİ BİR EV NEDEN SOĞUK OLUR!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
13.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    YENİ BİR DAİRE KİRALADIM EV BUZ GİBİ...KALORİFER YANDIĞI ZAMAN BİLE SOĞUK TABİ YANMADIĞI ZAMANLAR KADAR OLMASADA... NEDENİNİ BİR TÜRLÜ BULAMIYORUM.

EV ZEMİN ÜSTÜ ALTINDA DÜKKAN VAR, KUZEYE VE GÜNEYE CEPHESİ VAR PENCERELER PVC DEĞİL AMA YALITIMI KISMEN SAĞLADIM... KUZEY CEPHE PEK GÜNEŞ ALMIYOR ALIYORDA AZ ALIYOR, GÜNEY CEPHEDEKİ ODA GÜNEŞ ALIYOR... GÜNEY CEPHEDEKİ ODA DAHA SICAK AMA KUZEY CEPHEDEKİNDE DURULMUYOR... BİR TÜRLÜ ÇÖZEMİYORUM SORUNU TECRÜBELİ OLAN BU İŞTEN ANLAYANLAR VARSA MESAJINIZI BEKLİYORUM...

• eger verdigim yere yazmasanız kimse bakmaz,siz bilirsiniz tabiiki

http://forum.donanimhaber.com/m_6473040/tm.htm
  • Ev zeminin üstü ve de altta dükkanlar var diyorsun hocam. O evin ısınması baya zor olur. Çünkü genel olarak dükkanların ısıtması evlerin ki gibi olmaz. Sizin evi ısıtmak için harcadığınız ısının önemli bir kısmı tabanı ısıtmak için kullanılır. Tabanda çok iyi bir yalıtım olmadığı sürece ısınmada problemleriniz olur. Kuzey cepheler genel olarak çok az güneş alır bu herkes tarafından bilinir. Kuzey cepheler kış aylarında soğuk olur. Ne tavsiye edebilirim bilmiyorum ama aklıma ilk gelen şey taşınmanızdır. En üst katlarda ve zemin katlarda ısıtma problemi hep olur. Normalde yalıtımın çok iyi olması gerekir ama ben şimdiye kadar öyle bir ev görmedim. Tek çare kaloriferi daha yüksek ısıda yakmak sanırım.
  • Arkadasım genel de yapılan bir hatadır.
    Peteklerin olması gereken ısıtma alanından daha az alan oluşturcak sekilde kullanılması sonucu , ısı transferi yeterli olmadıgından .Kaynak derecesini yükseltsenizde ısınamazsınız.Sizde de böyle bir sorun olup olmadını öncelikle kontrol ettirin.Eger sorun bu ise ,çözüm radyatör alanını artırmaktır.
  • Eğer evinizin üzeri sadece beton ise ve çatı uygulaması yoksa ısıtmanız çok zor olur.Binanın dış sıvası ve kaplaması yapılmamışsa soğuk olur.Ayrıca alt dükkan olduğu için eviniz kuzey cepheli olduğundan vs çok soğuk olur.
  • dükkan tavanına veya sizin daire tabanına yalıtım yapmalısınız. ayrıca duvar yalıtımlarıda var. içeriden soğuk cepelere köpük+alçıpan kaplama yapabilirsiniz . bire ilk yıllar yeni bina ise soğuk olur.
  • Ev kuzey rüzgarlarına açıksa zor ısınır daha fazla yakmak lazım gelir.
    Kombiyi hiç kapamamak lazımdır bu söylediklerim yukardaki
    söylenenlere ilavedir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kaloliferlerinizi de bir gözden geçirmenizde fayda olabilir. İçinde su birikmesi vb. durumlarda eve verdikleri ısılarda ciddi düşüşler olabilmekte.
  • Pencere yaıtımlarını nasıl yaptınız bilmiyorum ama eğer pencere bandı ile yaptıysanız olmaz. Profesyonel bir şekilde pencere kenarlarına oluklar açıp bu oluklara gecirilecek olan lastik şerit bantlarla yapın. Kendiniz yapamazsınız bir camcı ile görüşün. Evin petek sayısını artırabildiginiz yere kadar artırın. Yani mevcut olan peteklere ilave yapılarak peteklerinizi büyütün/uzattırın. Başka bir çare ne yazıkki yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.