|
Kalorimetre Yüksek Tüketim
-
-
Vanayı elektrikli vana ile değiştirip bunu bir oda termostatıyla yönetebilirsiniz. Kalorimetre,
Debi×ısı farkı formülüyle tüketilen enerjiyi hesaplar. Vanayı kısmak elbette tüketimi düşürür ama mekan sıcaklığı düşer ve dengesiz ısıtma görülebilir
-
merkezi sistem doğalgazlı anladığım kadarıyla
odalara gelen hatları kısmak evet tükletimi düşürür oda sıcaklığını da düşürür tabiki de
yapabilecek olduklarınız bence
bir oda termostatı alarak bu oda termostatını kollekötre bağlatarak yeterli miktarda ısya ulaşınca kollektörü kapatır.
çok fazla bir bilgim olmamakla birlikte merkezi sistem doğal gazda hiç yakmasanız bile yüzde 30 şeklinde bir fatura ödüyorsunuz sanırım
-
Merhaba arkadaşlar kullandıkça sistemi anlamaya başladım. Tabi sizitemi çözmem fatura düşümüne sebep olmadı artık daha verimli kullanır oldum. Kapattım açtım kıstım vb. tonlarca farklı teknikler denetim ısıtmam hep 1050 ile 1100 arası geldi. 1 kat altım 150 lira ödüyordu. Yaklaşık 6 adet kalorimetre günlük kw takibine geçtim ve sonuç olarak kalorimetre suyu tamamen kapatmadığın sürece hiç bir fayda yok. Gelen su ile giden su arasındaki farkı ölçüyor. Suyun basınç hızı vs. hiç bir etkisi yok. Vana kısarım aradaki derece 20 farka çıkar tamamen açarım aradaki derece 12 den aşağğıya düşüremem. Az fatura gelenler bırakın derece tüketimini dairede artı bile gösteriyor. Büyük bir dengesizlik var. He dersiniz sen üst kattasın soğuk olur benim gibi 1000 lira ödeyen zemin katlarda var. Bİr yan komşususu 200 lira ödeyende var. Açıkçası kalorimetre tam bir fiyasko. Sitemiz 60 kişilik bu kışı zar zor geçirdik. En temizi alınan yakıtı 60 daireye bölmek kimse kimsenin hakkına girmemiş olur.
-
Fiyasko olan yerden ısıtma sisteminin kendisi. Bu kadar verimsiz bir ısıtma sisteminde insanlar neden israr eder anlamak mümkün değil..
Bizim 250 metrekarelik 2 dairenin ana giriş ana dönüş derece farkı 4,5 iken sizin nasıl 12 derece oluyor gerçekten şaşmamak mümkün değil...
işte 2 gün önce çektiğim video..
Bir de size yukarıda söylemişiz. Eğer tasarruf istiyorsanız termostat kontrollü elektrikli vana kullanmalısınız demişiz. Eğer bunu kullanmazsanız tasarruf mümkün değil.
Yine de yan yana komşularda 6 kat fark olmamalı bu işte bir iş var... Acaba adamlardan gidiş sensörünü hattan çıkartıp ortama mı veriyorlar? Bu şekilde delta Tyi mi düşürüyorlar? Kimsenin günahını almak istemem ama 6 kat fark nedir arkadaş?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 11 Mart 2021; 18:34:58 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X