Şimdi Ara

Kalpte üfürüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
11.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 17 yaşındayım ve sağlık ocağına gittim okuldan herkese bi belge dağıttılar ve bunu sağlık ocağında doldurmamızı istediler.

Doktor baktı ve kalbinde üfürüm olabilir dedi. Zature vs. geçirdin mi dedi yok hyr dedim şimdiye kadar böyle bi sorunum olmadı dedim. Sen bi git kardiyolojiye

göster dedi en azından için rahatlamış olur dedi. Bende tamam dedim ama büyük hayal kırıklığına uğradım şimdiye kadar kalbimden hiç bir rahatsızlığımın

olmamasına rağmen böyle birşeyle karşılaşmam beni yıktı. Nedir bu üfürüm tehlikelimidir geçer mi yoksa kalıcımı? Lütfen bilen veya aynısını yaşayanlar yardımcı

olsunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre654 -- 4 Mart 2008; 18:50:36 >

• üfürüm olayı kalp kapaklarından kaynaklanabileceği gibi başka sebepleride olabilir.küçük yaşlarda geçirilen ateşli hastalıklar kalp kapaklarında tahribat yaratabileceği için zatüre geçirip geçirmediğini sormuş.bence bir kardiyologa görünüp eko çektirip sebebi bulunur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dilmutt

üfürüm olayı kalp kapaklarından kaynaklanabileceği gibi başka sebepleride olabilir.küçük yaşlarda geçirilen ateşli hastalıklar kalp kapaklarında tahribat yaratabileceği için zatüre geçirip geçirmediğini sormuş.bence bir kardiyologa görünüp eko çektirip sebebi bulunur.

Ya arkadaşım internetten biraz araştırdım okudum. Bu üfürümün masum olanı ve olmayanı varmış. Sanırım bende ki masum üfürük gibi hissediyorum yani inş. öyledir pazartesi belli olacak herşey. Ama dediğim gibi böyle ateşli bi hastalık ve kalbin çalışmasıyla ilgili hiç bir sorunum olmadı. Hayretler içinde kaldım diyebilirim. Oysa ki ben bu yaz hergün 10 km durmaksızın koşan biriydim. Ve kalbimde hiç bir tekleme yoktu sadece kasların yorulmasıyla duruyordum. Acaba herşey bu 6 ay içinde mi gelişti.

Yorumun için tşkler.

• ÜFÜRÜM KALPTE KANIN KAPAK VE ANA DAMAR ÇIKIŞLARINDAN GEÇERKEN OLUŞAN SESİN HEKİM TARAFINDAN STETOSKOPLA DUYULMASIDIR.YANİ SUBJEKTİF BİR BULGUDUR.AKCİĞERİN NEFES ALIP VERME ESNASINDA ZARIYLA SURTUNMESİDE AYNI SESİ VEREBİLİR.YADA ANEMİ DEDĞİMİZ KANSIZLIKTA DA DUYULABİLİR.KALDIKI 1. DERECE UFURUMLER DE VARDIR Kİ TAMAMEN NORMAKL YANİ FİZYOLOJİKTİR.PAZARTESİYE KADAR KENDİNE HAYATI ZİNDAN ETME.10 KM KOŞAN BİR İNSAN DA KALP RAHATSIZLIĞI OLMA OLASILIĞI ÇOK ÇOK AZ.AMA HER ZAMAN KONTROL ÖNEMLİDİR.GEÇMİŞ OLSUN
  • quote:

Orjinalden alıntı: yvzzvy

ÜFÜRÜM KALPTE KANIN KAPAK VE ANA DAMAR ÇIKIŞLARINDAN GEÇERKEN OLUŞAN SESİN HEKİM TARAFINDAN STETOSKOPLA DUYULMASIDIR.YANİ SUBJEKTİF BİR BULGUDUR.AKCİĞERİN NEFES ALIP VERME ESNASINDA ZARIYLA SURTUNMESİDE AYNI SESİ VEREBİLİR.YADA ANEMİ DEDĞİMİZ KANSIZLIKTA DA DUYULABİLİR.KALDIKI 1. DERECE UFURUMLER DE VARDIR Kİ TAMAMEN NORMAKL YANİ FİZYOLOJİKTİR.PAZARTESİYE KADAR KENDİNE HAYATI ZİNDAN ETME.10 KM KOŞAN BİR İNSAN DA KALP RAHATSIZLIĞI OLMA OLASILIĞI ÇOK ÇOK AZ.AMA HER ZAMAN KONTROL ÖNEMLİDİR.GEÇMİŞ OLSUN

Saol arkadaşım tesellin için. Yarın gidiyorum doktora buraya da yazarım gelişmeleri...
  • rica ederim.sonucu bekliyorum ama emin ol bi şey çıkmayacakk
  • quote:

Orjinalden alıntı: yvzzvy

rica ederim.sonucu bekliyorum ama emin ol bi şey çıkmayacakk

ARkadaşım evet gittim ve bugün öğrendim. Adam epeyy bi uğraştı ve sonunda teşhisini koydu aşırı heycan ve stress dedi. İlaç fln yazmadı. 1 yıl sonra istersen kontrole gel dedi. Ama gitmiycem yaa cehennem gibiydi benim için bugün. Yine de herşey için sağol biraz rahatlatmıştın beni ama şimdi daha da rahatım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kulak Zarının Seğirmesi
    10 yıl önce açıldı
    Kılcal Damar Tedavisi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sevindim geçmiş olsun.başka soruları DH DOKTORUNUZA SORUN TOPİCİĞİNDE CEVAPLARIM :)
  • Çok geçmiş olsun.

Allahtan bi sorun çıkmadı. Emin ol bende senin kadar rahatladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahve uzmanı -- 13 Mart 2008; 13:26:42 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatih_t

Çok geçmiş olsun.

Allatan bi sorun çıkmadı. Emin ol bende senin kadar rahatladım.

Arkadaşım gerçektende tşk ederim. Ben hasta olmadım şimdiye kadar ama hasta olduğumu sandığım günden beri kendimi harap etmiştim.Daha öncesinde hiçbir hastaya böle sempatik yaklaşmıyordum ve onları umursamıyodum ama şimdi hastaların ne düşündüğünü çok iyi anlıyabiliyorum. Belki de Allah beni sınamak için böyle birşey verdi. Hasta olduğumu sandığım sıralar hiç dışarı çıkıp koşup terlememiştim.Hayata küsmüş gibiydim. Ama bugün doya doya futbol maçı yaptım ve en çok ben koştum.Çok güsel bi duyguydu. Valla içimden geldi yazdım mazur görün.:)

Sonuç olarak ; ALLAH bütün insanlara sağlık sıhhat versin inanın ki sağlığınız yerindeyse gerisi boş. PAra pul hiç önemli değil. :)

• bizim mesleğin en güzel yönü bu işte.mazur görmek ne demek bu forumda yapmay açalıştığımız işe daha çok önem vermemize neden olur sadece tşk ederim
  • Her ne kadar senin sorunun olmadığı ortaya çıksada foruma girip bunu okuyanlar için üfürümü olan biri olarak birşeyler yazmak istedim.

8 sene kadar önce kendim, kalbim bazen sebepsiz yere hızlı atıyor diye doktora gittim ve üfürümüm olduğunu söyledi.Kalp kapakçığının tam olarak kapanamaması olarak söyleyebilirim. Ben de ki sorun kapakçığın biraz iç bükey olması dolayısıyla kapanamaması. Dolayısıyla heyecan ya da ektivite olmamasına rağmen kalp atışlarım hızlanıyor.

Bir kaç farklı doktora gittim ve hepsi de bu hastalığın bir çok insanda görülebildiğini sadece bir kısmının farkında olduğunu ve hiç endişelenecek bir olay olmadığını söyledi. Dikkat edilmesi gereken en önemli olay; kanamalı bir operasyon geçirilecek ise mutlaka ve mutlaka operasyon öncesi ve sonrası antibiyotik kullanılması, özellikle diş çekimi gibi virüs kapması kolay olan bölgelerdeki operasyonlar. Zira virüsün kapakçığa yeleşmesi sıkıntı yaratabilirmiş. Bir de ateş yükselmesi durumlarında vücudun virüs kapmış olma ihtimali olduğundan hemen bir doktora gidip yine acil antibiyotik tedavisine başlanması gerekir dedi.

Bununla beraber ilk gittiğim kardiyolog kas geliştirme gibi birşeyler yapmamamı tavsiye etmişti. Vücut genişlerse kapakçıkta açık kalan kısmında açılacağı gibi birşeyler söylemişti.

Doktorumuz yanlış yerlerini düzeltirse sevinirim, kimseyi yanlış bilgilendirmek istemem..

• yanlış hiç bir bilgi yok.tşk açıklamanız ziçin
  • arkadaşlar bende var bu kalp üfürümü.
    yeni başladı gibi. sesleri çok net duyuyorum.ve neredeyse her 1 dakikada oluyor.
    bence önce mideden sanıyordum. gaz yaptı heralde yediğim gibi. ama baktım hep sol üsty taraftan geliyor sesler.
    prof doktora gittim.
    eko dan sonra bir sorun gördü. küçük bir delik yada kalp aralığı olabilir gibi bişeyler. İnşallah olmaz.
    endoskopi istedi. bakalım ne olacak.
    eğer yle bir durum olursa amplatzer şemsiye tekndiğinden bahsetti.
    halı saha maçları, masa tenisi oynayan birisiyim. 33 yaşındayı. kalp hastalığım olksa bunları yapamaz mıydım diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.