Şimdi Ara

kamera'daki görüntüleri USB ile bilg. aktarma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler panasonic NV DS60 model kamera aldık. ama görüntüleri bilgisayara aktaramıyorum. driver'ını da kurdum. sadece SD karttaki resimleri görüyor. USB'den bağlıyorum ama olmuyor. bu makinadan kullanan veya anlayan arkadaşlar yardım ederse sevinirim

• görüntüler kasettemi?
    kasettekileri aktarabiliolarmı usb ile???
  • Kaseti Usb 2.0 ile aktarabilirsin, makinanın üzerinde var mı?
    Eğer yoksa Fire-wire portu (ieee 1394) vardır, oradan aktaracaksın. Makinanda fire-wire yoksa bilgisayarcıdan 20-25 dolara bir fire-wire kart alıp takman gerekecek...
    Kullanım kitabını iyice oku, aktarım ve Decode için Windows XP deki Movie Maker ı kullanabilirsin, eğer kart alırsan onun içindende software çıkabilir.
  • önce cevaplar için teşekkür ederim.
    dijital kaset var.
    kameranın USB çıkışı ve kablosu mevcut. aynı zamanda kameranın SD kartı var, çektiğimiz resimleri bu karta kaydediyor ve SD karttaki resimleri bilgisayara aktarıyoruz. bizim sorunumuz dijital kasetteki görüntüleri bilgisayara aktarmak.
    ieee1394'ü bilgisayarda soruyorsan yok sanırım.
  • olmalı...
    ki var,
    http://www.dealtime.co.uk/xPF-Panasonic_NV_DS60 output kısmına bakarsan olduğunu göreceksin...
    kullanım kitapçığını okumanı tavsiye ederim, Fire-wire için yukarıda anlattığım yöntemi uygulaman gerekli.
    Usb 1.1 sadece resim aktarır, hareketli görüntü aktarımında oldukça yavaş kaldığından fire-wire kullanman gerekli.
  • Ham-solo
    hocam ayni kameradan abimdede var bana getirmişti usb den denedim ama çok yavaş aktardı görüntüleri başka bi çözümde aklima gelmemişti benim bilgisayar da fire-wire baglantısı var.Ancak abimler başka şehirdeler bilgisayarinin özellikleri oldukça dandik diyebilirim celeron400 flaan filan anlicagin 5 6 senelik bir makina bu makinada fire-wire (zannedersem yok)karti alirsak takma şansimiz varmi.Ve görüntüleri bu şekilde sorunsuz alabilrimiyiz?
  • @Carbine
    Kartı alırsanız takabilirsiniz bunda bir problem yok fakat;
    Celeron 400 de aktarım da hdd hızı açısından bir problem yaşayabilirsiniz daha uzun sürer 3-4 saat belki daha fazla.
    Gerekli Hdd kapasitesi de sorun olabilir, süreye bağlı olarak DV capture'un boyutu 10-15 Gb tutabilir.
    Bilgisayara aktardıktan sonrada bunu Cd ye aktarmak için sıkıştırma uygulamanız gerek, bu da güçlü bir cpu gerektirir. celeron 400 le bu günlerce olmasa da on saatlerce sürebilir.
  • beyler elimde Sony`nin DCR-PC 105E MiniDV modeli kamerasi var. Kasetlere cektigim görüntüleri usb ile bilgisayarima aktaramiyorum sadece kasettekini direk CD ye yazan bi yazilim var. Onuda denemedim calisacagindan süpheliyim. Birde memory card üzerinden cekilen foto ve kisa video görüntülerini aktarabiliyor. Cektigim videoyu bilgisayarima aktarip üstünde nasil oynamalar yapabilirim ? ayrica DV input output olayi nedir anlatabilirmisiniz?
  • @xxxcity
    firewire la aktarabilirsin. yukarıdakiler senin içinde geçerli.
  • Arkadaşlar USB ile sadece SD kart ya da memory stick.teki görüntüleri aktarabilirsiniz. Kasetteki görüntüleri aktarmada firiwire kablo ile 1394 arabirimi ya da capture kartları/cihazlarıyla aktarım yapabilisiniz. Capture kartları/cihazları görüntüleri direkt MPEG2 yapıp sıkıştırır. Eğer full görüntü kalitesinde görüntü elde etmek istiyorsanız çözüm firiwire.
  • evet burada sorduktan sonra biraz araştırdım. arkadaşların söylediği gibi firewire kartı almak gerekiyormuş. 40 milyon civarında. en kısa zamanda almayı düşünüyorum
  • sen bir firewire kart alacan başka çare yok o zaman kral olur
    kameranda 10 numara szaten ben nv-ds65 kullanmıştım
  • Aynı sorun bende var arkadaşlar.
    Elimde SONY HC30E MiniDV kamera var ve kasetteki görüntüleri bilgisayara aktaramıyorum.

USB'den bağlayıp driverını kuruyorum "Drinkk" diye ses geliyor fakat görünümde bir şey yok.
    Acaba bir program vasıtasıyla falan mı atmak gerekiyor?
  • Sana da aynı reçeteyi yazıyoruz : Firiwire kart + kablo + Capture yazılımı

DV in/out olayın soran arkadaşa :
    DV, Digital Video.nun kısaltılmışıdır. DV Out vasıtasıyla i-link kablosu ile bilgisayara ya da harici bir cihaza (dvd recorderlar gibi) görüntüyü 400 mbps hızında aktarabilrsin. Senin kameranın bir avantajı var. (Benim kameramda PC4-e yani seninkinin bir düşük modeli ve sadece DV Out var) Örneğin pinnacle gibi bir yazılımdan görüntüleri işleyip tekrar kasete gönderebilirsin. Yalnızca görüntü değil. 12 GB.a kadar veri de yazabilirsin. Bu veri yazma işini bir programcık yapıyor ve sadece desteklenen bazı modeller var. Zamanında incelemiştim ve PC5-e destekliyordu.

Bu yazılımı nereden bulabiliriz? Ben yedeğini almamıştım ancak CHIP dergisi vermişti. CHIP dergisine ulaşıp sordurulabilir. Bence iyi bir yöntem. Bir dezavantajı her defasında kaseti takıp ancak program vasıtasıyla verilere ulaşabiliyorsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.