< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babadol -- 31 Temmuz 2016; 14:47:35 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babadol -- 31 Temmuz 2016; 14:47:35 > |
Ben kafa dengi arkadaş bulamadığım için genelde kampları tek başıma ıssız yerlerde orman derinliklerinde yaparım. En son kampımı ıssız orman içinde hamak üstünde geceledim.
Issız yerler insanlardan gelebilecek tehlikelere karşı çok güvenlidir. - Yazın kamp yapıyorsanız kesinlikle ateş yakmayın, orman yangınına sebep olabilirsiniz. Nurgaz'ın portatif kamp ocakları ve kartuşları mevcut ben kullanıyorum kartuşları uzunca bir süre gidiyor çok memnunum. - İçme suyu çok önemli, uzunca bir süre yürüyüş yapacaksanız en az yanınıza 4 litre su alın. Susamasanız bile her saat başı 1-2 yudum için. - Telefonun çekmediği ıssız yerlere doğru, orman içlerine doğru gidiyorsanız mutlaka yanınıza elde taşınabilen kalem pil ile çalışan bir GPS cihazı alın (yedek pilleri ile birlikte), amatör telsiz belgeniz varsa yanınızda UHF/VHF telsiz taşıyın. - Geçtiğiniz yerleri temiz bırakın, peçeteleri çöpleri bir çöp poşetinde biriktirin doğaya, ormana zarar vermeyin. - Tuvaletinizi (büyük/küçük) çukur kazarak içine yapın ve daha sonra kapatın. - Ormanda yürürken, yapraklı otlu zeminlerde bastığınız yerlere dikkatli basın bastığınız yeri yapraklar otlar kapatmış olabilir çukura düşebilirsiniz. - Gideceğiniz güzergahı bölgeyi tahmini gidiş ve dönüş zamanını mutlaka bir yakınınız ile paylaşın. - Gideceğiniz yer ile ilgili tanımadığınız kişilere bilgi vermeyin. - Güzergahta karşılaştığınız tanımadığınız kimselere güvenmeyin. - Etkinliğe tek başınıza gidiyorsanız, sizi yol üzerinde gören ve tek başınamısınız gibi soru soranlara grup arkadan geliyor ben önden geldim gibi kelimelerle karşılık verin sizi yanlız sanmasınlar. - Çobanların olduğu bölgelerdeki ve köy giriş çıkışlarındaki köpeklere çok dikkat edin, bölgelerine girerseniz sizi taciz edeceklerdir, kesinlikle köpeklerden kaçmayın ve korksanız bile belli etmeyin, köpeklere karşı yükses sesli komutlar verin git, geri git, yürü gibi yüksek sesli ve kararlı komutlar verin köpekler ile göz teması kurmayın, köpekler ile aranızdaki mesafeyi koruyun, sizi ısırmalarına fırsat vermeyin ve yavaşça köpeklere arkanızı dönmeden bölgelerinden uzaklaşın. Yazdığım yazı birebir tecrübelerime dayanarak yaşayarak oluşan izlenimlerimdir. |
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babadol -- 5 Temmuz 2016; 4:17:21 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elwingtr -- 5 Temmuz 2016; 21:51:38 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babadol -- 5 Temmuz 2016; 22:01:31 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I'mGroot -- 8 Temmuz 2016; 21:33:19 > |
|
|