Kamuda (bir üniversitenin meslek yüksekokulunda) çalışıyorum, iş arkadaşlarım tarafından atandığımdan beri sürekli mobbinge maruz kalıyorum, benim olmadığım whatsapp grupları var beni hiçbir şekilde almıyorlar, beni dışlıyorlar, oda arkadaşım benim resmimi çekip muhtemelen o gruplara gönderiyor. 1-2 defa uyarmama rağmen bıraktı gibi yaptı ama yapmaya devam ediyor. İşimi en iyi şekilde yapmama çalışmama ve onların çoğu pisliklerini göz ardı etmeme rağmen benimle uğraşmaktan yorulmuyorlar. Cidden bunu neden yapıyorlar anlamıyorum. |
Kamu Kurumunda Yaşadığım Ağır Mobbing
-
-
Senin fotoğrafını senden izinsiz nasıl çekebiliyor. Nasıl bir ortammış orası öyle. Sende o pisliklerin içine girmeye çalışıyorsun. Girme ne işin var onların arasında.
-
kac yasindasin boyun kilon nedir bilmiyorum ama spora basla.vucut gelistirmeye.sana kotu davranmalarina izin verme.gerekirse tartismaktan cekinme.is arkadasi arkadas degildir.aralarina girmeye calisma.alternatif ortamin cevren olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tipik memur ortamı sı..tığım b.k kadar ederi yok bunların. İşin acınası tarafı bunların karnını da biz doyuruyoruz. Sofrasına koyabildiği o şeyler benim cebimden çıkıyor.
-
Hocam Bendede toplum tarafından ezilme durumu oluyor , boyum 1.85 kalıp var ama nedense ezmeye çalışanlar oluyor ne önerirsin dövüş sporlarına gitsem korkum geçer mi dayak yemekten korktuğum oluyor iş yerlerinde felan
bazilari tarafindan zaman zaman sinandigimiz oluyor. gozun kesiyorsa diklenmekten karsi cevap vermekten cekinme .genelde geri vites yaparlar.yapmazsa da kavga etmekten korkma.dayak yememek icin once fit bir vucut icin vucut gelistirme 6 ay sonra da dovus sporlari oneririm.
ben de 1.86yim ustelik20li yaslarimda unideyken 70 kg yani zayif iken bana ustunluk kurup uzerimden prim yapmaya calismalarina izin vermedim.cok daha kuvvetli insanlar saygisizlik yapinca diklenlendim.kavga etmekten cekindmedim.daha kuvvetli fakat kisa kisiler fıstilar.sacma cunku ,tanidigin insanla kavga oyle kolay kolay sacma sapan bi laf yuzunden cikmaz.8aydir duzenli spor yapiyorum,86 kg kadarim.su an hic ters laf eden bile yok.
sevilmediginiz dusundugun ortamda ciddi durmani,seni sevmeleri icin guleryuzlu olmani da tavsiye etmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dharma Initiative -- 5 Mayıs 2024; 15:56:51 >
Hocam haklarını aramayı öğrenmen lazım. Evvela idarecine bu durumları anlatacaksın, ardından dilekçe haline getirip ilgili kurumun personel işleri ile ilgilenen birimine göndereceksin. Buralardan hiçbir netice alamaz isen aldığın yanıtlarla beraber mahkemeye başvurabilirsin. Mobbing konusunda veya iş arkadaşlarının fotoğraflarını çekmesi hususunda bir avukat ile anlaşır isen çok güzel neticeler elde edebilirsin.
Tüm bunların dışında üzüldüm açıkcası. O işyerindeki yetkililer ne yapıyor bu duruma niye ses etmiyorlar çok anlayamadım.
Bu arada kendi aralarında whatsapp grubu kurup seni almamalarına bir şey diyemeyiz netice olarak kendi arkadaş grupları olabilir. Ancak bir iş grubu var ise ve seni iş grubuna almadılarsa ve bu iş grubu senin yetki alanını da ilgilendiriyor ise bu başka bir konu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 6 Mayıs 2024; 19:28:51 > -
yönetime dilekçe vermelisiniz. ayrıca fotoğrafınızı çekerken ya yapmayın demek yerine gider yapsanız büyük ihtimal bişey yapamazlardı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X