Şimdi Ara

KAMYONDAN ANLAYAN ARKADAŞLAR LÜTFEN..! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
13.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: bucakli

Boşken aşağı yukarı 90 ykr-1.20 ytl arası yakarlar.Marka modele göre.Bizim Renault Premium km'de 1-1.10 ytl filan yakıyor.Doluyken bu rakam artıyor tabi otomatik olarak.

quote:

Benzin için ise yurd dışına yük götüren kamyoncular dönüşte tekrar yük almazlar kasayı varil varil doldururlar çünkü yurt dışında yarı yarıya

bazı yerlerde yarıdan bile az...

Bu arada uynus arkadaşım senin dediğin gibi çalışan bir araba daha görmedim ben bugüne kadar.Araba yurtdışına dolu gidecek.Oradan boş gelecek;gelirken de varil varil benzin mazot getirecek.Biraz destekli yaz derim.Kşmse zararına iş yapmıyor bu ülkede.Giderken olduğu gibi gelirken de yük getiriyorlar.

Hocam uynus bu alışacaksın böyle sözlerine

Adam dizel megane2 8500 devir çeviriyor

Yazdıklarını okuyun benimle aynı fikre düşersiniz sanırım..

Yazdıklarına bakınca bana samimi gelmedi kaba tabirle sallıyor diyebilirim:)

Metroda hostluk yapmış Megane2 ile 8500 devir çevirmiş hemde dizelle ha birde adam biraz arabyla dolaşıyor 1 depo mazotu bitiriyor

Yaptığıda şu biraz yanlamış

8500 devir yapmış

1 günde bunları yaparak mazotu bitirmiş ve 100le giderken birşeyler yapmış..

Neyse yeter bu kadar "uynus" yazıyorsan bari birbirine uyumlu mantıklı aklın alabileceği şeyler yaz hadi yazmadın sonrasında kanıtlayacam diye komik duruma düşüyorsun..

Cevap vermeni iple çekiyorum önceki konudaki gibi koparacaksın yine milleti

Ayrıca konuyu aöan arkadaş Diğer Motorlu Taşıtlarda bu işle uğraşan bir çok kişi var ve tavsiyelerini söyleyeyim "Bmc Pro" olacaktır tahminim:)

• kara ambar derneğine başvur bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tacox

kara ambar derneğine başvur bence

Kara ambar değil.

GARA ANBAR GAMYONCULAR DERNEE.

Üyelere tanınan en büyük hak.Kuru fasülye.
  • quote:

Orjinalden alıntı: droll

Adam dizel megane2 8500 devir çeviriyor

yok artik devir gostergesi tur bindirmis heralde

uyuyacaktimda bekleyeyim biraz cumbu$ var
  • quote:

Orjinalden alıntı: droll

Metroda hostluk yapmış Megane2 ile 8500 devir çevirmiş hemde dizelle ha birde adam biraz arabyla dolaşıyor 1 depo mazotu bitiriyor

gerçek değil dimi bu 8500 devir meselesi biri şaka desin
  • quote:

Orjinalden alıntı: emtue

uyuyacaktimda bekleyeyim biraz cumbu$ var

Ben de bekleyeyim o zaman.
  • Benim babamdada Daf CF 420 var oda 23 tonda felan 36 lt yakıyor ama 17-18 ton olursa 30 litreye düşüyor. Büyük ihtimal XF 480 daha az tüketir bizimkinden çünki ps düşük olduğu için paso gaz basıyosun böylece baya yakıyosun. Ayrıca çoğunluğunuzun dediği gibi hiçbi tır dolu gidipte boş geliceğini sanmıyorum. Hele bizimki gibi yurtdışına çalışıyosa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExTReMee -- 4 Ekim 2008; 4:35:15 >
  • Arabayı pardon kamyonu Kullanıma bağlı olrak boş dolu ortalama 1litre mazotla 3 km yapar. yeni nesillerde herşey elektronik olduğundan boş-dolu3 km geçerlidir ama eskilerde yani takviye olan kamyonlarda takviye kullandığın zaman 2 km ye kadar düşer.
    25 tok yük taşıyacaksan karayollarıyla uğraşıp tonaj cezası yemektense TIR alıp 25 tonu rahat, az yakarak ve 3000 küsür ceza yemeden daha mantıklı olur

Bu arada hani cümbüş yok nereye sakladınız
  • kamyoncular 100 km de ne yakti seklinde degil bir litre ile kac km gittigi seklinde konusurlar.
    bu rakam kamyonlar icin 4 km civarinda gezinir.
    yani yaklasik 100 km'de 25 litre yakar senin bahsettigin kamyonlar.
    bahsettigin kamyonlarin hepsinin yakiti uc asagi bes yukari aynidir ama parca bakim olayi esastir kamyonda yakit degil...
    yapacagin is nedir? onu belirtirsen daha kolay yardimci olunabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Screamer

quote:

Orjinalden alıntı: stilll

as950 hiex'ler km'de ortalama 350-400 gram mazot yakıyormuş.duyduğum kadarıyla

Yeni ölçü birimimiz bu mu?
    Kaç krş. oluyor o lazım bize

bilmiyorum.bizim kamyoncu müşterilerimiz böyle ifade ediyor.damperli kamyon bu arada.taş,mucur,toprak,asfalt vs taşıyorlar.azcık tonajlı

• Bende bekledim ama yoktu sonrasında bekle bekle nereye kadar dedim

emtue @ Tur bindirmişmi oda güzel Ogün o kadar geyik yapıldı bu söylenmemişti:)

suicide @ Biz de şaka diyoruz ama uynus gerçek olduğunu söylüyor.
  • Motor yanma olayını servis fotolarıyla kanıtladığım gibi 8000 rpm olayına da bi açıklık getireyim...

Öncelikle sizin ne dediğiniz umrumda değil. Umrumda olsaydı sürekli kanıtı bu kanıtı şu diye konu başlıkları görürdünüz.

Nickimden dolayı bu kanıya varanlar da var neyse kısa bir açıklama yapacağım bunu alıntı yapıp peki bu ne şu ne sorularınıza karşılık verip

konuyu tartışma konusuna çevirmeyeceğim.

Megane2 lerde hız devir vs. göstergeleri motorun altındaki beyin dediğimiz bir alette grafik edilip gösteriliyor. Ve bu beyine veriler gelmeden önce motorun hareketinden

etkilenen bir kayış aracılığıyla veriye dönüştürülüp öyle beyine gidiyor. Ben 8000 i gördüm ama bunun sebebi arabanın bu kadar yapmış olması değil kayışın kaçırmasından

dolayı bana gösterilen yanlış göstergeydi 200 de gitmemiş 170 leyken bana 200 göstermiş bütün olay bu...

• uynus hocam şimdi oldu, tabi alet şaşırınca 250 yapmış ya da 9000 devir çevirmiş gibi de gösterebilir. sizde bu yanlışlığı farketmeden önce yazdıysanız arkadaşlarda biraz atmasyon diye düşünmüşler sanırım doğal olarak (olayın gelişimi konusunda bilgim olmadığı için tahmini bişeyler yazdım)
  • Açıkcası son kanıtını bilmiyorum yalnız ogünki kanıtların devir saati resimlerin vs yeterince gülmeme neden olmuştu..

Biliyorsunki o günki cevaplar vs konuşup belli bir sonuca varmıştıkki devam ederken konu kitlendi vs.

Biz sana inanmıyorduk megane2de o devir yapaz diyorduk sende bize kalkıp modlu bir arabanın devir saatini gösteriyordun:)

Şimdi ne kadar yazarsan yaz açıkcası bana o günden sonra samimi gelmiyorsun verdiğin cevaplar olsun yazdıkların olsun tabi bunun beni bağlayan bir yanı yok sanırım senin de yoktur ben öyle düşünüyorum yanlış veya doğru ha nedir şu söylediklerin daha mantıklı o gün bunları desen daha farklı olurdur en azından neyse konuyu dağıtmaya gerek yok..

Bekleyenlere yazık oldu ogünki cevapları göremediler benim gibi hayal kırıklığına uğradılar

Ama o günki yazdıklarının ve konu başlığındaki konu çok daha güzeldi

Ayrıca Konu sahibinden özür dilerim konu biraz dağıldı..

Ama dediğim gibi Diğer Motorlu Araçlara bir bakınız orda bu işle ilgilnen arkadaşlar var yardımcı olurlar...

• 88 model ford cargo aracımız var 12 13 ton yükle km de 1 ytl yakıyor boşken 0.9 0.8 ytl yakıyor
  • Benim şuan devir ile ilgili hiç bir bilgim yok sadece arabada *1000 diye bişey var 8 e kadar sayılar var devir kelimesini bile bilmem.

Araba konusunda hiç bir eğitim görmedim ki çoğu arkadaş da görmedi. Yorumlarımız; tecrübelerimiz ve dergiden internetten edindimiz

bilgiler doğrultusunda. Bizim 14 yıl kullandığımız samara da bilindiği üzere devir saati yoktu o yüzden devir hakkında bilgi sahibi olamadım.

Ama diğer konular hakkında en azından yüzeysel olarak az da olsa bilgim var (abs,asr vs.vs)

O gün o kadar olay oldu ki artık nasıl olsa ceza alacam dedim kural dışı link verdim konu yarım saatte 3 sayfaya ulaştı...

Ben bu nick i bırakıp herşeye yeni bir nick ile başalayacaktım ki çok samimi olduğum bir moda da bunu söyledim

O kimseye açıklama felan yapma bırakma devam et dedi. Bende zaten o günden sonra bu tür konulara girmemeye çalıştım

Şuan bile açtığım konularda üstü kapalı laf sokmaya çalışanlar var onları takmıyorum doğruları bilip bilmemeleri umrumda bile değil...

• quote:

Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz

quote:

Orjinalden alıntı: uynus

Çekiciler kamyonlara göre daha az yakıyor ama park etmede ve sıkışık trafikte pro. şöför olmak lazım...

E sınıfı ehliyet için ise 22 yi doldurman gerekiyor sürüş için ise 28' e kadar kendini geliştirip sürebilir onayını alman lazım...

Ben hiç kamyon olayını araştırmadım sen en iyisi işin ehli kamyon şöförlerine sor...

Benzin için ise yurd dışına yük götüren kamyoncular dönüşte tekrar yük almazlar kasayı varil varil doldururlar çünkü yurt dışında yarı yarıya

bazı yerlerde yarıdan bile az...

Sürüş için 28 ne alaka. Ehliyeti aldıktan sonra becerebiliyosan gayet rahattır. Profesyonel olmana da gerek yok. Direksiyonu sola çevirirsen dorse sağa gider. Mantığı kavradıktan sonra tabiri caizse iğne deliğine bile parkedersin. (20 metrelik park alanı bulursan tabi)

Yurt dışına giden kamyoncular dönüşte boş gelmezler. Gidişte mazot parasını kazan Dönüşte de mazot parasını ye. Eee bana ne kaldı. Gidiş dönüş çalışırlar boş dönmezler. Her gidişlerinde de depoyu ülkenin iznine göre doldururlar. (Almanya'da 500 LT olması lazım)

Kamyoncular euro dizel kullanmaz. Çok nadirdir kullananlar. Bildiğin kara mazot ya da 10 numara yağ kullanırlar. Mazottan daha ucuzdur. Benzinliklere bak benzinliğin en uç köşesinde farklı pompa bulunur. Eski kasa Mercedesler Audiler var ya onlar o mazottan kullanıyorlar.

quote:

Orjinalden alıntı: uynus

100 kmde 30-45 gayet iyi çünkü bizim geçen seneki samarayı şehir içinde deposunu 150 ye full luyoduk 100-150 km felan yapıyodu...

Buda kmde 1 ytl yapar... Belkide karbüratörde sorun vardı çünkü 15 yaşındaydı ve 1 kere bile servis yüzü görmedi.

Sonrada ucuzdan sattık kurtulduk alan kişi gaz taktırmış...

Mazot kullandığını biliyosun sanırım söylememe gerek yok.

Ayrıca söylediğim araç 480 beygir 12500 CC gücünde bir araç. 1500 CC 75 beygirlik araba değil.

vay bee demek tır kullanmak için;
    -Profesyonel olmana da gerek yok. Direksiyonu sola çevirirsen dorse sağa gider. Mantığı kavradıktan sonra tabiri caizse iğne deliğine bile parkedersin. (20 metrelik park alanı bulursan tabi)
    diyosun.o kadar kolaymıy mı sanıyosun sen? bi kere sen ömründe tır kullandın mı?ayrıca tır ı park edemeyen kişiye ehliyeti vermezler zaten.

• quote:

Orjinalden alıntı: emtue

quote:

Orjinalden alıntı: Screamer

quote:

Orjinalden alıntı: stilll

as950 hiex'ler km'de ortalama 350-400 gram mazot yakıyormuş.duyduğum kadarıyla

Yeni ölçü birimimiz bu mu?
    Kaç krş. oluyor o lazım bize

400 gram yarim litre eder..

kmde 1.40 ytl civari zannedersem.

pu hahaha ...ya hiç bi bilginiz yok kamyonlar ve yakıtları hakkında kafadan sallıyosunuz boyuna.madem bilmyosunuz niye boş yere yorum yapıp başkalarınında kafasını karıştırıyorsunuz.bi kere kamyon hiç km.de 1.40 ytl yakar mı akıl var mantık var ya..

• quote:

Orjinalden alıntı: ALoneLife
    vay bee demek tır kullanmak için;
    -Profesyonel olmana da gerek yok. Direksiyonu sola çevirirsen dorse sağa gider. Mantığı kavradıktan sonra tabiri caizse iğne deliğine bile parkedersin. (20 metrelik park alanı bulursan tabi)
    diyosun.o kadar kolaymıy mı sanıyosun sen? bi kere sen ömründe tır kullandın mı?ayrıca tır ı park edemeyen kişiye ehliyeti vermezler zaten.

Yanlış anlama ama,merak ettim..

Sen hayatında kaç kere Tır kullandın ?
  • arkadaşlar tır falan bilmem ama bende 2005 model cargo 2524 var. ank-ist git gel 900 km,de 650 ytl yakıyo. giderken boş (boş damacana yüklü oluyo 1000 tanesi 500kg anca gelir, 500kg'de suntalar olsa taş çatlasa 1 ton ki o da boş sayılır) gelirkende 20 ton yük, tonaj sınırının üstünde ama bizim dağıtım şöförlerini otoban çıkışına çağırıp polis neyin varmı diye kontrol ettiriyorum. e artık ytl olarak veya litre olarak hesaplıyı verin ne yakıyo. ii çalışmalar. öyle yağ falanda koymuyorum asla, normal motorin ya shell ya opet menşeili.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.