Şimdi Ara

KAMYONDAN ANLAYAN ARKADAŞLAR LÜTFEN..! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
1
Favori
13.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Gerçektende DAF XF'nin Herhangi bir modeli 430'luk duyduğuma göre çok az yakarmış Mercedes alırsan rampada ölürsün Manda gider bi tane güzel bir f2000 işini görür. iç mekan olarak çok güzel manlar
  • ben kamyondada çakmam hiç..ama binersem nasıl işte öyle yorum yaparım..

bizim komşu kamyoncu asfalt işinde çalışıyor bunların maaşı 1 milyar yada 1200 arasında dolaşıyor normal kendi aracı olmayıp servis çekenlerin maaşı düşük diyor.
    kamyonlar genelde mazot yakar zaten bilirsiniz normal mazot açık sarı demesek koyuya yakın bir rengi var.
    çok az farklılık var ama normal mozatlar siyahtır(ucuz olanlar).(fuel-oil artığından bile belli ediyor kendini)-bunu öyle biliyorum yanlışım varsa düzeltebilirsiniz)
    uynusun mesajına gelince iyice saptırmışsınız konuyu mustafa(droll) sen baya bir saptırdın farkındasın.
    dizel araçlar en fazla taş çatlasa 5000-5500 ancak görür yada görmez çünkü son deviri 6000-7000 devir zaten 4500-5000 arasına zorlarsan gelir.
    benzinli araçlar 6000 bin devirden sonra devir kesiciye giriyor.. girmezse 7000 e falan dayanır belki ama 8000-8500 bulmaz..
    onun yazdıı o konu bile baya bir tartışldı bilenler biliyor bende konuyu saptırmamayım..
    kamyon kullanışına demişler gerçekten zor sıkışık trafikte kamyonu iğne deliğinden geçirmek ve parketmek için çok tercübeli olmanız gerekiyor yoksa kupayı bırakta dorseyi takarsın öndeki aracın arkasına..
    bazen vites geçmez zorlanır.. diğer 5 vitesli ivecolardan bile zor.

5 vitesli ivecolara örnek verirsem midibüs sınıfı araçlar gerçi onlarıda parketmek,sıkışık trafikten geçmek zor ama kullanımı azcık daha kolay..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 10 Ocak 2009; 0:35:35 >

• quote:

Orjinalden alıntı: BmCpRo827

quote:

Orjinalden alıntı: ALoneLife
    vay bee demek tır kullanmak için;
    -Profesyonel olmana da gerek yok. Direksiyonu sola çevirirsen dorse sağa gider. Mantığı kavradıktan sonra tabiri caizse iğne deliğine bile parkedersin. (20 metrelik park alanı bulursan tabi)
    diyosun.o kadar kolaymıy mı sanıyosun sen? bi kere sen ömründe tır kullandın mı?ayrıca tır ı park edemeyen kişiye ehliyeti vermezler zaten.

Yanlış anlama ama,merak ettim..

Sen hayatında kaç kere Tır kullandın ?

sende yanlış anlama ama tahminim senden çok kullanmıştırım..2 sene sürekli olarak kullandım.bizim şirkette axor 1840,man tga 18.410,renault premıum 420 üçünü de kullandım.ama genelde axorda yola giderdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALoneLife -- 17 Ocak 2009; 20:59:05 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

vay bee demek tır kullanmak için;
    -Profesyonel olmana da gerek yok. Direksiyonu sola çevirirsen dorse sağa gider. Mantığı kavradıktan sonra tabiri caizse iğne deliğine bile parkedersin. (20 metrelik park alanı bulursan tabi)
    diyosun.o kadar kolaymıy mı sanıyosun sen? bi kere sen ömründe tır kullandın mı?ayrıca tır ı park edemeyen kişiye ehliyeti vermezler zaten.

Yanlış anlama ama,merak ettim..

Sen hayatında kaç kere Tır kullandın ?

sende yanlış anlama ama tahminim senden çok kullanmıştırım..2 sene sürekli olarak kullandım.bizim şirkette axor 1840,man tga 18.410,renault premıum 420 üçünü de kullandım.ama genelde axorda yola giderdim.

Güldürme beni..
    Senelerden beri bu işin içindeyim, ve benden daha fazla Tır kullandığını söylüyorsun öylemi ?

Kim daha çok tır kullanmış onu mu tartışcaz burda ?önemli olan tecrübe bence.sen istersen 10 sene kullan,bişeyden anlamadıktan sonra.ben sadece bildiklerimi söylüyorum.aksini kanıtlayamadığın şeyin doğruluğunu kabullen bence..
    neyse benim burda lafım sözüm yok,üstüne alınma genel olarak konuşuyorum,belki sende çok iyi şöfördürsün bişey diyemem.ama hiç bilgisi olmayıpta,daha ömründe tır bile kullanmayan arkadaşlar kafadan sallıyor,o dur benim canımı sıkan.biliyosan konuş,bilmiyosan konuşma boş yere bilmeyen arkadaşlarıda yanlış bilgi edinmelerini sağlama..

• Kimin daha fazla Tır kullanıp kullanmadığını çocukta tartışmıyoruz.
    Sadece karşındaki kişiyi tanımadan ön yargıda bulundun onun için çıkıştım.

Dediklerinde haklısın.
  • quote:

Kimin daha fazla Tır kullanıp kullanmadığını çocukta tartışmıyoruz.
    Sadece karşındaki kişiyi tanımadan ön yargıda bulundun onun için çıkıştım.

Dediklerinde haklısın.

Karşımdaki kişinin neyini tanıyım ben ya Allah aşkına sen söyle.Adam boyuna sallıyo,Tır ın T sinden anladığı yok.yok direksiyonu sola çevirirsen sağa dönermişte,mantığı kavrarsan iğne deliğine girermişsinde falan filan,yazanları sende okuyosun işte.ben daha konuşmayımda kim konuşsun.ha sen buna önyargılı davranmak diyosan o senin görüşün.
  • Bana karşı ön yargılı davrandın, ondan bahsediyorum.
    Bkz:sende yanlış anlama ama tahminim senden çok kullanmıştırım..
  • Ben orda sadece tahminim dedim,senden fazla kullandığım kesin falan demedim.öyle desem neyse.
    iyide sen bana neden 'hayatında kaç kere tır kullandın' diye soruyosun.benim zaten yazdıklarımdan anlaman lazım normalde.yani senin sorduğun o soruda çok saçma.sen benim yukarıdaki arkadaşın yorumuna yaptığım yorumu anlamadığın için bende sana senden çok kullanmıştırım dedim,yani seninde benim kadar bilgin olsa sende anlardın mutlaka.ama bence seninde bayağı bi bilgin var ama nedense o ilk konuyu anlamamışın ya da anlamak istememişin
  • Herneyse, dönüp dolaşıp aynı yere geleceğiz..
    Kapatalım konuyu, hakkını helal et.
  • SANA 2 MARKA ONERELİM VOLVO YADA (((((((((((((((((((((SCANIA)))))))))))))))))))))))))
  • eray abı daf xf ın 430 lugu var , bulgarın mazot olayını ıyı takıp etmıssın onunda cozumu bulundu
    hatta macar transeuropa fırmasının fılosu daflardan olusur ve bu dafların cogu 430 dur tabı bunlar 95 xfler
  • quote:

Orjinalden alıntı: jasberny

eray abı daf xf ın 430 lugu var , bulgarın mazot olayını ıyı takıp etmıssın onunda cozumu bulundu
    hatta macar transeuropa fırmasının fılosu daflardan olusur ve bu dafların cogu 430 dur tabı bunlar 95 xfler

Aklım 85 CF'lere gitti, şimdi öğrendim bende XF olayını.
  • başlığı açan arkadaş kamyon derken 10 tekerden bahsetmiş ise ben damperli on teker rakamları vereyim, mercedes axor 2528 şehir içi dolu boş bugünki mazot fiyatlarıyla 1,04 ( bir lira dört kuruş) yakıyor, daha dün as 950 ölçtüm 1,06 yakıyor şehir içi dolu boş.
    cargo çok bmc az yakar diyorlar, ayrıca benim as 950 çok çıktı, normalde as 950 nin mersodan az yakması lazım, mersonun 2521 modelleri de çok daha az yakıyor.
  • arkadaşım bir çekici kilometrede ortalama bir teneke kola yani 0,33ML (%33 denir) yakıt tüketir derler. Bu çekiciye ve dampere göre değişir.
    ancak Türkiye şartlarında konuşulan ortalama budur. Aklında bulunsun. Bizdeki MAN TGX akaryakıt tankeri boş dolu ortalama %22 yakmaktadır.
  • Nostaji olmus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 yaşında mercedes axor 1840 var bizde 100 kmde 34 Lt yakıyor. renault için yakıtı az diyorlar bir araştır istersen.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.