Şimdi Ara

Kan grubu kartı nerden alınır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
64.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ehliyet için istediler nerden alcam bide kan almadan veriyolarmı acaba ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kan Grubu Kartı Nereden Alınır?

Kan grubu kartı, kan grubunuzu gösteren ve acil durumlarda veya tıbbi işlemler sırasında kolayca referans alınabilen önemli bir belgedir. Kan grubu kartı edinmek için çeşitli seçeneklerin mevcut olduğunu bilmelisin.

• Sağlık Ocağı: Birçok sağlık ocağı, kan grubu kartı verme hizmeti sunar. Sağlık ocağına giderek kan testi verebilir ve sonrasında kan grubu kartını alabilirsin.

• Hastaneler: Büyük hastanelerin çoğunda kan grubu kartı verme bölümleri bulunmaktadır. Hastaneye giderek kan testi yaptırabilir ve kan grubu kartını alabilirsin.

• Özel Laboratuvarlar: Özel laboratuvarlar da kan grubu testi ve kart verme hizmeti sunmaktadır. Laboratuvara giderek kan testi verebilir ve ücret karşılığında kan grubu kartını alabilirsin.

Kan grubu kartı çıkarma işlemi genellikle hızlı ve kolaydır. Kan testi sonuçları genellikle birkaç saat içinde çıkar ve kartını hemen alabilirsin. Kan grubu kartı ücretsiz olarak verilen bir hizmet değildir ve sağlık kuruluşuna göre ücretler değişebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hastaneye gideceksin parmağının ucunu jilet ile kesecek uzun ince camdan olan bir çubuğu kana değdirecek kan çubuğun içine akacak daha sonra kanı analiz edecek 15 dakika içerisinde sonuca ulaşacak ve kartını alacaksın.
  • Aile hekimine bağlı olduğun sağlık ocağından çok az kan aliyorlar test için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuranA -- 25 Ocak 2013; 22:36:56 >
  • Geçen hafta, sağlık ocağına gittim verdiler, benim ehliyetim olduğu için kan almadan doğrudan verdiler kartı.
  • kardeş hastaneye git sana hangi gruptansın diye sorunca 0rh+ de kan almaya gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: firedrake1907

Ehliyet için istediler nerden alcam bide kan almadan veriyolarmı acaba ?

Daha bugün bir arkadaşa aldık ehliyet için özel bir tıb merkezinden .10 dakika içinde halloldu 7.5 lira da ücreti vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahtant

Geçen hafta, sağlık ocağına gittim verdiler, benim ehliyetim olduğu için kan almadan doğrudan verdiler kartı.

Bebeklikten kalma kan kartımı buldum az yıpranms ama yazyo hersey gecermi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. El bu pc alınır mı
    7 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende ehliyetin varsa onda yazıyor demeye girdiydim özel hastanelerden çok kolay alırsın
  • quote:

Ehliyet için istediler nerden alcam bide kan almadan veriyolarmı acaba ?

Kizilay da 10 tl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben kızılaydan almıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABREC

bende ehliyetin varsa onda yazıyor demeye girdiydim özel hastanelerden çok kolay alırsın

Var buldumda çok eskı bebeklikten klma gecermi şimdi buldum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ABREC

bende ehliyetin varsa onda yazıyor demeye girdiydim özel hastanelerden çok kolay alırsın

Var buldumda çok eskı bebeklikten klma gecermi şimdi buldum

bazen kan grubu değişebiliyor bence yeniden bir kart almanda fayda var
  • klinikten alabilirsin...
  • devlet hastanelerinde çok karmaşa oluyor mu ? randevu almak gerekiyor mu ?
  • Arkadaşlar sağlık bakanlığı'nın yakın zamanda başlattığı internet üzerinden randevu alma sistemi'yle kan grubu kartı almak için randevu alacağım; fakat hangi kliniği seçmem gerektiğini çözemedim. Kan grubumu bilmiyorum, kartı ilk kez alacağım.

Kan grubu kartını devlet hastanesinden alan arkadaşlarım, hangi klinikten almıştınız?
  • Listede yer alan kliniklerden kartı alabileceğimi düşündüklerim klinikler şunlar;

Anesteziyoloji Ve Reanimasyon

Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon

Genel Diş Polikliniği

Evet, hangisidir? Genel Dış Polikliniği midir? Bilen yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Casper_C

Listede yer alan kliniklerden kartı alabileceğimi düşündüklerim klinikler şunlar;

Genel Diş Polikliniği

Diş bölümüne gitmelisin Labaratuvarı olan her hangi bir klinik verir abi bi kart ver de üstünü imzalat kan grubunu yaz para verme yada 10 lira ver al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wampaa

quote:

Listede yer alan kliniklerden kartı alabileceğimi düşündüklerim klinikler şunlar;

Genel Diş Polikliniği

Diş bölümüne gitmelisin Labaratuvarı olan her hangi bir klinik verir abi bi kart ver de üstünü imzalat kan grubunu yaz para verme yada 10 lira ver al.

Geç bir bilgilendirme oldu; ama yine de teşekkürler

Benzer sorusu olacak olanlar bilsinler diye bütün adımları tam tekmil aklımda kalmamakla beraber kabaca bildirmeden önce şunu not olarak düşeyim; eski adıyla Sağlık Ocakları, yeni adıyla Aile Sağlığı Merkezleri'nden bu kart temin edilemiyor.

Ben Devlet Hastanesi'ne gitmiştim, danışma bölümü'ndeki memurlar, bütün adımları söylüyorlar. Hatırımda kaldığınca şöyle;

1-) 2 ya da 3 adet vesikalık fotoğraf ile kimlik cüzdanı fotokopisi gerekiyor ( Tam anımsayamamakla beraber, gereken 3 adet fotoğraftı sanırım )

[ Birazdan sözünü edeceğim birimlerini isimleri hatırımda değil. ]

2-) İlk olarak bir birimden alınacak olan form doldurulduktan sonra hemen bir başka birime damgalanmak ve imzâlatılmak üzere götürülüp, damgalanıp ve imzâlatıldıktan sonra ilk birime teslim ediliyor ve burada da bir damgalama ve imzâlama oluyor. Sonra bu form Danışma'ya teslim edilliyor. Danışma bu işlem için (yine tam anımsayamıyorum) 8 ya da 9 TL ücret istiyor ve yine burada kanınızın çekileceği boş şişe ile iğne ve ücretin alındığına dâir makbuz veriliyor. Son olarak bunlarla yine hastane içersindeki "Kan Merkezi"ne gidillip elimizdeki formları gösterip kan veriliyor. (Benimkisi herhalde 5 saniye bile sürmemiştir. Sandalyede birkaç saniye başımı sağ tarafa döndürmüştüm, iğne ne zaman vurulacak diye başımı tekrardan hemşireye doğru döndürdüğümde iğnenin vurulmuş ve kanımın alınmış olduğunu farkettim, başımı döndüğüm an eliyle iğne yerine pamuk bastırdığı andı. Cidden hissetmemiştim... Eğer hemşire eli ağır ya da tecrübesiz biriyse en fazla 10 saniye sürer herhalde)

Kanımızı alan hemşire de forma birkaç damga vurduktan sonra, kanımızın alındığı şişe ile evrakları bir başka birime teslim ediyoruz ve bize (yoğunluğu göre); " Şu kadar süre sonra gelip, sonucu bildirir belgeyi alabilirsiniz. "

DÜZELTME: En başta bütün adımları hatırlayamadığımı belirtmiştim, doğruydu. Fakat düşündükçe sırasıyla aklıma geldi ve sanırım atladığım (isimlerini bildirmediğm birimler hâriç) herhangi bir nokta yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Casper_C -- 23 Ekim 2013; 2:46:52 >

• quote:

Benzer sorusu olacak olanlar bilsinler diye bütün adımları tam tekmil aklımda kalmamakla beraber kabaca bildirmeden önce şunu not olarak düşeyim; eski adıyla Sağlık Ocakları, yeni adıyla Aile Sağlığı Merkezleri'nden bu kart temin edilemiyor.

Ben Devlet Hastanesi'ne gitmiştim, danışma bölümü'ndeki memurlar, bütün adımları söylüyorlar. Hatırımda kaldığınca şöyle;

1-) 2 ya da 3 adet vesikalık fotoğraf ile kimlik cüzdanı fotokopisi gerekiyor ( Tam anımsayamamakla beraber, gereken 3 adet fotoğraftı sanırım )

[ Birazdan sözünü edeceğim birimlerini isimleri hatırımda değil. ]

2-) İlk olarak bir birimden alınacak olan form doldurulduktan sonra hemen bir başka birime damgalanmak ve imzâlatılmak üzere götürülüp, damgalanıp ve imzâlatıldıktan sonra ilk birime teslim ediliyor ve burada da bir damgalama ve imzâlama oluyor. Sonra bu form Danışma'ya teslim edilliyor. Danışma bu işlem için (yine tam anımsayamıyorum) 8 ya da 9 TL ücret istiyor ve yine burada kanınızın çekileceği boş şişe ile iğne ve ücretin alındığına dâir makbuz veriliyor. Son olarak bunlarla yine hastane içersindeki "Kan Merkezi"ne gidillip elimizdeki formları gösterip kan veriliyor. (Benimkisi herhalde 5 saniye bile sürmemiştir. Sandalyede birkaç saniye başımı sağ tarafa döndürmüştüm, iğne ne zaman vurulacak diye başımı tekrardan hemşireye doğru döndürdüğümde iğnenin vurulmuş ve kanımın alınmış olduğunu farkettim, başımı döndüğüm an eliyle iğne yerine pamuk bastırdığı andı. Cidden hissetmemiştim... Eğer hemşire eli ağır ya da tecrübesiz biriyse en fazla 10 saniye sürer herhalde)

Kanımızı alan hemşire de forma birkaç damga vurduktan sonra, kanımızın alındığı şişe ile evrakları bir başka birime teslim ediyoruz ve bize (yoğunluğu göre); " Şu kadar süre sonra gelip, sonucu bildirir belgeyi alabilirsiniz. "

DÜZELTME: En başta bütün adımları hatırlayamadığımı belirtmiştim, doğruydu. Fakat düşündükçe sırasıyla aklıma geldi ve sanırım atladığım (isimlerini bildirmediğm birimler hâriç) herhangi bir nokta yok.

Bütün bu işlemleri, bir damla kanla bir dakikada belli olan kan grubu belirlemesi için mi istiyorlar?

• Özelde 13 TL ye dün kartı aldım kaybetmiştim eskisini Kızılay'da 4,5 ytl ye 2004 te almıştım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.