Şimdi Ara

KANADİ KİRİK GÜVERCIN BULDUM BAKAR MISINIZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
17.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evin önüne geldim ve yerde çırpınıyordu.Sanirim kanadı kırık ne yapmalı buna? yarin veterinere götüreceğim de simdi müdahale etmek istiyorum daha önce beslemiş arkadaşlar cevap verirler ise cok sevinirim,suyunu falan verdim simit verdim ama kanadını sarsam mi ne yapsam bilemedim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kanadı Kırık Güvercin Bulduğunda Ne Yapılmalı

Kanadı kırık bir güvercin bulduysan harekete geçmek önemlidir. Doğru bakım ve tedavi ile güvercinin iyileşme şansı artar.

Adım 1: Güvenliği Sağla

• Güvercini güvenli ve sakin bir yere taşı.
    • Yaralı kanadına dokunmaktan kaçın.

Adım 2: Yarayı Kontrol Et

• Kanadı nazikçe incele ve herhangi bir yara, kırık veya çıkık olup olmadığını kontrol et.
    • Kanama varsa bir bezle hafifçe durdur.

Adım 3: Profesyonel Yardım Al

• Mümkün olan en kısa sürede bir veterinere veya kuş rehabilitasyon merkezine başvur.
    • Profesyoneller uygun tedaviyi sağlayabilir ve güvercinin iyileşme ihtimalini artırabilirler.

Adım 4: Evde Bakım

• Veteriner tavsiyelerine uy ve güvercine evde uygun bakım sağla.
    • Güvercini sıcak ve temiz bir ortamda tut.
    • Yumuşak yiyecekler ve su sağla.
    • Kanadına dokunmaktan kaçın.

Güvercinin Kanadı Kırılırsa Ne Yapılmalı:

• Güvercini nazikçe tut.
    • Yaralı kanadı desteklemek için yumuşak bir bez veya havlu kullan.
    • Güvercini güvenli ve sakin bir yere taşı.
    • Derhal profesyonel yardım al.

Kanadı Kırık Güvercin Tedavisi:

Tedavi, kırığın ciddiyetine göre değişir. Bazı tedavi seçenekleri şunları içerir:

• Tıbbi bandajlama
    • Kanadın yeniden hizalanması
    • Cerrahi

Kanadı Kırık Güvercin İyileşir Mi:

Kanadı kırık güvercinlerin iyileşme ihtimali kırığın ciddiyetine bağlıdır. Erken tedavi ve uygun bakım, iyileşme şansını artırabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ekmek ver yesin su ver içsin.
  • kanadını gövdesine sar asılı kalırsa acı çeker
  • bende bir ara kanadı kırık ve topal bir güvercin bulmuştum,1 ayda falan iyileşmişti, önce topallığı geçti sonra kanadı düzeldi, ama çok vahşiydi gagalıyodu insanı nedense, sonrada uçtu gitti diğer güvercinlerin arasına ,birdahada dönmedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: NemesisR3

bende bir ara kanadı kırık ve topal bir güvercin bulmuştum,1 ayda falan iyileşmişti, önce topallığı geçti sonra kanadı düzeldi, ama çok vahşiydi gagalıyodu insanı nedense, sonrada uçtu gitti diğer güvercinlerin arasına ,birdahada dönmedi

hayırsız evlat
  • sadece kanadını bedenine sar ve yarın veterinere götrene kadar başka bir müdahale yapmq birde yemeğini suyunu koy buğday vsa onu sever yer
  • SS koy belki kanadı kırık değildir onu sakin ve sıcak bir yere koy su +ekmek pilav bulgur türüden bişeler ver..
  • Teşekkürler arkadaşlar sardım zaten simidin bir kısmını bitirdi,suyunu da değiştirdim.Sabah da veterinere götürürüm herhalde.Bir kafes buldum(eski bir muhabbet kuşu kafesi)onun içinde uyuyacak artık ne yapacak...

Teşekkür ederim herkese.

@savarana
    Yok kanadı kırık.Hareket bile ettiremiyor ve kan geliyordu.Kan geçti de sardım öyle bakalım yarına kadar ölmez umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..::Prince::.. -- 17 Ekim 2009; 23:39:27 >
  • Ben de kırlangıç bulmuştum annem beslememe izin vermedi ben de kanadı kırık yazık alayım falan dedim aldık sonra belli olmasın diye kanadını sardım iyileşsin gibisinden ertesi gün ölmüştü.

Kanadı kırık değildi sardım diye öldü sanırım
    Neyse yazık
  • Bir tanıdığımızında böyle kanadı kırılmıştı. 3 gün sonra öldü.

Maksat "up" olsun
  • Bugün veterinere götürdüm.Ölmedi de.İyileşecek büyük ihtimal.
  • Gözüm önümde bi tane kumruya araba çarpmıştı hayvan önüme düşmüştü uçamıyordu aldım elime kuşu evime götürdüm yaklaşık 1 ay besledim yukarda sonra uçmuyordu uçmayı öğrettim yeniden yere yorgan serdim alçaktan kumruyu atıyordum havaya uçuyor sonra düşüyordu yaklaşık 5 gün antremandan sonra uçmaya başlamıştı ne kadar sevinmiştim anlatamam yaklaşık 1 sene oldu hala bizim çatıda takılıyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..::Prince::..

Bugün veterinere götürdüm.Ölmedi de.İyileşecek büyük ihtimal.

İyi yapmışsın git bi akvaryumcudan veya kuşçudan Mısır,Kendir,Buğday karışımı al 3ündende 1 tl lik al karıştır günde 3 defa ver suyunu sık sık değiştir kirletiyorlar kirli su içmezler..2 haftaya iyileşir belki gözüne takılmıştır bundan yaklaşık 1 ay öncede ben güvercin buldun diye konu açmıştım hatta ss leride var neyse.Büyük bir ihtimal iyileşir ama eskisi gibi uçamaz artık...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.