Şimdi Ara

KANAL TEDAVİSİ DİŞ HEKİMİ (IRAKLI ENDODONTİ UZMANI DİŞ HEKİMİ Mİ, TÜRK DİŞ HEKİMİ Mİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba 32 yaşındayım. 19 yaşında sol alt çenedeki en arka azı dişime amalgam doldu yapılmıştı. Bu dişim geçen sene kırıldı. Yerine kompozit dolgu yapıldı. Yapılan dişte 6 ay sonra kırıldı. Tekrar dolgu yapıldı. Bu dolguda geçen hafta kırıldı. Doktorlar Diş ölmüş kök ucunda lezyon var. Lezyonlu kanal tedavisi+Kaplama+Metal pin post desteği yapılacak dedi. Uzun bir kanal tedavisiymiş. Yakın zamanda böyle bir kanal tedavisi yaptıran oldu mu? Çok korkuyorum

EDİT:

2 diş hekimi arasında kararsız kaldım. İkise ankarada özel ağız ve diş sağlığı merkezinde biri ortalama 40 yaşında ıraklı endodonti uzmanı, biri 30 yaşında türk peridontoloji uzmanı diş hekimi

ıraklı olan 650,00 TL
    türk olan 700,00 TL

İki diş hekiminin çalıştığı yerde kurumsal bir ağız ve diş sağlığı merkezi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balci1987 -- 4 Şubat 2019; 10:31:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Niye yakın zamanda hocam? Tedavi şekli her yıl değişiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: -RAUL

Niye yakın zamanda hocam? Tedavi şekli her yıl değişiyor mu?
    eskiden çok ağrılı bir tedaviydi. 15 sene önce başka dişime yaptırmıştım.belki tedavi yöntemleri değişmiştir. artık ağrımyordur falan

• 32likse cektir gitsin degilse cok uzun surer ozel ise en az 1k masrafida var

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8643D86AA

32likse cektir gitsin degilse cok uzun surer ozel ise en az 1k masrafida var
    yok 20 lik değil değil onun yanındaki azı dişi. 20 lik diş gömülü operasyonda alınmıştı

• quote:

Orijinalden alıntı: balci1987

eskiden çok ağrılı bir tedaviydi. 15 sene önce başka dişime yaptırmıştım.belki tedavi yöntemleri değişmiştir. artık ağrımyordur falan

Alıntıları Göster
    15 normal hocam 15 ney
  • Benim de sağ alt azı kırılmıştı. Kanal tedavisi ile içindeki sinirleri komple temizlemişti diş hekimi. Ama benim sinirler malesef tam uyuşmamıştı bi ton iğneye rağmen. O yüzden sinirlerin kök kısımlarına doğru temizlerken acıyı bayağı hissetmiştim. Bir iki saatlik kısa bir iş de değil malesef temizlemesi doldurması vidalaması kaplaması biraz uzun sürüyor. Ama dişi kurtarmanın başka yolu yok mecbur yaptırılacak ya da o dişi çektirip implant yaptıracaksınız ama o da çok uzun iş.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DİŞ HEKİMLERİ BURAYA
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bangez

Benim de sağ alt azı kırılmıştı. Kanal tedavisi ile içindeki sinirleri komple temizlemişti diş hekimi. Ama benim sinirler malesef tam uyuşmamıştı bi ton iğneye rağmen. O yüzden sinirlerin kök kısımlarına doğru temizlerken acıyı bayağı hissetmiştim. Bir iki saatlik kısa bir iş de değil malesef temizlemesi doldurması vidalaması kaplaması biraz uzun sürüyor. Ama dişi kurtarmanın başka yolu yok mecbur yaptırılacak ya da o dişi çektirip implant yaptıracaksınız ama o da çok uzun iş.
    hocam senin dişede doktor ölü diş demişmiydi? lezyonlu dişmiydi? benim dişte hiç ağrı olmuyor nedeni diş ölüymüş. şu an memnunmusunuz o dişten

• Hocam kanal tedavisi korkulması gereken birşey değil. Kanal tedavisi ile kurtarılabilecek bir dişi çekip implant yapmayı pek tavsiye etmeyiz. Basit tabirle neticede kendi vücudunun parçası o diş. Ama dişin durumu da önemli tabi mesela diş sallanıyorsa veya post yapmak için gerekli durumlar dişte yoksa çekim düşünülebilir. Sağlık açısından durum böyle. Ekonomik açıdan ise üniversite hastanesinde çekim + implant yaptırsanız ortalama fiyatlar 2000-2500 lira cıvarı. Bu rakamlar üniversiteden üniversiteye değişebilir implant markaları farklı olabileceği için. Kanal tedavisi yaptıracağım korkuyorum derseniz de genellikle hastaların kanal tedavisi yapıldığı gün ağrısı olabilir. 2 hafta sonra kanalı doldurmak için çağrıldığında hastalar ilk gün biraz ağrı oldu sonra geçti derler. Kanal yapılınca iş bitmiyor sizin dişinizde söylediğinize göre fazla miktarda madde kaybı var. Üstüne post yapılabilir. Hangisinin daha sağlıklı olduğunu muayene eden diş hekimi söyler. Seçim size kalır. Geçmiş olsun.

• balci1987 kullanıcısına yanıt
    Benim içi oyuk kenarı kırık haldeydi ama sinirleri canlıydı bayağı hissediliyordu ağrı sızı. İlk yaptırdığımda dolgu ile kapatarak şekillendirdi kırık ve boş kısımları 4 sene falan idare etti o ama sonrasında düştü dolgu kısmı. Bu sefer komple dişin kalan kısımları da törpüleyerek içine ufak bir vida attı vida etrafına iç kısmı doldurdu üzerine porselen kaplama yaptı. Bir süredir de onu kullanıyorum ama en kesin çözümü implant bunun. Lakin onu uygulamak için önce o dişi komple çekip diş etinin de iyileşmesi bekleniyor birkaç ay. Ardından oralara vidalar atılarak üzerine diş takılıyor. Ben daha hızlı bir çözüm olsun diye kaplama işini seçtim. Eğer sizde ağrı sızı yok sinirler artık işlevsizleştiyse zaten kanal tedavisi sırasında bişey hissetmezsiniz

• Ben yaptirdim kanal tedavisinden sonrası teferruat sadece git geli uzun sürüyo dişini yariya kadar törpuleyip seramik kaplama diş yapıcaklar oda disarda yapilip doktoruna gelicek o yizden uzun diyolar seramigin kurumasi firinlanmasi uzun suruyo

• Benimde 10 sene önce yaptırdığım amalgam dolgulu dişimin altı çürükmüş gibi hissediyorum 1 2 gündür su falan içerken sızlama yapmaya başladı 10 senedir yapmazdı biraz dikkatli incelediğimde altı çürümüş gibi geliyor. Amalgam dişinin altı çürüyor mu acaba? çünkü 10 senedir 1 gün bile aksatmadan dişlerimi hep fırçaladım.
  • Vict0ry kullanıcısına yanıt
    Çürüyor galiba hocam bende hic aksatmadan fırçaliyorum

• Hocam ben yaptırdım da dolguların hepsi kompozit, artık amalgam kalktı dedi. Amalgam civa içerdiği için tehlikeliymiş zaten. Niye hala yapıyorlar ki?
  • Omisis046 kullanıcısına yanıt
    valla hocam 13 sene önce yaptılar daha dayanıklı diye

• başkent üniversitesinde vidalı tedavi yaptıran var mı
    maliyeti nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

başkent üniversitesinde vidalı tedavi yaptıran var mı
    maliyeti nedir
    takıp bende merak ettım
  • Corleone_ kullanıcısına yanıt
    hocam ben dişimin sallandığını hissetmiyorum ama dişçi sallanıyor dedi. kanal tedavisi ile kurtulma şansı %30 dedi. ben senin yerinde olsam bende kanal tedavisi yaptırırdım dedi. pazartesiye randevu aldım. bakalım

• quote:

Orijinalden alıntı: nitezze07

takıp bende merak ettım

Alıntıları Göster
    yaklaşık 1.500₺ + 3 seans

KANAL TEDAVİSİ DİŞ HEKİMİ (IRAKLI ENDODONTİ UZMANI DİŞ HEKİMİ Mİ, TÜRK DİŞ HEKİMİ Mİ)

• ne doktor ismi vermişsin ne bir şey. milletine göre mi karar vericeksin. doktor ismi versen belki tanıyan cıkardı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.