Şimdi Ara

Kanal tedavisi yapılmış diş ağrır mı? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
13
Favori
591.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar benim dolgum düşmüş dış apse yapmış doktora gittim randevu verdi hap falan vermedi apse için bugün de gittim dolgu yapti galiba kanal tedavisi de yapti şuan uyuyamiyorum bile çok agri var bu agrinin nedeni nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Choqo -- 23 Mayıs 2017; 14:23:32 >
  • yakoc kullanıcısına yanıt
    Tuba Koç hanım kanal tedavisi uygulanmış ve bir süre sonra kaplama yapılmış dişte ağrı varsa eğer bu dişin kurtarılma durumu yok mudur?
    Merhaba. Benim dişime yaklaşık bir ay önce kanal tedavisi yapıldı 3 defa gittim. Şuan ağrı devam ediyor çok şiddetli değil sızıntı gibi ama rahatsız ediyor. Normal mi yoksa tekrar gitmeli miyim?

• Dün öğlen saat 14.00 civarı tedavi başladı 45 dakikada bitti hiçbir şey hissetmedim. Şu anda hiç ağrım yok doktor çok iyiydi cidden fakat dişin üstüne basamıyorum yani çiğneme işi yaparken çok az bir sızı oluyor bu normal sanırım ilk 2 hafta? Dikkat etmekte fayda var sanırım.

• Melike.elis M kullanıcısına yanıt
    bende de 1 ay önce tedavi bitti normalde ağrı sızı yok sadece parmağımla dokunduğum zaman ufak bir sızı oluyor içinde iltihap olması ve dişin çekilme ihtimalinden korkuyorum
  • sayın tuba hocam bundan 5 ay once sol alt azı dişim kanal tedavi oldu 5 aydır birşey yoktu dunden itibaren tekrar başladı felaket bir ağrı agrı kesıcı alıyorum agrıyı kesıyor fakat orasıyla bişey yiyemıyorum arada bi geciyor agrı tekrar baslıyor bunun icin nasıl bir çözüm önerirsiniz
  • Tuba hanim iyi günler öncelikle gerçekten sizi tebrik ederim. 4 sene önce 1 tane disim de sıkıntı olduğundan dolayı hemen yanındaki bir disimin de olmadığından dolayı kanal tedavisi yapılıp sonra köprü ile kapatıldı. 1 hafta kadardır köprünün olduğu kısım bastırınca ağrı yapıyordu dün doktara gittim köprü alttan azcık açılmış ve ağrının sebebi buymus. Dün akşam kanal tedavisi ilk seans bitti. Toplamda 2 seans olacagini soyledi odontist. O bölge hala ağrı yapıyor sebebini öğrenebilir miyim. Kanal tedavisi süreci mi yanlış ilerliyor yoksa iltahap falan mı var acaba. Bir de agri kesici olarak ne öneriyorsunuz.

• Arkadaşlar sağ alta 3 üste 8 olmak üzere 11 porselen yapıldı.bugün takma işlemini yaptı doktorum.Yapıştırmayı 24 saat sonra yapalım dedi.Şu an sorun yaşayacak mıyım diye deneme yapıyoruz.Maalesef sorun yaşıyorum.Porselen kısım diğer kısıma göre erken kapanıyor.Konuşma esnasında birbirine sürtünüyor..Yemek yerken de sol taraf ile çiğneme yaparken sağdaki porselenler erken temas ettiği için çok sıkıntı yaşıyorum.. Zımpara mı yapılıyor bu durumda..Yarın doktora gideceğim...Boyle bir sorun yaşayan oldu mu
    Keşke hiç yaptırmasaydım çok rahatsız ediyor şu an.. :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hiranyagarbha -- 11 Ekim 2018; 19:48:58 >
  • Doktor dedigin böyle olur.Devlet hastanesindekiler doktor değil kasap.

• Kanal tedavili dişim ağırıyor.Kanal tedavili olduğunu öğrenince çekilir başka çare yok diyor.Seni oraya doktor diye koyan suçlu aslında.

• Tuba hocam benimde bir sorum olacak gerçekten korkarak bu işin içine girdim ilk dişimde o korkuyu atlattım çok şükür lakin 2.ci dişim hem bana hem doktora biraz sıkıntı çıkarıyor.
    Sağ üst azı dişimin bir arkasındaki diş ağrı başladığı için gittim dişin altında oyuk oluşmuş ve oradan sinirlere her yemek yediğimde oluşan baskıdan dolayı ağrı oluyordu.
    kanal tedavisi uygulandı dişin sinirlerini aldığını ve sinir kalmadığını söyledi doktor lakin kanal tedavisinin 2.ci gününden itibaren dişlerimi hafifçe birbirine değdirdiğimde veya parmağımla hafifçe sallamaya çalıştığımda acı veya ağrı oluşuyor. Bu hissiyatı doktorumla aynı gün içinde paylaştım lakin bu ağrının normal olduğunu ve 1-2 haftaya geçeceğini söyledi. Bugün 6.cı günümdeyim ve dişin içini tekrar temizleyip geçici dolgu yaptı ancak bendeki bu acı veya ağrı hala devam ediyor ve doktorumun bilgisi var. Yarın tekrar gidicem ve esas dolguyu yapıp işlemi bitiricek lakin ben bu ağrı veya acının geçmemesinden korkuyorum, sorduğumda sinirleri aldığımdan dolayı oluşan yaranın iyileşme sürecinde bu tür ağrıların normal olduğunu ve zamanla geçeceğini söylüyor.
    Dişte herhangi bir apse-iltihap yok.
    Birşey daha belirtmek istiyorum, bu dişin bağlı olduğu kök damağın üstünden de ağrı yapıyor parmağımla damağın üstüne hafif bir baskı uyguladıgımda acı çekiyorum bu normalmidir ? Sizce doktorumun söylediği gibi herşey yolundamı ?
    Herhangi bir film yada röntgen istemedi. Özel doktor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kullanıcımı adı -- 2 Nisan 2019; 19:12:28 >

• Hocam bugün uyandığımda dişimin daha kötü olduğunu gördüm şuan dişime dokunamıyorum bile. Az birşey bile baskı uygulasam fena ağrı veya acı çektiriyor. Şuan geçici dolduyla duruyor dişim.
  • 11 ay önce kanal tedavisi yaptırdım azı dişime, o günden bu yana bir sorun yoktu fakat yaklaşık 1 aydır soğuk veya sıcak bir şey içtiğimde o bölgede çok inceden bi sızı oluyor. Bu yoktu ona eminim. Sebebi ne olabilir ? Dişçiye gidip görünmek gerekir mi ?
  • Elbette görünmek gerekir demekki o bölgede diş hassasiyetin var bence en kısa zamanda diş hekimine görün belkide o diş tekrar bir kanal tedavisi istiyor olabilir geç kalırsan dişinide kaybedebilirsin yazık olur covid hastalığını bekleme 2022 yılına kadar zor biter o hastalık
  • Covidden dolayı bir süre daha erteleyeceksen dişçiye gitmeyi diş hassasiyetine tavsiye edilen diş macunlarını dene Sensodyne bu konuda en iyisidir geçmiş olsun
  • şubat ayında kanal tedavisi yaptırmıştım ama 6 ay boyunca ince ince sızladı sadece ama 2 gündür dayanılmaz ağzımı uyuşturacak kadar ciddi bi ağrı çekiyorum. bulunduğum şehirde corona çok fazla dişimi çektirsem bile yerine şu an diş taktıramam ne yapmalıyım lütfen

• İyi yapılmış bir kanal tedavisi ağrı yapmaz. Corona tüm dünyada uzun süre devam edecek gibi görünüyor, o yüzden vakit kaybetmeyin bir doktora görünün derim. Tam emin olmamak ile birlikte kanalın tekrar doldurulması gerekebilir. Nereden biliyorum çocukluğumdan beri dişten çok çektim :)

• Vay arkadaş konuyu açalı 8 yıl olmuş, geçen yıl o iltihap yapan dişi implant yaptırmak zorunda kaldım, bütün diş hekimleri çekim dedi, apikal rezeksiyon yapmadılar.

Merhaba kanal yapilan disimj keserek kaplama yaptilar ama 1 yildan sonra su an 3 haftadir disim basida siddetli agriyor. Bazen daha hafif ama bazen cok yumusak basida bile feci agriyor. Sislik vb bir durum yok. Sebebi ne olabilir acaba. Dun gunduz agri uok gibiydi aksam dayanilmayacak sekilde agri oldu baskida ama bugun agri daha hafif sekilde devam ediyor, surekli olarak agrinin siddeti artiyor ve azaliyor, sebebi ne olabilir acaba. Disi cektirip implant yaptiracagim ama uzun bir sure yeri bos kalacak ve kemigin tekrar olusmasini beklemek gerekecek.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.