Şimdi Ara

Kanal tedavisi yapılmış diş ağrır mı? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
301
Cevap
13
Favori
591.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: chloe136

Merhaba,

Seneler önce (tahminen 6-7 sene) kanal tedavisi yapılmış olan dişim önce çatladı, sonra da kırıldı. Doktorum eski röntgenime bakıp, dişe dolgu yapıp kapattığında dişte zonklama türü ağrı başladı. Bunun üzerine yeni bir röntgen çekildi ve önceki kanal tedavisinde kanalların tamamen doldurulmadığı, bu yüzden de bir problem olabileceği, kanal tedavisinin yenilenmesi gerektiği söylendi.

İlk seansta kanallar tekrar açıldı, temizlendi ve koruyucu konulup birkaç gün açık bırakıldı. Ayrıca kalçadan bir doz klindan yapıldı. (Ancak klindan ileriki günlerde alerjik reaksiyona sebep oldu, kortizon ve Avil verildi.)

İkinci seansta kanallar tamamen temizlendi, lazer yapıldı ve kök ucuna kadar dolduruldu. Ancak anestezi geçtikten sonra yine zonklama türü bir ağrı başladı.

Doktorum endişelenmemem gerektiğini, temiz ve kapsamlı bir kanal tedavisi yaptığımızı, vücudun mücadele ettiğini söylüyor. Şu an için antibiyotik başlamaya da gerek olmadığını, ağrı kesici kullanmamı söyledi. Alerjik durumum da öte yandan hala geçmedi, kaşıntılarım devam ediyor.

Sizce bu süreç normal midir, ağrı hiç geçmeyecek ve dişimi kaybedeceğim diye oldukça endişeliyim. Şu an 24 saat geçti kanalın kapatılmasının üzerinden. Kaç gün ağrı normal kabul edilebilir? Antibiyotiğe alternatif kullanabileceğim ilaç/destek var mıdır?

Kanal tedavisi sonrası yapılan işe güveniyorsak 1 haftaya kadar yaşanan sıkıntıları normal kabul ediyoruz.
    alerji sıkıntınız olduğu için en rahat kullanabileceğiniz ağrı kesici ilaç grubu parol,aprol,minoset.. Bunların dışında bir ilaç kullanmanıza şu anda gerek yok;vücudunuzu boşa yormuş olursunuz.
    1 hafta sonra hala sıkıntılarınız geçmemiş olursa doktorunuzla tekrar irtibata geçin. Bİr kaç gün dişinizin üstüne basmamaya çalışın daha kolay iyileşir.
    Geçmiş olsun.

• Tuba Hanım merhaba,
    Vaktiniz var ise çok önemli bir sorunum var, danışmak öneriniz olursa dinlemek isterim, şöyleki;
    3 hafta önce bir cumartesi akşamı diş ağrım dolayısıyla diş hastanesine gittim, genç doktor film çekti ve yanyana olan alt sol tarafta en arkadan bir önceki ve 2 önceki 2 dişime kanal tedavisi yapılması gerektiğini söyledi. daha kötü durumda olan dişe hemen şimdi tedavi uygulamaya başlayabiliriz dedi. Kabul ettim ve tedaviye başladı, yarım saat sonra geçici madde dolduruldu ve 1 hafta sonrasına dolgu için randevu alarak ayrıldım. 3 gün boyunca ağrı çektim, sonrasında doktorumu aradım, bunun normal olduğunu söyledi. bu ağrı ile 1 haftayı tamamladım ve dolgum yapıldı. Dolgum yapıldıktan 3 saat sonra ağrı başladı. Yavaş yavaş artmaya başladı. gece yarısı dayanılmaz hale geldi, acile gittim, dişdoktoru olmadığı için ağrı kesici iğne yapıp gönderdiler. ancak çözüm olmadı. ağrı kesici ilaç arveles aldım ve 1 saat kadar ağrım kayboldu. sonrasında tekrar şiddetli ağrı başladı , sürekli ağrı kesici alamayacağım için saat 06:00 da, dişdoktoru aramaya başladım. pazar sabahı olduğu için kendi doktoruma ulaşamıyordum ve başka bir doktor buldum. kısa bir süre dişime gözattıktan sonra kanal tedavisinin başarısız olduğunu ve tekrar doktoruma gitmem gerektiğini söyledi. 4 saat kadar acılar içinde kıvrandıktan sonra, birbaşka doktor buldum. o da bir sinirin unutulmuş olabileceğini, dolguyu açıp kontrol edeceğini söyledi. tam olarak ne yaptığını anlamadım, dolguyu açıp yarım saat süren işlemden sonra tekrar geçici madde doldurdu ve bir antibiyotik ilacı yazdı. antibiyotik ve ağrı kesici ile günü atlatıp ertesi gün bitmeyen ağrılarım ile kendi doktoruma gidip başıma gelenleri anlattım. yandaki diğer çürük dişten veya diş içine koyulan ilaca alerjim olabileceğinden şüphelendi. dişime pansuman yaptı ve bi-profenid isimli ilacı yazarak görüşmeyi bitirdi. tam 5 gün boyunca bu ilacı kullandım. bu süre içerisinde ağrılarım hiç azalmadı. ağrı kesici ile ayakta durmaya çalıştım. 5. günün sonunda tekrar muayeneye gittim. ağrılarımın geçmediğini görünce , yandaki dişimin de kanal tedavisi yapılmasını önerdi. kabul ettim ve onu açarak yarım saat sonunda geçici madde doldurdu ve eve gönderdi. aradan 4 gün geçti. bu süre içerisinde ağrılarım eskisine göre bir nebze azaldı. ancak daha önce olmayan bir ağrı da eklendi. sol kulağım ve çenem ağrımaya başladı. Dün doktorum atekrar gittim ve ağrıların geçmediğini ancak azaldığını, ek olarak kulak ve çene kemiği ağrılarımın başladığını söyledim. cuma gününe kadar bi-profenid kullanmaya devam etmemi ve geçmediği takdirde dişi çekmek seçeneğini düşüneceğimizi söyledi.
    Size tüm hikayemi anlattım. Sizce bu ağrılarımın geçme ve dişimin kurtulma ihtimali varmı?
    bu ağrılar normalmidir?
    yaklaşık 3 kutu ağrı kesici kullandım ve hala kullanmaya devam ediyorum, bu dişin iyileşmesine zarar veririmi?
    yorumlarda okuduğum kadarıyla sinirlerin tam alınamaması gibibir durum olabiliyormuş? benim başıma gelmiş olabilirmi? olabilirse bundan nasıl emin olabilirim?
    dişimin iltihaplanmış, iyileşme sürecinde veya iyileşmediğini röntgen ile anlamak mümkünmüdür? veya nasıl anlayabiliriz?

Sabrınız ve yardımlarınız için teşekkürler.
    Saygılarımla

• Çok berbat bi durumdayım yaşım 19 dişimin alt en sol 1 dişim çekilmişti hemen yanındakide çürümüş çekilmesi lazımmış daha kötüsü üst taraftada çürük var 1 adet onunda apsesi varmış doktor apsesi kurusun çekeriz kurumassa cerrahi yöntemle alınır diyor arkadaşlar bu 2 sini çektirirsem dişimin alt en sol tarafındaki2 diş boş kalacak yaptırana kadar ve hemen üstündekide boş kalcak çektirmesemde öyle kalsa 2 si bir sorun olurmu çünkü akrabamın 7 dişi çürük kaç senedir hiç bi sorunu yokmuş danışmıştım naapmalıyım?
  • yakoc kullanıcısına yanıt
    Doktor hanım çocukluğumdan beri hep dişlerimden çektim, bugüne kadar azda olda diş ağrısı çekmediğim 1 gün olmadı, canımdan bezdim desem yeridir. Özelede gittim devletede gittim illaki bi maraz kaldı, ön 4 dişimde porselen var, çok ağrılı bir çürüme sonrası ( ağrıyı dindirmek için elimde buzlu su taşıyordum) dişim karardığı için yaptırmıştım, implant çok pahalı ve ağrılı bir süreç olduğu için düşünmüyorum, estetik olarak zirkonyum çok hoşuma gitti, metal destekli porselen diş etlerini kararttığı ve dişlerin sürttüğü yerler komple siyah olduğu için pek sıcak bakamıyorum ve ayrıca dondurma yediğim zaman falan arkasından sızlama yapıyor metal olduğu için, istediğim şey sorun olan dişlerimi çektirip sağlam olanların vasıtasıyla köprü yaptırmak ve bir daha diş ağrısı çekmemek, hem ön hem arka dişler için düşünüyorum, alt üst komple kaplama olacak, soğuk havada nefes alabilmek istiyorum artık. Bana ne önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpikalpi -- 4 Mart 2015; 3:52:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: devil_80

Tuba Hanım merhaba,
    Vaktiniz var ise çok önemli bir sorunum var, danışmak öneriniz olursa dinlemek isterim, şöyleki;
    3 hafta önce bir cumartesi akşamı diş ağrım dolayısıyla diş hastanesine gittim, genç doktor film çekti ve yanyana olan alt sol tarafta en arkadan bir önceki ve 2 önceki 2 dişime kanal tedavisi yapılması gerektiğini söyledi. daha kötü durumda olan dişe hemen şimdi tedavi uygulamaya başlayabiliriz dedi. Kabul ettim ve tedaviye başladı, yarım saat sonra geçici madde dolduruldu ve 1 hafta sonrasına dolgu için randevu alarak ayrıldım. 3 gün boyunca ağrı çektim, sonrasında doktorumu aradım, bunun normal olduğunu söyledi. bu ağrı ile 1 haftayı tamamladım ve dolgum yapıldı. Dolgum yapıldıktan 3 saat sonra ağrı başladı. Yavaş yavaş artmaya başladı. gece yarısı dayanılmaz hale geldi, acile gittim, dişdoktoru olmadığı için ağrı kesici iğne yapıp gönderdiler. ancak çözüm olmadı. ağrı kesici ilaç arveles aldım ve 1 saat kadar ağrım kayboldu. sonrasında tekrar şiddetli ağrı başladı , sürekli ağrı kesici alamayacağım için saat 06:00 da, dişdoktoru aramaya başladım. pazar sabahı olduğu için kendi doktoruma ulaşamıyordum ve başka bir doktor buldum. kısa bir süre dişime gözattıktan sonra kanal tedavisinin başarısız olduğunu ve tekrar doktoruma gitmem gerektiğini söyledi. 4 saat kadar acılar içinde kıvrandıktan sonra, birbaşka doktor buldum. o da bir sinirin unutulmuş olabileceğini, dolguyu açıp kontrol edeceğini söyledi. tam olarak ne yaptığını anlamadım, dolguyu açıp yarım saat süren işlemden sonra tekrar geçici madde doldurdu ve bir antibiyotik ilacı yazdı. antibiyotik ve ağrı kesici ile günü atlatıp ertesi gün bitmeyen ağrılarım ile kendi doktoruma gidip başıma gelenleri anlattım. yandaki diğer çürük dişten veya diş içine koyulan ilaca alerjim olabileceğinden şüphelendi. dişime pansuman yaptı ve bi-profenid isimli ilacı yazarak görüşmeyi bitirdi. tam 5 gün boyunca bu ilacı kullandım. bu süre içerisinde ağrılarım hiç azalmadı. ağrı kesici ile ayakta durmaya çalıştım. 5. günün sonunda tekrar muayeneye gittim. ağrılarımın geçmediğini görünce , yandaki dişimin de kanal tedavisi yapılmasını önerdi. kabul ettim ve onu açarak yarım saat sonunda geçici madde doldurdu ve eve gönderdi. aradan 4 gün geçti. bu süre içerisinde ağrılarım eskisine göre bir nebze azaldı. ancak daha önce olmayan bir ağrı da eklendi. sol kulağım ve çenem ağrımaya başladı. Dün doktorum atekrar gittim ve ağrıların geçmediğini ancak azaldığını, ek olarak kulak ve çene kemiği ağrılarımın başladığını söyledim. cuma gününe kadar bi-profenid kullanmaya devam etmemi ve geçmediği takdirde dişi çekmek seçeneğini düşüneceğimizi söyledi.
    Size tüm hikayemi anlattım. Sizce bu ağrılarımın geçme ve dişimin kurtulma ihtimali varmı?
    bu ağrılar normalmidir?
    yaklaşık 3 kutu ağrı kesici kullandım ve hala kullanmaya devam ediyorum, bu dişin iyileşmesine zarar veririmi?
    yorumlarda okuduğum kadarıyla sinirlerin tam alınamaması gibibir durum olabiliyormuş? benim başıma gelmiş olabilirmi? olabilirse bundan nasıl emin olabilirim?
    dişimin iltihaplanmış, iyileşme sürecinde veya iyileşmediğini röntgen ile anlamak mümkünmüdür? veya nasıl anlayabiliriz?

Sabrınız ve yardımlarınız için teşekkürler.
    Saygılarımla

Sorunuzu yeni gördüm kusura bakmayın.

Çene ve kulak kısmındaki ağı eğer her müdahale sırasında iğne yapıldı ise o trawmadan kaynaklı da olabilir.
    Onun dışında yapılan işlemlerde bir sıkıntı var gibi gözükmüyor. Yaşadıklarınız dişinizin yapısal farklılığı, inatçı bir bakteri grubu,yada vücut yapınız kaynaklı olabilir. Bir müddet daha ağrı çekme ihtimalini göze alırsanız sık aralıklarla(her gün veya gün aşırı) pansuman yapılarak dişinizin kurtarılması denenebilir ya da hekim arkadaşın dediği gibi çekim gerekebilir.
    Röntgende dişinizde o sırada bir iltihap olup olmadığı anlaşılabilir. Ancak iyileşme sürecinde olup olmadığı aralıklarla alınan röntgenlerin karşılaştırılması ile anlaşılabilir.
    Ağrı kesici kullanmanız dişinizin iyileşmesini kötü etkilemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: neksushot

Çok berbat bi durumdayım yaşım 19 dişimin alt en sol 1 dişim çekilmişti hemen yanındakide çürümüş çekilmesi lazımmış daha kötüsü üst taraftada çürük var 1 adet onunda apsesi varmış doktor apsesi kurusun çekeriz kurumassa cerrahi yöntemle alınır diyor arkadaşlar bu 2 sini çektirirsem dişimin alt en sol tarafındaki2 diş boş kalacak yaptırana kadar ve hemen üstündekide boş kalcak çektirmesemde öyle kalsa 2 si bir sorun olurmu çünkü akrabamın 7 dişi çürük kaç senedir hiç bi sorunu yokmuş danışmıştım naapmalıyım?

Ağızda çürük dişler olduğunda ve tedavisini yada çekimini ihmal ettiğinizde vücudunuzda saatli bir bomba taşıyorsunuz. Hiç bir şey olmasa bile sizi hastalıklara daha açık hale getiri,mide sıkıntıları yaşarsınz,Çürük dişler bakteriler için ortamdır ve diğer dişleri de çürütür genç yaşınızda iyice dişsiz kalırsınız.
    Dişetleriniz sürekli kanar.Nefesiniz kokar,

• quote:

Orijinalden alıntı: alpikalpi

Doktor hanım çocukluğumdan beri hep dişlerimden çektim, bugüne kadar azda olda diş ağrısı çekmediğim 1 gün olmadı, canımdan bezdim desem yeridir. Özelede gittim devletede gittim illaki bi maraz kaldı, ön 4 dişimde porselen var, çok ağrılı bir çürüme sonrası ( ağrıyı dindirmek için elimde buzlu su taşıyordum) dişim karardığı için yaptırmıştım, implant çok pahalı ve ağrılı bir süreç olduğu için düşünmüyorum, estetik olarak zirkonyum çok hoşuma gitti, metal destekli porselen diş etlerini kararttığı ve dişlerin sürttüğü yerler komple siyah olduğu için pek sıcak bakamıyorum ve ayrıca dondurma yediğim zaman falan arkasından sızlama yapıyor metal olduğu için, istediğim şey sorun olan dişlerimi çektirip sağlam olanların vasıtasıyla köprü yaptırmak ve bir daha diş ağrısı çekmemek, hem ön hem arka dişler için düşünüyorum, alt üst komple kaplama olacak, soğuk havada nefes alabilmek istiyorum artık. Bana ne önerirsiniz?

Dişlerinizi görmeden malesef yorum yapamam.

• Merhaba ben bir kaç ay önce tek dişime kanal tedavisi yaptırdım. Sanırım 4 seansta yapıldı çünkü dişime beyaz bir ilaç koydular onu bir kaç hafta bekledik vesaire. Fakat yapıldığı günden beri ağrısı kesilmedi. Bazen ağrılar geliyor sızlama yapıyor bazen de gidiyor. Ağrı kesici almaktan bıktım ve artık bu ağrı kesicilerin de zararlı olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle dişimin çekilmesini ve implant yapılmasını istemiyorum sizin de diğer sorulardaki yazılarınızı okudum tekrarlanan kanal tedavisinden bahsediyorsunuz lütfen bana yardımcı olur musunuz? Bir de size ulaşmak istiyorum onu nasıl yapabiliriz cevaplarsanız sevinirim😊

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakoc kullanıcısına yanıt
    Tûbâ Hanım bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Kanal yaptırdığım dişin dolgusu oynuyordu tabibime gittim dolguyu çıkardı yenisini yaptı yaptıktan sonra sıcak bir şey değince ciddi Ağrı oluşuyor ertesi gün tabibe başvurdum oda kanal enfekte olmuş olabilir dedi ve antibiyotik yazdı geçmezse çekicez dedi. Ben sıcak bakmıyorum çektirmeye köpek Dişi çok kötü olacak çekilince. Başka yolu yok mu bu sıkıntıdan kurtulmanın. Yanıtlarsanız sevinirim. Ve dişimde Ağrı var halen 3 gündür sabah akşam 1000mglık ilaç alıyorum. Alakanız için şimdiden çooook teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ecears

Merhaba ben bir kaç ay önce tek dişime kanal tedavisi yaptırdım. Sanırım 4 seansta yapıldı çünkü dişime beyaz bir ilaç koydular onu bir kaç hafta bekledik vesaire. Fakat yapıldığı günden beri ağrısı kesilmedi. Bazen ağrılar geliyor sızlama yapıyor bazen de gidiyor. Ağrı kesici almaktan bıktım ve artık bu ağrı kesicilerin de zararlı olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle dişimin çekilmesini ve implant yapılmasını istemiyorum sizin de diğer sorulardaki yazılarınızı okudum tekrarlanan kanal tedavisinden bahsediyorsunuz lütfen bana yardımcı olur musunuz? Bir de size ulaşmak istiyorum onu nasıl yapabiliriz cevaplarsanız sevinirim😊

Merhaba geçmiş olsun.
    4 seasnta tamamlanan bir kanal tedavisi,dişte baya büyük bir sıkıntı olduğunu gösteriyor. Geçmeyen ağrılarınız dişin çekilmesi gerektiğinin habercisi olabilir malesef.
    Dişi ve röntgenini görerek değerlendirmek gerekli ancak bu ihtimale de hazırlıklı olmalısınız.

www.dttubakoc.com sitesinden yada bilgi@dttubakoc.com e postasından ulaşabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: beklenen25

Tûbâ Hanım bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Kanal yaptırdığım dişin dolgusu oynuyordu tabibime gittim dolguyu çıkardı yenisini yaptı yaptıktan sonra sıcak bir şey değince ciddi Ağrı oluşuyor ertesi gün tabibe başvurdum oda kanal enfekte olmuş olabilir dedi ve antibiyotik yazdı geçmezse çekicez dedi. Ben sıcak bakmıyorum çektirmeye köpek Dişi çok kötü olacak çekilince. Başka yolu yok mu bu sıkıntıdan kurtulmanın. Yanıtlarsanız sevinirim. Ve dişimde Ağrı var halen 3 gündür sabah akşam 1000mglık ilaç alıyorum. Alakanız için şimdiden çooook teşekkür ederim.

Merhaba çok geçmiş olsun.
    Dişinizin önceki ve şimdikini drumunu,yapılan kanal tedavisinin yeterliğinin bilmeden yorum yapmak güç. Şahsen kendim bir dişi hemen çekmektense önce kanal tedavisini yenilemeyi tercih ediyorum.. Ancak bazı durumlarda gerçekten dişin çekimden başka şansı olmayabiliyor.
    Elinizde dişinize ait bir röntgen varsa daha rahat yorum yapabilirim.

• merhaba, benim de sorumu cevaplayabilirseniz sevinirim. yaklaşık 3 yıl önce kanal tedavisi yaptırmıştım ve birkaç gündür dişim ağrıyor. diş kanal tedavisi yapılmadan önce tamamen çürümüştü ve doktor çekilmesi gerektiğini ama kanal tedavisi ile normale dönme ihtimali olduğunu söylemişti. bu ağrının sebebi ne olabilir?
  • Tuba hnm verdiğiniz cevapların bi kısımını okudum verdiğiniz bilgiler için öncelikle teşekkür ediyorum.
    Benim sorumda şu yaklaşık 1,5 ay önce sol arka dişime kanal tedavisi yapıldı. Yapıldığı günden beri soğuk ve sıcak hassasiyetim devam ediyor. Önceki yazılarınızın birinde iyileşme sürecinin 3-4 ay olabiliceğini yazmıştınız yanılmıyorsam. Acaba benim durumum normalmi beklemelimiyim hassasiyet hiç azalmadan devam ediyor ama dişimde hiçbir ağrı yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam iki ay önce kanal üzerine dolgu yaptırdım bir buçuk hafta kadar ağrıdan kafayı yiyecektim. sonra geçti hiç ağrımıyor. biraz bele geçmezse gidersin.
  • Merhaba, ben yaklaşık 1.5 2 ay önce kanal tedavisi artı beyaz dolgu yaptırdım. Hicbir ağrı vs. Olmadi. Ancak bu bir kaç haftadır özellikle bir şeyler çigneyince ağrı yapıyor,doktora gittim hava testi falan yapıldı bir sıkıntı çıkmadı sebebi ne olabilir acaba?

• Ben yaklaşık 2 ay kadar önce kanal tedavisi yaptırdım. Şuana kadar herşey iyiydi ağrım yoktu fakat şimdi bilmediğim bir sebepten aynı diş aynı şekilde ağrımaya başladı. Ayrıca dişim, kulağım ve başım, üçü bir ağrıyor. Dişime bastırınca daha da zonkluyor. Ağrı kesiciler bir yere kadar bobreklerime zarar vermek istemiyorum...

Sınavım var çok az kaldı lise sınavına giricem ama çalışamıyorum. Umarım kısa zamanda mesajıma cevap verirsiniz. :(

• Kanal tedavisi yapılan dişim ağrıdı . Hem de ne ağrı. 3 gün uyuyamamıştım.hastaneye gittim dolguyu çıkarttı tekrar kanal tedavidi yaptı şimdi iyi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim çürük vardı kanal tedavisi sinirler alınıyo kırılabilir diyince hiç bulaşmadım 2 gün ilaç içtim şuan 5 ay oldu ne ağrıma ne bişey pek korkmayın dişten bişey olmaz
  • merhabalar;
    ben suan ortodontik tedavi görüyorum. ön alt dişlerimden bir tanesi birden sızlamaya basladı ve 2 3 ay gecmedi doktoruma sordugumda surekli birsey yok deyip geçiştirdi. en sonunda endodonti uzmanına yönlendirdi bır hafta önce kanal tedavisi baslandı.dişim zaten ölmüş uyusturma falan yapılmadan ilk seans sinirler alınıp ilaç yerleştirildi.
    dün 2. seansa gittim yalnız 1 gece önce inanılmaz bir ağrı başlamıstı sağ alt ve ust dişlerim komple, başım, kulağım ağrıdı. neyse yine birşeyler yapıldı dişime gecici dolguyla kapatıldı. suan ağrı kesicilerle durabiliyorum. bu şekilde kanaldan sora uzun süre ağrı çekmek normalmi. dişin çekilmesinide istemiyorum ön dişim yardımcı olabilirmisiniz ne yapmalıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: arzu0606

merhabalar;
    ben suan ortodontik tedavi görüyorum. ön alt dişlerimden bir tanesi birden sızlamaya basladı ve 2 3 ay gecmedi doktoruma sordugumda surekli birsey yok deyip geçiştirdi. en sonunda endodonti uzmanına yönlendirdi bır hafta önce kanal tedavisi baslandı.dişim zaten ölmüş uyusturma falan yapılmadan ilk seans sinirler alınıp ilaç yerleştirildi.
    dün 2. seansa gittim yalnız 1 gece önce inanılmaz bir ağrı başlamıstı sağ alt ve ust dişlerim komple, başım, kulağım ağrıdı. neyse yine birşeyler yapıldı dişime gecici dolguyla kapatıldı. suan ağrı kesicilerle durabiliyorum. bu şekilde kanaldan sora uzun süre ağrı çekmek normalmi. dişin çekilmesinide istemiyorum ön dişim yardımcı olabilirmisiniz ne yapmalıyım

Banada kanal tedavisi demişlerdi çürük dişime ilaçlar ağrısını geçirince gitmedim doktora şuan sorun yok 1 yıldır hepsine kulak asmayın daha beter olur sonra

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.