Şimdi Ara

Kanal tedavisi yapılmış diş ağrır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
13
Favori
591.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kanal tedavisi yapılmış diş iltihap kapsa bile ağrır mı?

• Kanal tedavisi yapılan bir diş, özellikle ilk bir kaç ay ağrı yapabilir normaldir. Diş de diğer her organımız gibi bir organdır ve iyileşebilmek için zamana ihtiyacı vardır. Parmağınıza bir iğne battığı zaman bile bir süre oraya dokunmak acı verir. Ya da bir uzvu kesilen birisi bir süre hala eli-kolu- bacağı yerinde imiş ve ağrıyormuş gibi hisseder. Bu ne kadar normal bir durumsa kanal tedavisi yapılan bir dişin ilk zamanlar ağrı yapması da o kadar normal bir durumdur.Kanal tedavisi ile de dişinizden bir parça alınıyor.
    Ancak 3-4 ay sonrasında bile geçmeyen bir ağrı, gece uyutmayan zonklama yapan bir ağrı, yüzde şişlik gibi durumlar oluşursa, dişteki kanal tedavisinin yenilenmesi ilk düşülecek seçenek olmalıdır. Tam temizlik sağlanamayan bir kanalda bakteriler olabileceği gibi, dişte ekstra sinirler ya da farklı anatomik oluşumlar da olabilir. Tekrarlanan kanal tedavilerine rağmen diş yine de rahatlamaz ise o zaman da tedavi seçeneği 'Apikal Rezeksiyon' denilen, diş kökündeki iltihabın direk kemik yüzeyinden delinerek temizlenmesi işlemidir. Diş çekimi en son düşünülecek seçenektir. Pek çok hastam kanal tedavisi sonrası ağrısı devam ettiği için dişini çektirmek istedi. Ben ısrarla kendilerinden sabretmelerini istedim ve sonrasında dişleri kurtulduğu için teşekkür ettiler. Maalesef dişler çürüdükten sonra tedavi sürecinde biraz sabırlı olmak ve dişlere eskisine daha iyi bakmak gerekmektedir.

Diş Hekimi Tuba KOÇ
  • eğer iyi temizleyememişse çürüğü ağrır ve tek çözüm dişi çektirmek.
  • iyi günler.ben olmuştum şuanda 2 yıl geçti hiç ağrımıyor
  • Kanal tedavisi yapılan bir diş, özellikle ilk bir kaç ay ağrı yapabilir normaldir. Diş de diğer her organımız gibi bir organdır ve iyileşebilmek için zamana ihtiyacı vardır. Parmağınıza bir iğne battığı zaman bile bir süre oraya dokunmak acı verir. Ya da bir uzvu kesilen birisi bir süre hala eli-kolu- bacağı yerinde imiş ve ağrıyormuş gibi hisseder. Bu ne kadar normal bir durumsa kanal tedavisi yapılan bir dişin ilk zamanlar ağrı yapması da o kadar normal bir durumdur.Kanal tedavisi ile de dişinizden bir parça alınıyor.
    Ancak 3-4 ay sonrasında bile geçmeyen bir ağrı, gece uyutmayan zonklama yapan bir ağrı, yüzde şişlik gibi durumlar oluşursa, dişteki kanal tedavisinin yenilenmesi ilk düşülecek seçenek olmalıdır. Tam temizlik sağlanamayan bir kanalda bakteriler olabileceği gibi, dişte ekstra sinirler ya da farklı anatomik oluşumlar da olabilir. Tekrarlanan kanal tedavilerine rağmen diş yine de rahatlamaz ise o zaman da tedavi seçeneği 'Apikal Rezeksiyon' denilen, diş kökündeki iltihabın direk kemik yüzeyinden delinerek temizlenmesi işlemidir. Diş çekimi en son düşünülecek seçenektir. Pek çok hastam kanal tedavisi sonrası ağrısı devam ettiği için dişini çektirmek istedi. Ben ısrarla kendilerinden sabretmelerini istedim ve sonrasında dişleri kurtulduğu için teşekkür ettiler. Maalesef dişler çürüdükten sonra tedavi sürecinde biraz sabırlı olmak ve dişlere eskisine daha iyi bakmak gerekmektedir.

Diş Hekimi Tuba KOÇ

• Ağrı yapmaz yapsada hissetmemen lazım çünkü o dişin sinirleri alınmış olması gerekliydi ya iyi alamadı içinde kaldı sinirler ondan ağrı yapar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

Kanal tedavisi yapılan bir diş, özellikle ilk bir kaç ay ağrı yapabilir normaldir. Diş de diğer her organımız gibi bir organdır ve iyileşebilmek için zamana ihtiyacı vardır. Parmağınıza bir iğne battığı zaman bile bir süre oraya dokunmak acı verir. Ya da bir uzvu kesilen birisi bir süre hala eli-kolu- bacağı yerinde imiş ve ağrıyormuş gibi hisseder. Bu ne kadar normal bir durumsa kanal tedavisi yapılan bir dişin ilk zamanlar ağrı yapması da o kadar normal bir durumdur.Kanal tedavisi ile de dişinizden bir parça alınıyor.

Diş Hekimi Tuba KOÇ

merhaba bende kanal tedavisi yaptırmışım 3-4 seans sürdü.2 hafta kadar oldu yaptıralı.ama suya karşı hassasiyeti var dişimin hemde yemek yerken birşey ısırdığımda baya ağrıyor.o yüzden genelde o tarafta birşey yiyemiyorum.sizce beklemelimiyim?geçer mi ağrısı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benımde bir tane kanal tedavim oldu üstüde kaplama yapıldı 2 sene bişi yoktu fakat bir kökü aşağı iyi indirmemiş kısa tutmuş 2 sene sonra o kökde sorun başladı . sonra aynı dişe tekrar kanal tedavisi yaptırdım . bu defakli doktorda en başta dedi ikisini indircez baya aşağı 2 3 seansda falan sonra tek seansda işi bitirdi sadece bir kök ü varya bu doktorların dini imanı para olmuş şimdi yine sorun var o dişde kötü tarafıda kökde iltahap olunca diğer diş kökünü eritmiş zarar vermiş . bir ara gidicemde adam akıllı doktor bulsam
  • Kanal tedavisinin üzerinden 2 hafta geçtiğinde soğuk hassasiyeti çok sıkıntı değil geçicidir ancak üstüne basınca da ağrı olması 3-4 seans süren bir kanal tedavisinde pek beklenen bir durum değil. Vücut hassasiyeti de olabilir, kanalların boyu fazla uzun tutulmuş ya da üst dolgusunda yükseklik kalmış olabilir.
    Kusura bakmayın yeni gördüm yazılarınızı.

Sn. TurkeyStar, yenilenen kanal tedavileri genellikle çok sıkıntılı olur, kanal içindeki dolgu maddesi kolay kolay çıkmaz. 'Bütün kanal dolgusu çıkarılıp, kanalın en ucuna ulaşılsa bile belki 2 gün belki 2 yıl belki 12 yıl sonra illaki yeniden sorun çıkarır.
    Gittiğiniz hekim arkadaş muhtemelen kanalların sökümünün zor olacağını düşünerek en kötü ihtimali düşünerek size birkaç seans sürebileceğini söyledi. Ama belki de kanallarınız sadece kısa değil eksik de dolduruldu ya da kanalların temizliğinde işi oldukça hızlandıran yeni ilaçlar var onlardan aldı ve ilk seansta kök ucuna ulaşmak mümkün olabildi; bu yüzden de ekstra seanslar yaparak dişin içine tükürük ve yeni bakteriler kaçması riskini almaya gerek duymadı doktorunuz.
    Elbette HER meslek grubunda olduğu gibi diş hekimleri arasında da para düşkünleri vardır , belki de dediğiniz gibi baştan savma bir iş yaptı her iki arkadaş da,ancak gördüğünüz 1-2 örnekle bütün herkesi aynı görmemeniz daha akılcı bir yaklaşım olacaktır.
    Ayrıca, herkes işini para kazanmak için yapıyor öyle değil mi, kim diyebilir ki ben sadece zevk için iş yapıyorum para kazanmak önemli değil... :)

Diş Hekimi Tuba KOÇ

• quote:

Kanal tedavisinin üzerinden 2 hafta geçtiğinde soğuk hassasiyeti çok sıkıntı değil geçicidir ancak üstüne basınca da ağrı olması 3-4 seans süren bir kanal tedavisinde pek beklenen bir durum değil. Vücut hassasiyeti de olabilir, kanalların boyu fazla uzun tutulmuş ya da üst dolgusunda yükseklik kalmış olabilir.

Sn. TurkeyStar, yenilenen kanal tedavileri genellikle çok sıkıntılı olur, kanal içindeki dolgu maddesi kolay kolay çıkmaz. 'Bütün kanal dolgusu çıkarılıp, kanalın en ucuna ulaşılsa bile belki 2 gün belki 2 yıl belki 12 yıl sonra illaki yeniden sorun çıkarır.
    Gittiğiniz hekim arkadaş muhtemelen kanalların sökümünün zor olacağını düşünerek en kötü ihtimali düşünerek size birkaç seans sürebileceğini söyledi. Ama belki de kanallarınız sadece kısa değil eksik de dolduruldu ya da kanalların temizliğinde işi oldukça hızlandıran yeni ilaçlar var onlardan aldı ve ilk seansta kök ucuna ulaşmak mümkün olabildi; bu yüzden de ekstra seanslar yaparak dişin içine tükürük ve yeni bakteriler kaçması riskini almaya gerek duymadı doktorunuz.
    Elbette HER meslek grubunda olduğu gibi diş hekimleri arasında da para düşkünleri vardır , belki de dediğiniz gibi baştan savma bir iş yaptı her iki arkadaş da,ancak gördüğünüz 1-2 örnekle bütün herkesi aynı görmemeniz daha akılcı bir yaklaşım olacaktır.
    Ayrıca, herkes işini para kazanmak için yapıyor öyle değil mi, kim diyebilir ki ben sadece zevk için iş yapıyorum para kazanmak önemli değil... :)

Diş Hekimi Tuba KOÇ

böyle hem mesleğine aşık hem de faydalı olmaya çalışan hekim olsun muhendis olsun avukat olsun vs.. gördüğüm zaman çok mutlu oluyorum..verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim tuba hanım..

• Yarin kanal tedavisi olali 2 ay olucak. Doktorum 2. ay kontrolumu yapicak. 30. disim 3 kok tedavi oldu yaklasik 40dk surdu. Girmeden 30 dk once 4 tane agri kesici aldim. Ne igne oldum nede bisey. Kanal tedavisi olmamin sebebi disim sisti ve 2 hafta sis kaldi. Sonunda bende tedavi oldum. Tedavi yapildiktan sonra birkac gun sanki biraz batma oldu gibi ama geri kalan zamanda tas gibi gecirdim. Bu arada cene kemigimde biraz erimisti.
  • quote:

Ağız Ve Diş Sağlığı Hakkında Yazılar

slm 2 ay önce ağrılar içinde diş hekimine gittim kanal tedavisi dedi ..3 seans da kanal tedavisi oldum .ama alışamadım . genel olarak bir ağrı yok yemek yerken veya normalde sıcak, soguk sıkıntı yok ..

Lakin diş benim dişim değil sanki orda bir şey var diye bilirim hissiyat öyle .Yemek yerken gıcır gıcır ses yapıyor bence diş oynuyor diş eti kabul etmemiş olabilirmi ??? (bu benım düşüncem )..

sabahları ağzımda acı bir tat oluşuyor . dişlerimi sıktıgımda ağrıyor .
    kısaca huzurum kalmadı 30 yaşımdayım bu benım 2 . diş doktorum ilk kinde hiç bir sorun yoktu yapardı biterdi .
    3 hafta önce gittim antibiyotik verdi kullan sonra bakalım ne olcak dedi .. bi ara düzelir gibi oldu dişi unuttum şimdi gene sıkınca ağrıyor..

ne yapmalıyım bekliyimi. cektiriyimi başka doktoramı gidiyim ...

• quote:

Orijinalden alıntı: rudeboy87

quote:

Kanal tedavisinin üzerinden 2 hafta geçtiğinde soğuk hassasiyeti çok sıkıntı değil geçicidir ancak üstüne basınca da ağrı olması 3-4 seans süren bir kanal tedavisinde pek beklenen bir durum değil. Vücut hassasiyeti de olabilir, kanalların boyu fazla uzun tutulmuş ya da üst dolgusunda yükseklik kalmış olabilir.

Diş Hekimi Tuba KOÇ

böyle hem mesleğine aşık hem de faydalı olmaya çalışan hekim olsun muhendis olsun avukat olsun vs.. gördüğüm zaman çok mutlu oluyorum..verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim tuba hanım..

teşekkür ederim :-)

• quote:

Orijinalden alıntı: atacan38

quote:

Ağız Ve Diş Sağlığı Hakkında Yazılar

slm 2 ay önce ağrılar içinde diş hekimine gittim kanal tedavisi dedi ..3 seans da kanal tedavisi oldum .ama alışamadım . genel olarak bir ağrı yok yemek yerken veya normalde sıcak, soguk sıkıntı yok ..

Lakin diş benim dişim değil sanki orda bir şey var diye bilirim hissiyat öyle .Yemek yerken gıcır gıcır ses yapıyor bence diş oynuyor diş eti kabul etmemiş olabilirmi ??? (bu benım düşüncem )..

sabahları ağzımda acı bir tat oluşuyor . dişlerimi sıktıgımda ağrıyor .
    kısaca huzurum kalmadı 30 yaşımdayım bu benım 2 . diş doktorum ilk kinde hiç bir sorun yoktu yapardı biterdi .
    3 hafta önce gittim antibiyotik verdi kullan sonra bakalım ne olcak dedi .. bi ara düzelir gibi oldu dişi unuttum şimdi gene sıkınca ağrıyor..

ne yapmalıyım bekliyimi. cektiriyimi başka doktoramı gidiyim ...

dolgunuzda çok az yükseklik kalmış olabilir.
    bir de dişlerde çürük oluştuğu zaman vücut kendisini savunmaya alıyor ve çğneme alışkanlıklarını değiştiriyor. siz farkında olmuyorsunuz. hekim de normal bir kapanış ve çiğneme alışkanlığına göre dolgu sınırlarını belirliyor. bir süre dolguyu kullanıp sizi nerelerin rahatsız ettiğinin belli olması yükseklik kontrolü için daha faydalı olabiliyor.
    bu söylediğim çok nadir durumlar.( son 1 yıldır sadece 2 hastamda denk geldi bu durum)ama sideki de böyle bir şey olabilir. tedavinizi yapan doktora gidip dişinizi yüksekliğini diş eti kennar uyumlarını tekrar kontrol etmesini isteyin.
    ayrıca özellikle o dişin olduğu bölgede diş eti hastalığınız varsa o da bahsettiğiniz sıkıntılara sebep olur.
    dişinizi hemen çektirmenize gerek yok. size söylemesi kolay diyebilirsiniz tabi ama, biraz sabır :)
    geçmiş olsun.

Diş Hekimi Tuba KOÇ

• Bugün 3. seansa gittim. Bu güne kadar hiç birşey yoktu fakat şuan acayip ağrıyor.
  • forumda bununla ilgili bir konu daha vardı. arayın bulun.
    ama sunu sylemekte fayda var kanal guzel temizlenmis ise agrı vs olmaması lazım. sonucta sinirler alınıp kanal guzelce temizlenip icerisine titanyum civiler yerlestiriliyor en fazla bi kac gun cenede bir baskı olusur o kadar. sonrasında yemek bile yiyebilirsiniz disinizi kaybetmediniz ustelik. kanaldan iyisi implanttır ama o da pahalı oldugundan kanal yapılır ulkemizde. dis cektirmek ise son caredir unutmayın. ayrıca kanaldan sonra film cektirmeyi unutmayin

sayısız kanal ve dolgu ,kopru tedavisi olmus hasta olarak yazdım bu yazıları :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxelll -- 28 Eylül 2013; 16:54:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxelll

forumda bununla ilgili bir konu daha vardı. arayın bulun.
    ama sunu sylemekte fayda var kanal guzel temizlenmis ise agrı vs olmaması lazım. sonucta sinirler alınıp kanal guzelce temizlenip icerisine titanyum civiler yerlestiriliyor en fazla bi kac gun cenede bir baskı olusur o kadar. sonrasında yemek bile yiyebilirsiniz disinizi kaybetmediniz ustelik. kanaldan iyisi implanttır ama o da pahalı oldugundan kanal yapılır ulkemizde. dis cektirmek ise son caredir unutmayın. ayrıca kanaldan sonra film cektirmeyi unutmayin

sayısız kanal ve dolgu ,kopru tedavisi olmus hasta olarak yazdım bu yazıları :)

Her kanal tedavisinde dişin içine titanyum çiviler koyulmaz. Hatta kullanılan çiviler artık titanyum değil fiber.
    Bu çivilere post denir ve sadece doku kaybı çok fazla olan dişlerde kullanılır. Dişin çekiminden önce son çaredir.
    Normal bir kanal tedavisinde mutlaka post kullanılacak diye bir şart yoktur. Dişin içerisinden siniri alınır, bozulmuş doku kaldırılır ve oluşan boşluk uygun dolgu malzemeleri ile doldurulur.

Kanal hem mekanik hem de kullanılan ilaçlarla yıkama yoluyla iyi temizlenirse ağrı yapma ihtimali düşüktür; ancak her zaman konak tepkisi yani hastanın vücudun tepkisi diye bir unsur da vardır ki bu ne olacağı bilinemeyen bir etkendir. Bazen baştansavma yapılmış bir kanal tedavisi hiç sıkıntı çıkarmazken kesinlikle mükemmel olduğu düşünülen bir kanal tedavisi ağrı ve apseyle sonuçlanabilmektedir.

Normalde bir kanal tedavisi sonrası beklenen en fazla 2-3 hafta içerisinde dişte herhangi bir ağrı sızı ben burdayım hissinin kalmamış olmasıdır.

İmplant çekilen bir dişin yerine uygulanan bir tedavi seçeneğidir, var olan bir dişin tedavi seçeneği değildir.
    Kanal tedavisi implant pahalı olduğu için değil, dişin hala çekilmeden kurtulma ihtimali olduğu için yapılır.

Dişin çekiminden başka bir çare yoksa ya da kanal tedavisi yapılıp üzerinden 1 ay geçmiş olmasına rağmen hala iyileşmeyen bir diş varsa ister istemez o dişin çekilmesi gerekecektir. İmplant bu aşamadan sonra düşünülecek bir yöntemdir. Çenenin komşu dişlerin durumuna, kişinin ağız hijyenine genel sağlık durumuna ve tabi ki bütçesine göre implant köprü ya da takma diş yapılması gerekebilir. Bu seçenekler kanal tedavisinden bağımsızdır.

• yakoc kullanıcısına yanıt
    bilgilendirme icin tesekkurler doktor hanım.

peki hastanin vucudun tepkisi derken ne demek istediniz acaba ? yani agrı olabilir de olmayabilir de demeniz cok politik bi cevap gibi geldi.
    bu durumda neler yapıyorsunuz kanaldan sonra iyilesmezse soylediginiz gibi hastaya vucudunuzun tepkisi bu kadar deyip disi cekip yerine implant kopru vs mi yapıyorsunuz yoksa kanalı yeniden acıp vs gibi islemleri tekrarlayıp bi kac kanal denemesinden sonra mı disi cekiyorsunuz ya da boyle bir kere kanal yapınca ikincisini tekrarlanamıyor mu yoksa ?
  • Zirkonyum diş önerir misiniz?
  • evet apse diye arattım ctrl + f'den @yakoc yakoc'un yazısı çıktı çok çektim ben bu ağrıdan dayanılması çok zor birşey 1 hafta uyuyamadım resmen ağladığımı bilirim ah o augmentin yokmu beni resmen ölümden döndüren ilaç buydu suratım top gibi şişti o acıya yinede dayandım sinirden duvarlara yumruk attım yorganı ısırdım normal diş ağrısı yanına halt etmiş apseli ağrıyı çeken bilir dişi çektirmedim çok direndim sabrettim ara ara şişiklik yapsada artık ağrı falan yaptığı yok
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.