|
Bildirim
|
Kanal tedavisi yapılan bir diş, özellikle ilk bir kaç ay ağrı yapabilir normaldir. Diş de diğer her organımız gibi bir organdır ve iyileşebilmek için zamana ihtiyacı vardır. Parmağınıza bir iğne battığı zaman bile bir süre oraya dokunmak acı verir. Ya da bir uzvu kesilen birisi bir süre hala eli-kolu- bacağı yerinde imiş ve ağrıyormuş gibi hisseder. Bu ne kadar normal bir durumsa kanal tedavisi yapılan bir dişin ilk zamanlar ağrı yapması da o kadar normal bir durumdur.Kanal tedavisi ile de dişinizden bir parça alınıyor.
Ancak 3-4 ay sonrasında bile geçmeyen bir ağrı, gece uyutmayan zonklama yapan bir ağrı, yüzde şişlik gibi durumlar oluşursa, dişteki kanal tedavisinin yenilenmesi ilk düşülecek seçenek olmalıdır. Tam temizlik sağlanamayan bir kanalda bakteriler olabileceği gibi, dişte ekstra sinirler ya da farklı anatomik oluşumlar da olabilir. Tekrarlanan kanal tedavilerine rağmen diş yine de rahatlamaz ise o zaman da tedavi seçeneği 'Apikal Rezeksiyon' denilen, diş kökündeki iltihabın direk kemik yüzeyinden delinerek temizlenmesi işlemidir. Diş çekimi en son düşünülecek seçenektir. Pek çok hastam kanal tedavisi sonrası ağrısı devam ettiği için dişini çektirmek istedi. Ben ısrarla kendilerinden sabretmelerini istedim ve sonrasında dişleri kurtulduğu için teşekkür ettiler. Maalesef dişler çürüdükten sonra tedavi sürecinde biraz sabırlı olmak ve dişlere eskisine daha iyi bakmak gerekmektedir. Diş Hekimi Tuba KOÇ |
böyle hem mesleğine aşık hem de faydalı olmaya çalışan hekim olsun muhendis olsun avukat olsun vs.. gördüğüm zaman çok mutlu oluyorum..verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim tuba hanım..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxelll -- 28 Eylül 2013; 16:54:39 > |
|
|
|
|