“Dişi son noktaya kadar ağızda tutmak, fazlasıyla kemik kaybına neden olabiliyor. Bu nedenle kanal tedavisi yerine dişin çekilip implant yapılması tercih ediliyor. Çünkü ileride implant veya protez yapılabilmesi için kemiğe ihtiyaç var. İleriye yönelik kemiği korumak amacıyla gidişatı kötü olan dişleri çekerek implant uygulamak hem estetik hem de fonksiyonel açıdan daha akılcı görülüyor.” Endodontistler, yani kanal tedavisi uzmanları doğal dişi tutun diye bas bas bağırıyor, evet doğal dişi tutalım. 10 yıl sonra çektirme ihtimalimiz %50'ye çıkıyor. 10 yılın sonunda kanal tedavili diş sıkıntı çıkarınca bu sefer implant yaptıramıyorsunuz çünkü dişin kökündeki kemik eriyor. Aynı endodontist bu sefer çekimden başka çare yok diyecek ve implant-kemik uygunlugu umrunda bile olmayacak |
Kanal tedavisi yaptırmayın, direk çektirin
-
-
İyi de implant doğal olmayan bir şeyi kemikle buluşturmayı içeriyor.
Bir de şu var ki, eğer insan 100 yaşından uzun yaşamayı hedeflediyse, 100 yaş dişlerinin filizleneceği köklerin harap olmasına neden oluyor implant.
-
Kanal tedavisinde kanalı dolduran madde doğal mı? Vucuda zararlı ve toksik, holistik diş hekimleri kanal tedavisine neden karşı araştırabilirsin.
Doğal olmayan dediğin şey aslında bir element (titanyum) ve vucuda uyumluluğu 100% toksisite sıfır
-
Konu için teşekkürler araştıracağım ben de
-
Saçmalamayın. Doğal dişin ölüsü bile en iyi protez malzemesinden daha iyidir.
Çene kemiğinde zayıflama olması için kanal tedavisi yaptırmanıza gerek yok. Çeşitli sebeplerle zayıflayan insanlar da var. Bunlara kemik tozu takviyesi ile o bölgede implantın tutunacağı yer oluşumu yapılabiliyor. Sadece 3-4 ay fazladan beklemek gerekiyor.
Kanal tedavisi iyidir ama profesyonel bir yerde yapılmalıdır. Röntgen ile kökün tamamen temizlediğinden emin olmadan dişi kapatmaya yeltenen bir doktor varsa tedaviyi yarıda kesip kaçabilirsiniz. Sinirlerin tamamen boşaltılmış olması çok önemli.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam sinirleri alınmış kanalı düzgün dişim sürekli enfeksiyon oluyor buna napcaz ?
-
Umarım haklı değilsinizdir. Ağzımda sayısını hatırlamadığım kadar kanal tedavisi var.
-
Kemik tozunun tutunacağının ve enflamasyon yaratmayacağının garantisini kim veriyor? İlerleyen yaşlarda bağışıklık düştüğünde / metabolizma yavaşladığında olası enflamasyonun daha büyük sorunlar yaratacağını biliyor musunuz? Doğal dişin ölüsünü tutacağım diye sağlıklı kemiği bertaraf etmenin manası yok. En iyi kanal tedavisi bile içinde bakteri barındırır, en iyi kanal tedavisinde bile dişler / sinirler ölüdür ve enflamasyonun geldiğini anlayamazsınız.
-
İşte bundan bahsediyorum
-
Aşırı saçma bir düşünce böyle saçmalıklar olan konulara bilgisizce güvenmeyin. Ben diş hekimiyim. Kanal tedavisinde kullanılan maddeler kanaldan çıkmadığınız takdirde toksik değildir. Ki kanaldan çıkılmadan çalışılıyor %95 inde ve taşıldığı takdirde de vücuda öyle görülebilecek bir etkisi yoktur. Çenedeki kemikler stiümülasyona ihtiyaç duyar kemik kaybı olmaması için. Oradaki dişi çekerseniz orada kemik kaybı başlar stimülasyon olmadığı için. Dişi mümkün olduğunca ağızda tutmak en doğru çözümdür diğer dişlere hasarı vesaire olmadığı sürece. Kanal tedavisi yaptırmak tabiki sağlam diş kadar sağlam değil. Çünkü diş kökünü zayıflatıyor o kısımda eğeleme vesaire yapılırken mecburen madde kaybı oluyor ve diş kökü zayıflıyor. Ama böyle ne dediğini bilmeyen saçma sapan konulara inanmamanızı tavsiye ederim.
Düzenleme: Bunu yaşlılarda görebilirsiniz genellikle arka dişleri çekilmiş olur ve uzun süre orada dişsiz bir dönem olur ve kemiğin kalmadığını eridiğini görürsünüz. Kanal tedavisi yapılan dişin kemikte erimeye sebep olduğunu herhangi bir diş hekimliği camiasında söylerseniz size sadece gülerler ve keşke ben de böyle cahilce fikirlerimi doğruymuş gibi savunabilseydim derler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sansa Magna -- 13 Aralık 2022; 16:25:51 >
-
Kanalın düzgün olması sadece film ile anlaşılabilecek bir şey değildir. Kanal tedavisinin hangi şartlar altında yapıldığına emin olunmalıdır. Çünkü asıl önemli olan dolumdan önceki yapılan yıkamadır. Eğer yeterince yıkama yapılmazsa kanal tedavisinin tekrarı gerekir. Optimal yapılsa dahi kanal içinde olmayan ekstrakanal yani kanalın dışında enfeksiyondan kaynaklanıyor olabilir. Onun için dahi dişin çekimine değil flap operasyonu ile flap kaldırdıktan sonra dışarıdan oradaki enfeksiyonu eredike etmeye çalışırlar.
-
Hocam neden tüm dişçilerin enfeksiyon olmuş bi dişi ya çekelim yada yeniden kanal yapılsın mantığındalar yeniden kanalın ihtimali yüzde 50 ye düşüyor kök ucuda apse çoğu zaman antibiyotik tedavileriyle geçebiliyor neden hemen operasyon
Ayrıca kanal yenileme işlemini yapan hekime sayısı piyasada çok az vw riskli bi operasyon
Merhaba hocam.
En az beş yıl önce diş dolgusu yaptırmıştım, doktor bana estetik dolgu mu amalgam dolgu mu olsun dedi. Ben de anlamlarını bilmediğim için sordum ve neticesinde amalgam denilen dolgu malzemesinin daha uzun ömürlü olduğunu beyan ettiği için ondan yaptırdım. Dolgu olan dişlere iyi davrandığım sürece en az on yıl hiçbir şey olmayacağını söyledi.
Geldiğimiz noktada yani 2022 itibariyle, hiçbir şikayetim yok çok şükür. Amalgam dolgu için zamanla yıpranıp zayıflıyor diye yorumlar görmüştüm internette ama bende olmadı. Amalgam ile ilgili vucudu zehirliyor diye de Google da çok sonuç var. Bugüne kadar zehirlenmedim de bence, yani böyle bir nedenden kaynaklı bir şikayetim de oluşmadı.
Bu arada diş ile ilgili bir muhabbet olduğunda veya bir yazı okuduğumda veya diş reklamı gördüğümde sanki tüm dişlerim sızlıyormuş gibi geliyor. Zaten diş hekimlerinden, yani daha doğrusu diş hekimine gitmekten herkes korkuyor. Bu korku maalesef bende de var ve yenmek için çok çabalasam da olmuyor.
Operasyon öncesi damağa yapılan hissizleştiren iğneye gelince ise, doktor bana ondan iki veya üç tane yaptı ama hissizleşmedi. Zaten dolgu işlemlerinin çoğunda o iğne yapılmadan yapılıyormuş ama ben korktuğum için uyuşmasını bekledik. Maalesef uyuşmadı o kadar iğneye rağmen. Çok üzücü bir deneyimdi benim adıma çünkü çok can yaktı. Aslında normalde iğnesiz dolgu yapılabiliyormuş korkmayan insanlarda ve acımıyormuş. Ben korktuğum için, iğnelere rağmen korktum ve bu sebeple hissetttim sanırım.
Herkese geçmiş olsun diyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 13 Aralık 2022; 17:14:34 >
-
Antibiyotikle geçer ama kısa sürelidir. Çünkü kanalın içinde antibiyotiğin etki edemeyeceği bakteriler kalır. Enfeksiyon kaynağını yok etmeden antibiyotik sadece geçici çözüm sağlar. Ki eğer dişiniz devital yani cansız ise antibiyotik kan dolaşımı ile oraya ulaşamaz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet hocam günümüzde de en dayanıklı amalgam diye geçiyor ama artık beklentiler değiştiği için estetik de göz ardı edilmiyor. 5 sene öncesine göre de günümüzde beyaz yani estetik dolgu olan kompozitin bağlanma değerleri baya artırıldı yani tatminkar bir kullanım süresi var. Estetik olarak rahatsızsanız değiştirebilirsiniz isterseniz. Amalgamın zararına gelirsek bırakın size yapılan amalgamı. Kutu kutu yemedikten sonra toksik dozlara ulaşması çok güç. Amalgam zamanla güçsüzleşmek yerine daha da dayanıklı hale gelir hocam :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sansa Magna -- 13 Aralık 2022; 18:8:29 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Amalgam dan yana bir şikayetim yok hocam çok şükür diyorum ve tabi diş hekiminin işçiliğini de takdir etmek lazım bu kadar süredir hiç sorunum olmadıysa katkısı çoktur zira ben de çok dikkat ediyorum bir şeyler yerken.
Hocam, diş hekimine gitmek korkusuyla ilgili ne tavsiyeleriniz olabilir bizlere? O korku sebebiyle damağa yaptığınız iğneler bile tesir etmiyor hocam.
Sizleri de yakalamışken çok soru sorduk hocam hakkınızı helal ediniz :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 13 Aralık 2022; 18:9:15 > -
Ben de diş hekimiyim hocam.Nasıl işler :)
kanal tedavili diş nasıl 10 yıl dayanıyo benim kanal tedavili dişim 17. yılında hiçbir sorunuda olmadı dolgusuda ilk günki gibi duruyo yalnızca biraz eridi, siyah dolgu yaptırmıştım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 13 Aralık 2022; 18:23:57 >
Benzer içerikler
- lustral ve rexapin kullananlar
- konya forma satan yerler
- vogue nasıl okunur
- bursa ortopedi doktor yorumları
- kurtuluş savaşı olmasaydı ne olurdu
- suudi arabistan
- dünyanın en büyük vinci
- prompt mühendisliği nedir
- sodyum iyon batarya
- google çizim yap
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X