< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Kanal tedavisi yaptırmayın, direk çektirin (2. sayfa)
-
-
Ne demek :) Üniversiteden önce ben de korkardım hocam ama izleye izleye aslında korkulacak kadar büyük olmadığını anlıyor insan imkanınız varsa tanıdık diş hekimi falan en azından işlem yapılırken biraz onları izlerseniz korkunuza iyi gelebilir belki :) Ama tabi bunlar biraz da ilk diş hekimi deneyimine kadar uzanan süreçler biraz onların da etkisi var korkularda o yüzden günümüz pedodontistlerine büyük iş düşüyor çocukların ilk diş hekimi deneyimleri konusunda fazlasıyla uzmanlar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Okuduğunu anlamıyorsun, tek tek açıklıyorum ki okuyanlar anlasın
Kanal tedavisinde kullanılan maddeler kanaldan çıkmadığınız takdirde toksik değildir.
- Kanaldan çıkma riski cepte, kanaldan çıkmadığını düşünürsek diş köküne kadar inmeme riski cepte. Yani diş kökünün enfekte olması ihtimali her zaman cepte.
Çenedeki kemikler stiümülasyona ihtiyaç duyar kemik kaybı olmaması için. Oradaki dişi çekerseniz orada kemik kaybı başlar stimülasyon olmadığı için. Dişi mümkün olduğunca ağızda tutmak en doğru çözümdür
- Dişsiz kalınsın diyen yok, implant var
-... eğeleme vesaire yapılırken mecburen madde kaybı oluyor ve diş kökü zayıflıyor.
Eğeleme yaparken içeride organik atık kalıyor ve enflamasyon başlıyor, vücut sürekli bununla savaşıyor
- Bunu yaşlılarda görebilirsiniz genellikle arka dişleri çekilmiş olur ve uzun süre orada dişsiz bir dönem olur ve kemiğin kalmadığını eridiğini görürsünüz
Aynen öyle, dişsiz kalınmayacak
- Kanal tedavisi yapılan dişin kemikte erimeye sebep olduğunu herhangi bir diş hekimliği camiasında söylerseniz size sadece gülerler
Kanal tedavisi yaptın diye kemik erimiyor. Dişi öldürdüğün için ve dişi savunmasız bıraktığın için diş kökünde başlayacak başlayacak enflamasyonun anlaşılması çok zor, anlaşıldığında kemik erimesi çoktan ilerlemiş oluyor. Kemik doku enfekte olduğu zaman telafisi yok ve implant başarı riskini düşürüyorsun. Zaten kanal eğer iyi bir tedavi olsaydı 10 yıl içinde diş kaybı ihtimali 50% olmazdı, yenilenen kanal tedavisinin başarı şansı 70%e düşmezdi.
-
Röntgen çektir at bakalım ilk günkü gibi mi değil mi görelim
-
- Ne yaparsak yapalım kanaldan bakteriyi tamamen temizleyemeyiz -
Dr. Gorbatov DentistryyoutubeRoot canals and tooth extractions are two procedures we can use to treat teeth that are damaged or infected in some way. And although comparing root canal vs. extraction can prove to be a difficult decision, learning more about both methods can help you choose.https://www.youtube.com/watch?v=iKBshVEeu9I&feature=youtu.be -
Dedikleriniz doğru olabilir ama söylediklerimin özünü yok saymış: Diş köklerinin bulunduğu kemikler hasar alacak.
-
Hocam kök ucu iltihaplı kanal tedavisi yenilense kurtulma şansı varmı kime yeniletcez bunu herkes anlamıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
22 nolu dişe 2012de kanal yapıldı. Sinirlerin tamamı alınmamış olduğu için 2016 yılında tekrarlandı. Yani 10 senedir ölü bir dişim var. Diş hekimi iseniz kemiklerimin durumunu yorumlayabilir misiniz?
hocam tekrar sonrası randıman alabildiniz mi şuan güncel durumu nedir ağrı sızı var mı bende 2019 da özel bir yerde yaptırdım ilk günden beri hassasiyet kimi zaman ağrım oluyor sürekli erteliyorum başka bir dişçiye gittiğimde yapılan işi beğenmedi ve tekrarlanması gerektiğini söyledi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-10867B565 -- 14 Aralık 2022; 10:59:4 >
1-Diş hekimi değilim
2-Diş kökünde enfeksiyon var ve kemiği yemiş
-
Ben lafımı ortaya söylüyorum isteyen istediği dersi çıkarabilir, yukarıda 10 yıllık kanal tedavili dişin geldiği hal ortada, başından implant yapılsaydı kemik doku bu hale gelmezdi.
-
Yenilenen kanak tedavisi de maalesef eksik görüldüğü üzere kökün ucuna kadar gitmemiş. Kemikte lezyon var ve kemik yıkımı olmuş. Ama bu diş hekimi olmayan arkadaşın dediği gibi yenilenemez bir durum değil öyle bir anlatıyor ki. Kemik yapım ve yıkımı daima devam eden bir süreçtir. Yıkım yapımı geçtiğinde kemik yıkımı olur enfeksiyon başarılı bir şekilde eredike edilirse tekrar eski haline döner en yakın zamanda bir endodonti uzmanına görünmenizi tavsiye ederim.
Endodonti uzmanına gitmeniz gerekiyor hocam üniversite hastanesine veya bulunduğunuz bölgedeki endodonti uzmanlarına gitmenizde fayda var.
Kemik yıkımı devam eden süreçtir ne demek, mesela 10 yıllık süreçte kaç mm kemik yıkımı normaldir?
-
Çok haklısınız hocam. Çok teşekkürler destekleriniz için hocam :)
-
Kemik yapım ve yıkımı diyorum. Kemikte remodelling ne demekmiş araştırın görürsünüz. Sizin 15 dakikada okuduklarınız ile benim 5 sene gördüklerim bir olmuyor biraz daha detaylı olarak öğreniyoruz ama tabii siz daha iyi bilirsiniz çok emin konuşuyorsunuz baksanıza :)
Mesela dişin mine-sement sınırı ile kemik arasında ortalama 2 mm normal kabul edilir. Yaşlılarda bu sınır 3-4 mm ye kadar normal kabul edilir.
Aynen kardeşim kemik yapımını bekleyecek, adamın enfeksiyonu arşa varmış kemikteki enfeksiyonu iyileşecek de normale dönecek. Kanal tedavisi pişmanlıktır
-
Tamam sen çektir implant yaptır bu zaten her halükarda diş hekimine maddi açıdan yarayan bir uygulama. Emin ol birisi sana dişini kurtarmaya çalışalım diyorsa kendi için istemiyordur onu. İmplant yaptırmak çok daha maliyetli neticede sen onu yaptır. Hastanın isteği doğrultusunda sapasağlam dişi de onam aldıktan sonra çekiyoruz sonuçta son karar hastanındır istediğinizi yapın isterseniz sağlam dişinizi çektirip imlpant yaptırın ona da :X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X