Şimdi Ara

Kanal tedavisi yapılmış diş ağrır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
13
Favori
591.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: maxelll

bilgilendirme icin tesekkurler doktor hanım.

peki hastanin vucudun tepkisi derken ne demek istediniz acaba ? yani agrı olabilir de olmayabilir de demeniz cok politik bi cevap gibi geldi.
    bu durumda neler yapıyorsunuz kanaldan sonra iyilesmezse soylediginiz gibi hastaya vucudunuzun tepkisi bu kadar deyip disi cekip yerine implant kopru vs mi yapıyorsunuz yoksa kanalı yeniden acıp vs gibi islemleri tekrarlayıp bi kac kanal denemesinden sonra mı disi cekiyorsunuz ya da boyle bir kere kanal yapınca ikincisini tekrarlanamıyor mu yoksa ?

Hastanın vücut tepkisi bağışıklık sisteminin durumu, alerjik bir bünye olup olmaması, tedavi yapıldığı ve iyileşme beklenen dönemdeki stres durumu, bayan hasta ise özel dönemimde olup olmaması vs yi ve tabi ki en önemlisi ağız hijyenini kastediyorum.

Hastada kanal tedavi seansları arasında ya da sonrasında ağrı olursa parasetamol ya da ibubrfen grubu ağrı kesici antienflamatuar ilaç gurubundan, antihistaminik ilaç grubundan ve multivitaminleri kombine olarak ya da tek başına reçete edebiliyoruz.

Yine de sıkıntılar geçmezse kanal tedavisi yenilenebilir. Ancak yenilenen bir kanal tedavisini 3. kez yenilemeyi kendi adıma ben tercih etmiyorum. Apikal rezeksiyon dediğimiz bir tedavi yöntemi var; kanal tedavisi sonrası dişlerde geçmeyen bir sıkıntı varsa dişin köküne kemik delinerek müdahalede bulunabilir :Apikal rezeksiyon

Kanal tedavisinin yenilenip yenilenmeyeceği, apikal rezeksiyondan beklenen başarı vs gibi durumlar yapılan muayene ve röntgen incelemeleri gerekirse Dental Volümetrik Tomografi ile yapılan değerlendirmeler sonrası hekim tarafından verilen karardır.

Elbetteki dişi çekip yerine hemen implant yapalım daha az az iş daha çok para diyen hekim arkadaşlarım vardır yoktur demiyorum; ancak en azından son dönemde yetişen meslektaşlarımın içinden çıkacağını zannetmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cryptical

evet apse diye arattım ctrl + f'den @yakoc yakoc'un yazısı çıktı çok çektim ben bu ağrıdan dayanılması çok zor birşey 1 hafta uyuyamadım resmen ağladığımı bilirim ah o augmentin yokmu beni resmen ölümden döndüren ilaç buydu suratım top gibi şişti o acıya yinede dayandım sinirden duvarlara yumruk attım yorganı ısırdım normal diş ağrısı yanına halt etmiş apseli ağrıyı çeken bilir dişi çektirmedim çok direndim sabrettim ara ara şişiklik yapsada artık ağrı falan yaptığı yok

Dişiniz ara ara da olsa hala şişlik yapıyorsa o dişte potansiyel bir apse oluşumu riski var demektir. Dişinize herahngi bir müdahale bulunulmadı ise dişinizin sinirleri öldüğü için ağrıyı hissetmiyorsunuz. Ancak bu dişinizin iyileştiği ve size bir daha sıkıntı çıkarmayacağı anlamına gelmez. Komşu dişlerin köklerine de yayılma riski mevcuttur.

Kanal tedavisi yapılmış olmasına rağmen şişlik yapıyorsa da tedavinin yenilenmesi, apikal rezeksiyon ya da çekim gerekebilir.
    Her durumda bir diş hekimine mutlaka gitmelisiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: hendivli

Zirkonyum diş önerir misiniz?

Zirkonyum dişi neden ve hangi diş için yaptıracağınıza bağlı. Ön dişler için düşünüyorsanız klasik metal destekli porselenlere göre çok daha estetik duracaktır ancak arka dişlerde bu kadar estetik kaygı olmayacağı için gerek yok.Daha ekonomik bir tercih olan metal destekli porselenler işinizi görecektir.
    Ancak nikel kobalt gibi metal destekli porselen içinde kullanılan malzemelere alerjiniz varsa zirkonyum destekli porselen dişleri tercih etmek durumundasınız.
  • sorunlu dişin içindeki sinirleri bir yere kadar alıp üzerine özel bir sıvı ile kanalı kapatıyorlar diye biliyorum. onun üzerine de dolgu. benim sağ arka dişimde kanal var, yapıldığından bu yana ağrı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobanmahmut

sorunlu dişin içindeki sinirleri bir yere kadar alıp üzerine özel bir sıvı ile kanalı kapatıyorlar diye biliyorum. onun üzerine de dolgu. benim sağ arka dişimde kanal var, yapıldığından bu yana ağrı yok.

Sorun dişin içindeki sinirin tamamı alınır. İçinde sinir kalan diş ağrı ve apse yapmaya devam edecektir.

Dişin içi değişik sıvılar ile yıkanır ancak dolgu maddesi sıvı değildir. Sıvı bir dolgunun geçirgenliği çok yüksek olacaktır oysa kanal tedavisinde de dolgu da da amaç dişin içine yeni bakteri girişini önlemektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Orijinalden alıntı: cobanmahmut

sorunlu dişin içindeki sinirleri bir yere kadar alıp üzerine özel bir sıvı ile kanalı kapatıyorlar diye biliyorum. onun üzerine de dolgu. benim sağ arka dişimde kanal var, yapıldığından bu yana ağrı yok.

Sorun dişin içindeki sinirin tamamı alınır. İçinde sinir kalan diş ağrı ve apse yapmaya devam edecektir.

Dişin içi değişik sıvılar ile yıkanır ancak dolgu maddesi sıvı değildir. Sıvı bir dolgunun geçirgenliği çok yüksek olacaktır oysa kanal tedavisinde de dolgu da da amaç dişin içine yeni bakteri girişini önlemektir.

Hmm.detaylarini bilmiyorum.tek bir disimde kanal var hekim yaparken izlenimim bu sekildeydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tam 3 ay önce temmuz ayında kanal tedavisi ile dişimi (alt sol arka-20 yaş dişimi çektirmiştim daha önceden o değil) kurtardık.dört seans sürdü, uzun ve sıkıntılı.sonrasında alışmam zaman aldı.
    kanal tedavisinden hemen sonra yanındaki dişe dolgu yaptık...2 gün önce soğuk algınlığı ile başladığını düşündüğüm üşütmem yüksek ateş boğaz ağrısı ile devam etti.
    2 antibiyotik ve 1 ağrı kesici almaktayım bunu bir dişçi verdi. ağrının dişten kaynaklandığını düşündüm sonradan doğrudan acil dişçisine gittim hastanenin. ilaçlarımı 3.sefer kullanıyorum. acıda hafifleme var ama şişme (sol tarafımda beze var) giderek daha fazla şişiyor. üşüme gelme durumumda bir değişiklik yok.
    diş etlerim acıyor. dolgulu dişlerimi bi metalle vurup kontrol ettiğimde ağrı yapmıyor diş etlerim daha çok ağrıyor. şişkinlik kalıcı olur mu diye korkuyorum. kanal tedavisi veya herhangi birşeyse çekilsin kurtulayım bu ağrıdan diye düşünüyorum, yanlışsam uyarırsanız sevinirim.

• Benim de 2 ay önce dolgum düştü, diş hekimine gittim yeni dolgu yapıldı ama dişin büyük kısmı olmadığı için dolgu fazla dayanamayabilir o zaman da kanal tedavisi ve kaplama yapalım dediler, 1 haftadır dişimde ağrı var gün içinde bir iki kere başlıyor 15 dakika sürüp geçiyor 2 gece de ağrıdan dolayı uyandım, acaba çürük mü oldu diyeceğim ama dolgu yenilenirken bunu görmediler mi? yoksa dolguda bir sorun mu var? En arka sol alt diş, büyük kısmı da yok, diş hekimine gideceğim ama kafamda tereddütler var bunu çektirmek mi yoksa kanal + kaplama mı yaptırmak mı mantıklı olur?

Bir diğer sorunum da sağ en arka alt dişimi aynı sorun nedeni ile 3 yıl önce çektirdim ve orası boş kaldı, üst çenedeki diş orası boş olduğu için aşağı doğru uzamaya başlamış, ileride sallanıp düşebilirmiş onun için boş olan yere implant önerdiler fakat implant fiyatları malum, ama ileride yaptırmadığıma pişman olur muyum, üst en arka dişi de kaybeder miyim, kaybedersem çok mu önemli diye kararsız kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cozali -- 24 Ekim 2013; 11:22:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: g.dedemii

Tam 3 ay önce temmuz ayında kanal tedavisi ile dişimi (alt sol arka-20 yaş dişimi çektirmiştim daha önceden o değil) kurtardık.dört seans sürdü, uzun ve sıkıntılı.sonrasında alışmam zaman aldı.
    kanal tedavisinden hemen sonra yanındaki dişe dolgu yaptık...2 gün önce soğuk algınlığı ile başladığını düşündüğüm üşütmem yüksek ateş boğaz ağrısı ile devam etti.
    2 antibiyotik ve 1 ağrı kesici almaktayım bunu bir dişçi verdi. ağrının dişten kaynaklandığını düşündüm sonradan doğrudan acil dişçisine gittim hastanenin. ilaçlarımı 3.sefer kullanıyorum. acıda hafifleme var ama şişme (sol tarafımda beze var) giderek daha fazla şişiyor. üşüme gelme durumumda bir değişiklik yok.
    diş etlerim acıyor. dolgulu dişlerimi bi metalle vurup kontrol ettiğimde ağrı yapmıyor diş etlerim daha çok ağrıyor. şişkinlik kalıcı olur mu diye korkuyorum. kanal tedavisi veya herhangi birşeyse çekilsin kurtulayım bu ağrıdan diye düşünüyorum, yanlışsam uyarırsanız sevinirim.

Anlattığınız durumunuza bakılırsa ciddi bir enfeksiyon geçirmişsiniz sadece hap değil iğne de kullanmanız gerekebilir ya da kullanmış olabilirsiniz.

Genel vücut durumu yani grip nesle soğuk algınlığı sinuzit stres vs dişlerdeki bir sıkıntının daha fazla hissdelimesine sebep olabilir; dişler hastalığı hastalık dişleri tetikleyebilir.

Şu andaki durumunuzu yazarsanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cozali

Benim de 2 ay önce dolgum düştü, diş hekimine gittim yeni dolgu yapıldı ama dişin büyük kısmı olmadığı için dolgu fazla dayanamayabilir o zaman da kanal tedavisi ve kaplama yapalım dediler, 1 haftadır dişimde ağrı var gün içinde bir iki kere başlıyor 15 dakika sürüp geçiyor 2 gece de ağrıdan dolayı uyandım, acaba çürük mü oldu diyeceğim ama dolgu yenilenirken bunu görmediler mi? yoksa dolguda bir sorun mu var? En arka sol alt diş, büyük kısmı da yok, diş hekimine gideceğim ama kafamda tereddütler var bunu çektirmek mi yoksa kanal + kaplama mı yaptırmak mı mantıklı olur?

Bir diğer sorunum da sağ en arka alt dişimi aynı sorun nedeni ile 3 yıl önce çektirdim ve orası boş kaldı, üst çenedeki diş orası boş olduğu için aşağı doğru uzamaya başlamış, ileride sallanıp düşebilirmiş onun için boş olan yere implant önerdiler fakat implant fiyatları malum, ama ileride yaptırmadığıma pişman olur muyum, üst en arka dişi de kaybeder miyim, kaybedersem çok mu önemli diye kararsız kaldım.

İlk sorunuz için; gece 1 kere bile ağrıyan bir dişe kanal tedavisi yapılması gerekir.
    Çürüğünüzün derin ve geniş olduğunu size zaten söylemişler; kanal tedavisi yapılmasının daha iyi olacağını da söylemişler. Direk kanal tedavisi yapmak yerine dolgu yenilemeyi tercih etmiş olmaları yüksek ihtimalle dişinize bir şans vermek için. Ancak dişiniz kendisini toparlayamamış ve size gece ağrı yapmış. Bu dişinize ya kanal tedavisi yapılması gerekir.
    Diş çekiminin en son çare olduğunu düşünüyorum. Dişin ağızda kalması için düşük bir ihtimal bile olsa onun değerlendirilmesi taraftarıyım. Ama dişinizi çektirmek ya da kanal tedavisi yaptırmak biraz da sizin tercihiniz.

Dişler çekildiği zaman, sağındaki solundaki ve karşı çenedeki dişlerin o boşluğa doğru işlerler; çekilen dişin yerindeki kemik de erimeye başlar. Alt dişiniz en arka diş olduğu için köprü yapılamaz; köprü için en az 2 destek ayak olması gerekir yani boşluğun her iki tarafında en az 1 diş olmalı. Son dişten destek alınarak balkon köprü denilen uzatmalı köprüler yapılabilmekte ancak onlar da uzun ömürlü olmamakta, bağlantı kurulan dişin de kaybına sebep olmaktadır. O yüzden alt en arkadaki boşluğunuza ya implant yapılacak ya da takıp çıkarılan takma diş. Orası boş kaldığı zaman doktorunuzun da dediği gibi üstteki dişinizi kaybedersiniz. Bu çok mu önemli;önemsiz olsaydı o dişler ağzımıza konulmazdı.Arka dişler çiğnemeye yardımcı olan dişlerdir. Eksilen her diş mide rahatsızlıkları ve kilo problemlerini beraberinde getirir.Çünkü yedikleriniz yeterince küçülemeden mideye gider.

• arkadaşlar kusura bakmayın; çok sık giremiyorum. Girdiğim zaman da bütün yazıları kontrol etmek biraz zor oluyor cevaplar o yüzden gecikti.
    Bir sorunuz olursa " Dİş Hekimi Tuba Koç Sorulanızı Yanıtlıyor" bu başlık altından sorarsanız daha çabuk cevap verebilirim.
    Teşekkür ederim.
    Herkese tekrar geçmiş olsun.
  • Açıklayıcı cevabınız için çok teşekkür ederim, diş hekimine gittim dişe vurdu, hava püskürttü, röntgenini çekti bir şey bulamadı, ağrı devam ederse gelmemi istedi ama şehir dışında olduğum için gidemedim, o günden beri günde 1 defa olmak üzere hiç bir sebep yokken 20-25 dakika ağrı yapıyor ve geçiyor, ama en yakın zamanda gidip kanal tedavisi veya geçici dolgu yaptıracağım.
    Diğer implant işi hem maliyet hem de biraz sıkıntılı bir işlem olduğu için hep ihmal ettim ama anladım ki ihmal edilmemesi gerekiyormuş, bu arada bahsettiğiniz takıp çıkarılan takma diş. olayı kullanışlı olursa onu yaptırmayı düşünebilirim. Bu konuda da aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkür ederim.
  • Bundan bir yıl kadar önce kanal tedavisi yaptırdım ilk başlarda bi sorun yoktu ama şu bir haftadır ağrımaya başladı. kanal yapılan dişimi fırçalarken sürekli yoğun kanamada oluyor. ve o taraftaki en arkadaki dişim (20lik diş olduğunu düşünyorum) 3 ay kadar önce kendiğinden kırıldı. acaba 20lik diş baskı mı yapıyor yoksa farklı bi sorun mu var anlamadım?
  • Ağrıyabilir hem de çok kötü ağrıyabilir özellikle de ilk birkaç hafta... Kanal tedavisi dişi ağzınızda tutmak için yapılan bir işlem... Doktor dişinize bir şans veriyor, tıpkı tekleyen kalbinize bir şans verdiği gibi... Dişinizin çekildiğini düşünün başınıza gelebileçek sıkıntıyıhttp://weblink.consult-pro.com/demo.html adresine girdikten sonra Turkish'i seçin sonra İmplants daha sonra da "Üst aşırı Erüpsiyon" linkinetıklayarak görebilirsiniz. Ayrıca General sayfasını da inceleyebilirsiniz. Ha şansınız yaver giderse doktora şükredersiniz, eğer sonuç istendiği gibi olmazsa Allah'tandır, yapacak bir şey yoktur, çekime gider... Ayrıca dişinizin çekilip implant yapılması size 3bin liradan aşağı patlamaz, oysa dişinizin kanal tedavisi ile kurtarılması size 400 liraya mal olur... Yani sağlığızın yanı sıra cebinize de kar eğer kurtarılabilirse ama dediğim gibi bazen çok nadir de olsa sonuç olumsuz da olabilir, eh o zaman yapacak bir şey yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: cozali

Açıklayıcı cevabınız için çok teşekkür ederim, diş hekimine gittim dişe vurdu, hava püskürttü, röntgenini çekti bir şey bulamadı, ağrı devam ederse gelmemi istedi ama şehir dışında olduğum için gidemedim, o günden beri günde 1 defa olmak üzere hiç bir sebep yokken 20-25 dakika ağrı yapıyor ve geçiyor, ama en yakın zamanda gidip kanal tedavisi veya geçici dolgu yaptıracağım.
    Diğer implant işi hem maliyet hem de biraz sıkıntılı bir işlem olduğu için hep ihmal ettim ama anladım ki ihmal edilmemesi gerekiyormuş, bu arada bahsettiğiniz takıp çıkarılan takma diş. olayı kullanışlı olursa onu yaptırmayı düşünebilirim. Bu konuda da aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkür ederim.

Takma diş kancalı diş diye de geçer. Ağzınızda hem kendi dişiniz hem protez diş olması durumudur.
    Ayrıntı için lütfen tıklayınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: KAJMER369

Bundan bir yıl kadar önce kanal tedavisi yaptırdım ilk başlarda bi sorun yoktu ama şu bir haftadır ağrımaya başladı. kanal yapılan dişimi fırçalarken sürekli yoğun kanamada oluyor. ve o taraftaki en arkadaki dişim (20lik diş olduğunu düşünyorum) 3 ay kadar önce kendiğinden kırıldı. acaba 20lik diş baskı mı yapıyor yoksa farklı bi sorun mu var anlamadım?

Kanal tedavisi yapılan bir diş sonra tekrar sıkıntı çıkarmaz ağrı yapmaz çürümez diye bir şey maalesef yok.
    Kırılan dişinize de ağrıdığını düşündüğünüz dişiniz için de muayene olmalısınız. Ne kadar erken müdahale edilirse dişlerinizin kurtulma şansı o kadar artacaktır.
  • merhaba tuba hanım 5gün önce kanal tedavisi yaptırmıştım şu an dişimde iğne batması gibi keskin bi ağrı var bu normal bi durum mudur? zamanla geçer diyen de var, o şekilde ağrımaması gerekir hemen tekrar gitmelisin diyen de var, konuyla ilgili sizce ne yapmalıyım?
    cevabınız için şimdiden teşekkür ederim
  • merhaba tuba hanım kanal tedavim halen devam ediyor.doktor dişimi temizlerken ağrı oluyor ve diyor ki 'dişin kökleri temiz, o ağrının olmaması lazım yoksa dişi çekeceğiz' ve 'dolgu yapacağım o yüzden yapamıyorum' diyor. 'kaç keredir temizliyorum hala ağrıyor' diyor bana.Sizin yorumunuz nedir?Sorun nerede sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erayerisik

merhaba tuba hanım 5gün önce kanal tedavisi yaptırmıştım şu an dişimde iğne batması gibi keskin bi ağrı var bu normal bi durum mudur? zamanla geçer diyen de var, o şekilde ağrımaması gerekir hemen tekrar gitmelisin diyen de var, konuyla ilgili sizce ne yapmalıyım?
    cevabınız için şimdiden teşekkür ederim

Merhaba sorunuzu yeni gördüm kusura bakmayın.

İğne batması hissi kanal tedaviniz tamamlandığı günden beri var olan bir his ise, muhtemelen geçicidir. Tedavi sırasında dişinizin gördüğü muamelelere karşı hassasiyetinden kaynaklı olabilir.Bir hafta içinde geçmesi beklenir geçmezse kontrol ettirmenizde fayda var.
    Ancak sonradan çıkan bir durum ise beklemeden kontrol ettirmenizi öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umit92

merhaba tuba hanım kanal tedavim halen devam ediyor.doktor dişimi temizlerken ağrı oluyor ve diyor ki 'dişin kökleri temiz, o ağrının olmaması lazım yoksa dişi çekeceğiz' ve 'dolgu yapacağım o yüzden yapamıyorum' diyor. 'kaç keredir temizliyorum hala ağrıyor' diyor bana.Sizin yorumunuz nedir?Sorun nerede sizce?

Geçmiş olsun.

1.Dişin kök ucunda ya da köklerin ayrım yerinde delinme olmuş olabilir. ( çürük , anatomik yapı ya da doktor hatası sebepli olabilir)
    2. Diş kökünde kırık olabilir.
    3. Dişte ekstra çok ince kanallar olabilir ( çalışma yönümüz olan yukarı aşağı düzlemde değil sağ sol yanlamasına düzlemde), onların içindeki mikroorganizmaların uzaklaşması daha uzun sürebilir. Bir kaç seans sürebilir hatta tam bir ulaşma sağlanamadığı için ağrı geçmeyip dişin çekimi gerekebilir. Genellikle kanal tedavilerinde bu sıkıntıyla karşılaşırız.

İlk defa sizin dişinizde karşılaşılan bir durum değil; bazen ne kadar uğraşsak da dişler de kurtarılamıyor. Biraz vücut savunmanıza biraz da dişinizin durumuna bağlı. Bir miktar da şans aslında.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.