Şimdi Ara

Kanal tedavisi yapılmış diş ağrır mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
13
Favori
591.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dün kanal ve dolgu yapıldı sancılı bir ağrı var dişimde üzerine bastırınca daha çok ağrıyor ilk bir kaç gün normal olacak dedi bu normalmidir hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sar38

dün kanal ve dolgu yapıldı sancılı bir ağrı var dişimde üzerine bastırınca daha çok ağrıyor ilk bir kaç gün normal olacak dedi bu normalmidir hocam

Kanal tedavisinin tamamlandığı ilk bir kaç gün hassasiyet olması normaldir. 1 hafta içinde geçmezse tekrer kontrole gitmenizi tavsiye ederim.Geçmiş olsun.
  • Merhaba. Yaklaşık bir buçuk hafta önce son teknoloji, sanırım lazer veya benzer bir sistem ile hayatımda ilk defa kanal tedavisi yaptırdım. Doktorum işini çok iyi yapması ile bilinen ve tavsiye edilen tanınmış bir doktordu. Operasyonun ardından nereden baksanız 5-6 gün dişimi kullanabildim. Gerek çiğnemede gerek sıcak/soğuk temasında hiçbir sorun yaşamadım. 3 gün kadar önce hafif sızlamalar ve soğuk su hassasiyeti başladı ve bu ağrı/batma hissine çevirdi. Doktorumu arayarak tedavi esnasında içeride herhangi bir sinir kalma ihtimali olup olmadığını sordum fakat dedektörün böyle bir hata yapmasının imkansız olduğunu ve aletin kanal'a girdiğinde tüm sinirleri yok ettiğini söyledi. Birkaç gün için günde 3 adet olmak sureti ile Nurofen Forte 400mg almamı, düzelmediği takdirde tekrar kontrole alacağını belirtti. Burası Bükreş/ROMANYA. Bu durumun normal olma olasılığını bir de Türk hekimlerden duymak isterim.

Ulu önderimiz bu sözü boşa söylememiştir elbet? "Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz!"

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: PLAJEBO

Merhaba. Yaklaşık bir buçuk hafta önce son teknoloji, sanırım lazer veya benzer bir sistem ile hayatımda ilk defa kanal tedavisi yaptırdım. Doktorum işini çok iyi yapması ile bilinen ve tavsiye edilen tanınmış bir doktordu. Operasyonun ardından nereden baksanız 5-6 gün dişimi kullanabildim. Gerek çiğnemede gerek sıcak/soğuk temasında hiçbir sorun yaşamadım. 3 gün kadar önce hafif sızlamalar ve soğuk su hassasiyeti başladı ve bu ağrı/batma hissine çevirdi. Doktorumu arayarak tedavi esnasında içeride herhangi bir sinir kalma ihtimali olup olmadığını sordum fakat dedektörün böyle bir hata yapmasının imkansız olduğunu ve aletin kanal'a girdiğinde tüm sinirleri yok ettiğini söyledi. Birkaç gün için günde 3 adet olmak sureti ile Nurofen Forte 400mg almamı, düzelmediği takdirde tekrar kontrole alacağını belirtti. Burası Bükreş/ROMANYA. Bu durumun normal olma olasılığını bir de Türk hekimlerden duymak isterim.

Ulu önderimiz bu sözü boşa söylememiştir elbet? "Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz!"

Saygılar.

Merhaba yazınızı yeni gördüm kusura bakmayın.

Dişin içinde sinir kaldığını sanmıyorum. Dediği gibi dedektör kullandı ise sinir kalmış olma ihtimali pek yok.

Bir diş kaç köklü ise içinde sinir ve damarların geçebileceği en az o sayıda kanal vardır. Ancak 2 köklü bir dişte 3, 3 köklü bir dişte 4 tane hatta daha fazla kanallar da olabilmektedir. Bazen bu kanallar çok ince olup gözden kaçabilir.
    Yapılan yıkamalar ile bu kanallardaki sinir ve bakteriler gitse de fark edilmeyip içleri boş kalırsa, ağrı yapabilmektedir.
    Bazı durumlarda bu ekstra kanallar gözden kaçabilmektedir. Çünkü normal bir durum değildir, farklı bir anatomik oluşumdur, hiç dokunulmamış ekstra bir kanal varsa onun içinde sinir / bakteri olup onlar da ağrı yapabilmektedir.

Ya da gerçekten mükemmel yapılmış hiç bir problemi olmayan bir kanal tedavisi, vücut savunması dolayısı ile ağrı yapabilmektedir.

Bu tarz tamamlanmış kanal tedavisi sonrası ağrı durumlarında düşük doz ağrı kesici, düşük doz anti alerjik bir laç ve bazen yine düşük doz antibiotik desteği ile sıkıntılar geçebildiği gibi tedavinin yenilenmesi ya da dişin çekimi gerekebilmektedir.

• yakoc kullanıcısına yanıt
    Merhaba.Kusura bakmayın size bir sorum olacak.

3-3.5 yıl kadar önce kanal tedavi yaptırdığım dişim tekrar ağrımaya başladı.Ağrı bildiğiniz o ağrı.Ailem doktor,dişçi de yakın arkadaşlarıydı.Kendisini aramak istedim ancak telefonu kapalı.Diş böyle bir durum da çekilir mi yoksa kanallara tekrar girilip sinirlere bakılabilir mi?

İlginize teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavyClocker -- 13 Ocak 2014; 20:47:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeavyClocker

Merhaba.Kusura bakmayın size bir sorum olacak.

3-3.5 yıl kadar önce kanal tedavi yaptırdığım dişim tekrar ağrımaya başladı.Ağrı bildiğiniz o ağrı.Ailem doktor,dişçi de yakın arkadaşlarıydı.Kendisini aramak istedim ancak telefonu kapalı.Diş böyle bir durum da çekilir mi yoksa kanallara tekrar girilip sinirlere bakılabilir mi?

İlginize teşekkür ederim.

Dişinizin durumuna bağlı. Genellikle çekim en son seçenektir. Ancak yapılacak kanal tedavisinin size ne kadar faydalı olacağına ne kadar süre gideceğine bağlı olarak karar verilir. Sizin tercihinize de bağlı. Bazen hastalar bir tedavi yapılıyorsa bana en azın 6 7 sene mümkünse ömür boyu gitsin der; yenilenen bir kanal tedavisinde bu garanti verilemez. Bazen de isterse 1 ay gitsin dişim ağzımda kalsın kurtulma şansı varsa deneyelim fikrini kabul eder hasta, o zaman çekimi gerekli bir diş için bile kanal tedavisi denemek mümkündür.

Burada sizin dişinizin durumu, köklerin durumu, önceki kanal tedavisinin nasıl yapıldığı, kanal tedavisi yenilendiği zaman dişin üst dolgusunun ne kadar iyi yapılabileceği sizin beklentileriniz ve doktorunuzun tavsiyesi önemli olacaktır.

• Merhaba. İzin verirseniz size bir sorum olacak.
    2 hafta önce sol arka dişlerimden birisi apse yaptı. Doktora gittim ve bir antibiyotik ile ağrı kesici verdi.
    Bunları 1 hafta kullan sonra gel dişin durumuna göre kanal tedavisi yaparız ya da çekeriz dedi.
    Hapları kullandıktan sonra ağrı geçti gittim ve 5-10 dakikada kanal tedavisi yaptı.
    Dişim ortadan kırılmıştı. Yani dişimin yarısından biraz azı (%40) falan yoktu.
    3 tane çubuk tarzı bir şey ile kanalları temizledi (öyle söyledi) daha sonra makina yağı gibi kokan bir macunumsu bir şey sürdü dişime.
    Geçici dolgu yaptı ve 1.5 hafta sonra gel dedi. Henüz randevu günüm gelmedi, bu yüzden burada soruyorum.
    Doktor beyaz renkte bir dolgu ile dişimin doldurdu. İlk 2-3 gün hiç ağrı yoktu ama dilime yabancı geliyordu. (Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla bu normal)
    Dün diş etimin morardığını ve şişmeye başladığını farkettim. Sonra hafiften ağrımaya başladı. Dayanılmayacak bir ağrı değil fakat üzerine dokunduğumda ağrı yapıyor.
    Dişimin neredeyse yarısı olmadığı için dolgunun bir kısmı diş etine yapılmış gibi hissediyorum.

Doktor ağrı yapmaya başlarsa ve dayanamayacak düzeye gelirse dolguyu bir iğne yardımıyla çıkar biraz rahatlatır demişti.

Sizce diş etimin morarması ve şişmesi normal mi? Bu arada dişimi elimle tutup ya da bir kürdan yardımıyla dişime biraz baskı uygularsam dişim sallanıyor.

İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.

@yakoc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kirli Sakal -- 23 Ocak 2014; 10:04:17 >

• Bende arada bir 2-3 saniyelik zonklamalar oluyor.Tam olarak nereden geldiğinide kestiremiyorum.Sıcak soğuk içerken bir sıkıntı yaratmıyor.
  • benim sol alt dişime kanal tedavisi yapılmıştı 2 sene önce sonra bi ara ekmek yerken dolgu çıkıverdi 1 yıldır öyle duruyo dişim, baya bi boşluk var ama durduk yere ağrı falan olmuyo arasına yemek kalıntısı sıkıştığında hafif sızı oluyo sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LawLess437

Bende arada bir 2-3 saniyelik zonklamalar oluyor.Tam olarak nereden geldiğinide kestiremiyorum.Sıcak soğuk içerken bir sıkıntı yaratmıyor.

Grip sinuzit vs gibi bir hastalığınızın atak döneminde iseniz onlar da bu tarz şikayetlere sebep olabilir. Ancak muayene olmadan yorum yapılması güç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taha435

benim sol alt dişime kanal tedavisi yapılmıştı 2 sene önce sonra bi ara ekmek yerken dolgu çıkıverdi 1 yıldır öyle duruyo dişim, baya bi boşluk var ama durduk yere ağrı falan olmuyo arasına yemek kalıntısı sıkıştığında hafif sızı oluyo sadece.

O dişinizin sinirleri ölmüştür. Potansiyel iltihap kaynağıdır. Ağzınızda saatli bomba taşıyorsunuz. Her an şişlik ve ağrı yapabilir.
    Bir diş hekimine gidin. Dişin kurtarılabilir yanı kaldıysa tedavi edilir yoksa çekilir. Bu hali ile ağzınızda kaldığı müddetçe sizi diğer hastalıklara karşı da savunmasız bırakır.
  • 2 sene önce kanal olan dişim,alttan iltihap yaptı,ağrı çok olunca Dr mudale edip iltihabı akıtın kanal temizliği yaptı ve antıbiyotik koyup geçici dolgunyaptı.simdi tedavi süreci başladı ve agrı oluyor. Bu normaimidir ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kanal tedavisi oldum 2 gün oldu dişime dokanınca ağrıyor yemek yerkende acıyor ve hayla diş koku yapıyor doktora geri gitsemmmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: texmo

2 sene önce kanal olan dişim,alttan iltihap yaptı,ağrı çok olunca Dr mudale edip iltihabı akıtın kanal temizliği yaptı ve antıbiyotik koyup geçici dolgunyaptı.simdi tedavi süreci başladı ve agrı oluyor. Bu normaimidir ?

Özellikle yenilenen kanal tedavilerinde, ama bütün kanal tedavilerinde ara seanslarda ve tedavi tamalandıktan sonraki ilk hafta ağrı hassasiyet şikayetleri normaldir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ksk35baris

kanal tedavisi oldum 2 gün oldu dişime dokanınca ağrıyor yemek yerkende acıyor ve hayla diş koku yapıyor doktora geri gitsemmmi ?

Dişin koku yapması diş eti problemlerinden kaynaklı olabilir. Ya da başka çürük dişleriniz olabilir.

Tamamlanan bir kanal tedavisinde dişinizin yemek yerken verdiği sıkıntıların 1 hafta içinde geçmesi gerekir. Geçmezse ilaç desteği uygulanabilir ve 1-2 hafta daha beklenir.
    Şikayetleriniz yine de geçmezse tedavinin yenilenmesi ya da dişin çekilmesi gerekebilir.
  • iyi günler;
    benim üst ön dişim 1-2 sene önce darbe sonucu kırılmıştı. içine pim takılıp dolgu yapılmıştı. sonra yine bir sanırım 3-4 ay önce ağrı yapmıştı ve kanal tedavisi olmuştu. geçtiğimiz perşembe günü 30 ocakta yine birden ağrı başladı. ağrı kesiciyle yatıştırdım ama durmadı. akşam acile gittik ve dişçi pazartesi gel röntgen çekelim ama kanal tedavisi olduğuna göre dişi çekeriz dedi. gerçekten başka bir çaresi yok mu¿ bir de cumartesi günü yanağımda şişlik hissetmiştim. akşam artınca da eczacıya gittik ve antibiyotik verdi. ama gittikçe artıyor, bu sabah kalktığımda yüzümün sol tarafı şişti gözümün altına kadar. iltihap vardır diye düşündük, eğer iltihap varsa doktor tedavi uygulayamaz mı¿ geçmesini mi bekler¿ pazartesi gitmeli miyim, yoksa geçince mi¿ bu arada ön sol dişim ağrılı ama solundaki iki dişede ağrı vuruyor acaba sorun yandakinde mi¿ bir de eğer çekecek olurlarsa başka bir yerde kurtulabilir mi, özelde falan¿
    şimdiden çok teşekkürler.
    durumum acil lütfen yardımcı olun.
    yaş 15 bu arada...

• quote:

Orijinalden alıntı: kahra01

iyi günler;
    benim üst ön dişim 1-2 sene önce darbe sonucu kırılmıştı. içine pim takılıp dolgu yapılmıştı. sonra yine bir sanırım 3-4 ay önce ağrı yapmıştı ve kanal tedavisi olmuştu. geçtiğimiz perşembe günü 30 ocakta yine birden ağrı başladı. ağrı kesiciyle yatıştırdım ama durmadı. akşam acile gittik ve dişçi pazartesi gel röntgen çekelim ama kanal tedavisi olduğuna göre dişi çekeriz dedi. gerçekten başka bir çaresi yok mu¿ bir de cumartesi günü yanağımda şişlik hissetmiştim. akşam artınca da eczacıya gittik ve antibiyotik verdi. ama gittikçe artıyor, bu sabah kalktığımda yüzümün sol tarafı şişti gözümün altına kadar. iltihap vardır diye düşündük, eğer iltihap varsa doktor tedavi uygulayamaz mı¿ geçmesini mi bekler¿ pazartesi gitmeli miyim, yoksa geçince mi¿ bu arada ön sol dişim ağrılı ama solundaki iki dişede ağrı vuruyor acaba sorun yandakinde mi¿ bir de eğer çekecek olurlarsa başka bir yerde kurtulabilir mi, özelde falan¿
    yaş 15 bu arada...

Kusura bakmayın mesajınızı yeni gördüm.

Yüzünüzde şişlik oluşturan bir apsenin tedavisi , o apsenin boşaltılması ve gerekirse iğne şeklinde antibiotik desteği uygulanmasıdır. ( hap da olabilir ancak iğne çok daha hızlı ve etkilidir)

Sıkıntıya sebep olan dişin ağızdaki diğer bütün dişleri etkilemesi normaldir, sadece hemen yanındaki komşu dişlerde değil, diğer taraftaki ya da karşıt çenedeki ( yani sol üst dişteki bir sıkıntı sağ tarafta ya da sol alt tarafta) dişlerde de ağrıya sebep olabilir.

Bahsettiğiniz kadar çok şişliğe sebep olan bir dişin kurtulma ihtimali oldukça düşüktür. Dişi ve röntgenini göremeden kesin yorum yapamam, tedavisi kesinlikle yok ya da elbette var demek medyumluk olur; ancak düşük bir ihtimaldir.

• quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

iyi günler;
    yaş 15 bu arada...

Yüzünüzde şişlik oluşturan bir apsenin tedavisi , o apsenin boşaltılması ve gerekirse iğne şeklinde antibiotik desteği uygulanmasıdır. ( hap da olabilir ancak iğne çok daha hızlı ve etkilidir)

Sıkıntıya sebep olan dişin ağızdaki diğer bütün dişleri etkilemesi normaldir, sadece hemen yanındaki komşu dişlerde değil, diğer taraftaki ya da karşıt çenedeki ( yani sol üst dişteki bir sıkıntı sağ tarafta ya da sol alt tarafta) dişlerde de ağrıya sebep olabilir.

Bahsettiğiniz kadar çok şişliğe sebep olan bir dişin kurtulma ihtimali oldukça düşüktür. Dişi ve röntgenini göremeden kesin yorum yapamam, tedavisi kesinlikle yok ya da elbette var demek medyumluk olur; ancak düşük bir ihtimaldir.

önemli değil ve teşekkürler...
    Eczaneden aldığım antibiyotiği kullandım. Bitmesine 3 hap kaldı. Çok şükür yüzüm indi. Ve diş ağrımda yok oldu. Eskiden dilimle dokununca bile ağrırken şimdi rahatça yemek yiyebiliyorum. 1-2 gündür hiç ağrı kesicide atmadım. Sizce yine de doktora gitmelimiyim, yoksa zaten kanal olduğu için bu şekilde durup, bi daha ki ağrıda çektirmeye falan mı gitmeliyim¿
    ŞİMDİDEN TEŞŞÜRLER.
    (ön diş olduğu için hiç çektirmek istemiyorum, bi de doktor 1 ay orası boş kalır falan dedi) eee okulumda var... uff :-(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahra01 -- 7 Şubat 2014; 16:02:05 >

• quote:

quote:

quote:

iyi günler;
    yaş 15 bu arada...

Eczaneden aldığım antibiyotiği kullandım. Bitmesine 3 hap kaldı. Çok şükür yüzüm indi. Ve diş ağrımda yok oldu. Eskiden dilimle dokununca bile ağrırken şimdi rahatça yemek yiyebiliyorum. 1-2 gündür hiç ağrı kesicide atmadım. Sizce yine de doktora gitmelimiyim, yoksa zaten kanal olduğu için bu şekilde durup, bi daha ki ağrıda çektirmeye falan mı gitmeliyim¿
    ŞİMDİDEN TEŞŞÜRLER.
    (ön diş olduğu için hiç çektirmek istemiyorum, bi de doktor 1 ay orası boş kalır falan dedi) eee okulumda var... uff :-(

Dişte bir sıkıntı başladığı zaman, kendiliğinden geçmez malesef. Siz şimdi doktora gitmeyi ihmal ederseniz en fazla 1-2 ay sonra dişiniz yeniden şişecek ve bu sefer antibiotikler de etkili olmayacak.
    O yüzden ihmal etmeyin ve dişinizi gösterin. Gerekirse başka bir ya da bir kaç yere daha gidip kurtulma ihtimalini sorun, size yakın bir diş hekimliği fakültesi varsa orada endodonti bölümü hocaları ile ya da özel bir yerde endodonti uzmanı ile görüşebilirsiniz. Ama dişinizin çekimi ihtimaline her an hazırlıklı olmalısınız. İhmal ettikçe diğer dişlerinize de çürük ve iltihabın sıçrama ihtimali de olduğunu unutmayın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

iyi günler;
    yaş 15 bu arada...

ŞİMDİDEN TEŞŞÜRLER.

Dişte bir sıkıntı başladığı zaman, kendiliğinden geçmez malesef. Siz şimdi doktora gitmeyi ihmal ederseniz en fazla 1-2 ay sonra dişiniz yeniden şişecek ve bu sefer antibiotikler de etkili olmayacak.
    O yüzden ihmal etmeyin ve dişinizi gösterin. Gerekirse başka bir ya da bir kaç yere daha gidip kurtulma ihtimalini sorun, size yakın bir diş hekimliği fakültesi varsa orada endodonti bölümü hocaları ile ya da özel bir yerde endodonti uzmanı ile görüşebilirsiniz. Ama dişinizin çekimi ihtimaline her an hazırlıklı olmalısınız. İhmal ettikçe diğer dişlerinize de çürük ve iltihabın sıçrama ihtimali de olduğunu unutmayın.

Ailem de öyle diyor. Gideceğiz herhalde... Umarım kurtulur... Cevaplarınız ve vaktinizi harcadığınız için çok teşekkür ederim :-) izninizle bir sorum daha var. En arka sağ alt dişimin yanındaki diş eti şişti ve o arka dişin üzerine doğru uzadı. O da beni yemek yerkn acıyor. daha öncede benzer bişey olmuştu ama bana çok garip geliyor bir dişin üstüne diş eti gelmesi... orada biraz da sertlik var diş etinde, acaba yeni diş çıkıyor olabilir mi? 20likler falan? Yoksa o da iltihaptan dolayı olabilir mi?
    Şimdiden çok teşekkürler...
    (Bu arada sizide çok meşgul ediyorum ama, her zaman böyle, soruları cevaplayan birini bulmak kolay olmuyor) :-)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.