Şimdi Ara

Kanal tedavisi yapılmış diş ağrır mı? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
13
Favori
591.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cancenk1277

benim sol üst arka dişim çürümüştü ,doktor ilk olarak bir madde koydu,kanal yapmadı. kanal yapmadan dişi kurtarmaya çalışacağını söyledi bu madde ile. daha sonra dolgu yapıp dişi kapadı. 2 hafta sonra felaket bir ağrı oldu, anlık sanki dişimden bir şey çekiliyormuş hissi oldu. daha sonra doktor dişime tek seansta kanal yaptı,ilginçtir seansta hiç ağrı duymadım,öncekilerde az çok duyuyordum. daha sonra dişimin ağrısı aynı şekilde devam etti 1 hafta. doktorum antibiyotik verdi ,ağrılar azaldı. 1 ay geçmesine rağmen 5 6 günde bir ağrıyor o dişim. ve bu ağrı 3 4 saat sürüyor. s

1 ay geçmesine rağmen ağrıların geçmemesi normal bir durum değil. Kanal tedavisinin yenilenmesi ya da tekrar ilaç kullanımı gerekebilir. Doktorunuzla görüşmenizde fayda var.
    Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: nihat670

hocam beim de dişime kanal tedavi yaptı 4 gün geçti fakat geceleri arıdan uyuyamıyorum acaba siniri tam öldürmemişmidir ...

Ara seans idi ise yaşadığınız sıkıntı normal ancak tamamlanan bir kanal tedavisi ise gece uyutmayacak kadar aşırı bir ağrı olması beklenmez. Antibiotik desteği ile dişin durumuna bakılıp gerekirse tedavinin yenilenmesi düşünülebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: talhakaya96

Öncelikle merhabalar yaşım 19 benim sol tarafta en arkadan 2. dişimde ağrı vardı 2 seanslı kanaltedavisi oldum fakat ağrısı bir türlü geçmedi doktorum beklemem gerektiğini söyledi diş kökünde iltihap olduğunu ondan ağrıyabiliceğini söyledi bana antibiyotik verdi iltihap geçsin diye bende dün kullanmaya başladım fakat aşırı derecede ağrım oluyor bastırmasam bile ağrıyor fakat bugün elle kontrol ettim en arkadaki dişim yani kanal tedavisi olan dişimin yanındaki diş asıl ağrıyı yapıyormuş herhangi bir çürük yok o dişimde ve kanal tedavisi olduktan sonra ağrı yapmaya başladı ne yapmalıyım bilemyorum herhangi biri bir fikir verebilir mi?

Dişlerde yansıyan ağrı olabilmektedir. Kanal tedavisi lan dişinizin ağrısını komşu dişte gibi hissetmiş olabilirsiniz.
    Kanal tedavisi yapılan dişinizin kökündeki iltihap geniş bir alanda idi ise komşu dişi de etkilemiş olabilir bu yüzden ağrınız oluyor olabilir.
    Dişteki ağrılar zamanla geçmedikçe bütün dişler hassaslaşır ve hepsi ağrıyor gibi beyine sinyal gider bu tür bir sıkıntı yaşamış olabilirsiniz.
    Her ihtimalin değerlendirilmesi için antibiotiğiniz bittikten sonra doktorunuzla görüşün gerekirse yeni bir röntgenle dişlerinizin değerlendirilmesinde fayda var.

• öncelikle yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim fakat sıkıntım şu ben ilaca 10 gün sonra başladım 3 gündür ilaç kullanıyorum ama herhangi bir düzelme olmadı ve en arka dişime dokunulmuyor bile 20lik diş şüphem vardı fakat diş doktorum daha 20lik dişe olduğunu söyledi ağrı kesici de fayda etmiyor bugün ateşim çıktı en arkadan 2. diş yani kanal tedavisi olan dişimde bastırınca pek bir ağrı olmuyor ama en arkadaki dişime bastıramıyorum bile ben istanbulda yaşıyorum ama trabzona geldim ve tanıdık diş hekimim de yok o yüzden ne yapıcağımı şaşırmış durumdayim :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: talhakaya96

öncelikle yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim fakat sıkıntım şu ben ilaca 10 gün sonra başladım 3 gündür ilaç kullanıyorum ama herhangi bir düzelme olmadı ve en arka dişime dokunulmuyor bile 20lik diş şüphem vardı fakat diş doktorum daha 20lik dişe olduğunu söyledi ağrı kesici de fayda etmiyor bugün ateşim çıktı en arkadan 2. diş yani kanal tedavisi olan dişimde bastırınca pek bir ağrı olmuyor ama en arkadaki dişime bastıramıyorum bile ben istanbulda yaşıyorum ama trabzona geldim ve tanıdık diş hekimim de yok o yüzden ne yapıcağımı şaşırmış durumdayim :(

Antibiotikler etkisini göstermeye 3. günden sonra başlar zaten ancak sizin geç kalmış olmanız işinizi biraz zorlaştırıyor. Ateşinizin çıkmış olması da ilacın etkinliği konusunda düşündürüyor. İlacın değişmesi hatta duruma göre iğne kullanmanız gerekebilir. En kısa zamanda getirip kontrole gidebilirseniz sıkıntınız 20lik dişinizde ise de diğerinde ise de anlaşılır gerekirse çekilebilecek bir dişse çekimi de yapılır.

20lik dişiniz gömülü değilse devletin ağız diş sağlığı merkezlerinde de ücretsiz olarak çekimi yapılabilir.
    Özelde çalışan tanıdığım bir diş hekimi yok ancak Trabzon ağız diş sağlığı merkezinde Eda Nur Öksüzoğlu ve Muhammet Aktürk sınıf arkadaşlarım ve her ikisi de oldukça iyi hekimlerdir. gidecek olursanız selamımı da iletin. Tuba koç olarak tanımayabilirler gerçi,Tuba Uluneke olarak söylersiniz.

Geçmiş olsun. Lütfen durumdan haberdar edin.

• Merhaba benim en alt en sol diş 20lik deil ağrı yapmıştı 3 gün önce doktora gittim apse yapmış dedi antibiyotik filan verdi fakat birşey sormak istiyorum benim hemen yanındaki dişide ağrıdığı için direk çektirmiştim yani yanında diş yok bunuda çektirirsem 2 dişim olmıcak azı diş hemde ne yapmalıyım doktor belki kanal yaparlar fakat az bi ihtimal dedi ilerlemiş çürüğü resmen oyuk kırılmış size danışmak istedim ne yapmalıyım çektirersem 2 dişim olmıcak bu dişi kanal yaptırıp diyer olmayan dişime köprü yapılabilirmi çünkü 1 dişim yok ve yanındakide çekilmeyle karşı karşıya bi akıl verirseniz sevinirim.
  • Merhaba. Ben 15 gun kadar once bir doktora kanal tedavi icin basvurdum doktor 3 gun boyunca ilacladi ardindan iltihap oldugunu antibiotik kullanmam gerektugini soyledi ben kullanmak istemedim ardindan cok acılı bir ilaclama donemi yasadim ve cok agri cektigim icin doktor cekilmesi gerektigini soyledi. bende baska doktora gittim cekilmesini istemedigimden. O da antibiotik sart diyince 4 gun kullandim ardindan 1 gun icinde yine acılı bir sekilde kanal tedavim yapilip sonlandirildI baska sehire gitmem gerektigi icin. Ama hala meyve yerken ya da sert soguk bir seyler yiyip icince agriyor agei kesici icmeden duramiyorum sizce nedeni nedir tekrar gitmeli miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 5 gündür antibiyotik içiyordum bugün sabah bitti ilaç fakat hastanede doktor yok cumartesi yarında pazar 2 günden bişey olurmu ilaçda bitti
  • nedense genel olarak diger doktorlardan kormayız ama diş doktoru diyince hepimizde bi korku oluyor :) normalde kendime dikkat eden birisiyim ama diş saglıgını çok ama çok boşladım,hiç ilgilenmedim desem yalan olmaz.30 yaşındayım,en son 10-11 yaşında gittim diş çektirdim ve bidaha gitmedim.haliyle dişlerin durumu hiç iyi degil.bi süredir mide sorunları çektigim için doktor doktor dolaştım,sonunda hepsinin ortak fikri midemde bi sorun olmadıgı yönde oldu ama çok sayıda çürük diş mide rahatsızlıklarına neden olabilir dediler.geçen gün bi doktora gittim ve 7-8 tane sorunlu dişim oldugunu söyledi,röntgen çektirip tekrar gel dedi.ne gün içerisinde ne gece uyurken filan rahatsızlık vermiyorlar ama yemek yeme konusunda tabiki sorun oluyor ve anlaşılan fazla çignemeden yuttugum için mide sorunlarınada neden oluyor.gittigim doktora defalarca ne yapıcaz,ne işlemler uygulanacak dedigim halde sen röntgen çektir gel napıcaksın gerisi benim işim dedi.dolgu mu yapmayı düşünüyor,çekicek mi,kanal tedavisi mi yapıcak ne düşündügünü anlamadım ve ögrenemedim bi türlü.röntgen çektiricem tabiki ama en azından ne işlemler yapacagını azçok anlatmayı tercih eden bi doktor bulmayı düşünüyorum :)

burda insanlara çok yardımcı oluyorsunuz gördügüm kadarıyla,tebrik ederim.konunuzun abonesi oldum ve uzun bi süre diş konusunda sizi rahatsız edicem,bilginize başvurucam büyük ihtimalle bende :)

• Selam. Benim 7 Yıllık dolgum 1 ay önce düşdüştü.Hiç bir zaman ağrı sızı olmamıştı.Doktora gittim.Rontgen cekti.Bana senin disinde basit çaplı bi uygulama olmus sinirler kurutulmus, kanal tedavisi yapılmamış dedi.Dis koklerinde sorun var o sorunlar Kanal tedavisi yapsam bile duzen tutmaz dedi. Yapmadan tekrar dolgu yaptı.Agrırsa çektir dedi.2 Hafta sonra agrim basladı.Şimdi şis
    Baska doktoro sordum bakti rontgene kanal tedavisi olur kurtarma sansin daha cok dedi.Şimdi dolgu yapan doktora ne demem gerekiyor.verdigim para 15gun sonra ağrı olarak zararima oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim 1 azı dişim çekilmişti şuan orası boş duruyor 1 senedir bi sorun olurmu hemen yanındakide çürük ona kanal tedavis yapılcakmış
  • Merhaba arkadaşlar benim sorunum kanal tedavisi yaptırdıgım dişimin dolgusu düştü bende pek umursamadım acı hissetmedigimden ama bu aralar sürekli iltahaplı kan geliyor dolgu düşen yerden ve damaklarım iltahap oldu hep 2 yıldır böyle kullanıyorum ama sürekli iltahap yutmaya başladım bu aralar şimdi benim sorum bu dişe tekrar dolgu yapılırmı yoksa çekilmesimi lazım
  • Merhaba,

Seneler önce (tahminen 6-7 sene) kanal tedavisi yapılmış olan dişim önce çatladı, sonra da kırıldı. Doktorum eski röntgenime bakıp, dişe dolgu yapıp kapattığında dişte zonklama türü ağrı başladı. Bunun üzerine yeni bir röntgen çekildi ve önceki kanal tedavisinde kanalların tamamen doldurulmadığı, bu yüzden de bir problem olabileceği, kanal tedavisinin yenilenmesi gerektiği söylendi.

İlk seansta kanallar tekrar açıldı, temizlendi ve koruyucu konulup birkaç gün açık bırakıldı. Ayrıca kalçadan bir doz klindan yapıldı. (Ancak klindan ileriki günlerde alerjik reaksiyona sebep oldu, kortizon ve Avil verildi.)

İkinci seansta kanallar tamamen temizlendi, lazer yapıldı ve kök ucuna kadar dolduruldu. Ancak anestezi geçtikten sonra yine zonklama türü bir ağrı başladı.

Doktorum endişelenmemem gerektiğini, temiz ve kapsamlı bir kanal tedavisi yaptığımızı, vücudun mücadele ettiğini söylüyor. Şu an için antibiyotik başlamaya da gerek olmadığını, ağrı kesici kullanmamı söyledi. Alerjik durumum da öte yandan hala geçmedi, kaşıntılarım devam ediyor.

Sizce bu süreç normal midir, ağrı hiç geçmeyecek ve dişimi kaybedeceğim diye oldukça endişeliyim. Şu an 24 saat geçti kanalın kapatılmasının üzerinden. Kaç gün ağrı normal kabul edilebilir? Antibiyotiğe alternatif kullanabileceğim ilaç/destek var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: neksushot

Merhaba benim en alt en sol diş 20lik deil ağrı yapmıştı 3 gün önce doktora gittim apse yapmış dedi antibiyotik filan verdi fakat birşey sormak istiyorum benim hemen yanındaki dişide ağrıdığı için direk çektirmiştim yani yanında diş yok bunuda çektirirsem 2 dişim olmıcak azı diş hemde ne yapmalıyım doktor belki kanal yaparlar fakat az bi ihtimal dedi ilerlemiş çürüğü resmen oyuk kırılmış size danışmak istedim ne yapmalıyım çektirersem 2 dişim olmıcak bu dişi kanal yaptırıp diyer olmayan dişime köprü yapılabilirmi çünkü 1 dişim yok ve yanındakide çekilmeyle karşı karşıya bi akıl verirseniz sevinirim.

Dişiniz ne durumda kanal tedavisi kurtarır mı bilemiyorum ancak kurtulma şansı varsa deneyin. Dişinizin röntgeni ve fotoğrafı varsa gönderirseniz daha rahat yorum yapabilirim.
    DM ya da bilgi@dttubakoc.com adresine gönderebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: serencevik

Merhaba. Ben 15 gun kadar once bir doktora kanal tedavi icin basvurdum doktor 3 gun boyunca ilacladi ardindan iltihap oldugunu antibiotik kullanmam gerektugini soyledi ben kullanmak istemedim ardindan cok acılı bir ilaclama donemi yasadim ve cok agri cektigim icin doktor cekilmesi gerektigini soyledi. bende baska doktora gittim cekilmesini istemedigimden. O da antibiotik sart diyince 4 gun kullandim ardindan 1 gun icinde yine acılı bir sekilde kanal tedavim yapilip sonlandirildI baska sehire gitmem gerektigi icin. Ama hala meyve yerken ya da sert soguk bir seyler yiyip icince agriyor agei kesici icmeden duramiyorum sizce nedeni nedir tekrar gitmeli miyim?

Anlattığınızdan anladığım kadarı ile dişiniz henüz tam iyileşemeden tedaviniz tamamlanmak durumunda kalınmış. Tekrar antibiotik kullanıp bir şansınızı deneyebilirsiniz, Kanal tedavisinin yenilenmesi gerekebilir, dişini durumu bir kaç ay izlenip ona göre de hareket edilebilir.
    Bulunduğunuz yerde bir diş hekimine muayene olup durumu anlatmanızda fayda var.

• quote:

Ben 5 gündür antibiyotik içiyordum bugün sabah bitti ilaç fakat hastanede doktor yok cumartesi yarında pazar 2 günden bişey olurmu ilaçda bitti

Antibiotiklerin etkisi 48 saat sonra geçmektedir. Antibiotik bittikten sonraki ilk 48 saat içinde müdahale edilemezse her zaman olmasa da çoğu durumda tekrar ilaç kullanımı gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihbaz

nedense genel olarak diger doktorlardan kormayız ama diş doktoru diyince hepimizde bi korku oluyor :) normalde kendime dikkat eden birisiyim ama diş saglıgını çok ama çok boşladım,hiç ilgilenmedim desem yalan olmaz.30 yaşındayım,en son 10-11 yaşında gittim diş çektirdim ve bidaha gitmedim.haliyle dişlerin durumu hiç iyi degil.bi süredir mide sorunları çektigim için doktor doktor dolaştım,sonunda hepsinin ortak fikri midemde bi sorun olmadıgı yönde oldu ama çok sayıda çürük diş mide rahatsızlıklarına neden olabilir dediler.geçen gün bi doktora gittim ve 7-8 tane sorunlu dişim oldugunu söyledi,röntgen çektirip tekrar gel dedi.ne gün içerisinde ne gece uyurken filan rahatsızlık vermiyorlar ama yemek yeme konusunda tabiki sorun oluyor ve anlaşılan fazla çignemeden yuttugum için mide sorunlarınada neden oluyor.gittigim doktora defalarca ne yapıcaz,ne işlemler uygulanacak dedigim halde sen röntgen çektir gel napıcaksın gerisi benim işim dedi.dolgu mu yapmayı düşünüyor,çekicek mi,kanal tedavisi mi yapıcak ne düşündügünü anlamadım ve ögrenemedim bi türlü.röntgen çektiricem tabiki ama en azından ne işlemler yapacagını azçok anlatmayı tercih eden bi doktor bulmayı düşünüyorum :)

burda insanlara çok yardımcı oluyorsunuz gördügüm kadarıyla,tebrik ederim.konunuzun abonesi oldum ve uzun bi süre diş konusunda sizi rahatsız edicem,bilginize başvurucam büyük ihtimalle bende :)

:)
    Geçmiş olsun. Diş çürüklerinin genel sağlığı etkilediğini acı sayılabilecek bir şekilde öğrenmiş olmanıza üzüldüm ama geç olsun güç olmasın;daha kötüsü de olabilirdi. Örneğin diş çürüklerine sebep olan bakteriler aynı zamanda kalp romatizmasına da sebep oluyor. Ya o şekilde öğrenseydiniz :)

Röntgeniniz elinize ulaştıktan sonra bana da gönderirseniz az çok neler yapılabileceği konusunda fikir verebilirim. Tabi ki sadece röntgen yeterli değildir,muayene ağız içi durumun görülüp değerlendirilmesi de gerekli. Benimki sadece yorum olacak..
    Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: hikoxxx123

Selam. Benim 7 Yıllık dolgum 1 ay önce düşdüştü.Hiç bir zaman ağrı sızı olmamıştı.Doktora gittim.Rontgen cekti.Bana senin disinde basit çaplı bi uygulama olmus sinirler kurutulmus, kanal tedavisi yapılmamış dedi.Dis koklerinde sorun var o sorunlar Kanal tedavisi yapsam bile duzen tutmaz dedi. Yapmadan tekrar dolgu yaptı.Agrırsa çektir dedi.2 Hafta sonra agrim basladı.Şimdi şis
    Baska doktoro sordum bakti rontgene kanal tedavisi olur kurtarma sansin daha cok dedi.Şimdi dolgu yapan doktora ne demem gerekiyor.verdigim para 15gun sonra ağrı olarak zararima oldu.

Geçmiş olsun kötü bir tecrübe olmuş. İlk gittiğiniz yer devlet hastanesi idi ise elindeki imkanlarla yapabileceği bir şey olmayabilir. ama elbette haklısınız ben burada yapamam ama dışarıda yaptırabilirsiniz diyebilirdi. Gerçi burada da aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık durumu var; devlette çalışırken bu tarz bir bilgilendirme yaptığım bir hastam beni şikayet etmişti,ilgilenmek istemedi özele yönlendirdi diyerek..
    Umarım dişiniz kurtulur ve unutursunuz bu günleri demekten başka çarem yok sanırım şu anda..

• quote:

Benim 1 azı dişim çekilmişti şuan orası boş duruyor 1 senedir bi sorun olurmu hemen yanındakide çürük ona kanal tedavis yapılcakmış

Dişler çekildikten sonra;
    -bulundukları bölgedeki kemik erir. Hem yükseklik hem genişlik olarak eksik dişin olduğu bölgedeki kemik miktarı azalır,bu zamanla estetik bir sıkıntı oluşturur. Uzun dönemde implant yaptırılmak istenildiği zaman da sorun olacaktır.
    -eksik dişin komşusu olan dişler o boş bölgeye doğu yamulur. Bu da o komşu dişlerde diş eti çekilmesi ve kemik erimesine,hassasiyete,çürüklere sebep olabilir. Zamanla köprü yapılmak istenirse o dişlerde kanal tedavisi gerekebilir,implant yapılmak istenirse yeterli mesafe kalmayabilir.
    -eksik dişin karşıt çenesindeki komşusu boşluğa doğru uzar,zamanla dişetine kadar uzanıp dişetini tahriş edebilir. Boşluğa bir protez yapılmak isteniidiği zaman köprü için de implant için de takma diş için de sıkıntı oluşturur.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdi4545

Merhaba arkadaşlar benim sorunum kanal tedavisi yaptırdıgım dişimin dolgusu düştü bende pek umursamadım acı hissetmedigimden ama bu aralar sürekli iltahaplı kan geliyor dolgu düşen yerden ve damaklarım iltahap oldu hep 2 yıldır böyle kullanıyorum ama sürekli iltahap yutmaya başladım bu aralar şimdi benim sorum bu dişe tekrar dolgu yapılırmı yoksa çekilmesimi lazım

Dişinizin sadece kırılan dolgusu yapılırsa şikayetleriniz geçmez.
    En iyi ihtimalle kanal tedaviniz yenilenip tekrar dolgu yapılabilir. ancak 2 yıl çok uzun bir süre,dişinizin çekimi de gerekebilir.
    En kısa zamanda kontrol ettirmenizde fayda var,beklediğiniz her gün dişinizin kurtulma ihtimalini azaltırsınız.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.