Şimdi Ara

Kanal tedavisi yapılmış diş ağrır mı? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
13
Favori
591.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben de 2 gün önce yanyana iki dişime biri kanala birine dolgu yaptırdım. hangisi olduğunu bilmiyorum ama orda çiğneme yapamıyorum basınç olunca direkt ağrıyor normal midiracaba? onun dışında bi sıkıntı yok gibi ilk gün sızlama filan olmuştu dayak yemiş gibi hissediyordum o yok şimdi sadece baskı olunca dayanılmaz acıyor
  • Bende birkaç yıl önce 35 ve 46 ya kanal yaptırmıştım. 35te sorun olmamıştı ama 46da iki ay hassasiyet yaşadım. Şimdi 35teki dolgum düşünce bütün dişlerimde genel bir ağrı hali ama kaynak olarak 35 daha baskın. 46da hafif bi kuvvete ve ısıya karşı bir hassasiyet var ayrıca dişetim de çekilmiş baya. Diğer dişlerimi incelefiğim zaman 36 da da çekilme var periodontitis mi oldum ki?? Geldi mi üstüste geliyor korkumdan gidemiyorum zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BİR HAFTA ÖNCE KANAL TEDAVİSİ BİTEN DİŞİM -HİÇ AĞRI SIZI YAPMADI- ÜZERİNE ESNETİK DOLGU YAPTILAR ANCAK BU DOLGU ÇOK KÖTÜ KANAL TEDAVİ UYGULANAN DİŞİM ETRAFI ŞİŞTİ. 4 SAATTE BİR AĞRI KESİCİ ALARAK DAYANABİLİYORUM..... SİZCE NE YAPAYIM?-DOKTORA ZATEN GİDECEĞİM YARIN-
  • teşekkürler hocam ne olduysa kendiliğinden geçti tekrardan teşekkürler
  • benim kanal tedavim 3 seansta bitti çok zor geçti benim açımdan bir daha karşılaşmam inşallah
  • yakoc kullanıcısına yanıt
    Merhaba tuba hanım bende bugün kanal tedavisi yaptırdım. Tek seans sürdü. Sağ en arka dişimden oldum. Anestezinin etkisi geçince tedavi olan dişimde ve ağzımı açarken ağrılar olmaya başladı. Doktor ilk zamanlarda ağrınız olursa ağrı kesici almamı eğer uzun süre devam ederse tekrardan kendisine gitmemi istedi. Bu konuda beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar
  • Yaklaşık 3 sene önce yapıldı kanal tedavim ama ağrı yapıp hassasiyet oluştu ve dilimle hafif bastırdığımda bile acıyor şuan. Sizce sebebi nedir? Tekrar mı yaptırmam gerekir? Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: davidddd

ben de 2 gün önce yanyana iki dişime biri kanala birine dolgu yaptırdım. hangisi olduğunu bilmiyorum ama orda çiğneme yapamıyorum basınç olunca direkt ağrıyor normal midiracaba? onun dışında bi sıkıntı yok gibi ilk gün sızlama filan olmuştu dayak yemiş gibi hissediyordum o yok şimdi sadece baskı olunca dayanılmaz acıyor

şu anda hiç ağrı yok demek ki 1 hafta 10 gün kadar normalmiş aynı dertle uğrasanlara duyrulur
  • Merhaba bnm disime dün kanal Tedavisi ustunede direk dolgu yapıldı ve bu işlem yarımsaat ssürdü herkezin 2 3 günde yapilmis burda okuduğum a göre doktorda antibiyotik verdi eğer olmazsa cekicez dedi ama hala ağrıyor çok olmasada acaba kanal tedavisinden sonra oluşan agrimi yoksa doktormu beceremedi yardimci olursaniz sevinirim özel değil devlet te oldum

• Bugün, dayanılmaz ağrılarım dolayısıyla acil şekilde, bir hastanaye gidip diş tedavisi yaptırdım, sonu 2 dişime kanal tedavisi ile biten 1. seansın sonunda doktor kanal tedavisi yapılan dişi kapatmak için kısa ömürlü klasik dolgu yerine uzun ömürlü kaplama diş önerdi. Dolgu'nun bir süre sonra kırılacağı, kaplamanın ise daha uzun ömürlü olacağı savını öne sürdü.

Bu konuda deneyimi olan Diş Hekimi arkadaşlar veya hastalardan görüş alabilir miyim? Bir dolgunun, çepheri incelen diş yüzünden kısa ömürlü olacağını söylemek doğru mu, gerçekte bu böyle mi, böyle ise buun alternatifi kaplama diş yaptırmaktan mı geçiyor?

Bilgi verebilenlere şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charlestone

eğer iyi temizleyememişse çürüğü ağrır ve tek çözüm dişi çektirmek.

Tek çözüm diş çektirmek değildir. Zaten aklı başında bir dişçi diş çekmeyi en son çare olarak görür.

Kanal tedavisi düzgün yapılsa da ilk günler sızlayabilir.
    Eğer, kanalın tam yapılmadıysa ki bu röntgende gözükür, dişçinin yaptığı dolgu alınır, ve kanal işlemi tamamlanır. Ben başlangıçta üniversite hastanesinde kanal yaptırmıştım. Hatta bu dişim çok kötü vaziyetteydi. Sonra özele gittim, dedi bana bu kanal tamamlanmamış. Dolguyu alıp, tekrar kanal yaptı.

Açıkçası bir diş yüzünden bir ayı geçiktir dişçiye gittim. Anlatılmaz yaşanır, denebilir. Hayattan soğudum resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrakeMcCain -- 12 Aralık 2014; 18:30:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: barisg

Bugün, dayanılmaz ağrılarım dolayısıyla acil şekilde, bir hastanaye gidip diş tedavisi yaptırdım, sonu 2 dişime kanal tedavisi ile biten 1. seansın sonunda doktor kanal tedavisi yapılan dişi kapatmak için kısa ömürlü klasik dolgu yerine uzun ömürlü kaplama diş önerdi. Dolgu'nun bir süre sonra kırılacağı, kaplamanın ise daha uzun ömürlü olacağı savını öne sürdü.

Bu konuda deneyimi olan Diş Hekimi arkadaşlar veya hastalardan görüş alabilir miyim? Bir dolgunun, çepheri incelen diş yüzünden kısa ömürlü olacağını söylemek doğru mu, gerçekte bu böyle mi, böyle ise buun alternatifi kaplama diş yaptırmaktan mı geçiyor?

Bilgi verebilenlere şimdiden teşekkürler.

Evet, sizin dişinizin durumu farklı olabileceği gibi, eğer çeper inceyse kron yapılır(kron ne bilmiyorum, diş hekimi değilim, tıp öğrencisiyim) Dolguya başvurmazlar benim bildiğim; çünkü ince çeperli dişte dolgu fazla dayanmaz.

• DrakeMcCain kullanıcısına yanıt
    Üstad bilgilendirme için teşekkürler. Doktor'un söylediği dolgunun değil, artık ölmüş olan dişin dayanmayacağı ve dolgu ile birlikte döküleceği. Bu durumda kaplamıyı tavsiye eder misiniz?
  • Son bir haftadır dişlerimde aşırı hassasiyet başladı ve yemek yerken vs. çenemde ağrı oluyordu.

Doktora gittim ve hali hazırda var olan bir çürüğe geçici dolgu yaptı ve haftaya randevu verdi, ağrı yaparsa haber ver dedi. Şimdi ben yine yemek yerken ve dişlerimi bastırınca yine çeneme doğru yayılan bir ağrı hissediyorum bu ama bu ağrının bu çürük dişten geldiğini sanmıyorum. Röntgen çektireceğim onlar için bu ama bu geçici dolgu yaptırılan dişe illa kanal tedavisi gerekir mi?

Bir de bir dişim durmadan sızlıyor, sıcak-soğuk bir şey yiyip-içmekle alakasız olarak günün yarısında sızlıyor. Doktor buna da bakıp bir sorun yok dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EhrimeN -- 13 Aralık 2014; 22:02:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EhrimeN

Son bir haftadır dişlerimde aşırı hassasiyet başladı ve yemek yerken vs. çenemde ağrı oluyordu.

Doktora gittim ve hali hazırda var olan bir çürüğe geçici dolgu yaptı ve haftaya randevu verdi, ağrı yaparsa haber ver dedi. Şimdi ben yine yemek yerken ve dişlerimi bastırınca yine çeneme doğru yayılan bir ağrı hissediyorum bu ama bu ağrının bu çürük dişten geldiğini sanmıyorum. Röntgen çektireceğim onlar için bu ama bu geçici dolgu yaptırılan dişe illa kanal tedavisi gerekir mi?

Bir de bir dişim durmadan sızlıyor, sıcak-soğuk bir şey yiyip-içmekle alakasız olarak günün yarısında sızlıyor. Doktor buna da bakıp bir sorun yok dedi.

Geçmiş olsun, nerede oturuyorsunuz bilemiyorum ama mutlaka büyük şehir'deki hastanelerden birine gidin, zaten sıkıntıyı anlamak için hemen röntgen çekiliyor. Bu şekilde sıkıntının ne olduğu dıştan ve içten (röntgen) yapılan muayene ile birlikte daha rahat anlaşılabilir.

• quote:

quote:

Son bir haftadır dişlerimde aşırı hassasiyet başladı ve yemek yerken vs. çenemde ağrı oluyordu.

Geçmiş olsun, nerede oturuyorsunuz bilemiyorum ama mutlaka büyük şehir'deki hastanelerden birine gidin, zaten sıkıntıyı anlamak için hemen röntgen çekiliyor. Bu şekilde sıkıntının ne olduğu dıştan ve içten (röntgen) yapılan muayene ile birlikte daha rahat anlaşılabilir.

Sağolun. Haftaya Cuma'ya kadar sabredebilirsem sabredeceğim, en azından geçici dolgu yerine normal dolgu yapılsın. Ağrı hala devam ediyor ama o geçici dolgu olan dişten gelmediğine emin gibiyim. Gerçi ben bu geçici dolguyu yapana kadar bu kadar ağrı yoktu ağzımı açarken, dişlerimi bastırınca vs.

Ondan sonra bir özel hastaneye gidip röntgen çektireceğim. İstanbul'da oturuyorum, devlet hastanelerinden randevu almak pek mümkün değil, özel tek çare.

• quote:

quote:

quote:

Sağolun. Haftaya Cuma'ya kadar sabredebilirsem sabredeceğim, en azından geçici dolgu yerine normal dolgu yapılsın. Ağrı hala devam ediyor ama o geçici dolgu olan dişten gelmediğine emin gibiyim. Gerçi ben bu geçici dolguyu yapana kadar bu kadar ağrı yoktu ağzımı açarken, dişlerimi bastırınca vs.

Ondan sonra bir özel hastaneye gidip röntgen çektireceğim. İstanbul'da oturuyorum, devlet hastanelerinden randevu almak pek mümkün değil, özel tek çare.

Aynı durumda, aynı kararı kendimce verip, kanal tedavisi öneren doktora, kalıcı dolgu yap dedim. Ancak, ertesi gün hayatımda hissetmediğim bir şiddette diş ağrısı ile sabaha kadar uyuyamadım, ertesi gün işe gidemeyip apar topar başka bir özel hastaneye koştum. Acilen 2 dişe birden kanal tedavisi yapıldı. 3. seans'tayım ve tedavi bir süre daha devam edecek.

Kendi verdiğim yanlış kararın cezasını çektim. Yeni yapılan tedavide dişin içinde ve altında iltihap olduğu ve ilk dolgunun sinirin üzerine yapıldığı, önündeki diş ile arasında boşluk bırakılmadığı anlaşıldı. En başında kararı doktora bıraksaydım belki bu sıkıntılar olmayacaktı.

Uzun lafın kısası, kararı siz vermeyin, doktora bırakın derim. Konunun uzmanı biz olmadığımız için kararı da biz vermeyelim. Kanal tedavisinde diş malesef, sinirler alındığı için, ölüyor ama en azından 10 seneye yakın ağzınızda kalabilir.

İltihap varsa ve ilerlerse, dişi çekmek zorunda kalılar. Bu şekilde, dişin ağzınızda 5-10 yıl kalması şansını da kaybetmiş olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisg -- 14 Aralık 2014; 15:36:56 >

• kanal tedavisi yapılan dişime dr. kanala iğne şeklindeki kanal dolgu malzemesini doldururken acı oldu 3 haftadır ara ara ağrı oluyor dişin üzerine parmağımla hafif tıkladığımda çiğneme yaparken dr. kanalı açıcaz bazen bakteri kalabiliyor dedi ne yapayım çektirmek benim için kurtuluş olur diyorum çok korkuyorum aynı işlemleri yaşamaktan
  • Düşük bir ihtimal
  • Dişime geçen hafta kanal tedavisi yapıldı yemek yedikten sonra dişim ağrı yapıyor sonra ağrı geçiyor ama hassasiyeti devam ediiyor.Doktorum ağrı yapması normal dedi bir süre yemek yerken o tarafını kullanma dedi.Ağrı kesici ile bu dönemi atlatmam mümkünmü acaba yoksa ağrı kesicilerde bir süre sonra işe yaramazmı.Ağrıların dineceği günü sabırsızlıkla bekliyorum
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.