Şimdi Ara

Kanal tedavisi yapılmış diş ağrır mı? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
13
Favori
591.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • doktoruna gorunmende fayda vardir her zaman. aklinda suphe kalacagina gidip danisman rahatlacaktir seni.
  • dün uyuyamadım parolda fayyda etmiyor ne yapabilirim başım da ağrıyor :(
    kafam zongluyordu şimdi biraz a
  • dün uyuyamadım parolda fayyda etmiyor ne yapabilirim başım da ağrıyor :(
    kafam zongluyordu şimdi biraz a
  • İyi Çalışmalar kolaygelsin
    4 ay once sol ust azıdan en son 2 dısım curumustu
    3 seans kanal tedavisi gördüm kanal sonucunda hiç agrım olmadı yalnız
    uzerınden 4 ay gectı su an da agrı olmuyor basabılıyorum ama
    yemek falan yerken basmakta zorlanıyorum acı verıyor ama herhangı bıt sısme kanama
    ağrı gibi bir sıkıntım yok sizce bu normalmıdır yoksa kanal tekrar açılıp yenıden mı ıslem yapılacak _?
  • ne güzel insanlar var ya..

tebrik edilesi
  • merhaba
  • merhaba tuba hanım,
    yaklaşık 6 yıl önce kanal tedavisi ve üzerine amalgam dolgu yapılan sol üst 7 nolu dişimin dolgusu geçen hafta kırıldı.(yanındaki 20lik çekilmişti).gittiğim diş hekimi dolguyu temizledi, altındaki tüm ara malzemeleri temizledi karanfil tadında artık kullanmadığımız malzemeler dedi. oldukça geniş bir boşluk vardı. tekrar dolgu yaptı (kompozit dolgu). dolgudan önce matrix dediği aleti dişime yerleştirebilmek için çok uğraştı çünkü diş eti dişin altına doğru ilerlemiş onu temizledi ve nihayet tamamlandı. bu işlemler esnasında hiç ağrı hissetmedim diş etimin acıması dışında. dolgum yapılalı 6 gün oldu ancak 6 yıldır hiç ağrımayan dişim bu yeni tedaviden sora hala hafif hafif sızlıyor, orada kendini hissettiriyor. bu normal mi? beklemeli miyim yanıtlarsanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: [ORHAN BENCEGAY]

2 gün önce ön iki dişlerime kanal tedavi yaptırdım üst dudak bölgesi şişti hala inmedi dudağın içinde kan toplanmış normalmidir.

@yakoc

Dişler ve dudak uyuşuk iken ısırmış olabilirsiniz. Bir kaç gün içinde geçecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxlxxl25

İyi Çalışmalar kolaygelsin
    4 ay once sol ust azıdan en son 2 dısım curumustu
    3 seans kanal tedavisi gördüm kanal sonucunda hiç agrım olmadı yalnız
    uzerınden 4 ay gectı su an da agrı olmuyor basabılıyorum ama
    yemek falan yerken basmakta zorlanıyorum acı verıyor ama herhangı bıt sısme kanama
    ağrı gibi bir sıkıntım yok sizce bu normalmıdır yoksa kanal tekrar açılıp yenıden mı ıslem yapılacak _?

Dişinizin üstüne basmaya çalıştığınızda oluşan rahatsızlık hissi gittikçe azalan bir his ise sıkıntı yok; dişinizin iyileşme süreci yavaş işliyordur. Ama artıyorsa kontrol edilmesinde fayda var. Kanal tedavisinin yenilenmesi de diş çekimi de gerekebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: borabora667

merhaba tuba hanım,
    yaklaşık 6 yıl önce kanal tedavisi ve üzerine amalgam dolgu yapılan sol üst 7 nolu dişimin dolgusu geçen hafta kırıldı.(yanındaki 20lik çekilmişti).gittiğim diş hekimi dolguyu temizledi, altındaki tüm ara malzemeleri temizledi karanfil tadında artık kullanmadığımız malzemeler dedi. oldukça geniş bir boşluk vardı. tekrar dolgu yaptı (kompozit dolgu). dolgudan önce matrix dediği aleti dişime yerleştirebilmek için çok uğraştı çünkü diş eti dişin altına doğru ilerlemiş onu temizledi ve nihayet tamamlandı. bu işlemler esnasında hiç ağrı hissetmedim diş etimin acıması dışında. dolgum yapılalı 6 gün oldu ancak 6 yıldır hiç ağrımayan dişim bu yeni tedaviden sora hala hafif hafif sızlıyor, orada kendini hissettiriyor. bu normal mi? beklemeli miyim yanıtlarsanız sevinirim

Yaşadığınız durum gayet normaldir.
    Kırılan dolgu ile kanal ağız ortamın açılıyor;bu duruma dişin yeniden adapte olması gerekli.
    Diş etinin altına kadar inen bir dolgu yapılıyor; diş eti istemesek de etkileniyor; iyileşmesi toparlanması gerekli.
    Kompozit dolguların büzülme katsayısı ile dişin de yakın da olsa farklı; dolgu dişi kendisine doğru çekiyor bu da hassasiyete sebep olabiliyor. ( polimerizasyon büzülmesi)

Şikayetleriniz azalarak geçecektir. Tedavinizin üserinden 1 ay geçtiğinde hala sıkıntı olursa o zaman dişin çekime gitme ihtimali olacaktır ( derin bir dolgu olduğu için kanal tedavisi yenilenmesi pek verimli olmayacaktır), o zaman kontrol ettirirsiniz.
    Geçmiş olsun.

• Sayın Tuba Hanım;

1-2 yıl önce eşimin 20'lik dişi ameliyatla alındı. Alınan bölgede büyük bir boşluk kaldı. Alınan 20'lik dişin yanındaki diş 5 ay önce ağrı yaptı. Bu dişe bir günde kanal tedavisi uygulandı. Şimdi kanal tedavisi olan diş iltihaplandı. Başka bir doktor tarafından 3-4 haftadır antibiyotik tedavisi yapılıyor. 3 kutu antibiyotik bitti. Dişçimiz kanal tedavisini yenileyecekti ancak son kontrolde iltihabın hala devam ettiğini ve kanal tedavisinden vazgeçerek dişin çekileceğini söyledi. İltihap kurumadan da dişi çekemeyeceğini belirterek 12 adet iğne verdi. Bir hafta antibiyotik içmeyecek. Ardından iğnelere başlayacak. İğnelerden sonra kontrole gidecek. Hala kurumadıysa tekrar iğne verilecek. İltihap kuruduğunda çekim yapılacak. Eşim zaten 3 kutu antibiyotik bitirdi. Bir hafta ara verdiğimizde enfeksiyon yeniden ilerleyecek. Bu bir kısır döngü değil mi?

Çekim için iltihabın tamamen kuruması mı gerekiyor? İğneleri olmadan çekim yapılabilir mi? Yapılan dolgu açılarak iltihap çıkartılamaz mı? Dişin kurtulma ümidi yok mu?

Biz arada kaldık. Ne yapacağımızı bilmiyoruz? Sizin önerinize göre hareket etmek istiyoruz. Diş Hekimliği Fakültesine gitme imkanımız var. Fakülteye de kontrol ettirelim mi?

• Merhaba Tuba Hanım
    Benim iki gün önce, 7 yıl önce yaptırdığım bir kanal tedavim yenilendi. Önceki diş hekimi kanalın dibine kadar inmemiş, yarıda bırakmış. Şimdiki diş hekimim kanalın köküne kadar indiğini gösterdi röntgende. İlk iki gün üzerine bastığımda rahatsızlık veren bir ağrı vardı. Ancak bugün (yani üçüncü gününde) hiç geçmeyen bir sızlama, ateş, kaşıntı hali var. Apse yapmış mıdır diye endişeleniyorum ama apse olsa şişlik falan da mı olur? Yoksa ilk günler bu şikayetler normal mi, geçici bir durum mu?
    Cevabınızı bekliyorum, yanıtlarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler
  • merhaba benim dolgulu dişim sadece yemek yerken falan ağrıyordu bastırırken. doktora gittim doktor bi bakalım dedi elinde demir bi çubukla dişe vurdu ağrıdığını söyledim. o da kanal tedavisi yapalım dedi direk. neyse sonra dolguyu falan deldi sinirleri aldı ve delik dişi pamukla kapadı geçiçi dolgu falan yapmadı. bu pamukla kapaması bir problem oluşturur mu? çünkü 2 gündür bu şekilde duruyorum ne bişe yiyebildim nede ağzımı kapayabiliyorum. birde ağzımda bu diş çok rahatsız ediyor mesela dişlerimi kenetlemeyi bırak hafif kapadığımda orası fazlalıkmış gibi hissettiriyor ve ağrıyor. bu normal midir sonuçta dişin içini deldi sadece? dolgu yapılıp diş kapandıktan sonra bunlar geçer mi? şimdiden teşekkürler.
  • Merhaba Tuğba Hanım
    Yaklaşık 1 sene önce sağ üst arka dişimin birine kanal tedavisi yapıldı. Bugüne kadar hiç bir şikayetim yoktu fakat bugün sıcak veya soğuk bir şey içtiğimde, yemek yediğimde çok kötü sızlıyor, üstüne basınca sızlıyor. Zor yiyip içiyorum.
  • Iyi gunler bu dişlerden çok çektim. .. bunlar 5-6 ay once yapildi,üst arka disim de büyük bir iltihap vardı gittiğim doktor üç seansa yaydi ve direkt kanal tedavisi uyguladı, sonra onun hemen altındakini de aynı şekilde yaptık. Bir ay sonra üstteki disim den koku yayiliyordu hemen gittim ve büyük bir iltihap vardı çekim dediler, tabii başka bir doktora da gösterdim bakar bakmaz çekim dediler kimse başka bir öneri sunmadi bende o korkuyla cektirdim suan çok pişmanım çünkü doğru düzgün beslenemiyorum alttaki disim de üstüne basınca ağrı yapan cinsten, Kanal Tedavisi mi hatalı? Alttaki disim de çekilmeye gider mi? Ne yapmalıyım şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar bugun kanal tedavisi yapildi ilk seans henuz. Dolgu yapilmisti gecen hafta ancak disi kurtaramadik. Sinirler alindi ve sekil verildi ancak 3-4 saat geçti suan agri var disimde. Çürük agrisi degil aciyla karisik bir agri. Normal midir bu? Ne zaman gecer? Ne yapmaliyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Tuğba hanım.

Cuma günü doktora gittim 2 dişin çekileceğini söyledi, normalde dişten çok kolay vazgeçmeyen bir insanım ama bu ağrı artık canıma yetti günlerdir gözüme uyku girmedi ceset gibi geziyorum.

Size soracağım soru ise Augmentin yanına verdiği Dicloflam adlı ağrı kesici, hiçbir işe yaramıyor başka bir öneriniz var mı?Randevuya kadar ağrım biraz dinsin istiyorum.
  • Merhabalar Tuğba Hanım ,

Kanal konusunda çok muzdaribim lütfen yardımcı olun. Yaklaşık 2 buçuk ay önce devlet hastanesinde kanal tedavisi yaptırdım. Sol üst 5 numaralı dişti heralde ismi . Yaptıırdığımdan beri dişimde çok garip bir hissiyat var. Yuruşlarda bir ağrı yok , veya rahatsız edecek bir ağrı. Ama su içerken bazen garip bir fzonklama oluyor çok kısa süreli . Ve bazen e o dedğim garip bir hissiyat. Yokmuş gibi ama dğeişik bir his. Beni çok rahatsız ediyor. HAngi dişçiye gittiysem , problem olsaydı dikey vuruşlarda ağrı olurdu diyor. Ne yapmam gerekli ?
  • Merhabalar;

benim farklı bir sorum olacak. 1 sene kadar önce yapılmış bir kanal tedavim var. yapıldığı günden beri o dişimde hep kötü bir his içinde yaşadım. hep beni rahatsız ediyordu. son olarak dişim bir sabah kaltığımda şişti. kanal tedavis yapan doktora gittim en arkadan çıkmış 20 lik diş itmiş olabilir ve şişmiş olabilir dedi. Çok ilgilenmediğini görünce bende farklı bir doktora gittim.
    Yeni doktor şişliği indirmek için antibiyotik tedavisine başladı. diş hiç inmedi.
    sonrassında 10 adet iğne verdi. iğneler bitti yine inmedi.
    en son olarak cerrahi müdehale gerekiyor ve apsenin kesilip alınması gerekiyor diyerek çene cerrahı olan bir doktora yönlendirdi ve dişin çekilebileceğini söyledi.
    Cerrah doktora gittiğimde dişin filmini çekti. filme bakarken kanal tedavisi eksik yada yanlış olmuş olabilirmi diye sorduğumda kanal tedavisi çok düzgün yapılmış ama dişin köklerinden biri erimeye başlamış dedi ve tekrar tekrar sorsam da dişi çekilmemiz gerekiyor diyerek dişi çekti. diş 3 köklüymüş ve 1 kök uzun 2 kök kısa şeklide çıktı. dişin köklerinde de herhangi bir çürüme ve deformansyon yoktu. sadece apse vardı ve 20 gün boyunca apse ve şişlik biraz inmesine rağmen geçmedi.

dişin gerçekten çekilmesi gerekiyormuydu yada tedavi edilebilrmiydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ghost42

Sayın Tuba Hanım;

1-2 yıl önce eşimin 20'lik dişi ameliyatla alındı. Alınan bölgede büyük bir boşluk kaldı. Alınan 20'lik dişin yanındaki diş 5 ay önce ağrı yaptı. Bu dişe bir günde kanal tedavisi uygulandı. Şimdi kanal tedavisi olan diş iltihaplandı. Başka bir doktor tarafından 3-4 haftadır antibiyotik tedavisi yapılıyor. 3 kutu antibiyotik bitti. Dişçimiz kanal tedavisini yenileyecekti ancak son kontrolde iltihabın hala devam ettiğini ve kanal tedavisinden vazgeçerek dişin çekileceğini söyledi. İltihap kurumadan da dişi çekemeyeceğini belirterek 12 adet iğne verdi. Bir hafta antibiyotik içmeyecek. Ardından iğnelere başlayacak. İğnelerden sonra kontrole gidecek. Hala kurumadıysa tekrar iğne verilecek. İltihap kuruduğunda çekim yapılacak. Eşim zaten 3 kutu antibiyotik bitirdi. Bir hafta ara verdiğimizde enfeksiyon yeniden ilerleyecek. Bu bir kısır döngü değil mi?

Çekim için iltihabın tamamen kuruması mı gerekiyor? İğneleri olmadan çekim yapılabilir mi? Yapılan dolgu açılarak iltihap çıkartılamaz mı? Dişin kurtulma ümidi yok mu?

Biz arada kaldık. Ne yapacağımızı bilmiyoruz? Sizin önerinize göre hareket etmek istiyoruz. Diş Hekimliği Fakültesine gitme imkanımız var. Fakülteye de kontrol ettirelim mi?

Kusura bakmayın yeni gördüm
    Dişin içi açılarak iltihap akıtılabilir ancak buun için apsenin sert olmaması gerekir. 3-4 haftalık bir ab kullanımı sonrası biraz zor olacaktır.Yine de muayene edilmesinde fayda olabilirdi.
    Ne yaptınız?

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.