Bildirim
Kanal tedavisi yapılmış diş ağrır mı? (6. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: yakoc
quote:
Orijinalden alıntı: onurblt
Tuba Hanım Merhaba,
Öncelikle kanal tedavisi mesajlarınızı okudum. Çok ilgili ve yardımcı olduğunuzu gördüm. Benimde dişlerim ile ilgili sıkıntılarım var. Bu konuda sizden yardım rica ediyorum.
Öncelikle dişçi fobisi denecek kadar korkum vardır o koltuktan. En son 15 yaşımda (31 yaşındayım) bir dolgu yaptırmıştım. o sırada epey bir acı çekmiştim bir daha oturamadım o koltuğa. Dişlerimde çürükler olmasına rağmen gidip tedavi olamadım. Diş taşlarım var onları bile temizlettiremedim. Cumartesi sol üst çenemde bir ağrı ile uyandım uykudan. üç dişte sızıdan ziyade bir gerginlikten dolayı çeneme vuran bir ağrı hissediyordum ama çok şiddetli değil hafif. Ben 20lik dişin yamuk çıkmaya başladığından şüphelenip bu dişlerimi ve çenemi zorladığını düşündüm. 2 gündür bu ağrılar geçti fakat katı yemek yiyemiyorum. Diğer sağ tarafımla bile çiğnemeye kalksam dişim ağrıyor. Bugün doktora gittim. Doktor film çekip(filmi aşağıda gönderiyorum) muayene etti.
*Çok fazla diş taşım varmış temizlenmeliymiş.
*Muayene sırasında filimde işaretlediğim dişime dokunduğunda koltuktan zıpladım o derece sızı oldu. Bu dişin kanal tedavisi yapılması gerektiğini iletti. (sıcak ve soğuk hassasiyeti çok yok)
*Sol alt yarım çıkan 20 lik dişimin altında küçük bir iltihap(yada bir sıvı gibi birşey dedi şuan hatırlayamadım) olduğunu ileterek bu dişin çekilmesi gerektiğini yoksa çene kemiğini eritebileceğini söyledi. Koku ve tat değişikliği yapar dedi.( gerçekten de 1-2 aydır ara ara oradan ağzıma iğrenç bir tat gelmektedir)
*bunun haricinde 7 dişime de dolgu yapılması gerektiğini iletti. (dişçi fobisi :( )
**Filmden anlaşılabilir mi bilmiyorum ama bu kanal tedavisi dediği diş dolgu ile kurtulamaz mı? yoksa mutlaka bu kanal tedavisi yapılmalı mıdır?
**Ayrıca doktor hanım kanal tedavisinin sağlıklı olması için ağız sterilizasyonu sağlanması gerektiğini ve bunun içinde önce diş taşlarımın temizlenmesi gerektiğini iletti. Bunun için 3 seans diş taşı temizlemesi yapılması gerekiyor (anca temizlenir dedi) sonra kanal tedavisine başlayacağız dedi. Daha önce temizletmediğim için bilmiyorum. Bir seferde tamamen temizlenemiyor mudur? 3 seans taş temizliği normal midir?
**Çekmeyi planladığı 20 lik dişi(sol alt) mutlaka çektirmem gerekir mi? bana herhangi bir ağrısı sızı olmamaktadır?
sizden yardımlarınızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Yapılacak dolgu ve kanal tedavilerinin sağlığı açısından öncelikle ağız temizliğinin sağlanması gerektiği doğrudur. Diş taşı temizliğinin kaç seans gerekeceği de ağız durumuna bağlıdır. Tek seansta biten diş taşı temizlikleri de elbette olabilir ancak ağız durumunuzu bilmeden yorum yapamam. Dediği gibi aşırı bir taş yoğunluğunuz varsa 4. bir seans bile gerekebilir.
Filme işaretli dişiniz değil de arkasındaki dişte sıkıntı var gibi duruyor ve çürük sinire kadar ulaşmış. (o dişte bir sıkıntı varsa bile röntgen açısı dolayısı ile görülemiyor olabilir bu durumda her iki dişe de kanal tedavisi gerekecektir) sıcak soğuk ağrısı yapmıyor olsa bile sizi uykudan uyandırmış bir ağrı olması ve dişe vurulduğu zaman sıkıntı çıkarması kanal tedavisi gerektiğini gösterir.
Yirmilik dişinizin etrafında kist oluşmaya başlamış, bu da çene kemiğinizde kırık oluşturabilir, komşu dişlerde sıkıntılar çıkarabilir o yüzden ağrınız olmasa bide o dişin alınması gerekli.
Korkunuz dolayısı ile işlemlerinizi geciktirdiğiniz zaman dişlerinizi kurtulma ihtimali azalır, sizi daha zor sıkıntılı ve uzun işlemler bekler.
Geçmiş olsun.
Tuba Hanım,
ilginize ve bilgilendirmenize çok teşekkür ediyorum.
-
Arkadaşlar soracak birini bulamadım..Bu yüzden buraya yazıyorum.Forumda konu açamıyorum, neden? -
-
quote:
Orijinalden alıntı: celile44
TUBA hanım,
Diş filmime yeni ulaştım.6 numaralı dişime kanal tedavisi yapılmış haliyle ilk halini gönderiyorum.1.5 ay oldu son bir haftadır ağrı devam etmekte.Sİze özelden de yazdım fakat filmlere bakıp bana nerde problem var yazarsanız çok memnun olurum .Şimdiden teşekkür ederim Tuba hanım..
Kanal tedavinizin yenilenmesinde fayda var.
-
Teşekkür ederim Tuba hanım .. -
ortalama 9-10 gun once kanal tedavi yapildi disime . Ama disimi sıktıgımda agrı oluyo sanki igne batiyomus gibi sizliyo o disimle bir sey yiyemiyorum dolgu seviyesi iyi sizce gecer mi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İyi günler. 3 hafta önce kırılan diş için doktora gittim. 2 diş arası da kırılmış. 2 diş de kırılmış yan yana. Doktor 2 sine de kanal tedavisi yaptı. Geçiçi dolgu yapıp haftaya gel dedi. İlk akşam biraz ağrıdı. Sonra azalarak bitti 2 gün içinde. 2. Seansa gittim. Bakıp kontrol etti tekrar geçiçi dolgu yapıp gönderdi. 3. Seansa gidince dişlerimden birine dolgu yaptı. Diğerine bi dahakinr yaparız dedi. Yani birine tam dolguyu yaptı diğerine geçici dolgu yaptı. Sonra dişcide başlayan ağrım 2 gündür dewam ediyor. Dayanılmayacak gibi değil ama rahatsız da ediyor. Elimle bastırınca zonkluyor. Tam dolgu yapılan dişim ağrıyor. Geçici de problem yok. Bu normal midir acaba?
merhaba arkadaşlar yaklaşık 1.5 hafta önce sol azı çiğneme dişim kanal tedavisi oldu yanlız 1.5 hafta geçmesine ramen üstüne birşey yameğe kaktımda basınç ağrı yapıyor devlet haftanesinde oldum sanki dişimin yarisi var yarisi yok gibi ama dolgu yerinde dduruyor dilimi götürdüğümde kenardan bir boşluk hissediyorum dolgu nasıl yapıldıysa dişin diğer tarafında tümseklik var sizce normalmi iğleşme süreci nedir nezam sonra tedavi olan dişimin üzerine birşey yiye bilirim sizce -
quote:
Orijinalden alıntı: sevval0012
ortalama 9-10 gun once kanal tedavi yapildi disime . Ama disimi sıktıgımda agrı oluyo sanki igne batiyomus gibi sizliyo o disimle bir sey yiyemiyorum dolgu seviyesi iyi sizce gecer mi ?
Geciken cevap için kusura bakmayın lütfen; bir süredir internet kullanma fırsatım yoktu.
Kanal tedavisi sonrası 2 3 hafta bazen 1 ay kadar bu tarz şikayetler olabilmektedir.Dişte tedavi öncesi apse varlığı , tedavi sonrası şikayetlerin daha uzun sürmesine sebep olabilir.
1 ay sonra geçmezse ve dişiniz apseli değildi ise tekrar kontrol edilmesinde fayda var. -
quote:
Orijinalden alıntı: fdmyall
İyi günler. 3 hafta önce kırılan diş için doktora gittim. 2 diş arası da kırılmış. 2 diş de kırılmış yan yana. Doktor 2 sine de kanal tedavisi yaptı. Geçiçi dolgu yapıp haftaya gel dedi. İlk akşam biraz ağrıdı. Sonra azalarak bitti 2 gün içinde. 2. Seansa gittim. Bakıp kontrol etti tekrar geçiçi dolgu yapıp gönderdi. 3. Seansa gidince dişlerimden birine dolgu yaptı. Diğerine bi dahakinr yaparız dedi. Yani birine tam dolguyu yaptı diğerine geçici dolgu yaptı. Sonra dişcide başlayan ağrım 2 gündür dewam ediyor. Dayanılmayacak gibi değil ama rahatsız da ediyor. Elimle bastırınca zonkluyor. Tam dolgu yapılan dişim ağrıyor. Geçici de problem yok. Bu normal midir acaba?
Geciken cevap için kusura bakmayın lütfen; bir süredir internet kullanma fırsatım yoktu.
Kanal tedavisi sonrası 2 3 hafta bazen 1 ay kadar bu tarz şikayetler olabilmektedir.Dişte tedavi öncesi apse varlığı , tedavi sonrası şikayetlerin daha uzun sürmesine sebep olabilir.
Anladığım kadarı ile dişlerinizden birisin durumu diğerine göre daha iyiymiş ve tedavisi tamamlanmış; diğeri için biraz daha zamana ihtiyaç varmış. Muhtemelen dişlerinizde şişlik oluşturmamış bir apse vardı.
Bu yüzden şikayetleriniz normal. Zamanla geçecektir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: telemacus
merhaba arkadaşlar yaklaşık 1.5 hafta önce sol azı çiğneme dişim kanal tedavisi oldu yanlız 1.5 hafta geçmesine ramen üstüne birşey yameğe kaktımda basınç ağrı yapıyor devlet haftanesinde oldum sanki dişimin yarisi var yarisi yok gibi ama dolgu yerinde dduruyor dilimi götürdüğümde kenardan bir boşluk hissediyorum dolgu nasıl yapıldıysa dişin diğer tarafında tümseklik var sizce normalmi iğleşme süreci nedir nezam sonra tedavi olan dişimin üzerine birşey yiye bilirim sizce
Dişinizin önceki çürük haline alışkın olduğunuz için farklı hissediyor da olabilirsiniz gerçekten dolguda bir sıkıntı da olabilir. Dolgudaki bir yükseklik çiğneme esnasında iğne batması gibi bir acı verecektir.
Dişinizi kontrol ettirin; bir sıkıntı yoksa en fazla 1 ay içinde dişin normale dönmesi beklenir.
-
Merhaba,
Ben 17 yasindayim gecen sene sol ust azi disime kanal tedavisi + disin bir kismi olmadigi icin restorasyon dolgu mu ne diyorlar o yapildi ve cok aciliydi annem odadan disari cikti falan. Abla normalde acisi yok ama son 2 gundur istersem sag tarafla yemek yiyim o disim alttaki dise temas edince sanki o dis etine bir sey batiyor gibi oluyor ve acaip bir sizi oluyor ve sonra sanki o dis eti hafif uyusuyor gibi oluyor. Sizce ne olabilir ? cok rahatsiz edici ve acida veriyor yavas yavas. Sizce gecer mi?
Gecen sene Sol ust azı disime kanal tedavisi yapildi. Fakat agzimda koku oluyor, kendi kendime hissediyorum. Bir kac disciye gittim, bi sey yok deyip gonderdiler.
Daha sonra devlet hastanesine gittim, burda ki disci "kanal tedavisi yapilirken dis'in icine bi sey koyuyoruz, kokan budur, bunun icin yapilacak bi sey yok" dedi ve beni gonderdi.
Kanal tedavisi olan dis'de koku olur mu?
Ayrica kanal tedavisi olan bu dis'im dip kisimlarda dis eti cekilmesi olmaya basladi.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
kanal tedavasi olali 1 ay oldu ve bütün sıkıntılardan kurtuldum şuan ağrısız yemek çiğneye biliyorum ve cips yiye biliyorum çok şükür yeniden doğmuş gibi oldum -
quote:
Orijinalden alıntı: moussa7
Merhaba,
Ben 17 yasindayim gecen sene sol ust azi disime kanal tedavisi + disin bir kismi olmadigi icin restorasyon dolgu mu ne diyorlar o yapildi ve cok aciliydi annem odadan disari cikti falan. Abla normalde acisi yok ama son 2 gundur istersem sag tarafla yemek yiyim o disim alttaki dise temas edince sanki o dis etine bir sey batiyor gibi oluyor ve acaip bir sizi oluyor ve sonra sanki o dis eti hafif uyusuyor gibi oluyor. Sizce ne olabilir ? cok rahatsiz edici ve acida veriyor yavas yavas. Sizce gecer mi?
Röntgen çekilerek köklere bakılmasında fayda var. YEniden iltihap başlamış olabilir.
Sadece diş eti kaynaklı bir sıkıntı olabilir.
Dişte kırık olabilir.
Muayene edilmesi gerekli.
Geçmiş olsun. -
quote:
Orijinalden alıntı: Kef14
Gecen sene Sol ust azı disime kanal tedavisi yapildi. Fakat agzimda koku oluyor, kendi kendime hissediyorum. Bir kac disciye gittim, bi sey yok deyip gonderdiler.
Daha sonra devlet hastanesine gittim, burda ki disci "kanal tedavisi yapilirken dis'in icine bi sey koyuyoruz, kokan budur, bunun icin yapilacak bi sey yok" dedi ve beni gonderdi.
Ayrica kanal tedavisi olan bu dis'im dip kisimlarda dis eti cekilmesi olmaya basladi.
Kanal tedavisi olan dişte koku olduğunu ilk defa sizden duyuyorum.
Diş eti sıkıntıları, sindirim sistemi hastalıkları akciğer problemleri koku yapabilir.
Dişinizde diş eti çekilmesi de varsa ağız kokusu probleminiz muhtemelen diş eti hastalığı kaynaklıdır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: yakoc
quote:
Orijinalden alıntı: Kef14
Kanal tedavisi olan dişte koku olduğunu ilk defa sizden duyuyorum.
Diş eti sıkıntıları, sindirim sistemi hastalıkları akciğer problemleri koku yapabilir.
Dişinizde diş eti çekilmesi de varsa ağız kokusu probleminiz muhtemelen diş eti hastalığı kaynaklıdır.
Banada Devlet hastanesinde ki dişci dedi, kemdim uydurmadım
Ben tekrar gitmeyi düşünüyorum, dediğiniz gibi diş eti koku yapabili.
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim....
-
2 gün önce ön iki dişlerime kanal tedavi yaptırdım üst dudak bölgesi şişti hala inmedi dudağın içinde kan toplanmış normalmidir.
@yakoc
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X