Şimdi Ara

Kanal tedavisi yapılmış diş ağrır mı? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
13
Favori
591.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Alea iacta est

Merhabalar, 4 gün önce dişime dolgu yaptırmak için doktora gittim. Çürüğüm küçücüktü, en başta iğneye bile gerek duyulmadı. Sonra doktor çürüğün epey derine ilerlediğini, kanal tedavisi yapması gerektiğini söyledi ve tek seansta yapıp, üzerine amalgam koydu. 4 gündür bir şey çiğnerken sıkıntı yaşıyorum. Sizce normal mi?

Kusura bakmayın yeni gördüm
    1-2 hafta kadar sıkıntı yaşanması normaldir. Bazı durumlarda 1 ay kadar devam edebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaGOpa_KaJMeR_61

merhaba benim dolgulu dişim sadece yemek yerken falan ağrıyordu bastırırken. doktora gittim doktor bi bakalım dedi elinde demir bi çubukla dişe vurdu ağrıdığını söyledim. o da kanal tedavisi yapalım dedi direk. neyse sonra dolguyu falan deldi sinirleri aldı ve delik dişi pamukla kapadı geçiçi dolgu falan yapmadı. bu pamukla kapaması bir problem oluşturur mu? çünkü 2 gündür bu şekilde duruyorum ne bişe yiyebildim nede ağzımı kapayabiliyorum. birde ağzımda bu diş çok rahatsız ediyor mesela dişlerimi kenetlemeyi bırak hafif kapadığımda orası fazlalıkmış gibi hissettiriyor ve ağrıyor. bu normal midir sonuçta dişin içini deldi sadece? dolgu yapılıp diş kapandıktan sonra bunlar geçer mi? şimdiden teşekkürler.

Kusura bakmayın ancak bakabiliyorum..
    Kanal tedavisi ara seansta dişin üstünün açık bırakılması artık çok tercih edilmese de uygulanabilen bir yöntem.
    Yaşadıklarınız da olabilecek sıkıntılar. Şimdiye artık hiç bir sıkıntınız kalmamış olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrtsevi

Iyi gunler bu dişlerden çok çektim. .. bunlar 5-6 ay once yapildi,üst arka disim de büyük bir iltihap vardı gittiğim doktor üç seansa yaydi ve direkt kanal tedavisi uyguladı, sonra onun hemen altındakini de aynı şekilde yaptık. Bir ay sonra üstteki disim den koku yayiliyordu hemen gittim ve büyük bir iltihap vardı çekim dediler, tabii başka bir doktora da gösterdim bakar bakmaz çekim dediler kimse başka bir öneri sunmadi bende o korkuyla cektirdim suan çok pişmanım çünkü doğru düzgün beslenemiyorum alttaki disim de üstüne basınca ağrı yapan cinsten, Kanal Tedavisi mi hatalı? Alttaki disim de çekilmeye gider mi? Ne yapmalıyım şimdiden çok teşekkür ederim.

Kusura bakmayın ancak bakabiliyorum.

Dişinizde o kadar büyük bir apse vardı ise ve 3 seanslı kanal tedavisine rağmen giderilemedi ise çekimden başka şansı yokmuş zaten.

Alttaki dişinizde sıkıntınız tedavi tamamlandığı zamandan beri varsa ve azalıyorsa sıkıntı yok ancak sonradan başladı ise dişinizin durumu kötüymüş ve kanal tedavisi yeterli olamamış olabilir. Duruma göre antibiotik kullanımı, kanal tedavisinin yenilenmesi yada dişin çekimi gerekebilir veya sadece beklenebilir.
    Ne oldu geçti mi sıkıntınız umarım bir problem kalmamıştır?

• zippo90 Z kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın ancak gördüm.Yaşadıklarınız normal umarım artık bir sıkıntı kalmamıştır .
  • quote:

Orijinalden alıntı: fluox

Merhaba Tuğba hanım.

Cuma günü doktora gittim 2 dişin çekileceğini söyledi, normalde dişten çok kolay vazgeçmeyen bir insanım ama bu ağrı artık canıma yetti günlerdir gözüme uyku girmedi ceset gibi geziyorum.

Size soracağım soru ise Augmentin yanına verdiği Dicloflam adlı ağrı kesici, hiçbir işe yaramıyor başka bir öneriniz var mı?Randevuya kadar ağrım biraz dinsin istiyorum.

Biraz geç kaldım ama en azından burada bulunmuş olsun..

Diş ağrısını en güzel kesen ağrı kesiciler

brufen retard 800 mg
    dex-fort
    arveles
    advil
    nurofen(cold olmayan)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flopyy

Merhabalar Tuğba Hanım ,

Kanal konusunda çok muzdaribim lütfen yardımcı olun. Yaklaşık 2 buçuk ay önce devlet hastanesinde kanal tedavisi yaptırdım. Sol üst 5 numaralı dişti heralde ismi . Yaptıırdığımdan beri dişimde çok garip bir hissiyat var. Yuruşlarda bir ağrı yok , veya rahatsız edecek bir ağrı. Ama su içerken bazen garip bir fzonklama oluyor çok kısa süreli . Ve bazen e o dedğim garip bir hissiyat. Yokmuş gibi ama dğeişik bir his. Beni çok rahatsız ediyor. HAngi dişçiye gittiysem , problem olsaydı dikey vuruşlarda ağrı olurdu diyor. Ne yapmam gerekli ?

Sıkıntınızı ben de anlayamadım malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akfinity2

Merhabalar;

benim farklı bir sorum olacak. 1 sene kadar önce yapılmış bir kanal tedavim var. yapıldığı günden beri o dişimde hep kötü bir his içinde yaşadım. hep beni rahatsız ediyordu. son olarak dişim bir sabah kaltığımda şişti. kanal tedavis yapan doktora gittim en arkadan çıkmış 20 lik diş itmiş olabilir ve şişmiş olabilir dedi. Çok ilgilenmediğini görünce bende farklı bir doktora gittim.
    Yeni doktor şişliği indirmek için antibiyotik tedavisine başladı. diş hiç inmedi.
    sonrassında 10 adet iğne verdi. iğneler bitti yine inmedi.
    en son olarak cerrahi müdehale gerekiyor ve apsenin kesilip alınması gerekiyor diyerek çene cerrahı olan bir doktora yönlendirdi ve dişin çekilebileceğini söyledi.
    Cerrah doktora gittiğimde dişin filmini çekti. filme bakarken kanal tedavisi eksik yada yanlış olmuş olabilirmi diye sorduğumda kanal tedavisi çok düzgün yapılmış ama dişin köklerinden biri erimeye başlamış dedi ve tekrar tekrar sorsam da dişi çekilmemiz gerekiyor diyerek dişi çekti. diş 3 köklüymüş ve 1 kök uzun 2 kök kısa şeklide çıktı. dişin köklerinde de herhangi bir çürüme ve deformansyon yoktu. sadece apse vardı ve 20 gün boyunca apse ve şişlik biraz inmesine rağmen geçmedi.

dişin gerçekten çekilmesi gerekiyormuydu yada tedavi edilebilrmiydi.

Dişi ya da röntgenini görmeden bilemem melsef. Ancak diş çekimi bizim de aaa hadi hemen çekelim diye çok tercih ettiğimiz bir seçenek değil ( en azından genel olarak) . Israrla sormanıza rağmen her iki doktor da çekim dedi ise başka bir şansınız olduğunu zannetmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Orijinalden alıntı: ghost42

Sayın Tuba Hanım;

1-2 yıl önce eşimin 20'lik dişi ameliyatla alındı. Alınan bölgede büyük bir boşluk kaldı. Alınan 20'lik dişin yanındaki diş 5 ay önce ağrı yaptı. Bu dişe bir günde kanal tedavisi uygulandı. Şimdi kanal tedavisi olan diş iltihaplandı. Başka bir doktor tarafından 3-4 haftadır antibiyotik tedavisi yapılıyor. 3 kutu antibiyotik bitti. Dişçimiz kanal tedavisini yenileyecekti ancak son kontrolde iltihabın hala devam ettiğini ve kanal tedavisinden vazgeçerek dişin çekileceğini söyledi. İltihap kurumadan da dişi çekemeyeceğini belirterek 12 adet iğne verdi. Bir hafta antibiyotik içmeyecek. Ardından iğnelere başlayacak. İğnelerden sonra kontrole gidecek. Hala kurumadıysa tekrar iğne verilecek. İltihap kuruduğunda çekim yapılacak. Eşim zaten 3 kutu antibiyotik bitirdi. Bir hafta ara verdiğimizde enfeksiyon yeniden ilerleyecek. Bu bir kısır döngü değil mi?

Çekim için iltihabın tamamen kuruması mı gerekiyor? İğneleri olmadan çekim yapılabilir mi? Yapılan dolgu açılarak iltihap çıkartılamaz mı? Dişin kurtulma ümidi yok mu?

Biz arada kaldık. Ne yapacağımızı bilmiyoruz? Sizin önerinize göre hareket etmek istiyoruz. Diş Hekimliği Fakültesine gitme imkanımız var. Fakülteye de kontrol ettirelim mi?

Kusura bakmayın yeni gördüm
    Dişin içi açılarak iltihap akıtılabilir ancak buun için apsenin sert olmaması gerekir. 3-4 haftalık bir ab kullanımı sonrası biraz zor olacaktır.Yine de muayene edilmesinde fayda olabilirdi.
    Ne yaptınız?

Sayın Tuba Hanım;

Fakülteye gittik. iyi ki beklemeden gitmişiz. Yapılan kontroller sonucunda ilk yapılan kanal tedavisinde doktorun kemiğe kanal tedavisi yaptığını söylediler. Maalesef yapılan bu hata yüzünden eşim dişini kaybetti. Ameliyatla alacaklardı. Ama çok şükür gerek kalmadı. Hocalar, öğrenciler çok şaşırdı zaten yapılan kanal tedavisine. Hatta diş çekiminden sonra hocalar dişin resmini çekmişler. Bu nasıl kanal tedavisi diye. Örnek olarak öğrencilerine göstereceklermiş. Kanal tedavisini de diş sağlılığı merkezin de kanal tedavisi uzmanı bir doktor yapmıştı. Allah hastalarına kolaylık versin. İlginiz için teşekkürler.

• Nadiren ağrır benim yaptırdığım diş iltehaplanmıştı ama tedavi çok güzel yapılmıştı sinirler alınmıştş ama iltehaplandı oyüzden 2 hafat felakat bir ağrı çektim sonra o dişim çekildi
  • merhaba tuba hanım benim sağ üst arkadaki küçük azı dişim için bi sene Önce doktora gittim çürük köke kadar inmemisti ağrı yoktu ama doktorum kanal tedavisi yapti bi senedir ihata şikayetim yoktu çok memnundum ama 20lik dişlerim arkadan çıkmaya çalışıyo ve dolgulu dişimde ağrı oluştu bişey çiğnerken ağrıyo genelde ne yapmalıyim dişin çekilme ihtimali var midir şimdiden Teşekkürler
  • yakoc kullanıcısına yanıt
    merhaba tuba hanım

Ben dün altı dişimin bir tanesine 1.45 dakika süren kanal tedavisi yaptırdım. 2 kez anestesi yaptı yine de acıyı hissettim. Eve gittim anestenin etkisi geçince sabaha kadar alt dişlerimin hepsi dökülecek gibi ağrıdı ve şimdi hala ağrıyor. 2 tane Novalgin içtim dün akşam bir saat geçiriyor yine başlıyor cuma günü yine gidecem dişçiye 2.seansı varmış, önerebileceğiniz bir ağrı kesici diş ağrısının korkunç birşey olduğunu yeni anladım
  • Merhaba ben 10h+3g hamileyim geçen pazartesi dişçiye gittim dayanılmaz ağrım vardı. Sol en arka dişimin dolgusu hava almaya başlamış. Dolgumu çıkartıp yenisini yaptılar. Fakat iğnenin etkisi geçince ağrım dahada arttı tekrar dişçiye gitti bu defa kanal tedavisi getektiğini söylediler ve geçici dolgu yaptılar. Fakat ağrım devam ediyor. 3.11 de se gideceğim kalıcı dolgu yapacaklar bu ağrılar normalmi ilaçda alamıyorum resmen çenem ve tanağım ağrıyor dokununca.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Orijinalden alıntı: akfinity2

Merhabalar;

benim farklı bir sorum olacak. 1 sene kadar önce yapılmış bir kanal tedavim var. yapıldığı günden beri o dişimde hep kötü bir his içinde yaşadım. hep beni rahatsız ediyordu. son olarak dişim bir sabah kaltığımda şişti. kanal tedavis yapan doktora gittim en arkadan çıkmış 20 lik diş itmiş olabilir ve şişmiş olabilir dedi. Çok ilgilenmediğini görünce bende farklı bir doktora gittim.
    Yeni doktor şişliği indirmek için antibiyotik tedavisine başladı. diş hiç inmedi.
    sonrassında 10 adet iğne verdi. iğneler bitti yine inmedi.
    en son olarak cerrahi müdehale gerekiyor ve apsenin kesilip alınması gerekiyor diyerek çene cerrahı olan bir doktora yönlendirdi ve dişin çekilebileceğini söyledi.
    Cerrah doktora gittiğimde dişin filmini çekti. filme bakarken kanal tedavisi eksik yada yanlış olmuş olabilirmi diye sorduğumda kanal tedavisi çok düzgün yapılmış ama dişin köklerinden biri erimeye başlamış dedi ve tekrar tekrar sorsam da dişi çekilmemiz gerekiyor diyerek dişi çekti. diş 3 köklüymüş ve 1 kök uzun 2 kök kısa şeklide çıktı. dişin köklerinde de herhangi bir çürüme ve deformansyon yoktu. sadece apse vardı ve 20 gün boyunca apse ve şişlik biraz inmesine rağmen geçmedi.

dişin gerçekten çekilmesi gerekiyormuydu yada tedavi edilebilrmiydi.

Dişi ya da röntgenini görmeden bilemem melsef. Ancak diş çekimi bizim de aaa hadi hemen çekelim diye çok tercih ettiğimiz bir seçenek değil ( en azından genel olarak) . Israrla sormanıza rağmen her iki doktor da çekim dedi ise başka bir şansınız olduğunu zannetmiyorum.

peki çok ufakta olsa hala çekilen dişimin yan tarafındaki çene kemiğine yakın olan alan şiş. dişim çekileli 1 ay oldu herhangi bir rahatsızlık vermiyor yada ağrısı yok ama elimle kontrol ettiğimde fark ediyorum.

2 doktorada sordum doğrudur çekilmesi gerekiyor dedi fakat asıl kanal tedavisi yapan doktor bekliyelim en arkada çıkan 20 lik diş baskı yapmış olabilir dedi. hiç antibiyotik bile vermeden şiş dişle yolladı beni. bende kızıp başka 2 doktora gittim onlar iğne verdide şişliği biraz indi. şimdi diyorum adam haklımıydı acaba :-( çünki dişim hala şiş ve çektirdiğimede çok pişmanım.

• quote:

Orijinalden alıntı: sefaqlas

merhaba tuba hanım benim sağ üst arkadaki küçük azı dişim için bi sene Önce doktora gittim çürük köke kadar inmemisti ağrı yoktu ama doktorum kanal tedavisi yapti bi senedir ihata şikayetim yoktu çok memnundum ama 20lik dişlerim arkadan çıkmaya çalışıyo ve dolgulu dişimde ağrı oluştu bişey çiğnerken ağrıyo genelde ne yapmalıyim dişin çekilme ihtimali var midir şimdiden Teşekkürler

Malesef dişnizi muayene etmeden bir şey belli olmaz. Sadece 20 lik dişinizin çekimi ile rahatlayabilirsiniz; 20 lik diş kökleri zorlayıp orada iltihap yapmış olablir bu durumda kanal tedavisinin yenilenmesi yada diş çekimi gerekebilir. Muayene olmalısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bedo42

merhaba tuba hanım

Ben dün altı dişimin bir tanesine 1.45 dakika süren kanal tedavisi yaptırdım. 2 kez anestesi yaptı yine de acıyı hissettim. Eve gittim anestenin etkisi geçince sabaha kadar alt dişlerimin hepsi dökülecek gibi ağrıdı ve şimdi hala ağrıyor. 2 tane Novalgin içtim dün akşam bir saat geçiriyor yine başlıyor cuma günü yine gidecem dişçiye 2.seansı varmış, önerebileceğiniz bir ağrı kesici diş ağrısının korkunç birşey olduğunu yeni anladım

Biraz geç kalmışım ..

Diş ağrısını en güzel kesen ağrı kesiciler

brufen retard 800 mg
    dex-fort
    arveles
    advil
    nurofen(cold olmayan)

Bazı hastalarım onlara majezik ve apranax fort un da iyi geldiğini söylüyorlar.
    Bir de panadol extra var ancak o bu ara piyasada yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aryana

Merhaba ben 10h+3g hamileyim geçen pazartesi dişçiye gittim dayanılmaz ağrım vardı. Sol en arka dişimin dolgusu hava almaya başlamış. Dolgumu çıkartıp yenisini yaptılar. Fakat iğnenin etkisi geçince ağrım dahada arttı tekrar dişçiye gitti bu defa kanal tedavisi getektiğini söylediler ve geçici dolgu yaptılar. Fakat ağrım devam ediyor. 3.11 de se gideceğim kalıcı dolgu yapacaklar bu ağrılar normalmi ilaçda alamıyorum resmen çenem ve tanağım ağrıyor dokununca.

Hamilelik tamamlanmadan kanal dolgusunu tamamlamamayı tercih ederiz aslında çoğunlukla; doğuma kadar ara ara pansumanlarla devam ederiz.
    Yaşadığınız ağrılar malesef ki normal; hamilelik ağrıları biraz daha fazla hissetmeye de sebep oluyor. Gebeliğinizde bir risk yoksa parol veya minoset (plus olmayan) kullanabilirsiniz. Ağrılarınız 1 hafta içinde geçmezse öncelikle Diş hekiminizle görüşüp pansuman isteyebilirsiniz. yine sıkıntı olursa Jinekoloğunuzla ile görüşerek antibiyotk kullanmanız az biraz faydalı olabilir ama çok tercih ettiğimiz bir seçenek değil. :/

• 1 hafta önce al en arka dişim(20 lik önü) ağrımaya gitti zaten sorunlu, %60 ı olmayan dişimi sabaha kadar bekleyip özel doktora gittim işleme başladık. Kanal tedavisine başladık fakat agrı gecmediği için ertesi gün tekrar kapısı caldım ve tedaviye o gün de devam ettik. Salı günü olan seanstan sonra cumartesiye randevu vererek işlemi büyük ihtimal bitiririz dedi. Gittim bi kaç işlem daha yapıp kalıcı dolguyu yaptı fakat aynada baktıgımda iç tarafa dogru diş ile diş eti arasında dişin yan tarafında 2-3 iğne deliği büyüklüğünde boşluk vardı doktora sordugumda "bilerek bıraktım" cevabını aldım anlam veremedim. 3. seanstan sonra agrım gitmişti eve geldim 3 4 saat sonra bişeyler yerken (o tarafla yememiştim) zonklama girdi büyük ihtimal kücük yemek artıgı kaçmıştı duruladım hemen o andan sonrası bana cehennem oldu gittikçe artan agrı o günün gecesi acilde yapılan kalcadan iğne, içilen ağrı kesiciler antibiyotikler, tuzlu su gargaraları ve daha bi cok şeye patladı.
    Pazartesi sabahını cok zor ettim hemen dişciye gidip olanları anlattım. O an agrım yok dediğin için dolguyu yaptım cevabını verdi ve dişi tekrar açtı bi müddet daha temizledikten sonra ilaç koyup gecici dolguyla kapattı. Augmentin1000 den 1 kutu bittiğini söyledim o ilaca devam edelim dedi bugun bi kutu daha aldım anestezi etkisi gecince geceki ağrıya geri döndüm. (hala dediğim yerde boşluk var)
    Sizce ne yapmalıyım yanls giden bi kanal tedavisi sürecinde miyim. Bu kadar muazzam ağrı normal midir bu sabahki işlemden sonra iğne etkisi geçtiğini tekrr agrımaya basladıgını söyledim doktora. İlacını iç (Minoset plus) eger hala gecmesse bu gun tekrar gelirsin dedi.
    Gün içerisinde tekrar da gitmek istemiyorum. Ne yapıcam bu agrıyla bilemiyorum

• üstteki yorumları okumadım.

bende kanal tedavisi oldum.Bildiğim kadarıyla kanal tedavisinde dişin içindeki bütün sinirler alınıyor.sinir olmadığı için tedavi esnasında acı hissetmezsiniz.Doktor en son dolguyuda güzel yaparsa yine acı hissetmezsiniz.Çünkü ben devlet hastanesinde yaptırdım ve hiç acı hissetmedim o yüzden söylüyorum.

Eğer acı varsa başka doktora gidin çünkü o doktor bir şeyi eksik veya kötü yapmıştır,becerememiştir:)
  • Merhaba Çanakkale de öğrenciyim İstanbul da randevu almak zor oluyor bende burada tedavi olayım dedim ama burada doktorlar biraz rahat.Maalesef pek güven vermedi doktorum neyse geçen hafta azı dişinden kanal tedavisi oldum tedaviden önce dişin 4 de 1 i yoktu ayın 24 ünde dolgu yapacaktı ama pazartesi hafiften ağrı oldu biraz sabredeyim dedim ama bugün 21 inde ağrılar arttı apse yapmış haftaya gel çekelim dedi başka dişçiye gitsem aynı cevabı mı alırım röntgen falan da istemedi duruma göre çekeriz de demedi dişin durumuna göre değişir belki cevap ama çektirmeli miyim çektirmemeli miyim ? Son olarak diğer dişler de etkilenir mi bu süreçten ? Teşekkürler.
  • Bir buçuk ay önce sağ alt 2 dişimin arasındaki çürüğü dolgu yaptırdım diş evinde,bu yaptırdığım diş soğuk gittiğinde ve üzerine baskı uyguladığımda ağrıyordu bunca zaman geçmesine rağmen bende tekrar gittim diş hekimi kanal tedavisi yapacağız dedi ve o iki dişin içinden en çok temizlenen dişe kanal tedavisi yaptı doktor ama bugün 3. gün olacak hala soğuk gittiğinde ve üzerine baskı uyguladığımda ağrıyor Bu ağrı normal mi ?
    Ve doktor eğer ağrı devam ederse gel diğerine de kanal tedavisi yapalım dedi. Acaba gitmeliyim yoksa bir süre bekleyeyim mi ?
    Ayrıca tek seansta yapılan kanal tedavisi normalmi ? Daha önce yaptırdığım kanal tedavilerinde 2-3 seans gittiğimi biliyorum buna biraz şaşırdım :0

Not: Bu çürük olan dişim ağrımıyordu bende ağrımadan yaptırayım dedim ama ağrıyan dişlerimden daha çok çektirdi bu diş Bir daha ağrımadan diş miş yaptırmam :@

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edifers -- 24 Ekim 2014; 18:16:49 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.